Всички категории

6-те Най-Добри Сгъваеми Кошари

Ако сте младо семейство с малко дете, но обичате да планирате пътувания и да посещавате различни дестинации, ще са ви нужни някои условия, които ще гарантират благосъстоянието на вашия наследник….

А при наличието на детска сгъваема кошара, всичко ще ви се стори много по-лесно!


Като едни отговорни родители, няма как да не сте запознати с факта, че пълноценният сън за едно малко дете е изключително важен през първите месеци от живота му.

Затова и изборът на подходяща сгъваема кошара е от голямо значение, дори и когато сте на път.

Все пак е невъзможно да не се притеснявате дали детето ви ще спи спокойно и непробудно през цялата нощ, но поне може максимално да гарантирате перфектните условия за това.

Уви, при избора на точната детска кошара, комфортният сън на вашето бебе е гарантиран!

Също така, залагайки на преносим модел, вие ще бъдете много по-улеснени и подготвени при всяко пътуване (дори и непланираното).

При такава покупка, обаче, ще ви се наложи да бъдете много внимателни и предвидливи.

Изборът не е никак лесен, но затова ние сме тук и в това ръководство имаме за цел успешно да ви ориентираме в правилния избор на сгъваема детска кошара.

А за да сме ви максимално полезни, най-долу ще имате възможността да разгледате и да се запознаете с едни от най-добрите модели на пазара в момента.

Какво представляват сгъваемите кошари?

Сгъваемите кошари спокойно могат да бъдат наречени продукт “хамелеон”, който може да бъде пригоден към широк спектър от нужди и изисквания на вашето малко дете.

Те са изключително функционални и с много предимства, които ще ви улеснят по всякакъв начин, и ще накарат детето ви да се чувства максимално добре, не само по време на сън, а и при забавни, интересни и най вече безопасни игри докато расте.

Ето и какво биха могли да предложат на вас и на вашето дете…

Основно място за сън

Сгъваемата кошара може да се използва като основно място за сън за бебето. Тя е един доста по-достъпен, бюджетен и гъвкав вариант за дългосрочно ползване.

Стига да отговаря на някои основни специфични изисквания като: висококачествен материал, здрава конструкция, стабилност и повишена издръжливост.

Предвид дългия период, в който ще я използвате, желателно е в този случай кошарата да попада във високия ценови клас.

Луксозните сгъваеми кошари са достатъчно надеждни, така че безопасно да изземат функцията на основното легло за бебето.

Място за игра и забавление

Много родители използват бебешките кошари като безопасно пространство за игра в периода преди прохождането.

В този случай, кошарата се позиционира в дневната, на верандата, на двора или в друго пространство, в което семейството прекарва голяма част от ежедневието си.

Сгъваемите платнени креватчета осигуряват отлична защита по време на свободна игра, а моделите със страничен цип дори позволяват на бебето да излиза и да се придвижва извън кошарата.

Мобилен аксесоар за път

Последно, но не и по значение: Сгъваемите кошари са отлично решение за често пътуващите семейства.

Те осигуряват комфорта на бебето по време на гостувания и екскурзии с различна продължителност – навсякъде, по всяко време.

Така вие ще бъдете независими от условията на мястото, на което отивате, а бебето ви ще се радва на свое собствено кътче, в което да спи и играе.

Този вид кошари се сгъват до компактни размери и могат да бъдат лесно пренасяни както в багажника на колата, така и в багажните отделения на автобуси, влакове и самолети.

Кои са основните предимства на сгъваемото креватче?

Сгъваемите креватчета имат наистина много предимства, които на 100% ще улеснят ежедневието ви.

Все по-често те са и по-предпочитания вариант, именно заради функционалността и предимствата си. Но кои са те? Нека ви разясним…

Удобство и лекота при пренасяне

Няма как да не отбележим на първо място, че едно от най-големите предимства на този вид кошарки е това, че са изключително удобни за пренасяне.

Когато се сдобиете с нея, съвсем спокойно ще можете да я сгънете и да вземете с вас където и да ходите (било то на почивка или просто на гости). По този начин детето ви ще се чувства удобно и спокойно, където и да е.

Практичност

Другото важно нещо е, че не заемат много място.

Дори и да не разполагате с голямо жилище, не се притеснявайте, защото няма да ви се наложи да освобождавате много пространство, за да поставите кошарата.

Този тип кошари са проектирани така, че не само да са удобни на детето, но и то да има достатъчно свободно пространство за пълноценен сън без да заемат излишно място, което можете да запълните с друга важна мебел.

Лекота при сглобяване

Ако не сте по-тази част и ви е трудно да сглобявате всякакви конструкции, то в този случай сглобяването на тези кошари ще ви се стори като детска игра.

За разлика от дървените креватчета, за които ще ви бъдат нужни много повече умения и знания, при сгъваемите дори дамите ще се справят безпроблемно в това начинание.

