Всички категории

7-те Най-Добри Роботи за Почистване на Басейн

Представете си мечтаната къща – елегантна, уютна, няколко етажа, двор, градина, басейн… Всичко това е прекрасно, но нека не забравяме, че поддръжката на всеки елемент от идеалния дом си има своите особености.

Когато става въпрос за поддръжката на един басейн, няма по-добър уред от специалните роботи за почистване на басейн!

Тези съвременни помощници са толкова страхотни, че със сигурност ще ви накарат да оставите зад гърба си всички алтернативни методи за подобна дейност. Високотехнологичните роботи се развиват постоянно и се превръщат в просто незаменими средства за обгрижването на един басейн.

Инсталират се и се използват изключително лесно и работят при невероятна икономичност. Освен това сериозно редуцират стреса върху филтрационната система на басейна ви и удължават живота ѝ.

Из физическите магазини и онлайн магазините можете да попаднете на множество страхотни предложения. С толкова много възможности обаче изборът на възможно най-подходящото за вас самите устройство може да се окаже сериозно препятствие.

Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви измъкнем от тази неприятна ситуация. В него ще откриете цялата необходима информация за роботите за почистване на басейн. След като се запознаете внимателно с нея, при всички обстоятелства ще имате шанса да изберете точния за себе си продукт.

За да сме ви максимално полезни, в края на статията си дори ще споделим с вас и няколко от най-добрите актуални предложения в областта…

Какво представляват роботите за почистване на басейн?

Ако ви е писнало да обикаляте с ръчна прахосмукачка около басейна си, просто ще се влюбите в роботизираните машини.

Те ще разтоварят ръцете ви от досадната работа и междувременно ще успеят напълно пълноценно да почистят стените и пода на плувния ви басейн.

Роботите за почистване на басейн може да са най-скъпите, но със сигурност са и най-лесните за използване почистващи устройства.

Те използват специализиран софтуер, за да определят как точно да почистят вашия басейн.

В същото време в много от случаите не се налага да бъдат прикрепени към помпа или някаква циркулационна система. Вместо това те използват собствена филтрационна торба, в която съхраняват събраната мръсотия.

Този вид машини за почистване на басейн използва различни видове захранване заедно с бордова филтрация и почиства вашия басейн до съвършенство.

В повечето случаи тези машини се свързват към постоянен източник на захранване, позициониран някъде извън басейна. Това се осъществява посредством дълъг захранващ кабел.

Съществуват обаче и напълно безжични модели, които могат да оперират в общи линии изцяло независимо.

Понякога се случва да се наложат определени регулации в процеса на цикъла на почистване. Въпреки това обаче, ако се изисква изобщо някаква намеса от страна на потребителя, тя ще бъде минимална.

Веднъж поставен в басейна, роботът ще започне да обхожда всички негови повърхности. Цялата мръсотия и различните видове отломки ще бъдат събрани в специализиран контейнер или филтрационна торба.

Повярвайте ни, тези малки приятелчета са най-добрите в своята работа!

Какво прави роботите за почистване на басейн толкова добри?

Ако все още не сте уверени колко добри са роботите за почистване на басейн, тази секция със сигурност ще ви убеди в това. Подобни машини си имат серия предимства, които еднозначно ги превръщат в най-добрите устройства в своята област.

Роботите за почистване на басейн се характеризират със своите особености, които ги превръщат в това, което са. Именно те отделят роботите от всички алтернативни автоматични средства за почистване на басейн.

Роботите за почистване на басейн са много по-добри от смукателните почистващи машини, както и от почистващите машини, работещи благодарение на налягането. Предстои ви да разберете защо

Независимост от филтрационната и циркулационната система

Роботите за почистване на басейн са напълно независими от филтрационната и циркулационната система на вашия басейн. Това от своя страна носи със себе си определени ползи.

Тези машини успяват да уловят мръсотията в собствената си филтрационна система. Именно заради това тази на вашия басейн бива значително облекчена. Дейността ѝ върви много по-благоприятно и на практика ще ви се налага да сменяте или почиствате филтрите ѝ много по-рядко.

