Всички категории

11-те Най-Добри Аератори и Култиватори

Ако сте ентусиасти в грижата за тревните площи, вероятно обичате да прекарвате времето си в работа по тях. Няколко часа в двора могат да бъдат точно тази терапия, от която се нуждаете след дългата работна седмица.

За да бъде земята ви благодатна обаче, трябва да я обработвате подобаващо с помощта на аератори и култиватори.

Ако искате почвата ви да бъде плодородна, трябва редовно да се грижите за нея. Преди всеки сезон е добре старата почва да се обръща и освежава, така че водата и всичките ѝ полезни свойства да достигат по-лесно до корените на растенията.

А за да осъществите тази процедура, разбира се, се нуждаете от подходящите инструменти.

Разбира се, бихте могли да си наемете аератор или култиватор, тъй като те обикновено са ви необходими едва няколко пъти годишно. Пренасянето им от магазина до двора ви обаче може да се окаже по-сложна задача, отколкото предполагате.

Не всеки си има приятел с камион или пък възможност да наеме ремарке. Именно затова много потребители предпочитат да се снабдят с подобна машина, която да бъде винаги на тяхно разположение.

Процедурата по аериране обаче не бива да се пренебрегва. Със сигурност обаче бихте предпочели да я осъществите по-лесно, бързо и удобно, нали?

Когато обаче сте единствено любители и не сте толкова навътре в пазара на земеделско оборудване, как да изберете подходящите инструменти? Това е въпрос, чиито отговори ще откриете в това ръководство.

В него се намира цялата необходима информация за аераторите и култиватроите. Запознайте се внимателно с нея и ви гарантираме, че лесно ще разберете точно от какво се нуждаете и за какво да следите.

В края със сигурност ще откриете точния модел за себе си. За да ви улесним максимално обаче, ние самите ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Какво представляват аераторите?

Аераторите за тревни площи са такова оборудване, което създава дупки или прорези в повърхността на тревата. Този процес помага за облекчаване на уплътняването на почвата. Освен това регулира слоя на тревата, така че водата, хранителните вещества и кислородът да достигнат до кореновата система на растенията.

Съществуват няколко различни вида аератори. Някои, разбира се, работят по-добре от други. Някои в същото време поддържат по-високи пазарни цени и т.н.

Най-простият вариант са специални обувки с шипове. Те не облекчават особено уплътняването на почвата и не премахват сламата.

Инвестицията обаче е минимална и нищо не ви пречи да опитате. Бъдете обаче особено внимателни с тяхната употреба, тъй като са сравнително тромави и можете да свършите с изкълчен глезен.

Ръчните инструменти за аерация са друг сравнително достъпен и ефективен вариант. Те могат да бъдат достатъчно полезни, но ще се наложи да инвестирате малко допълнителни усилия с тях.

Особено добре се справят с аерирането на малки и концентрирани зони, които се нуждаят от специално внимание. Това обикновено са често използвани пътеки, зоните около тераса, веранда, външни стъпала и т.н. За цялостна обработка на тревна площ обаче по-скоро не са подходящи.

Ако се нуждаете от нещо по-сериозно, трябва да отидем към машините за теглене и бутане.

Инструментите, които се теглят, обикновено са по-големи и се теглят с трактор или по-мощна косачка. С тях можете сравнително бързо да покриете цели тревни площи без особени затруднения.

Някои машини са снабдени със зъбци, които пробиват почвата. Други пък имат режещи ножове, които направо прорязват тревната площ. Някои модели пък дори ще ви позволят да комбинирате аерирането със сеенето на семена.

Ако си търсите наистина сериозна машина обаче, трябва да отидете към аераторите с пешеходно задвижване. Тези модели до голяма степен напомнят косачка за бутане, която се управлява по-лесно и предлага осезаемо по-сериозна производителност. Естествено, на съответната цена…

Какво представляват култиваторите?

Култиваторите на свой ред разрохкват почвата с помощта на въртящи се остриета. Подобни машини, които разполагат със задни остриета, са известни още като ротаватори. Те са златният стандарт в обработката на градините с големи зеленчукови площи.

Те могат да ви бъдат особено полезни при обработваеми площи с размери до 3000 квадратни метра (3 декара).

