Всички категории

8-те Най-Добри Мини Охладители / Климатици

Лятото наближава и вече вероятно сте започнали да обмисляте най-доброто решение, което ще да ви достави прохлада в най-горещите дни.

Е, то може би се крие точно зад ъгълa. Мини охладителите са удобно, впечатляващо и много модерно решение за всеки вкус!

Настолните климатици несъмнено са голяма сензация в наши дни, а фактът, че можете да налеете вода в тях, да ги свържете чрез USB и просто да се насладите на охлаждащ въздух, без монтаж и обезвъздушаване, е просто зашеметяващ.

Най-основното предимство при малките климатици е, че можете да ги използвате почти навсякъде. В офиса, в спалнята ви или дори на плажа. Някои от тях се захранват от батерии и могат да работят дори без каквато и да е нужда от връзка към тока.

Със себе си, мини охладителите носят безбройни ползи, които непременно трябва да изпитате. Те могат да се поставят на избрани от вас места, за да охлаждат пряко различните зони от тялото ви, които имат по-голяма нужда. Нещо, което конвенционалните устройства, не могат да ви гарантират…

Ако ви е интересно да научите още за тези невероятни устройства – продължавайте да четете нашето ръководство, в което ще ви представим всичко най-важно за тях.

А най-долу ще откриете и някои от най-добрите предложения за компактни климатици на пазара в момента, които със сигурност ще ви допаднат!

Какво представляват мини охладителите и как работят?


Преди да направите подобна покупка ще ви се наложи на първо място да се запознаете със самото устройство и начинът му на работа. Това ще ви помогне да се ориентирате дали имате нужда от него и как би могло да ви помогне в ежедневието.

Същност

Мини климатикът е малко, компактно устройство, често във формата на куб, което използва вентилатор за издухване на въздуха с напоен с вода филтър и охлажда непосредствената среда чрез изпарителното действие .

Вентилаторът обикновено се захранва от USB кабел, който може да бъде свързан към компютър, захранваща банка или USB порт в колата.

Най-добрите мини климатици също имат батерия, която може да се зарежда и чрез USB. Същтествуват и мини въздушни охладители с мрежово напрежение.

Впрочем, този тип устройства не само създават насочен въздушен поток, но може да служат и за овлажняване на въздуха с етерични масла. Често, вградените LED светлини в тях се използват и за внасяне допълнително настроение и качествена релаксация.

Предназначени за домове, в които конфигурацията на прозорците или строителните разпоредби не позволяват инсталирането на прозоречни модули, мини климатиците са умно, модерно решение, универсален избор за всеки човек и всяка обстановка.

Както вече забелязвате, мини охладителите са отлична алтернатива на класическите варианти, но имайте предвид и факта, че по своята същност те не са достатъчно мощни и трудно биха се справили с големи помещения.

Начин на работаРаботата на преносимите климатици е подобна на всеки друг климатик. Основната функция е да изтегля въздуха в стаята, да го кондиционира до зададената от вас температура, чрез извличане на топлината и пускане на охладения въздух обратно във вашата стая.

Основните компоненти, участващи в работата на преносимия климатик, включват:

Намотка на изпарителя и хладилен агент: Отговаря за охлаждането на въздуха.

Кондензаторна намотка: За охлаждане на горещия хладилен агент.

Компресор: Повишава температурата на хладилния агент за процеса на кондензация.

Вентилатор: Придвижва въздуха наоколо, ако е необходимо.

Вентилаторът вкарва горещ, влажен въздух от стаята в преносимия климатик. Намотките, налични вътре в модула, понижават температурата на въздуха, както и извличат вода от него чрез кондензация. Охладеният въздух се прехвърля обратно на закрито.

Хладилният агент играе съществена роля в целия процес. Той охлажда въздуха в помещението и се използва като топлообменна среда. Компресира се и след това бързо се разширява, охлаждайки го.

Този охладен хладилен агент абсорбира топлината от вътрешния въздух. Тъй като хладилният агент се компресира, в резултат се генерира топлина, която трябва да бъде изчерпана.