По този начин животът на филтрационната система на вашия басейн бива удължен, което на свой ред ще ви спести серия допълнителни разходи. Използването на роботизираното устройство ще ви струва само стотинки на ден. В същото време обаче басейнът ви ще блести от чистота.

Филтрация и циркулация на водата

Един робот за почистване на басейн осигурява пълноценна филтрация и циркулация на водата в басейн.

Вече сте наясно, че роботът успява да държи излишната мръсотия максимално далече от филтрационната система на вашия басейн. В същото време обаче повишаването на циркулацията допълнително облекчава и напрежението върху помпата на басейна.

Всъщност роботите за почистване на басейн вършат работата си толкова добре, че могат да допринесат сериозно за циркулацията и филтрацията на водата.

Това буквално може да ви спаси кожата, в случай че помпата ви откаже да работи, филтърът се повреди, сблъскате се с проблем с водопровода или други непредвидени обстоятелства.

В пика на лятото роботизираната машина ще ви даде възможност на спокойствие да извършите необходимите ремонти или подмяна. Водата ще остане бистра и свежа, колкото е възможно, по-дълго.

Ситуацията до голяма степен зависи от скоростта на потока. Въпреки това обаче в много от случаите един робот за почистване на басейн може да филтрира вода от порядъка на до 5000 галона на час.

Бързо почистване на целия басейн

В общи линии всички роботи за почистване на басейн ще се справят с цялата площ на басейна ви изключително бързо.

Съвременните модели разполагат със специални функции за почистване по възможно най-ефективен модел. Търкащите четки на машината ще почистят идеално повърхностите на басейна.

Роботът ще мине абсолютно отвсякъде – от пода, по стените, по стълбите, та чак до линията на водата. При това цялата дейност бива извършена с невероятна скорост.

Някои специализирани модели могат да се справят със задачата си за по-малко то час… Представяте ли си?

Лесни за инсталиране, използване и поддръжка

Наистина ще се изненадате колко лесно се инсталират, използват и поддържат различните роботи за почистване на басейн.

Дори не си помисляйте за сложни водопроводни инсталации, бустерни помпи, адаптери за проследяване и пр. Всичко, което се изисква от вас, е да включите уреда и да го поставите във водата.

Ако вашата машина работи с помощта на кабел, може да ви се наложи най-много да я свържете с контакта.

Когато почистващият цикъл приключи, просто трябва да извадите филтрационния контейнер и да го почистите подобаващо. За целта можете да използвате обикновен градински маркуч. Няколко секунди пръскане вероятно ще ви бъдат напълно достатъчни. Finito.

Максимален контрол на почистването

С помощта на програмируемите режими и дистанционните управления можете да си осигурите максимален контрол над процеса на почистване.

Можете да се погрижите за вида и продължителността на всеки цикъл. Именно по този начин можете да адаптирате роботизираната си машина максимално прецизно към особеностите на собствения си басейн.

Някои от най-съвременните модели ще ви осигурят възможност за Wi-Fi връзка. С нейна помощ имате шанса да направлявате уреда директно от смартфона си.

Дори и да не се снабдите с възможно най-технологичното устройство обаче, няма защо да се тревожите. Повечето модели идват с обикновено дистанционно управление. То е достатъчно удобно и отново ще ви даде възможност да правите допълнителни настройки, както и да се възползвате от множество различни функции.

За какво трябва да помислите преди покупката на робот за почистване на басейн?

Убедихте ли се вече колко страхотни са роботите за почистване на басейни? Добре, но ако искате да подберете точния за себе си продукт, проучването ви тепърва започва.

Преди изобщо да започнете да се ровите из многообразието от предложения, има няколко ключови неща, на които трябва да обърнете специално внимание. Съобразите ли се с тях, кръгът от модели, измежду които да избирате, значително ще се стесни.

Размерът на вашия басейн

Особеностите на вашия басейн са първото нещо, което трябва да вземете предвид. Само ако се съобразите с тях, ще имате възможност да изберете възможно най-подходящия робот за почистването на басейна си.

