Всички категории

7-те Най-Добри Алармени Системи за Дома

Домът е онова място, което ни дава чувство за свобода и сигурност. Той е уют. Кът уединение след тежък ден и място за съхраняване на ценни спомени.

Но дали домът ви е достатъчно защитен?

Ако все още не сте се замисляли да подарите на дома и семейството си система за сигурност, сега може да разгледате ползите от поставянето на такова защитно устройство и отделните му характеристики…

Системите за сигурност (алармените системи) са може би най-надеждният метод, който осигурява безопасност за нашия дом.

Проектирани са така, че да ,,реагират‘‘, когато нещо необичайно се случва, и сигнализират бързо, за да може да защитим дома си навреме.

Важно е да се отбележи, че някои модели могат да засекат и дим (пожар) и/или изтичане на различни опасни газове. А иначе казано – засичат не само движение, а и други потенциални заплахи. Какво по-хубаво?

Тези защитни устройства са сложно устроени системи от сензори и детектори, които могат да покрият и защитят площта на целия имот.

В случай че проявявате по-голям интерес, продължавайте да четете нашето ръководство, в което ще откриете всичко най-важно относно избора на алармени системи.

А за да ви улесним максимално, тук сме подготвили и информиран списък с продукти, в който несъмнено можете да откриете най-добрия продукт за вашите нужди в тази категория.

Какво представляват алармените системи?


Най-основното определение на всяка система за сигурност се намира в нейното име. Това е буквално средство или метод, чрез който си осигурявате защита със система от взаимодействащи компоненти и устройства.

В този случай говорим за системи за домашна сигурност, които са мрежи от интегрирани електронни устройства, работещи заедно с централен контролен панел за защита срещу крадци и други потенциални нарушители.

Алармените системи са интелигентни устройства, които дори в определени случаи могат да са абсолютно автономни.

Цялостната им структура обикновено се състои от централен блок, който обработва подадената от различните свързани към него отделни елементи. Това са например сензори за движение, за вода, за дим и т.н.

Тези защитни устройства могат да бъдат инсталирани на всякакви обекти, независимо от техните размери, броя на охраняемите зони и броя потребители.

Можете да ги използвате в жилищни, търговски и промишлени сгради, както и в други помещения за защита срещу проникване, кражба с взлом или повреда на имущество, а също и като лични предпазни средства срещу нарушители.

Освен защитата срещу проникване, както споменахме, алармените системи могат да осигурят допълнителни защити!


Това се дължи на техните функционалности чрез интегриране и комбиниране с други системи за сигурност(напр. в случаи на пожар или наводнение).

Общо взето целта на всички домашни алармени системи е да откриват неразрешено влизане в защитения обект, като сигнализират със специален звук, който ви уведомява.

Кои са основните предимства на домашните алармените системи?

Има много елементи, върху които трябва да помислите, когато става въпрос за системи за домашна сигурност и това включва как системата може да бъде от полза за вас и вашето семейство.

Ето няколко причини, поради които си струва да се сдобиете с подобно устройство.

Защита на дома


Това, разбира се, е ползата, за която повечето хора веднага се сещат.

Вероятно всички познаваме някой, който е изгубил електроника, бижута или други предмети с висока стойност поради инвазия в дома. Проблемът се усложнява, особено когато артикулът е незаменима семейна реликва.

Докато използването на домашен сейф може да помогне за защитата на незаменими предмети, системата за домашна сигурност има аларма, която може да изплаши много потенциални крадци и да уведоми местните власти, ако някой се опита да влезе, което гарантира по-обхватна защита на имуществото ви.

Отдалечен контрол върху дома

Модерните системи за сигурност вече ви позволяват дистанционно да наблюдавате какво се случва в дома ви от телефона, когато не сте там.

В зависимост от вашия доставчик можете да наблюдавате охранителните камери, инсталирани в дома ви, както и да контролирате интелигентни термостати, интелигентни ключалки на врати, интелигентно осветление и други подобни устройства във всяка стая на вашия имот.

