Всички категории

7-те Най-Добри Детски Смарт Часовници

Несъмнено всеки родител инстинктивно поставя безопасността на детето си на първо място. За жалост, не винаги е възможно да сте постоянно около него и затова е нужно да имате и резервни варианти, които да са ви от полза.

С удоволствие ви съобщаваме, че има устройства, които биха гарантирали вашето спокойствие и по-голяма сигурност за вашия малчуган…

Ако все още не сте се досетили – става въпрос за т.нар. детски смарт часовници.

Покупката на едно такова умно устройство, не само ще улесни вашето ежедневие, но и ще направи дните на вашето дете по-забавни и приятни.

Накратко за тях – смарт часовниците ще ви помагат да следите местоположението на подрастващия и винаги ще знаете какво се случва наоколо, ще можете да комуникирате при нужда и още куп неща, представени по забавен и приятен начин за детето.

Независимо дали става въпрос за по-малки или големи деца, умните часовници ще ги очароват със страхотни приложения и функции. В тази връзка, купуването на един е наистина добра идея, която ще оправдае напълно очакванията ви.

Ако ви е любопитно да научите още за тези нови и функционални устройства – продължавайте да четете нашето ръководство. Тук сме събрали най-важната информация за детските смарт часовници като дори най-долу сме ви представили някои от най-впечатляващите модели такива на пазара в момента.

Какво представляват умните часовници и кои са основните предимства от закупуването им?

Най-общо казано, това са ръчни часовници, предлагащи удобство, много приложения и забавления. Те са модерни устройства, създадени главно, за да подсигурят подрастващите по по-дискретен начин.

Тези часовници ще предоставят на родителите по-голямо спокойствие, а на децата така желаното лично пространство. Благодарение на тях ще получавате актуална информация за локацията и възможност за провеждане на мигновени разговори, чрез добавяне на SIM карта.

Тези продукти са подходящи за всеки работещ настойник, който иска да упражнява по-голям контрол. Изключително компактни, удобни и бюджетни, те могат да бъдат носени от ученици и да се използват в клас, благодарение на тихите режими на повечето модели.

Подходящи са дори и за най-малките представители, които посещават детска градина или предучилищна. И все пак, в това отношение, обърнете специално внимание дали моделът, който сте избрали, е в препоръчаната от производителя възрастова група.

Както вече сигурно се досещате, предимствата на тези устройства са многобройни, но за да ви убедим в избора, ще ви запознаем малко по-подробно с най-основните…

Безопасност

На първо място разбира се, винаги е безопасността на вашето дете. Важно е да сте в крак с всичко, което се случва около него.

Ако смарт часовника има GPS, със сигурност ще ви е по-лесно да намерите къде се намира то, а това може да бъде особено полезно в случаи на спешност.

Освен това има и възможност устройството да се синхронизира с телефона ви, за да се свързвате мобилно с детето ви и да комуникирате с него дали просто, за да проверите как е, или в по-кризисни ситуации.

Освен това, смятаме че губенето или забравянето на подобен предмет, е много по-трудно, отколкото на смартфон, например. Това, пък, гарантира, че ще имате постоянен контрол върху безопасността на вашето дете – какво по-хубаво.

Възможности

Функционалните модели няма да ви ограничат само до проследяване или позвъняване. Освен от обаждания, децата могат да се възползват и от изпращане и получаване на текстови съобщения, което е изключително удобство в днешно време.

Също така, някои смарт часовници включват забавни и образователни игри, календар, селфи камера, интересни дизайни и т.н. За тези функции ще поговорим по-подробно малко по-надолу, но самата идея за комбиниране на полезното с приятното вече е на лице.

Възможностите впрочем не спират до тук. Както знаете всички деца обичат разнообразието и пъстротата. Точно затова, много от моделите могат да бъдат персонализирани по различни начини. Например, може да смените каишката или да персонализирате екрана – какво по-хубаво?

Бюджетност

Освен много ефективни, това са и наистина бюджетни варианти, които ще са ви от голяма полза в бъдеще.

Цената на смарт часовниците винаги се определя от функцианалността, дизайна и марката на модела.

Ясно е, че колкото по-евтин е часовникът, толкова по-малко функции ще изпълнява, но това по никакъв начин не го прави безполезен. Напротив, прекалено скъпите модели също не са разумен избор, тъй като децата могат неволно да ги повредят.