Размерът на вашия басейн е може би най-определящият фактор, на който трябва да обърнете внимание при избора на точни продукт.

От една страна, въпросът опира до това дали вашият почистващ робот ще има възможност да достигне до всички точки от площта на басейна.

Повечето модели на пазара в момента се захранват с помощта на електрически кабел или захранващ маркуч. И сами се досещате, че трябва да съобразите дължината на захранващото средство с размерите на своя басейн.

В противен случай отдалечената от контакта страна на басейна ви може да се окаже съвсем непочистена.

Нещата обаче далеч не опират само до захранването на вашата машина. Препоръчително е по-мащабните басейни да се почистват от значително по-мощни роботи.

Маломощните уреди просто ще се нуждаят от много повече време, за да свършат работата си пълноценно. В същото време ще им е необходимо и значително по-голямо количество усилия, което със сигурност ще ги затормози и износи по-бързо.

Препоръчваме ви също да съобразите избора си на почистващ робот с формата на своя басейн. Ако тя се характеризира с по-особени ъгли и нетипични образувания, по-добра ще ви свършат роботите, произведени за почистването на по-големи повърхности. Такива са електрическите роботи и хидравличните роботи под налягане.

В същото време всмукателните хидравлични роботи се справят най-добре с надземните басейни.

Състоянието на вашия басейн

Размерът и формата на вашия басейн в никакъв случай не са единствените неща, на което трябва да обърнете подобаващо внимание. Неговото покритие например може да бъде също толкова определящо за избора на точния робот за почистване на басейн.

Това е така, понеже различните модели са проектирани специално за да обслужват различните потенциални потребности на потребителите.

Някои модели са създадени за работа при равно дъно, докато други са специализирани в работата при наклонено дъно.

В същото време различните басейни могат да имат множество различни покрития. Сред тях се срещат например облицовки, PVC, черупки, плочки бетон и др.

При всички положения трябва да подберете почистващия си робот в зависимост от покритието на своя басейн. Различните модели се произвеждат с различни четки и подметки, така че да бъдат максимално ефективни при почистването на конкретни повърхности.

Недобре подбраният робот вероятно отново ще свърши някаква работа, но в никакъв случай няма да ви осигури желаните блестящи резултати.

Не пропускайте да помислите и за това доколко се замърсява вашият басейн. Това би могло да зависи от множество различни фактори като географско положение, околна среда, филтрационна и циркулационна система и какво ли още не.

Така или иначе, ако вашият басейн се замърсява по-бързо и лесно, със сигурност е по-добра идея да се оборудвате с една идея по-икономичен и оперативен почистващ робот.

Подбирайте внимателно и със сигурност ще останете доволни.

Персонални нужди и бюджет

В никакъв случай не бива да забравяте, че в крайна сметка вашият робот за почистване на басейн трябва да служи на вас самите, а не вие на него. Именно затова ви съветваме да подберете модела спрямо собствените си потребности.

Ако използвате басейна си само от време на време, може би не си заслужава да инвестирате в свръх специализиран уред. Много от актуалните предложения на пазара при всички положения ще ви свършат добра работа.

В много от случаите басейните се използват на сезонен принцип. Ако това е вашият случай, си помислете внимателно точно в какъв почистващ робот си заслужава да инвестирате.

В случай че обслужвате басейн целогодишно обаче, съветът ни е да се насочите не толкова към най-продуктивните, колкото към най-икономичните машини. Редовната употреба на даден робот при всички положения ще го износи по-бързо и съответно ще повиши разходите ви по него.

Каквато и покупка да ви се налага да направите, при всички положения си заслужава предварително да определите ценовия таван, който в никакъв случай не искате да прескачате.

Възможностите на всеки са различни. За ваше щастие обаче многообразието от предложения е толкова голямо, че за всеки може да се намери точният продукт.

Знайте от какво можете да спестите и в какво си заслужава да инвестирате. Така със сигурност ще се ориентирате към възможно най-добрия избор.

Какво трябва да вземете предвид, когато си избирате робот за почистване на басейн?