В повечето случаи са оборудвани с двутактов или четиритактов двигател с вътрешно горене. Подобно на ситуацията при автомобилите, мощността на двигателя се измерва в конски сили, а размерът – в кубични сантиметри.

Един аератор разполага с няколко ротора с различни ширини. Те определят ширината и дълбочината, на които почвата може да бъде обработвана.

Роторите са разположени под двигателя, а трансмисията може да се задвижва от ремъци, вериги или зъбни колела.

Някои модели вървят и с опционално управляемо кормило. Могат да бъдат оборудвани и със специално предно колело, което да улесни максимално транспортирането по по-неприятен и труден терен.

Ротаваторите на свой ред се отличават с двете си селскостопански колела и задните си ротори. Техните ротори са защитени от здрава кутия, предотвратяваща изхвърлянето на почва.

Какво е основното предимство на подобен механизъм? Това е повишеният комфорт на използване. Градинарят просто трябва да държи машината и да я следва – тя върши работата си почти сама.

Комбинациите от дълбочина и ширина на обработката наистина са многобройни. Именно затова един ротаватор разчита преди всичко на своята стабилност и технологичния прогрес. Качеството на работа на подобни машини обаче е лесно обозримо и си личи по чудесно обработената почва.

Мощността на ротаватора се усилва благодарение на предавката, разположена в задната част на двигателя. Това прави тази машина явно по-добра от конвенционалния култиватор.

Каква е разликата между аераторите и култиваторите и взаимозаменяеми ли са те?

И аераторите, и култиваторите са свързани с обработката на почвата.

Разликата между функционалността на двете машини произтича преди всичко от тяхното предназначение.

На първо място, има разлика между оран и копаене.

Някои машини разполагат с плуг, който им позволява да обръщат почвата много дълбоко. Така горният слой се зарива, разкривайки долния слой. Така почвата се подготвя за засяване на семена. Когато плугът мине през нея, той образува бразда.

Повечето култиватори обаче просто прекопават или обработват почвата чрез въртеливо движение на ротори или колела, съставени от нокти или зъби. Така почвата се разрохква преди засяването на семената.

Обработката на почвата обаче се различава значително от обичайното аериране. Тя е свързана с подготовката на почвата за засаждане на нови семена. Това все пак включва премахване на старата трева и плевели от тревната площ и използването ѝ за компост.

В същото време аерирането е по-опростена практика. То включва изкопаване на дупки в тревната площ, които осигуряват на съществуващите вече растения и треви достъп до хранителни вещества. А за да продължават да растат подобаващо, вашите растения се нуждаят от определени хранителни вещества и вода.

Аерирането на градината е едно от най-важните неща, които поддържат нейното процъфтяване. То прави растенията ви по-пищни и по-здрави, осигурявайки по-добра градинска екосистема.

Разбира се, използването на инструментите, с които вече разполагаме, е чудесен начин да спестим пари и време.

Затова е логично да си зададем въпроса нуждаем ли се и от аератор. Или един култиватор може да ни свърши работа напълно подобаващо?

По-малките тревни площи могат да бъдат ефективно аерирани и с помощта на култиватор. На практика можете да аерирате градината си с различни инструменти.

Разбира се, аераторите обаче ще се справят с тази задача най-добре. За сметка на това обаче не могат да се използват за почти нищо друго.

Защо се нуждаете от аератор и култиватор за градината си?

Обработката на почвата е едно от най-добрите неща, които можете да направите за своята морава. Почвата под моравата ви може постепенно да се увреди от интензивно използване за отдих, домашни любимци, автомобили и дори косачки.

Премахването на почвените ядра от земята с помощта на аератор за ядра създава малки цилиндрични отвори на повърхността. По този начин въздухът, водата, хранителните вещества и дори тревните семена могат бързо и лесно да навлязат в кореновата зона.

Процедурата може да съживи вашата морава, затова е необходимо да я извършвате, когато е необходимо. В повечето случаи можете да наблюдавате промените от самото начало. Особено когато сезоните се сменят и метеорологичните условия влияят на тревата.

Кога и с какво обаче по-конкретно могат да са ни полезни аераторите и култиваторите?