Имайте предвид, че този тип устройства са изключително устойчиви във времето, ако бъдат използвани правилно. Повечето интелигентни часовници са направени да издържат на надраскване или намокряне, за да ви служат вярно с години.

В общи линии – освен, че не са с прекалено висока стойност, те са и устойчива инвестиция, която “ще си избие парите” изключително бързо.

Кои функции трябва да търсите, когато избирате умен часовник за вашето дете?

Както намекнахме и по-рано, съществуват наистина много полезни функции, които ще ви оставят доволни.

Ако обмисляте да инвестирате в умен часовник, ще трябва да направите някои проучвания, защото за децата границата между практично устройство и обикновена играчка е доста тънка.

Има няколко ключови характеристики, с които трябва да се съобразите и един от важните аспекти са именно функциите.

Функциите на детските смарт часовници могат да бъдат разделени на две категории: тези, които се намират на обикновен смарт часовник за възрастни, и тези, които са специфични за часовниците за деца. Те трябва да отговарят преди всичко на нуждите на родителите, но не пренебрегвайте и желанията на човека, който ще го използва.

Ако детето също се чувства доволно и удовлетворено от възможностите, които му дава часовникът, несъмнено той ще се превърне в неизменна част от цветното ежедневие на малчугана, а това ще ви гарантира допълнителна доза спокойствие и сигурност…

Бутон SOS

Бутонът за спешни случаи е изключително полезен, когато детето се чувства в опасност. Този бутон автоматично набира 112, а след това започва повикване на най-често набираните номера.

В настройките на някои интелигентни часовници можете предварително да въведете контактите, на които устройството ще се изпрати повикване при натискане на бутона SOS. Тази функция несъмнено се нарежда на първо място, тъй като ще увеличи нивото на защита на детето ви, а дори и някои от най-бюджетните модели я включват.

ПроследяванеGPS проследяването е полезно за локализиране на позицията на детето в реално време, без ограничение на разстоянието.

Проследяването се извършва посредством технологията за локализация. Смарт уредите използват сигнала от един или няколко сателита, за да определят точното местоположение.

Ползата от тази функция върху китката е наистина добра, затова не я пропускайте. Така ще знаете къде се намира малчугана във всеки един момент и ще си спестите множество притеснения.

В тази връзка е важно да отбележим и моделите с вградена история на придвижване. Тя позволява на родителите да проверяват движенията на детето си за определено време, обикновено до 30 дни, което пък ще ви бъде изключително полезно в много аспекти от ежедневието.

Повиквания

Тази функция позволява на семействата да поддържат комуникация помежду си. Можете да получавате и изпращате повиквания от смарт часовника на вашето дете, за да поддържате пълноценна комуникация помежду си.

Имайте предвид обаче, че повикванията при умните часовници работят само в режим „свободни ръце“, така че хората около детето ви ще могат да чуят разговора.

Специалното предимство тук е, че комуникацията се осъществява само с тези контакти, които са включени в паметта на СИМ-картата на часовника. Следователно, неупълномощено лице няма да може да се обади на детето ви и съответно то няма да може да звъни до непознати, външни хора.

Съобщения

Изпращането и получаването на SMS-съобщения, както и гласовите записи не се поддържат от всички модели, но са изключително удобни и практични.

Ако имате нужда от тази функция, уверете се, че я има в смарт часовника, преди да го купите. Получаването и изпращането на гласови съобщения е много добра възможност за общуване, ако детето ви все още е малко и не може да пише.

Специален режим

Този режим позволява на настойниците да задават времеви интервали, в които се забранява използването на часовника.

Това също е плюс, понеже малките потребители често се увличат в използването на която и да е техника, а това може да се отрази недобре за тях, когато е време за сън или учене, например.

Сензор против загуба

Тази функция е сигнал, който предупреждава родителите, веднага когато детето свали часовника си.

Както споменахме и по-рано, губенето на тези устройства е много по-рядко срещано, но все пак не е невъзможно и трябва да имате едно на ум.

Именно затова, подбирайки модел с такъв сензор, шансът детето ви да се отдели от устройството е минимален.

АктивностЧовек, носещ смарт часовник с възможности за проследяване на активността, може да придобива реална представа за дневните си крачки и спортните си постижения.