Следователно преносимите устройства имат изпускателен маркуч, който се използва за отвеждане на топлината извън помещението.

Преносимият климатик може да отстрани събраната от въздуха влага по три начина:

Самоизпаряване: Преносимите уреди отстраняват влагата чрез изпускателен отвор заедно с топъл въздух. Новите модели използват предимно тази функция.

Гравитационен дренаж: Събраната влага се изпомпва чрез маркуч.

Вътрешна кофа: Водата се събира в кофа, която трябва да източите ръчно. Само старите модели използват тази функция.

Основната разлика между преносимия и другите видове климатици е, че той обединява всички процесори заедно в едно самостоятелно устройство.

Най-малките преносими модели работят по същия начин, като групират цикъла на охлаждане възможно най-тясно.

Кои са основните ползи от покупката на мини охладител?


След като разбрахте най-важното за мини охладителите, идва и по-интересната част. А именно да научите какви са предимствата, които можете да получите от тях.

Преносимите климатици не са просто интелигентна опция за хора, които не притежават променливотоково устройство, те също са чудесен начин да спестите пари, като намалите количеството енергия, което използвате.

Всъщност, има много предимства, свързани с тези устройства… Но, за да ви улесним максимално ги събрахме в няколко основни точки.

Практичност

Най-добрата част при преносимите охладители е лекотата, с която можете да ги местите. Така бихте могли да използвате своя мини климатик във всички различни стаи на къщата си, та дори и навън, без никакви проблеми.

Освен това, не е нужно всеки път да се обаждате на техници, ако искате да поставите климатика си в нова стая. Можете да го сложите в спалнята си през нощта и лесно да го преместите в хола, когато сте решили да си почивате на следващия ден.

Накратко: Имате пълната свобода да го позиционирате където и когато си пожелаете!

Инсталацията е лесна и не изисква професионалист. Нуждаете се само от прозорец или запечатана изпускателна точка и малко свободно време.

Също така, ако сте наематели и не искате да инсталирате по-постоянен модул или искате да вземете охлаждането си със себе си, преносимият климатик е идеална алтернатива за точно такива нужди.

Друго предимство на преносимите климатици е, че те могат да бъдат скрити или прибрани, когато нямате нужда от тях.

Ако смятате, че климатикът разваля външния вид на вашия интериор, можете просто да го поставите някъде, където не се вижда толкова. Също така, бихте могли да го съхранявате на друго място през зимата, ако не искате да заема място в стаята ви.

ДостъпностС напредването на технологиите, преносимите устройства стават все по-достъпни. Редовно се пускат различни модели, за да се насърчат хората да ги купуват.

Първоначалните модели бяха доста големи, но последните са много по-малки и следователно по-лесни за достъп. Това прави вашата мечта за закупуване на преносим помощник в горещите дни лесно достъпна!

Освен всичко, бихте могли да си спестите и средства, като няма да е необходимо да се свързвате със сервиз, за да накарате вашия уред да работи. Всичко, което трябва да направите, е да разопаковате, да свържете електрическия превключвател и да го включите!

И не на последно място – забравете за пробитите стени. С тези модели няма да ви се наложат подобни действия, които биха могли да бъдат неприятни за някои собственици.

Функции

Съществуват редица функции, които допълнително ще ви улеснят в употребата. Различните уреди, притежават разнообразни функции, които да са подходящи за всички търсения. Важно е да помислите предварително от кои бихте възползвали най-много.

Разбира се, най-функционалните модели са и най-добрите, но ние решихме да ви запознаем с основните, които ще ви бъдат напълно достатъчни и при това ще свършат отлична работа.

Програмируемият термостат, например, ви позволява да настроите климатика за точната температура, която искате, и ви дава функция, която гарантира, че той ще се изключи, след като стаята се охлади до тази точка. Това не само елиминира необходимостта от ръчно включване и изключване, но често можете предварително да програмирате уреда да започне да охлажда в определени часове.

Автоматичната дренажна система, пък, превръща цялата течност от конденз в отработени газове, така че никога не трябва да се занимавате с изпразване на течности.