Твърда почва

Ще разберете, че почвата ви е станала твърде компактна и твърда, ако видите пукнатини и плешиви места по моравата си. Това означава, че почвените частици са твърде близо една до друга.

В тази ситуация въздухът, водата и хранителните вещества вече не могат да проникват през тях. Това на свой ред води до разпокъсана и суха трева.

Засегната от строителство трева

Ако се премествате в дом, който е бил построен наскоро, това означава, че около къщата е имало голямо движение. Поради сериозния трафик от стъпките на работниците по моравата и извозването на материали върху нея почвата ще се нуждае от освежаване.

Силно вероятно е горният слой на почвата да е бил откъсната, а подложката отдолу да е била втвърдена. В този случай подходящият инструмент отново е готов да ви дойде на помощ.

Суха почва

Дехидратираната почва ще има прекомерно количество плесен по себе си. В този случай вероятно няма да получи необходимите хранителни вещества и вода, за да се се съживи повторно.

Ако забележите изсъхнали зони по тревната си площ, това е знак, че самата почва е с влошено състояние. В този случай аерирането ще я върне повторно към живот.

Кафяви петна по тревата

Този случай до голяма степен се разбира от само себе си. Ако забележите, че тревите ви умират, това означава, че те не получават достатъчно хранителни вещества.

Не бъркайте обаче ситуацията със случаите, при които сте поливали тревната си площ. Когато полятата трева избледнее, това вероятно се дължи на недобра абсорбация на водата от почвата.

Локви вода по тревата

Ако забележите, че по време на поливането на тревната ви площ се образуват локви, това отново е зов за помощ.

Това означава, че почвата е станала твърде уплътнена и втвърдена, така че вече не може да абсорбира водата. Когато почвата не абсорбира вода, тревите ви бавно и постепенно ще загинат.

Подобно на предходните ситуации, разрохкването на почвата ще реши проблема.

Избледняла трева

Избледнялата морава понякога не се забелязва лесно, защото избеляването е бавен и до голяма степен невидим процес. Важно е да следите тревната си площ редовно, за да предотвратите подобна ситуация.

Ако откриете малки избледнели петна по моравата си, това означава, че е време да я освежите. По този начин ще предотвратите избледняването и умирането на останалата част от тревната си площ.

Интензивно движение по тревата

Понякога не е лошо да се взимат и превантивни мерки. Ако установите, че тревната ви площ е подложена на голям трафик, може би е добре да я аерирате веднага след приключването на работната дейност.

По този начин тревите ви ще получат необходимите хранителни веществ аи ще продължат да се развиват необезпокоявано.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на аератор или култиватор?

И сами виждате, че аераторите и култиваторите могат да са ви особено полезни в множество различни ситуации. В общи линии и когато тревната ви площ се експлоатира интензивно, и когато е оставена на произвола на своето съществуване, тя ще се нуждае от периодично освежаване.

За да ѝ го осигурите обаче е необходимо да се снабдите с подходящата машина. Аераторите и култиваторите не се различават драматично, що се отнася до техните характеристики и особености. Разбира се, детайлите са важни, но основните точки, за които купувачът трябва да следи, се припокриват.

В тази секция ще ви насочим към всички въпроси, които трябва да вземете предвид при покупката на аератор или култиватор.

Размер

Размерът на аератора или култиватора е може би първото съображение, което трябва да направите. Той до голяма степен ще зависи от размерите на площта, които имате намерение да обработвате с новата си машина.

В крайна сметка по-големите тревни площи ще се нуждаят от по-сериозно оборудване. Обработката с прекалено малка машина ще се окаже трудна, тромава и ужасно досадна.

Именно затова, когато си избирате аератор или култиватор, внимателно си помислете каква тревна площ ви предстои да обработвате се него.

Ако вашата поляна е с размери от няколко стотин квадратни метра, вероятно и по-малките и маломощни машини ще ви свършат добра работа. В много от случаите за тях ще можете да използвате дори и обикновени ръчни приспособления.

Прехвърлите ли размерът от 1 декар обаче, вече е добра идея да помислите за по-сериозно оборудване. Тогава ви съветваме да се обърнете към автоматизираните и моторните машини.