Често се случва палавниците да се мотивират от резултатите си и да и започват да ги подобряват с всеки изминал ден, което би могло да подобри и физическото им състояние.

Камера

Има модели, които включват камера, за да може младежа да се снима и да запазва избрани моменти, освен това ще можете да провеждате и видео разговори.

Това е изключително удобство, особено в днешните по-интерактивни среди, в които все по-честа става нуждата от виртуални комуникации.

Забавни, образователни игри

Някои смарт устройства включват игри, които помагат на потребителя да се забавлява по време на престой, също така да се образова допълнително с логически игри, например.

Допълнителни функции

Ако избирате часовник за малко дете, определено може да се ограничите в отчетените по-горе функции.

За подрастващ малчуган или тинейджър, обаче, трябва да обърнете внимание и на наличието на будилник, таймер, фенерче, Bluetooth и Wi-Fi.

Освен това може да има функция “Обратно повикване”, т.е. слушане и записване на всички телефонни разговори, което ще бъде доста практично за вас.

За какво още да трябва да помислите преди покупката на детски смарт часовник?

Има още няколко критерии, които са важни и е нужно да се съобразите с тях, за да направите най-добрата покупка. Все пак, както споменахме, инвестицията е сериозно решение и трябва да бъдете отговорни и стриктни в избора.

Дисплей

Дисплеите се разделят на два вида: монохромен и цветен. Всеки от тях има различни особености и е важно да се съобразите с вашите лични предпочитания за да изберете най-подходящия модел.

Цветните са именно (AMOLED, LSD и др.). Екраните, които могат да показват цветни снимки и видеоклипове, изглеждащи стилно и привлекателно. За тяхното производство се използват различни модерни матрици, но имайте предвид, че те се отличават с висока консумация на енергия.

Монохромните дисплеи са предназначени единствено за преглед на текстова и графична информация. Те ще бъдат отличен избор, ако не искате потребителят му да прекарва цялото си свободно време в гледане на филми или игри. Предимствата на монохромните екрани са минимални разходи за енергия и без отблясъци при слънчева светлина, но са доста по-рядко срещани на пазара.

Размер

Предназначените специално за деца умни часовници, са много леки и удобни за носене, дори и върху най-малките ръчички. По никакъв начин няма да създадат неудобство, по-скоро изобщо няма за ги усещат още след първия ден на употреба.

Диагоналът на дисплея обикновено варира от 0,5 до 2 инча. Колкото по-малък е екранът, толкова по-неудобно е да се използва устройството. Имайте предвид обаче, че моделите с големи дисплеи са много по-скъп вариант.

Почти всички смарт часовници се управляват чрез сензорния панел, но за по-голямо удобство на малолетния, някои производители допълнително инсталират бутони.

Материал

Случаят с детски ученически часовници обикновено е направен от модерна пластмаса или комбинация от метал. Както се досещате колкото по-леко е устройството, толкова по-удобно е да се използва.

За производството на каишката се използва мек силикон. Този хипоалергичен материал добре обгръща малката ръка, като въобще не натиска или търка. Силиконът е приятен на допир и няма специфична миризма.

Предлагат се пластмасови или минерални стъкла, вградени в детския смарт часовник. И двата варианта са трайни, надеждни и високо прозрачни. Имайте предвид обаче, че минералното стъкло е много по-устойчиво на драскотини и други механични повреди.

Батерия

Капацитетът на батериите е важен критерий за избор на интелигентни часовници. От живота на батерията зависи и колко дълго ще може детето ви да го използва.

Устройствата са разделени в 2 категории: изискващи ежедневно зареждане и с работна дейност около 4-5 дни в активен режим.

Втората група включва интелигентни часовници с монохромен екран върху матрицата E-мастило. Те могат да функционират дълго време без допълнително зареждане, но в същото време ще се зареждат по-дълго (около 4-5 часа).

Моделите, оборудвани с цветни дисплеи, пък, изискват ежедневно зареждане. Поради това те са по-неудобни от монохромните устройства в това отношение, но се зареждат много по-лесно и бързо, което ги прави практични в това отношение.

ДизайнТова е често пренебрегван фактор от родителите, затова ние ви подсещаме да обърнете внимание и на този аспект. Дизайнът е наистина важен за всяко едно хлапе и от това зависи как ще приеме новото си устройство.