Дистанционното управление ви дава власт над климатика от разстояние, така че можете да го включвате и изключвате, без да ставате от дивана или от леглото.


Комбинираното отопление служи като нагревател, това ще ви спести проблемите да купувате отделен продукт за отопление на дома си през зимата. Тази функция ще ви спести доста средства, тъй като можете да я използвате през цялата година.

А най-търсена е функцията с обезвлажнител, която може да помогне за премахване на влагата от въздуха. Контролирането на влажността във вашия дом е полезно по много причини и е особено важно, тъй като това би могло да повлияе на здравето ви.

За какво да помислите преди да закупите мини охладител?

Ако изберете преносим климатик, който не е създаден да върши работата, от която се нуждаете, твърде вероятно е да останете разочаровани.

Трябва да намерите продукт, който ще работи в пространството, с което разполагате, на цена, която можете да си позволите, като същевременно отговаря на всичките ви основни нужди.

За да намерите преносимия климатик, който поставя отметки във всички квадратчета, не забравяйте да вземете предвид всички важни фактори по време на търсенето си. Ние ще ви помогнем да намерите най-доброто решение за вашия дом.

Ето и основните неща, които трябва да знаете, за да ви улеснят да направите информиран избор в търсенето си.

БезопасностКогато търсите потенциални настолни климатици за вашето жилищно пространство, безопасността остава първият и основен фактор, който трябва да се вземе предвид. Знаете, че водата е добър проводник на електричество и това би могло да създаде големи повреди.

Основното, което се препоръчва, е да проверявате редовно въздушния охладител за течове. Не забравяйте да потърсите и допълнителни защити към модела, които биха обезопасили децата, за да могат да се възползват безпроблемно и да се насладят на хладен бриз.

Размер и пространство

Някои хора купуват преносими климатици с намерението да ги държат изцяло в една стая. За други “преносимата” част наистина има значение и те искат да могат да преместват своя модул от стая в стая.

Ако попадате в последната категория, тогава е важно да изберете модел, който да можете да местите лесно. Трябва да бъдете наясно както с размера на климатика, така и с теглото му.

Ще се събере ли в колата ви? Можете ли разумно да го носите сами? Предлагат ли се с колела за по-лесно пренасяне?

Дори, ако се стремите да го държите на едно място за дългосрочен план, трябва да сте сигурни, че ще се побере на това място.

Измерете пространството, за да сте сигурни, че спецификациите на продукта отговарят на това, за което имате място. И помислете дали ще трябва да пренаредите стаята, за да работи на мястото, което сте избрали.

За много купувачи размерът на охладителя няма да има толкова голямо значение, колкото размерът на пространството, което охлажда.

Повечето преносими климатици няма да охладят цяла къща или апартамент, те са по-полезни за охлаждане на определени помещения, като например спалня или всекидневна.

Производителите използват специални технологии, за да измерват колко мощни са техните климатици. Най-общо казано, колкото по-голяма е мощността, толкова по-голяма стая ще поддържа климатикът.

Повечето ръководства също така ще посочат размера на помещението, в което охладителят ще може да се справи най-добре с работата си, така че не пропускайте и тази подробност.

Охлаждаща мощност


Личните въздушни охладители от различни разновидности имат разнообразни охлаждащи мощности. Трябва да изберете мини охладител за въздух с достатъчно висок капацитет, за да охладите удобно вашето пространство.

И по конкретно – средният минимум за площ на покритие е 40 квадратни фута. Въпреки това, реалната охлаждаща мощност зависи от типа на променливия ток и размера на вашето пространство.

Вид

Видът на кондензата за вашия преносим климатик е пряко свързан с лекотата на използване.

Капковите охладители ще отлагат целия кондензат във вътрешна кофа, която се нуждае от изхвърляне. За някои климатици кофата може да се напълни бързо и ще се наложи да я изхвърляте редовно, което е доста досадно в повечето случаи.

Моделите с частично капково изпускане освобождават по-голямата част от конденза през изпускателния маркуч, но все пак може да се появи малко вода в съда за оттичане. Отново ще трябва да проверявате съда и да го изхвърляте от време на време, но в този случай периодът ще бъде много по-дълъг, без да се притеснявате от преливане.