Уведомление за проблеми с пожар или газ


Можете да изберете да получавате известия, ако вашите аларми за дим или детектори за въглероден окис се задействат, когато сте далеч от дома.

В зависимост от доставчика, можете дори да го настроите, така че властите да бъдат незабавно уведомени за тези извънредни ситуации.

Това е едно наистина чудесно предимство, което може да опази имуществото ви, а и несъмнено ще ви осигури по-голямо спокойствие, когато не сте у дома.

Осигурява спокойствие

Усещането за сигурност и комфорт, които получавате с алармената система, е може би най-голямата полза от всички.

Добавянето на система за сигурност към вашия дом ви дава допълнителен слой на защита срещу всякакви потенциални нарушители.

Независимо дали сте под наем или сте собственик, можете да се насладите на предимствата, които идват с наличието на тези устройства. Спокойствието ще дари на семейството ви по-голяма увереност и по-голям уют във всяко кътче от вашата къща.

Кои са основните части на алармената система?


След като научихте за чудесните предимства на тези устройства е време да се запознаете и с тяхната същност.

А същността им включва именно основните части, които са отговорни за действията на алармените системи.

Камера за сигурност


Охранителни камери могат да бъдат инсталирани както на закрито, така и навън, за да наблюдават вашия имот, когато не присъствате.

Най-добрите камери непрекъснато заснемат кадри и ги архивират в облака чрез вашата услуга за наблюдение, така че да могат да бъдат достъпни по-късно в случай на престъпление. Някои включват сирени, а повечето имат двупосочна комуникация.

Камерите за сигурност са добра линия на защита и в някои случаи записът може да се използва като доказателство. Освен това, много вероятно е крадците да ги забележат и да изберат друг дом, в който да влязат.

Интелигентните модели могат да се свързват с Wi-Fi, което позволява живо предаване на кадри от нашата система от разстояние и възможност за получаване на известия. Много камери включват инфрачервено или цветно нощно виждане, облачно или локално съхранение и двупосочно аудио, което всъщност позволява разговор с всеки, който стои пред камерата.

Някои модели също имат интелигентни интеграции на платформа като Amazon Alexa или Google Assistant.

Сензор за движение


Когато бъде засечено движение в къщата ви, сензорите за движение издават аларма и изпращат мобилни сигнали до вашия телефон.

В тези устройства се използват лазери или инфрачервена светлина. Те ще бъдат предупредени, ако полето или лъчът са повредени. Някои от най-модерните сензори могат да направят разликата между хората и животните, както и да усетят топлината на тялото.

Значението на добавянето на допълнителни нива на защита не може да бъде надценено. Въпреки че сензорите за движение не са вашата първа линия на защита, те могат да помогнат на добрата система за домашна сигурност да стане още по-ефективна.

Когато напускаме града, предпочитаме да поставим системата си в „режим на отсъствие“. Сензорите за движение ще бъдат задействани и вътрешността на дома ни ще е в безопасност.

Сензорите за движение трябва да бъдат поставени в главния вход или коридор на приземния етаж на дома, така че да могат да откриват движение и да предупреждават, когато системата е активирана.

Сензор за влизане

Известни още като контактни сензори, сензорите за влизане имат две части: една, която се поставя на прозореца или вратата, и друга, която се поставя на рамката.

Тези устройства използват магнити, за да определят кога един от тези входове е отворен или затворен. Ако сензорът смята, че входна точка е отворена, той ни предупреждава.

Предлагаме да поставите сензори за влизане на прозорци или врати на приземния етаж. Повечето работят с батерии, а много дори имат залепващи подложки за лесен монтаж.

Сензор за счупване на стъкло


Понякога, вместо да отварят прозорците по старомодния начин, нарушителите просто ще ги счупят, за да избегнат задействането на сензорите за влизане. Но сензорът за счупване на стъкло също открива звука от счупване на стъкло и ни предупреждава чрез мобилно известяване.

Един такъв сензор има приемлив обхват за множество стъкла в една и съща стая, така че не е нужно да инсталирате по един за всеки прозорец, който имате.