Отвъд първоначалните съображения, които трябва да направите, тепърва ви предстоят още много. Роботите за почистване на басейн си имат куп характеристики и особености, на които определено си заслужава да отделите подобаващо внимание.

Едва когато сте наясно с всички тях, си гарантирате, че ще направите възможно най-добрия избор измежду многообразието от предложения.

Размер

Размерите на повечето роботи за почистване на басейн са в общи линии стандартизирани и не се различават прекалено. Въпреки това обаче можете да вземете предвид едно ключово правило – колкото по-голям е басейнът ви, толкова по-голям следва да бъде и роботът, който го почиства.

Това е така, понеже по-големите машини обикновено успяват да се справят по-бързо с възложената им задача. Именно затова е по-големите модели са за предпочитане при почистването на по-обемисти басейни.

В същото време обаче имайте предвид, че ако вашият басейн разполага с по-нестандартни форми и труднодостъпни ъгли, надали големият почистващ робот би бил най-добрият избор.

Някои от по-малките модели ще получат достъп до места, до които останалите не могат и да припарят.

Извън габаритите на един робот за почистване на басейни, има още един размер, с който е желателно да се съобразите. Става въпрос за размера на филтъра.

От ключово значение е достъпът до филтъра на вашата машина да бъде лесен и удобен. Това ще направи процеса по неговото почистване или замяна значително по-експедитивен. По този начин пък ще успеете да си спестите време и усилия, а самото почистване също ще се реализира по-скоростно.

От размера на филтъра обаче зависи колко мръсотия може да събере дадена машина. Колкото по-голям е филтърът, с толкова повече мръсотия ще може да се справи вашата нова придобивка.

Имайте предвид, че по-обемистите басейни обикновено събират повечко мръсотия. Подберете си такава машина, която да може да се справи със задачите, пред които ѝ предстои да бъде изправена.

Технически качества

Техническите качества на един робот за почистване на басейн се определят от два ключови фактора. Става въпрос за това колко бързо и ефикасно работи даден модел и в същото време колко точно успява да издържи.

Представянето на даден робот зависи до голяма степен от скоростта, с която той самият работи. Разбира се, колкото по-бързо – толкова по-добре.

Времето, което ще бъде необходимо на един робот да почисти вашия басейн, може да зависи от множество обстоятелства. Размерът на басейна, неговите особености, количеството мръсотия, броят на стълбите и пр. – всичко това може да се окаже определящо.

Въпреки това обаче при басейн със средни размери стандартното време за почистване може да варира между 2 и 3 часа. Някои машини ви предлагат и свръхбързо почистване, което може да трае само около 1 час.

В същото време трябва да си дадете сметка, че ако роботът престане да работи по средата на почистването, надали си заслужава.

Издръжливостта на различните модели може да варира между един и няколко часа. Разбира се, вие със сигурност искате от своята машина да свърши цялата си работа, преди да се отдаде на заслужена почивка.

Ако съобразите тези два ключови фактора, всичко с бъдещата ви покупка би трябвало да бъде наред.

Окабеляване

Вече отчасти ви обърнахме внимание на въпроса с окабеляването при роботите за почистване на басейн. Както добре си спомняте, има модели, които работят с помощта на кабел, и такива, които работят безжично.

Единствено от вас зависи кой от двата варианта ще предпочетете.

Въпреки че много от безжичните роботи вече се представят доста прилично, те поначало издържат една идея по-малко. Да, може би не са ограничени от дължината на кабела, но ако не могат да си свършат работата пълноценно, за какво са ви?

Повечето модели, на които ще попаднете, вероятно ще се захранват с помощта на кабел. В случая има няколко ключови обстоятелства, които трябва да вземете предвид, ако искате да направите добър избор.

От една страна, трябва да се погрижите да осигурите достатъчно близък източник на захранване на своя верен басейночистач. От друга обаче, определено трябва внимателно да съобразите дължината на кабела на дадена машина с наличните контакти и размерите на басейна си.