Третият и най-лесният вариант е модел без капкообразуване. Тези варианти освобождават целия кондензат във въздуха, така че никога не трябва да се притеснявате за изпразване на течности. Очевидно това е най-популярният тип преносим климатик сред собствениците на жилища.

Енергийна ефективностВъздухоохлаждащите и климатичните устройства могат да бъдат сравнително енергоемки. В резултат на това е важно да изберете такъв, който най-добре отговаря на вашите нужди.

В зависимост от това къде живеете, уредите може да получат енергийна оценка, като A++ е най-добре работещата единица, а G – най-лошата. Сравнението на енергийната ефективност също е чудесен начин за прогнозиране на оперативните разходи.

Бюджетност

Разликата в цената може да бъде свързана с много различни фактори, основният е именно мощността. Ако искате преносим климатик, който ще охлади голяма всекидневна, тогава трябва да очаквате да платите повече, отколкото за такъв, който е предназначен за малка спалня.

Много преносими климатици също се удвояват като нагреватели или изсушители на въздуха и тези допълнителни употреби обикновено увеличават разходите, както и допълнителни функции като дистанционно управление или програмируеми таймери.

Както при повечето продукти, изборът на марка, известна с производството на качествени преносими климатици, които ще издържат дълго време, може да ви струва повече предварително, но ще ви спести пари, за да не се притеснявате да купувате нов в продължение на много години напред.

Както вероятно знаете, подобни устройства използват средно ниво на енергия, така че цената на самия продукт е само първата инвестиция, с която започвате.

И накрая, не забравяйте други текущи разходи, като например подмяна на въздушни филтри. Разберете колко ще струва един филтър за подмяна и колко често ще трябва да купувате нов. Ако той трябва да се сменя често, тези разходи ще се натрупват бързо.

Капацитет на водния резервоарКогато имате голямо пространство, което трябва да охладите е нужно да изберете мини изпарителен въздушен охладител с по-голям капацитет на резервоара, който започва от минимум 300 милилитра. По същия начин, ако имате нужда от такъв за използване в малка стая, мини въздушен охладител с по-нисък капацитет ще свърши работа.

Дизайн

Вашият преносим помощник ще заеме важно място в стаята, в която прекарвате повечето си време и затова е важно да изберете най-подходящия модел за вас и вашия уютен дом.

Повечето клиенти са много по-загрижени за функциите, отколкото за формата, но ако ви е грижа за стила и естетиката на вашето жилищно пространство, тогава ще искате климатик, който работи и изглежда подобаващо.

Преносимите уреди са изработени в различни визуални стилове. Повечето от тях се предлагат в основна гама от цветове (помислете за черно, бяло и сиво), изберете внимателно и формата, която смятате, че би стояла най-добре към останалия интериор.

 

Надяваме се, че нашето ръководство ви е било интересно и много полезно!

А сега, както обещахме ще ви представим най-добрите модели мини охладители на пазара, от които може да избирате…

1. Neo™ Arctic Cube®


Представяме ви преносимия охладител за мини климатик Neo™ Arctic Cube®. Това чудесно устройство ви предлага цели 3 различни функции за охлаждане. С негова помощ имате възможност също да се възползвате от опцията за овлажняване и пречистване на въздуха. Капацитетът на резервоара на това устройство възлиза на 375 мл. Може да ви се струват малко, но истината е, че за потребностите на повечето потребители те се оказват напълно достатъчни. В крайна сметка рядко мини охладителят е основното средство за охлаждане в едно домакинство.
Купи сега

2. Yavis Trade


Yavis Trade е още едно страхотно устройство за охлаждане. Това е един от най-достъпните мини охладители, на които можете да попаднете. Моделът е чудесен за настолна употреба и върши доста добра работа. Можете да регулирате работния процес благодарение на фин и елегантен дисплей. Устройството разполага с три скорости на вентилатора, измежду които можете да изберете онази, която ви се струва най-комфортна. Този мини охладител е достатъчно компактен и ефективен. Технологията му работи безотказно и достатъчно деликатно. Само добавяте вода и можете да се насладите на приятната хладина, която това устройство е готово да сподели с вас.
Купи сега