Въпреки че може да не се нуждаете от детектор за счупване на стъкло във всяка стая, може да искате да го поставите в зони в жилищното си пространство с големи прозорци и плъзгащи се стъклени врати, които са най-уязвими за влизане с взлом

Детектори

Детекторът за движение подобрява вашата жилищна система за сигурност, защото ви помага да видите кога някой е в дома ви, когато не трябва да бъде.

Този детектор може да ви помогне да защитите къщата или апартамента си от натрапници, докато сте далеч, и може да ви помогне да следите зони, където никой не трябва да се скита наоколо.

Освен че гарантирате, че натрапник няма да влезе в дома ви, можете също да следите децата си тийнейджъри, които може да са били навън след определен час, или малки деца, които влизат в опасни части на къщата.

Някои компании дори предлагат сензори за движение, имунизирани срещу домашни любимци, така че вашите домашни любимци да не задействат фалшива аларма

Какви функции и аксесоари на домашните системи за сигурност да търсите задължително?


Преди да направите покупката е нужно да проверите за няколко определени функции, които ще направят устройството ви още по-надеждно.

На пазара съществуват всякакви вариации, но това са най-основните – тези, които ще са ви истински полезни.

Аларми

Известни още като вътрешни и външни сирени, те се използват предимно, за да изплашат нарушителя и за предупреждение на вас (както и на съседи и минувачи). Алармите обаче могат да бъдат и безшумни (например ситуация на принуда), така че да предупреждават само полицията и охранителната фирма, за да може крадецът да няма шанс да избяга.

Като цяло сирените са ефективни възпиращи средства. За съжаление обаче, полицията рядко е в състояние да реагира незабавно на кражба с взлом – повечето влизания приключват за минути, ако не и секунди – но силната аларма обикновено ще разубеди повечето крадци.

Паник бутон

Паник бутоните също могат да бъдат програмирани като бутон за принуда. Това е вид аларма, която можете да задействате, когато почувствате, че безопасността ви е застрашена, напр. когато някой натрапник е в имота ви против волята ви.

Те обикновено се инсталират някъде дискретно, така че можете да ги задействате, без нарушителят да бъде уведомен. Те са програмирани да бъдат звукови или безшумни. Това зависи единствено от вашите предпочитания, но за предпочитане са безшумните модели.

Функция за съхранение на видео


Видеоклипът на тревожния момент ще бъде предаван поточно и съхраняван безопасно на сървъра на платформата.

Записаният видеоклип може да се гледа по всяко време. Той предоставя висококачествени видео клипове като доказателство, което улеснява залавянето на заподозрян нарушител и възстановяването на загубите.

Това е една наистина полезна функция, която не трябва да пропускате по време на избора.

Дистанционно приложение


Повечето алармени системи вече се предлагат с приложение за смартфон. Подобна функция може да ви позволи да активирате и деактивирате алармата си и да получавате известия за активността в имота ви.

Приложението за видеонаблюдение може да ви позволи да преглеждате, извличате и съхранявате видеозаписи в телефона си. И двете системи трябва да бъдат настроени правилно през вашия интернет, за да позволят тази функционалност.

Връзката може да се осъществи чрез твърд кабел във вашия рутер или интелигентен wifi разширител, използвайки вашия домашен интернет.

Клавиатура

Професионално инсталираните алармени охранителни системи трябва да се активират и деактивират и това обикновено се постига чрез клавиатура.

Когато влезете във вашия дом или бизнес, вашата система за сигурност ще се задейства и ще трябва да въведете ключов код, за да я деактивирате. В случай, че не го направите, вашата охранителна компания ще ви се обади, за да провери дали вие сте го задействали.

Ако не сте били вие или ако не могат да се свържат с вас, ще бъде изпратена помощ. Време за забавяне при влизане/излизане може да бъде настроено на детектора за движение, покриващ клавиатурата, за да ви даде време за активиране и деактивиране на алармата.

За какво друго трябва да помислите, когато купувате алармена система за дома?


Остават още няколко аспекта, които ще ви помогнат в избора и ще ви гарантират успешна покупка в тази категория.