Дължината на кабелите на роботите за почистване на басейн може да варира от около метър-метър и половина до няколко десетки метра.

Дваж мери – веднъж режи! Направете необходимите мерки предварително и със сигурност няма да съжалявате за избора си.

Приспособления

Не се подвеждайте от привидно простата функция, която един робот за почистване на басейн извършва. Като относително съвременна технология, която продължава да търпи интензивно развитие, тези уреди могат да ви осигурят някои наистина страхотни приспособления.

Извън обикновеното дистанционно управление, можете да се погрижите да се снабдите с такъв модел, който ви предлага възможност за управление от смартфон.

Това при всички положения ще ви осигури повече свобода. Няма да ви се налага да мислите за дистанционното, можете просто да седнете на някой шезлонг край басейна и да регулирате дейността на робота си, докато се наслаждавате на приятното слънце.

Освен това е от базово значение да се снабдите с почистваща машина, чиято вградена навигация е от възможно най-висок клас.

Автоматичните роботи за почистване на басейн обикновено разполагат с вградена навигация, която им позволява да разчертаят своя собствена карта на вашия басейн. Благодарение на нея те имат възможност да си изградят възможно най-добрия маршрут за възможно най-ефективното почистване.

Именно затова е толкова важно да се снабдите с машина, която разполага с ефективна навигация. Колкото по-добра е тя, толкова по-добре ще си върши работата и самата машина.

Освен това е важно новата ви придобивка да се справя добре с катеренето.

Почти всички роботи за почистване на басейн ще ви осигурят възможност за почистване на стените. В същото време обаче някои модели просто ще се справят по-добре от други.

Важно е вашият робот да се катери добре, ако искате ефективно почистени стени, стъпала и пр.

Що се отнася до придвижването на тези машини, има още нещо, на което трябва да обърнете внимание. Става въпрос за метода на придвижване на вашия робот.

В зависимост от особеностите на басейна си, ще се наложи да изберете измежду обикновени колела и нещо подобно на танковия механизъм за движение. От ефикасността на движението зависи ефикасността на почистването.

Дизайн

Измежду многообразие от роботи за почистване на басейн се срещат три основни дизайна. Това са електрическият робот за басейн, роботът за хидравличен басейн под налягане и хидравличният смукателен робот.

Електрическите модели са най-популярни, най-ефикасни, но и най-скъпи. Повечето модели, на които вероятно ще попаднете по време на търсенето си, са именно такива. Те вършат работата си ефективно, прецизно и в същото време не изискват почти никаква намеса от страна на своя потребител.

Работят с помощта на батерии или захранващ кабел и обикновено са най-високотехнологичните уреди на пазара. Именно затова в повечето случаи вървят и с най-много допълнителни приспособления и функции.

В същото време роботът за хидравличен басейн под налягане се свързва директно към системата за филтрация на вашия басейн. Подобни модели се наричат още ускорители или пулсери.

Обикновено са свързани с помпа, наричана още бустер. Тя има специализираната функция да изпраща вода под налягане и по този начин да разхлабва примесите в басейна.

Едва след това мръсотията се изпраща към филтрационната система – тази на басейна или тази на робота (ако той разполага със собствена такава).

Тези машини са изключително здрави и също вършат работата си доста ефективно.

Хидравличният смукателен робот обикновено се срещат под названието “прахосмукачка за басейн”. Това е най-просто устроеният дизайн, който до голяма степен прилича на обикновена прахосмукачка.

Подобни модели не се славят с висококачествено и скоростно почистване. Въпреки това обаче по време на работата си те са измежду най-икономичните на пазара.

С такава машина ще съумеете да почистите пода на басейна си, но не и неговите стени. Тя се свързва към филтрационната система на басейна ви, изсмуква мръсотията и я оставя на филтрите на басейна.

Всеки робот за почистване на басейн си има своите предимства и със сигурност може да намери своето приложение. Във ваши ръце остава да прецените точно от какво имате нужда.

Бранд

Бихте могли да изберете множество подходи за открояване на качествените от некачествените продукти. С течение на времето един от най-доверените критерии се оказват именно установените брандове.