Производителите предлагат огромен брой цветовеот най-ярките до неутралните и класическите нюанси.

За най-малките потребители, бихме препоръчали по-цветен часовник с ярка каишка, украсена с любимите им анимационни герои, например.

За подрастващите и тийнейджърите, пък, се препоръчват по-базови цветове и изчистени каишки, които лесно се приспособяват към всеки стил и вкус.

Като цяло ви съветваме да оставите този избор напълно в ръцете на вашето дете, за да определи само кой модел му допада най-много.

Цена

След като изберете цвета, формата и функциите, следва да разгледате цените. Както вече ви намекнахме, те са наистина достъпни и определено са разумна инвестиция.

И все пак е препоръчително да останете в рамките на определения от вас бюджет, но не без да забравяте и за качеството.

Няма смисъл да купувате евтини вещи, които ще ви служат за кратко време, но и няма нужда да залагате на прекалено скъп вариант, който да не влиза в пълноценна употреба.

 

Надяваме се, че нашето ръководство ви е било от истинска полза.

Ако е така, разгледайте и специално подбраните ни предложения, подходящи както за малки деца, така и за подрастващи и дори тийнейджъри.

1. BeSmart Q19Многофункционален, актуален и водонепроницаем часовник с камера. С 1,5 пълноцветен дисплей и висока разделителна способност. Разполага с батерия с голям капацитет 400mAH. Освен това притежава GPS тракер, двупосочен разговор, SMS, SOS, електронна ограда, таймер, фенерче, гласов чат, APP дистанционно наблюдение, учебни игри, крачкомер и др. Подходящ е за деца от 3 до 12 години. С дигитален дисплей, силиконова каишка и в страхотни цветове – розово и лилаво.
Купи сега

2. NUBI S4Този модел е с ултра тънък дизайн, което го прави идеален аксесоар за всяко дете. Притежава функции, като: ясно повикване, прецизно позициониране, дълъг живот на батерията, дистанционна камера SOS бутон, фенерче, гласов чат, електронно ограничение и други. Съвместима операционна система Android и iOS и микро SIM. С дигитален дисплей, капацитет на батерията 400 mAH и автономия 70h.
Купи сега

3. Smartwatch MyKiЧасовникът MyKi разполага с функции, като повикване, гласови съобщения, бутон SOS, GPS приемник, GSM модул, сензор, крачкомер, микро USB и други. С вградена батерия, която се зарежда, LCD екран, защитен от надраскване и микро SIM. Капацитет на батерията 480 mAH, изключително лек и компактен и в страхотен червен цвят.
Купи сега

4. BeSmart Smart Wear 6SВодонепроницаем часовник с камера и SIM карта. Функционален и удобен модел, с образователни игри Touch дисплей, фенерче, крачкомер, текстови съобщения, GPS, дистанционно управление на камерата и други. С дигитален дисплей, силиконова каишка и в нежен, розов цвят. Капацитет на батерията 400mAH, и автономия 12 h.
Купи сега

5. TWOX Q100Този модел е с много интересен и цветен дизайн, което го прави подходящ, дори и за най-малките. Оборудван е с много полезни функции за добра комуникация с родителя. Той е лек, с устойчив корпус, изработен от гумен материал и гъвкава каишка от силикагел. Включва GPS, SIM карта, висококачествени повиквания, бутон SOS и други. Удобен и лек, с дигитален дисплей и автономия 12 h.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Pimpom P12sКрасив и ултра тънък дизайн на корпуса, оборудван с многобройни функции, като: SOS повикване, дистанционна камера, дълъг живот на батерията, фенерче, дистанционно наблюдение, двупосочен, ясен и стабилен разговор, електронно ограничение и други. Със съвместима операционна система Android и iOS, силиконова каишка и пластмасов корпус. Дигитален дисплей, капацитет на батерията 400mAH и автономия 10h.
Купи сега

7. BeSmart DS39Този модел включва SIM карта за добра комуникация с настойника, камера, образователни и забавни игри, Facebook нотификации, безжична синхронизация, аларма и други. Съвместима операционна система Android и iOS и силиконова каишка. Дисплеят на този детски умен часовник е дигитален, капацитетът на батерията е 400mAH, а автономията цели 70 h.
Купи сега

3.8/5 - (30 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!