Обърнете специално внимание на всеки един от тях, защото носят своето съществено значение.

Вид

Най-често срещаните модели, на които ще се натъкнете на пазара са електрическите алармени системи, кабелните, безжичните, неконтролираните и наблюдаваните.

Независимо от вашия избор, трябва да поддържате дома си защитен, като се свържете с доверен специалист по сигурността, за да ви помогне да подберете най-правилния вид за вас и вашия дом.

Бъдете внимателни и се съобразете с всички аспекти, които всъщност ще ви подскажат от какво точно се нуждаете.

Обхват


Помислете за площта на имота, който искате да защитите. За да покриете целия регион, колко детектора за движение, охранителни камери и друго оборудване са ви необходими?

Размерът на земята, която трябва да покриете, ще играе роля в това. Проучете наличното си пространство и преценете възможностите си. Хубаво е да помислите и за допълнително оборудване. За щастие, почти всяка охранителна компания предлага пакети, които съдържат различни сензори според разнообразните параметри.

Монтаж


Неправилната инсталация на една аларма е от най-често допусканите грешки. Защитните устройства няма да могат да работят ефективно, след като те не са инсталирани правилно.

Дори ако използвате най-добрата система за домашна сигурност, тя ще бъде безполезна, ако не успеете да я монтирате както трябва. Никога не инсталирайте контролният панел в близост до прозорците, защото крадците ще могат лесно да деактивират системата.

Друга често допускана грешка е монтаж на сирената в близост до контролния панел. Ако не сте сигурни, че можете сами да монтирате алармената си система, ви препоръчваме да наемете техници. Те знаят какво да правят и ще избегнат евентуални пропуски в обхвата на зоните на защита.

Свързаност

На пазара има жични и безжични варианти, между които може да избирате. Най-предпочитаните модели сред потребителите са именно тези с Wifi свързаност, защото са най-практични.

Този вариант ще ви даде по-голяма “свобода”, но изборът зависи единствено от вас. Жичните модели са добри варианти, но за съжаление няма да ви дадат същата гъвкавост. Консултацията с техник също не е лоша идея в това отношение.

Качество


Обърнете внимание на качеството на алармената система, за да сте сигурни, че тя е надеждна и няма да ви се налага да я подменяте в близките години. За щастие има модели, които предлагат гаранция, така че се насочете именно към такива.

Обърнете внимание и на материалите използвани за изработката, особено ако ще поставяте системата на външни условия.

Дизайн

Разнообразието в това отношение е голямо и също зависи от вашите изисквания. Независимо от вашия избор, всички съвременни модели на пазара изглеждат стилно и са доста практични по отношение на форма и размер.

Модулите са изработени в модерен дизайн, така че да се сливат с интериора на отделните помещения. Хубаво е да заложите и на по-базов цвят, за да не привлича излишно внимание.

Цена


Цената се определя спрямо качеството и функциите на продукта.

Разумно е да заложите на по-качествен модел, за който естествено ще се наложи да платите по-голяма сума, но по този начин несъмнено ще си гарантирате по-голяма сигурност и повече възможности за управление.

Има и по-евтини модели, които също са добри, но за съжаление няма да ви предложат същите функции, като моделите от висок клас.

Определете бюджета си предварително и преценете кой модел пасва на вашите възможности.

 

Надяваме се, че сме успели да привлечем интереса ви и сме били достатъчно полезни относно избора!

А сега, както обещахме, можете да разгледате най-добрите предложения от категорията алармени системи за дома на българския онлайн пазар.