В случай че ви се налага да обработвате по-сериозни площи, дори и най-капацитетните модели на пазара вероятно няма да ви свършат работа. В този случай ще се наложи или да се обърнете към специалистите, или да си потърсите откъде да наемете трактор.

Бъдете особено внимателни в избора си. Съветваме ви да помислите неколкократно, преди да се впуснете към малкия и евтин аератор с идеята, че няколко часа работа в повече няма да ви натежат. Дори и първоначално да се чувствате окей, след няколко сезона ще усетите товара им много бързо, повярвайте ни.

Още повече, че по-големите машини обикновено са проектирани за повече работа. Това ги прави по-надеждни и стабилни.

Когато използвате един аератор или култиватор в продължение на много часове, машината неизбежно ще се износи. Това означава, че първоначално изгодната сделка бързо ще се окаже лошо решение.

Дваж мери – веднъж режи, нали така?

Капацитет

Капацитетът на един аератор или един култиватор е пряко свързан с размера и производителността на машината. Именно затова си заслужава внимателно да помислите при какви условия ще използвате новата си придобивка. Това ще ви ориентира точно от какво се нуждаете.

В малките градини е най-добре да се използват електрически култиватори и аератори. Те са осезаемо по-леки и удобни за употреба. Ще ви свършат добра работа и ще осигурят въздух на почват ви, но за сметка на това ще имат по-малка работна ширина.

В момента е тенденциозно двутактовите двигатели да заменят иначе по-издръжливите четиритактови двигатели. Това се дължи на факта, че двутактовите модели обикновено могат да предложат на потребителите по-висока мощност и по-голям размер.

И без да сте изкарали курс по механика, можете да запомните, че колкото по-голям е двигателят, толкова по-голям въртящ момент ще има той. Големият въртящ момент означава, че няма да бъде необходимо машината винаги да работи на пълни обороти, за да ви осигури добри резултати.

По този начин двигателят няма да се претоварва. Това на свой ред ще го запази по-добре, тъй като не се използва пълният му потенциал. Повишеното ниво на комфорт при управлението остава само бонус.

По-сериозните машини обикновено генерират мощност между 5 и 7 конски сили. Аераторите и култиваторите с мощност от 5 конски сили обикновено са запазени за площи с размери до 1 декар. Машините с мощност до 7 конски сили обаче могат да се справят подобаващо и с по-големи площи – до 3 декара.

Повечето модели на пазара се предлагат с мощност от 6,5 конски сили. Това са до голяма степен балансирани предложения, които поддържат висока производителност, без да стават прекалено тромави и неикономични.

Обичайно е двигателите с вътрешно горене да се стартират с помощта на корда. Някои модели от по-висок клас обаче ви предлагат и опция за електронно стартиране.

Дизайн

Дизайнът на различните аератори и култиватори, разбира се, може да варира значително. Той си има своите специфики, но онова, което най-пряко ни засяга след размера и мощността, са остриетата.

Важно е да знаете как точно да изберете подходящите остриета за своята нова придобивка. В повечето случаи става въпрос за ротори с нокти, чието количество определя работната ширина на аератора или култиватора. (Това е площта, която може да бъде разрохкана наведнъж.)

Следват малко фактологизирани данни. Ако вашата машина разполага с 8 ножа, това означава, че работната ѝ ширина ще възлиза на около 110 см. При 6 ножа работната ширина пада на между 80 см и 90 см. Слезете ли на 4 ножа, ще ви се наложи да слезете и на работна ширина от около 70 см.

Диаметърът им ще определя дълбочината, на която остриетата проникват в почвата. (Всъщност е по-коректно да говорим за радиус, тъй като вашите остриета обикновено потъват в земята едва до половината.)

Така или иначе ножовете обикновено позволявата разрохкване на почвата с едно движение. Това разрохкване на почвата е доста дълбоко, но въпреки това не замества същинската оран и дълбоката обработка на почвата.

Съветваме ви да се ориентирате към моделите, които са проектирани с подобаващи дискове за защита на ръбовете на остриетата. Те са предназначени за по-точно определяне на работния път.