Популярността на даден бранд далеч не е случайно явление. Тя обикновено се изгражда именно защото определеният бранд произвежда висококачествени и иновативни модели.

Сферата на роботиката поначало набъбва изключително скоростно. Роботите за почистване на басейн в никакъв случай не остават по-назад. Нови производители се появяват постоянно и класациите на най-добрите търпят непрекъснати промени.

Именно затова може да се окаже особено трудно да подберете точния продукт измежду многообразието от предложения. Да намерите баланса между цената и качеството в никакъв случай не е лека задача.

Така или иначе обаче едни от най-популярните имена на пазара в момента могат да ви бъдат верен съветник. Сред тях са Dolphin, Bestway, Hayward AquaBot, Polaris, Intex, Ultramax, Zodiac, Watertech и редица други.

При всички положения обаче ви съветваме да не се доверявате единствено на името. Много от тези производители ще ви предложат както изключително добри, така и недотам сполучливи модели.

Проучете внимателно спецификите на различните устройства и със сигурност ще успеете да изберете най-доброто.

Гаранция

Ако искате да откроите качествените от некачествените продукти, изключително добър съветник могат да ви бъдат и гаранционните им срокове. Колкото по-дълга е гаранцията на даден модел, толкова по-спокойни можете да бъдете за неговата дългогодишна служба.

По-дългата и по-обхватната гаранция от страна на един производител обикновено сигнализират за увереността му в качеството на продуктите, които предлага.

В случая с роботите за почистване на басейн гаранциите обикновено се простират някъде между 1 и 3 години. Съответно надали ще ви изненадаме, ако ви кажем, че продуктите от най-висок клас обикновено вървят заедно с най-дългите гаранционни срокове.

Нещо друго, на което трябва да обърнете внимание, обаче е какво точно покрива вашата гаранция. При висококласните модели производителите обикновено са готови да покрият абсолютно всички повреди в рамките на гаранционния срок.

Въпреки това обаче в много от случаите гаранциите са с ограничен обхват. Нерядко те покриват единствено дефекти, свързани с материала, производството или доставката.

Погрижете се да сте добре запознати с гаранционните условия на бъдещата си покупка, за да си спестите неприятните изненади впоследствие.

Цена

Роботизираните машини за почистване на басейн обикновено са по-скъпи от другите средства за подобна дейност. Това се дължи на факта, че са изключително производителни, а в същото време не изискват почти нищо от страна на своя производител.

По-високите им цени обаче определено може да се окаже, че си заслужават, щом почистването се реализира пълноценно и безпроблемно.

Цените на роботите за почистване на басейн могат да варират значително. Срещат се модели, оценени на под 1000 лв., както и такива, надвишаващи 10000 лв.

Средните цени обикновено се въртят някъде между 1000 и нещо до към 2500-3000 лв.

Надали ще ви изненадаме, ако ви кажем, че цената също може да се превърне в своеобразен критерий за качеството на даден продукт. По-високата цена обикновено означава повече вложени средства, време и усилия.

В този ред на мисли по-високата цена на даден продукт може да означава, че използваните материали и прецизността на конструкцията са на много по-високо ниво.

В същото време не бива да приемате цената еднозначно. Да, по-скъпите продукти може да вървят заедно със специализирани и доста атрактивни екстри. Въпреки това обаче много модели от по-ниския ценови спектър също ще ви предложат ефективно свършена работа.

Подбирайте достатъчно разумно, за да избегнете маркетинговите капани. Преценете внимателно от какво можете да се лишите и на какво наистина дължите.