3. ‎VAZILLIO


VAZILLIO са произвели един страхотен мини охладител за въздух. Моделът е достатъчно компактен и лек, така че е лесно да го преместите, където решите. Охладителят разполага още с функция за вентилация и овлажняване. Имате възможност да изберете измежду три различни степени на скорост на вентилатора. Можете също така да регулирате ъгъла на въздушната струя до 120 градуса по вертикала. Моделът работи изключително тихо, което го прави повече от подходящ за всеки офис и всеки дом. Той дори разполага със специален режим за сън, пир който както мощността на струята, така и шумът се редуцират до минимум.
Купи сега

4. ULTRA


Представяме ви още един мини охладител, произведен от ULTRA. Устройството общува с потребителя благодарение на елегантно LED диодно осветление. Можете да изберете измежду 7 различни цвята в зависимост от настроението си. Ако пък предпочитате да разчупите атмосферата, можете да накарате цветовете да се редуват. Мощността от 10 W ви позволява да изберете измежду 3 режима на работа. След като напълните устройството с вода, можете да се възползвате от до 8 часа безотказна работа. Моделът е тих и ефективен и със сигурност ще ви остави доволни.
Купи сега

5. Teesa


На вашето внимание – 8-ватов мини климатик, произведен от Tessa. Това устройство е предназначено специално за интериорна употреба. Захранва се с помощта на обикновен USB кабел. Има функции както за осветление, така и за овлажняване на въздуха. С негова помощ можете да изберете измежду 3 различни степени на скорост. Дизайнът на този мини климатик е изчистен и елегантен. Устройството е проектирано така, че да бъде максимално компактно и леко, но в същото време да остава работливо. Балансът е намерен подобаващо. Само зареждате 450-милилитровия резервоар на продукта и след това можете спокойно да се насладите на освежаващата хладина.
Купи сега

6. SYNO


SYNO също са произвели един страхотен мини преносим климатик. Моделът е изключително семпъл, но в същото време се справя със задачите си повече от ефективно. Това устройство ви предлага функции както за охлаждане, така и за овлажняване. С този продукт получавате също и опцията за пречистване на въздуха. При него можете да изберете най-подходящата измежду 3 различни степени на скорост. Имате възможност също да усъвършенствате атмосферата в помещението благодарение на страхотното LED осветление на този мини климатик. Устройството се захранва с помощта на USB кабел и е готово да ви служи.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Adler 799


Adler 799 е един от най-компактните модели на пазара. Това е един страхотен преносим мини климатик, подходящ за всяко бюро. Освен с функция за охлаждане, моделът разполага още с функции за овлажняване и пречистване на въздуха. Можете да захранвате устройството както с помощта на USB кабел, така също и посредством 4 батерии в размер АА. Вентилаторът на този мини климатик разполага с две степени за скорост. Въздушният поток при по-високата степен възлиза на 60 кубични метра в час. На ваше разположение е предоставен 500-милилитров резервоар, който да се погрижи за всичките ви нужди. Консумацията на вода е от порядъка на около 50 мл на час. Устройството е едновременно икономично и ефективно. Работи относително тихо и е готово да ви свърши страхотна работа.
Купи сега

8. Arctic Air ULTRA PRO


Arctic Air ULTRA PRO е последният мини климатик, който сме решили да ви представим. Дизайнът на устройството е иновативен и доста любопитен. Машината ви предоставя възможност както за охлаждане, така също и за овлажняване и пречистване на въздуха. Вентилаторът на модела може да работи при три различни скорости. Така имате възможност да изберете онази, която ви се струва най-подходяща. В комплекта са включени две пластмасови тубички за замразяване на вода. Пълните ги с вода, пъхате ги във фризера и след това на мини климатикът е изцяло на вашите услуги. Устройството е леко, ефективно и достатъчно икономично, за да не се налага да го презарежате през час. Носите го със себе си, където решите, и се наслаждавате на приятния прохладен въздух.
Купи сега

3.6/5 - (8 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!