Благодарение на тях можете да избегнете изхвърлянето на почва през страните. Ще си спестите също случайното заплитане на остриетата в някоя телена мрежа или някои по-досадни растения. А, доверете ни се, това заплитане може да бъде не само особено неприятно, но и зловредно.

Разбира се, има още детайли, на които си заслужава да обърнете подобаващо внимание. Погрижите ли се за подбора на подходящи остриета обаче, работата ви ще върви гарантирано по-добре.

Технически особености и приспособления

Аераторите и култиваторите си имат още редица особености и приспособления. Ако ги подберете подобаващо, те могат да направят взаимодействието с тях значително по-приятно и продуктивно.

Повечето модели например се произвеждат със задно задвижване. Бихте могли обаче да помислите за стандартните модели с две предни и едно задно задвижване. Те са страхотен заместител на машините с три предавки. Могат да ви бъдат особено полезни поради слабото си проникване в почвата.

То ще позволи по-бързите пътувания, които са особено ефикасни при аерирането. (Само за съпоставка – при преобръщането на почвата бавната скорост се препоръчва.)

Ако работната ширина ви се струва недостатъчна, можете спокойно да я увеличите чрез добавянето на ножове. За всяка обработваема зона с площ от над 2000 квадратни метра се препоръчва комплект от 4 до 6 ножа.

Имайте предвид обаче, че в крайна сметка съществуват известни ограничения на броя на ножовете. Техните конфигурации ще зависят от двигателя на машината и съответно от нейната производителност.

Припомняме ви също, че размерът на двигателя ви ще определя въртящия момент на машината. Колкото по-голям е броят на оборотите в минута, толкова по-добра ще бъде обработкат ана почвата.

Така или иначе допълнителните остриета могат да се закрепят с болтове или щифтове. Обърнете внимание на факта,че вторите остриета са много по-лесни за добавяне или премахване.

Използването на защитен кожух върху остриетата допълнително повишава комфорта ви, като предотвратява изхвърлянето на пръст върху лицето ви. Подобно приспособление определено си заслужава, освен ако не искате досадните маси пръст да затормозят работата ви.

Ако искате да повишите комфорта си, ви съветваме също да обърнете внимание на кормилото на своята нова придобивка. Някои модели ви позволяват да ориентирате кормилото от високо до ниско и от ляво до дясно. Регулацията на параметрите ще ви позволи да намерите най-удобната за себе си позиция.

Функционалност

Когато си подбирате аератор или култиватор, трябва да следите преди всичко за функционалността на продукта. Различните модели са приспособени за различни дейности. Именно затова трябва да знаете точно за какво се снабдявате с подобна машина.

И сами виждате, че макар и сравнително прости и еднотипни като приложение, аераторите и култиваторите могат да се различават по редица свои технически особености. Тъкмо съчетанието между тях прави един модел по-подходящ за определена дейност от друг.

Ако държите на комфорта си, тогава ви съветваме да не пренебрегвате онези приспособления, които ще ви го осигурят. Това включва различните защитни прегради, регулируемите и ергономични кормила, комбинацията от предно и задно задвижване и т.н.

Да, това е нещо, което зависи изцяло от вашите предпочитания. В крайна сметка, ако предпочитате да си спестите някой-друг лев, можете да се лишите от тези екстри.

В случай че обработваемата ви площ има определени претенции обаче, компромиси не бива да се правят. В крайна сметка машината трябва да върши работата, за която сте я взели. А за да се случи това, трябва да си подберете подходящата машина.

Заложете на качеството и не се свенете да си отделите малко повече средства. Колкото по-стабилен, издръжлив и висококачествен е един аератор или един култиватор, толкова по-дълго ще ви върши работа. И то с по-малко повреди.

А повярвайте ни, това постепенно ще превърне вашата покупка в чудесна инвестиция.

Обикновено не си купуваме подобни машини всеки сезон. Веднъж подбран добре, функционалният аератор или култиватор ще ви служи дълги години. И ще осигурява на земята ви тъкмо онова, от което тя се нуждае.