1. Алармена система wireless PNI SafeHome HS600Умна алармена система, която е свързана с интернет и благодарение на специалните ѝ функции е способна да предупреждава за възникнала опасност, чрез гласово повикване, SMS и мобилното приложение Tuya Smart, което е достъпно, както за Android, така и за IOS. Работи успешно при ниски температури (-10 ° C) и високи (+ 45 ° C). Размерите на алармата са 180 X 115 X 22 мм, а теглото – 0,668. Разполага с 2,4 инчов екран, детектор за движение, магнитен контакт GSM комуникатор, а разстоянието на трансмисията е 80м. Предлага се два класически цвята – черен и бял.
Купи сега

2. Алармена система CHUANGO CG-G5Изцяло безжична алармена система, удобна за използване и лесна за монтиране. Може да управлявате системата, чрез вашия мобилен телефон, дистанционно управление или RFID тагчета, които са в комплекта към алармената система. Освен това може да инсталирате напълно безплатно съвместимо със системата приложение (има такива, както за Andorid, така и за iOS). Системата разполага с режим ,,Home Arm’’, който дава възможност да активирате датчици по избор или да деактивирате тези, за които сте сигурни, че няма да се активират докато сте в дома си.
Купи сега

3. Алармена система PNI PG2710Още една интелигентна домашна алармена система, която приема гласови команди. Системата може да работи с до цели 6 телефонни номера, разполага с безжични сензори за врати и прозорци, две дистанционни управления и сирена за звуков сигнал, а цялостната инсталацията на алармената система е изключително улеснена за крайния потребител. Локалният сигнал се осъществява чрез вътрешната сирена, включена в пакета с ниво от 110 dB, а свързването е кабелно.
Купи сега

4. Алармена система PGST PG-106Безжична алармена система, която поддържа не само Wi-Fi връзка, но и 3G GSM връзка. Моделът притежава голям сензорен дисплей и няколко полезни допълнителни аксесоари, които осигуряват още по-добра защита. Можете да се възползвате и от допълнителни функции с помощта на специални гласови команди, благодарение на съвместимостта с Amazon или Alexa. Усъвършенстваната система поддържа до 99 устройства и е съвместима с приложението Tuya. Това приложение ви дава възможност да получавате известия, да задавате параметри и да активирате различни функции като специалната SOS функция. Продуктът е с безжична честота 433MHz, литиево-йонна батерия 3.7V / 500mAh и размери 185 х 128 х 14.7 mm.
Купи сега

5. Алармена система AEXYAАлармена система за предотвратяване на кражби, която е подходяща за поставяне на врати, прозорци, чекмеджета както и различни шкафове. Разполага със сензор за вибрации и издава силен звук при задействане на алармата. Инсталирането на системата е максимално улеснено за потребителите – просто се залепя на избраното от нас място. Системата разполага с 4 режима на работа: Подсилване; Дезактивиране; SOS; Звънене;. Отделните режимите се контролират с дистанционно управление, което е с работен обхват до 16м. Системата работи с батерии (ААА), които издържат от 1 до около 3 месеца (това разбира се зависи от интензитета на използване), а дистанционното управление е съвместимо с батерия тип 27А, която издържа около година.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Алармена система SIKSБезжична алармена система със сензор за движение (PIR), който активира алармата при засичане на нежелано движение. Системата няма кабели или нужда от специални проводници, а именно това я прави лесна за монтиране/инсталиране. Тази алармена система разполага и с така наречения ,,паник бутон‘‘, което я прави изключително подходяща и полезна за нашите по-възрастни роднини и близки, както и за хора, които живеят сами. Обхвата на детекция е 5м, приблизителните размери са 13,6 см х 10,5 см х 2,7 см., а подходящи батерии са АА (3 броя).
Купи сега

7. Алармена система PGST PG-103Многофункционална, удобна и лесна за управление домашна алармена система. Работи с Wi-Fi, 3G свързаност, както и GSM връзка, a това осигурява спокойствие в случай, че възникне проблем с електрозахранването или интернета в дома ви. Системата поддържа цели 9 езика, може да запамети до 5 телефонни номера и работи успешно с мобилното приложение Tuya, което позволява дистанционно управление на системата независимо къде се намирате. Интересно за тази алармена система е, че разполага и с двупосочен звук, а това означава, че може да се използва и като домофон! Освен това на 2,4-инчовият TFT LCD дисплей се показват дата, час, ниво на батерията, а самият алармен панел е проектиран така, че прави работата с алармената система лесна и удобна! Вместо да правите настройки всеки ден – може да създадете график за работа на алармената система, който да е съобразен с вашия режим.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!