Така при всички положения ще подберете точния модел за собствените си нужди.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за роботите за почистване на басейн, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента, които подбрахме специално…

1. Dolphin E25


Dolphin са едни от най-стабилните производители на роботи за почистване на басейн през последните години. Моделът E25 е колкото елегантен, толкова и функционален. Подходящ е за почистването на басейни с дължина до 10 м. Активните му почистващи четки ще се справят без никакви затруднения както с дъното, така и със стените на вашия басейн. Почистващият цикъл на този продукт трае около 2 часа. Кабелът му е дълъг цели 15 м, така че би трябвало да ви свърши достатъчно добра работа. Филтрационната му система се поддържа изключително лесно, така че вашата намеса в дейността на машината се свежда до абсолютния минимум.
Купи сега

2. Hayward Tiger Shark 2


Hayward Tiger Shark 2 е един страхотен автоматичен робот за почистване на басейн. Той е готов да се справи с почти всякакви замърсявания по протежение на цялата повърхноста на вашия басейн. Подходящ е за всякакви видове облицовки и в същото време е проектиран със специализирана четка за почистване на наистина трудно достъпните места. Кабелът на машината е с дължина от цели 30 м, така че тя ще може да се справи с някои наистина обемисти басейни. Почистващият ѝ цикъл трае около 7 часа.
Купи сега

3. Bestway AquaRover


Това е един от най-достъпните роботи за почистване на басейн, на които вероятно ще попаднете. Той работи с помощта на ефективна литиева акумулаторна батерия, чието зареждане може да отнема около 5-6 часа, но след него машината ще работи безотказно в рамките на следващия час и половина. Това ще бъде напълно достатъчно за почистването на правоъгълни басейни с дължина до 9,65 м или пък кръгли басейни с диаметър до 7,32 м. Патентованата система за насочване ще позволи на този робот да ви осигури възможно най-ефективното почистване. Заедно с робота върви и комплект за извличане на капки и лесното му откриване и изваждане от водата.
Купи сега

4. Dolphin Wave 100


Неслучайно ви представяме още един робот за почистване на басейн, произведен от Doplhin. Тази специализирана машина е от най-висок клас. Може да се справи с почистването на басейни с дължина до 25 м в рамките на 4, 6 или 8 часа. Роботът почиства абсолютно целия басейн до блясък. Кабелът ми е с дължина от цели 30 м, за да може да покрие цялата площ на обемните басейни. Уредът разполага с изключително стабилна и капацитетна филтрационна система, както и голяма торбичка за събирането на отпадъците. Филтрационната система на този продукт дори разполага с 3 различни функции за поддръжка през всеки сезон. Wave 100 е произведен специално за професионална употреба и върви заедно с 3-годишен гаранционен срок.
Купи сега

5. PoolElf PoolElf 08


Представяме ви и една машина, която се специализира в почистването на дъното на различни басейни. Този робот работи с помощта на батерия, която може да му осигури почистваш цикъл от цели 90 минути. Батерията се зарежда в рамките на около 4 часа и е напълно готова да осигури на машината достатъчно енергия, за да свърши тя всичките си задължения. Този продукт се справя безпроблемно с басейни, чиято площ не надвишава 50 кв. м. Подходящ е за почистване на плочки, полимер, стомана и смола и може да работи при максимална дълбочина от цели 6 м.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Dolphin Pool In


Това е третият и последен продукт, произведен от Dolphin, който ще споделим с вас. Той също е специализиран в почистването на дъното, като може да се справи с басейни, чиято дължина не надвишава 10 м. Роботът работи напълно автономно, изключително икономичен е и дори се изключва автоматично, за да спести максимално количество енергия. Комбинираните му четки ще почистят старателно дори и най-труднодостъпните ъгли на вашия басейн. Машината е лека, използва се изключително лесно, а в същото време ще ви изненада със своята ефикасност. Кабелът ѝ е с дължина от 12 м.
Купи сега


7. vidaXL


За десерт ви представяме един сравнително просто устроен, но изключително достъпен и в същото време ефективен робот за почистване на басейни. Този модел не може да се катери по стени, но за сметка на това ще почисти дъното на басейна ви до блясък. Мощните му четки се справят с почти всякаква мръсотия, докато неабразивните му колела го придвижват деликатно и пълноценно из целия ви басейн. Машината ще се погрижи за задълженията си напълно самостоятелно. Работи с помощта на батерия, която издържа до 1 час. Максималната площ на басейните, за които този модел е подходящ, не бива да надвишава 50 кв. м.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!