Вие вече знаете всичко необходимо за тези машини. Именно затова всичко, което ви остава, е да съобразите правилно избора си.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за аераторите и култиваторите, както ви обещахме в началото, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Аератор Raider RD-ESC01


Като за начало ви представяме чудесният електрически аератор на Raider RD-ESC01. Тази 2 в 1 машина ви предлага чудесна производителност и ефективни крайни резултати. Корпусът ѝ е проектиран надеждно и функционално и ви осигурява необходимата защита от хвърчащата почва. Освен това обаче е снабдена и със стабилен кош за събиране с капацитет от цели 30 литра. Машината работи при мрежово захранване и поддържа мощност от 1400 W. Проектирана е с работна ширина от 32 см.
Купи сега

2. Култиватор Einhell GC-ES 1231/1


Култиваторът на Einhell GC-ES 1231/1 е още един страхотен електрически продукт, който работи при мощност от 1200 W. Машината се захранва с помощта на кабел и се бута. Тя е готова да ви предложи три степени на дълбочинна обработка при максимлана работна височина от 9 мм. Благодарение на 8-те ѝ ножа работната ѝ ширина възлиза на 31 см. Култиваторът се препоръчва за обработка на площи с размери до 300 квадратни сантиметра. Дръжката е удобна, а корпусът стабилен – и цялото удоволствие тежи малко повече от 8 кг. Това прави продукта изключително надежден и удобен за употреба.
Купи сега

3. Аератор Gardena EVC 1000


Представяме ви още един електрически аератор. Моделът Gardena EVC 1000 е една чудесна автоматична машина, която работи при мощност от 1000 W и се захранва с помощта на кабел. Работната ѝ ширина възлиза на 30 см, но високата ѝ оперативност я прави подходяща за обработкат ана площи с размери до 600 квадратни сантиметра. Остриетата на този аератор са проектирани от специална неръждаема стомана и проникват в почвата с прецизност до милиметър. Можете да ги регулирате с помощта на удобен лост. Стабилните колела със специален грайфер пък ще ви осигурят по-лесното придвижване на машината. Освен това обаче машината е проектирана така, че да може лесно да се настрои за бързо и удобно транспортиране.
Купи сега

4. Култиватор Fieldmann FZV 2102-E


Култиваторът на Fieldmann FZV 2102-E е едно страхотно проектирано произведение, което тежи едва 11 кг и се управлява изключително лесно. Машината е произведена с двойна функционалност и ви позволява както аериране, така и вертикулиране. Работната ѝ височина при рязане може да варира от -12 мм до 10 мм. В режим на вертикулиране тревата може да се съхранява в удобен контейнер със сериозната вместимост от цели 40 литра. Освен това тогава можете да настроите работната височина в 4 стъпки. Култиваторът работи при мрежово захранване и мощност от 1300 W. Работната му ширина възлиза на 32 см. А за максимална устойчивост и продуктивност в комплекта са включени и 2 допълнителни сменяеми ролки.
Купи сега

5. Култиватор/аератор Heinner VSAG001


Heinner предлагат на своите потенциални потребители машина, която комбинира функциите на култиватора и аератора. VSAG001 е един чудесен модел, който работи при мощност от 1400 W и мрежово захранване. Максималната скорост, която неговите остриета могат да развият, възлиза на 4000 оборота в минута. Работната ширина на машината възлиза на 32 см. Освен това можете да регулирате височината на остриетата на 5 степени в диапазон от -11 мм до 5 мм. Продуктът е произведен с оптимизирана мобилност и защита. Освен това с него върви и чудесна колекторна торба с капацитет от 30 литра, в която можете да съберете излишната трева.
Купи сега

6. Аератор Grizzly EV 1800-40


С аератора на Grizzly EV 1800-40 започваме сериозно да вдигаме нивото. Тази електрическа машина се захранва мрежово и работи при мощност от цели 1800 W. Работната ширина на остриетата пък се простира на цели 40 см. Излишните отпадъци на свой ред се съхраняват в оптимизирана торба с капацитет от цели 40 литра. Това, което превръща модела в толкова изкушаващо предложение обаче са останалите му функции. С него можете да настроите оптималната работната дълбочина чрез регулация без междинни стъпки. Дръжката на тази машина е не само ергономична и сгъваема за лесно транспортиране, но и защитена от пренапрежение. В комплекта са включени и 2 лесно сменяеми барабана – един вертикален и един за аериране на морава. С този продукт преминавате в нов клас полупрофесионални машини за обработка на тревни площи.
Купи сега