Фунцкионалност

Може би едно от най-важните предимства е, че при наличието на тази кошарка, няма да ви е нужно да купувате отделни площадки за игри или купища играчки.

Повечето креватчета са снабдени с различни играчки и освен за сън, съвсем спокойно може да се използват и за безопасни игри за малчуганите.

Голямо разнообразие от аксесоари, цветове и дизайни

Освен всички предимства свободно можете да избирате според вашия вкус. От най-изчистените до най-шарените модели.

От класически стил до съвременен, модернистичен дизайн – изборът е разнообразен и покупката зависи единствено от вашите предпочитания.

А за най-добър ефект е важно да се съобразите с интериора на дома ви и останалите мебели и предмети, които сте разположили в помещението.

Цена

Цените, на които се предлагат сгъваемите кошари са напълно приемливи за всеки един семеен бюджет и не би трябвало да представляват никаква трудност за вас.

Тя се определя от всички характеристики в комбинация с производителя и неговата надеждност.

Разбира се, по-ниската цена не компрометира безопасността, но по-високата със сигурност повишава комфорта и функционалността.

Какво да вземете предвид при избора?

За да се сдобиете с перфектната сгъваема кошара, трябва да се съобразите с няколко основни критерия, които ще ви помогнат за това.

Не подценявайте нито един от тях за да не останете разочаровани при крайния резултат. Все пак това е доста важна покупка, която ще осигури не само комфорта на вашето дете, а и вашето лично спокойствие.

Размер

На първо място бихме ви посъветвали да подходите отговорно към размера, понеже това е една от основните стъпки при такъв избор.

Сигурно ви е странно, че обръщаме такова внимание точно на размера при положение, че става въпрос за сгъваеми кошари, но замисляте ли се, че с един масивен и тежък модел, пренасянето и разгъването няма да ви е толкова лесно.

Размерът на преносимата кошара трябва да е достатъчно компактен, за да я сглобявате и разглобявате лесно.

Освен това от него зависи и възможността ви да вземате аксесоара навсякъде с вас – не трябва да е прекалено голям, за да не стане непректичен, но не и прекалено малък, така че да се чувства тясно и неудобно в нея вашето дете.

Търсете баланса, защото колкото и да е компакта кошарката, няма смисъл ако детето ви няма да се чувства добре в нея.

И обратното – прекалено обемните модели не винаги ще се окажат удобен за вас избор…

Материал и конструкция

На следващо място, но не и по важност, разбира се ще поставим сигурността. Тя и комфортът са най-основните неща, за които трябва да гледате в една сгъваема кошара.

Обезателно проверявайте дали материалите, от които е изработена избраната от вас кошара, са безопасни за детето ви, не представляват заплаха за неговото здраве и не са обработени с опасни, токсични химикали, които биха могли да му навредят.

Най-продаваните модели са изработени от висококачествени текстилни и пластмасови материали, може да се срещнат изработки и от алуминий и канвас.

След това се подсигурете, че и конструкцията на сгъваемата кошара е достатъчно здрава, за да не падне детето ви или да се нарани по някакъв начин.

Освен това е наложително конструкцията да може да се регулира, за да не позволява на по-големите деца да избягат лесно от кошарата.

И не на последно място – потърсете сгъваема кошара с падащата преграда.

Тя ще ви бъде изключително полезна, когато малкият малчуган започне самостоятелно да използва леглото си и да бъде по-палав.

Комфорт

Що се отнася до пълния комфорт, освен горепосочените неща, които също допринасят за него, има още някои критерии, които трябва да погледнете.

Това е от водещо значение, защото няма как да получи пълноценен сън и да расте здраво и щастливо, ако не се чувства добре в собственото си легло.

Обърнете внимание колко комфортно се чувства детето докато е в сгъваемата кошара и не забравяйте матрака и цялостния дизайн на леглото.

Преди всичко – има значение дали избраният модел се предлага с включен към комплекта матрак, или ще следва да си набавите такъв допълнително.

Нещо повече – важен и самия вид и състав на матрака. Той трябва да бъде изработен от хипоалергични материи, да осигурява добра вентилация и да не е прекалено мек.

Противно на инстинктивното схващане, че най-мекото е най-доброто, експертите предупреждават, че твърде мекия матрак може да навреди повече, отколкото да подобри съня.

Освен това завивките са много важни. За предпочитане те трябва да бъдат от естествени и леки материи, които “дишат” и не предизвикват запарване.

Докато е малко вашето бебе не се нуждае от възглавница на която да спи, но ако решите да вземете такава, изберете най-ниската възможна, за да се избегнат неправилните пози по време на сън.

Хигиена

Едва ли има родител, който не държи мястото на което детето му прекарва почти цялото си време в него да не бъде чисто и приветливо – силно се съмняваме в това.

За да улесните себе си в това отношение, ще ви посъветваме да изберете кошара с възможности за пране. Със сигурност това удобство ще промени много неща само в положителна посока.

Знаете, че когато детето ви е малко, доста често ще се случва да има нощни инциденти в леглото, които ще продължат до една определена възраст и за вас ще е най-добре да сте подготвени за тях от рано.

За да не си създавате големи грижи с тези “приятни изненади”, за вас препоръчваме да потърсите кошара, която позволява “събличането” и прането в пералня.

Колкото по-голяма част от леглото можете да изперете – толкова по-добре за вас. Така със сигурност ще сте подготвени за всяка ситуация, срещу която вашето дете ви изправи.

Аксесоари

След като сте се съобразили с всички тези особености, вече можете да сте спокойни и да преминете към избора на аксесоарите, които ще придадат още повече уют и приятно усещане.

Разбира се те не са задължителни, но по никакъв начин те няма да навредят на вашето дете – напротив ще действат положително на него, а на вас могат да ви бъдат от полза.

Например повивалник – той ще ви бъде много важен помощник в отглеждането на малко бебе и смяната на памперси.

Или бихте могли да прибавите музикална играчка, с която значително ще помогнете за развиването на различни сетива в детето, като едновременно спомага за по-лесното заспиване и успокояване.

Музикалните въртележки за сгъваемите кошари са едни от най-обичаните играчки от всички деца и със сигурност няма да сбъркате ако решите да инвестирате точно в такива!

Ето и нещо за отговорните родители, които също заслужават малко внимание. За да улесните себе си ви препоръчваме да вземете органайзер.

С него ще сте сигурни, че винаги знаете къде сте оставили шишенцето с вода или мляко, биберона, памперсите и други важни предмети, които винаги се налага да са ви под ръка.

Има още много и различни аксесоари, но ние решихме да ви запознаем с тези, които наистина ще ви бъдат полезни и безопасни. Но разбира се ако имате желание винаги сте свободни да поставите и други аксесоари, които ще харесват на вас и детето.

Бъдете особено внимателни към по-дребните предмети, за да не бъдат погълнати!

 
Е, ако сме успели поне малко да ви ориентираме в избора ви с нашето ръководство, то можете да разгледате и предложенията, които сме ви оставили тук…

Това са най-добрите модели на пазара в момента, които ще гарантират безопасността и комфорта на вашето дете на 100%.

1. Сгъваема кошара Lorelli San Remo PlusУниверсална сгъваема кошара, подходяща както за момчета, така и за момичета. В правоъгълна форма, за деца от 0-3 години. Тази кошарка разполага с миещ материал, 2 нива, двоен предпазен механизъм, регулируем сенник и врата с цип.
Купи сега

2. Сгъваема кошара Asalvo Complet Duo PiratesАко обичате пътуванията, преносимата кошара ще бъде идеален избор за вас и за вашето бебе. Освен, че е много лесна за транспортиране, с подплатена основа, здрава конструкция и още много функции, тя включва и арка с играчки и чанта за съхранение на любимите играчки на детето. За моменти на релакс и почивка, Complete Duo е удобна и се адаптира към нуждите благодарение на двойната си височина.
Купи сега

3. Сгъваема кошара Juju Sleepy Baby с 2 ниваТази сгъваема кошара в модерен стил е подходяща както за пътувания, така и са постоянна употреба. Разполага със система за защита и метална рамка, което я прави здрава и устойчива във времето. Изключително лесна за разгъване и пристига при вас с безброй функции и аксесоари.
Купи сега

4. Сгъваема кошара Lionelo Sven PlusСгъваемата кошара е лесна за сгъване и подходяща както за пътуване, така и за ежедневна употреба за деца до 15 кг. Освен това Sven Plus съдържа междинно ниво, което се използва от раждането до около 5-6 месеца. Съгласно европейските стандарти кошарката включва и интерактивно мече, сгъваем матрак за пътуване от около 2 см, арка с играчки, органайзер, транспортна чанта и мрежа против комари. А основният материал, от който е изработена е полиестер.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Преносима кошара ChipolinoСилно препоръчваме тази кошара при новородени бебета, заради второто и ниво с мека подложка. Много лесна за сгъване и разгъване. Пристига при вас с органайзер за съхранение, чанта за пренасяне, цип за по лесно излизане и други екстри.
Материалът, от който е изработена е алуминий и е в страхотен ментов цвят, подходящ за момичета и момчета.
Купи сега

6. Сгъваемо креватче eco toysАко търсите и издръжливо креватче, подходящо за чести пътувания, то това е перфектният модел за вашето бебе. Изключително леко и със система за безпроблемно сгъване и разгъване. Освен с многобройните аксесоари и предимства, с които идва при вас, това креватче разполага и с функция люлеене – балансиране.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!