7. Аератор Makita UV3600


Електрическият аератор на Makita UV3600 пряко се конкурира с предходния модел. Машината се захранва мрежово и работи абсолютно автоматично при мощност от 1800 W. Тя отново разполага с кош за събиране на трева, чийто капацитет възлиза на 40 литра. Работната ширина на модела възлиза на 36 см, а височината може да се регулира при 4 различни нива. Моделът е произведен със специална IPX4 защита и се представя повече от чудесно в своя клас. Дръжката е удобна и ергономична, достъпът до контролите – лесен и интуитивен, а движението на машината – повече от чудесно благодарение на страхотната ѝ колесна система. Корпусът е стабилен, а производителността – гарантирана.
Купи сега

8. Култиватор/аератор Einhell GE-SA 1335 P


Einhell GE-SA 1335 P вече е машина от съвсем друг клас. Този модел комбинира функциите на култиватора и аератора, но неговата оперативност е на съвсем различно ниво. Продуктът е проектиран с 53-кубиков бензинов двигател с вътрешно горене, който ви осигурява значителна мощност от 1,75 конски сили. Резервоарът на машината събира до 1 литър гориво, така че работата ви да не се насича от излишни прекъсвания. Работната ширина на този модел възлиза на 35 см, но с негова помощ можете да обработвате площи с размери до 10 декара. Цели 20 зъба се грижат за високата продуктивност на продукта и могат да проникнат на дълбочина от до 9 мм при три различни степени. Моделът се управлява лесно и интуитивно и е снабден със солиден кош за събиране, чийто капацитет възлиза на 28 литра.
Купи сега

9. Култиватор KÖNNER & SÖHNEN


С култиватора на KÖNNER & SÖHNEN KS 9HP-1350G-3 положението продължава да става все по-сериозно. Тази значителна бензинова машина разполага с 500-кубиков двигател, чиято мощност възлиза на впечатляващите 9 конски сили. Огромните рошави гуми минават отвсякъде и ви осигуряват лесно придвижване по целия обработваем терен. А благодарение на работната ширина от цели 134 см площта, която можете да обхванете с този продукт, е наистина огромна. Дълбочината, при която можете да проникнете с него, пък възлиза на главозамайващите 35 см. Това вече не е обикновен аератор, а сериозна машина за разораване на почвата. Към комплекта само трябва да бъде включено рало извън впечатляващите ножове, и всичко би било възможно.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

10. Аератор Palmonix


Машини от категорията на предходната далеч не са за всеки. Но те и не са нужни на всяка градина. Именно затова, за да се върнем на земята, ви представяме един чудесен ръчен аератор, произведен от Palmonix. Продуктът се използва интуитивно, лесно и приятно и може да се справи страхотно с поддръжката на моравата ви свежа. Произведен е с пластмасови колела, които вървят гладко и плавно по земята. Работната площ, която можете да обхванете с него, възлиза на 45,5 см. 11-те остриета от поцинкована стомана с дебелина от 1 мм и дължина от цели 7 см ще се погрижат за всичко вместо вас. Тъй като моделът е ръчен, той не се нуждае от специално електрозахранване и може да бъде използван при всякакви условия.
Купи сега

11. Култиватор Kotarbau


За десерт ви представяме още един иновативен ръчен култиватор. Произведението на Kotarbau е чудесно за култивиране на почвата. Дизайнът включва голяма дървена дръжка и 3 особено солидни ножа. Този модел се справя страхотно с по-дълбоките бразди в почвата. Благодарение на него можете с лекота да разрохкате моравата си и да я подготвите за сеитба. Моделът е оптимизиран, така че да бъде едновременно максимално удобен за потребителя, но и устойчив за дългогодишна и вярна служба. Той е лек и стабилен, дълъг е малко повече от 170 см и ви предлага работна ширина от 17 см. Този продукт е създаден за онези градинари, които имат отношение към земята и истински се наслаждават от максимално изчистеното и пряко взаимодействие с нея.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!