Всички категории

7-те Най-Добри Детски Батути

Всяко дете би се зарадвало от това да има батут в задния двор, на който да скача на воля и да се забавлява.


Често дори и възрастните не могат да устоят на изкушението и също решават да поскачат. Освен забавление за всички, батутът може да е средство за сближаване на възрастни и деца по един по-интересен начин. 

Детските батути се предлагат в различни размери, форми и цени – това ви дава свободата да избирате из множество различни модели на пазара и да намерите най-подходящия според вашите изисквания и бюджет.

В това кратко ръководство ще ви представим всичката необходима информация, за да можете да направите информирана покупка.

Също така в края ще ви представим някои от най-добрите модели детски батути в случай, че не искате да губите време, а просто да поръчате един.

Какво да вземете предвид при избора на детски батут

РазмерИма два основни вида батути – за вътрешна и външна употреба.

Моделите за вътрешна употреба са по-малки и съответно изискват по-малко площ за разполагане.

Батутите за външна употреба могат да бъдат много по-големи и да заемат много повече място, но това не би трябвало да е проблем за хора с по-голям заден двор.

Все пак преди да започнете с избора – трябва да прецените батутът вътре или навън ще се използва и след това да определите колко свободно място имате за него. 

За ваше щастие детските батути се предлагат във всякакви размери, което означава, че няма как да не намерите подходящ според наличното пространство.

Форма

Повечето хора пренебрегват формата на батута при избора, но ще се изненадате каква разлика може да има, особено ако сте ограничени откъм свободно пространство.

Повечето детски батути са с кръгла форма, но има и правоъгълни, които заемат по-малко място ако имат същия размер като кръгъл модел. 

Има и триъгълни батути, които са още по-компактни и могат да се поставят на много повече места, дори и на ъгъл. Не се учудвайте ако срещнете и квадратни и осмоъгълни батути – на пазара има и с такава форма.

ДизайнКогато избирате детски батут, безопасността на децата трябва да е основен приоритет, затова и дизайнът е от такова значение. Вероятно сте виждали или чували за случаи, в които деца или дори възрастни са излитали от батута при по-високи скокове.

Подобни случки може да ви накарат да се замислите повече за безопасността при скачане, а дори и да размислите изобщо за покупката на батут. Въпреки това повечето производители на батути са си взели забележки през последните години и продуктите им са добре обезопасени.

Крака

Повечето батути имат крака, които ги издигат по-високо. Проблем може да има когато краката са прекалено високи и оставят голяма разлика между земята и скачащата повърхност – за дете може да е опасно да падне от подобна височина.

Но в такъв случай можете да изберете батут с къси крака или такъв без крака.

ИздръжливостВероятно бихте искали да инвестирате в батут, който ще служи добре през следващите години, така че се уверете, че основата му е здрава и че пружините са устойчиви на корозия.

Също така е добре да има налични резервни части в случай, че се наложи да смените някоя.

Мини батути

Това са малки батути, които са особено популярни. 

Те са най-подходящи за домакинства, в които няма особено много свободно място или заден двор. 

Мини батутите са вариант, който спокойно можете да обмислите за вашите деца, особено ако пространството ви е силно ограничено.

Максимално поддържано тегло

Някои батути са направени само за скачане от един човек, докато други могат да издържат теглото на няколко души безпроблемно.

Обикновен батут от 2.5 метра може да се използва за скачане от един до двама души, модел от 3.5 метра от един до трима души, а 4.5-метров от двама до трима души и т.н.

Въпреки това проверете препоръчителното максимално тегло дадено от производителя за всеки модел.

Други фактори, които да вземете предвид

Защитно омекотяване

За да се избегнат наранявания, металната рамка и пружините на батутите трябва да имат защитно омекотяване отгоре. Също така това омекотяване е добре да е в различен от скачащата повърхност цвят, за да могат децата по-лесно да различават къде са рамката и пружините.

Предпазна мрежаАко децата се достатъчно големи, че да скачат нависоко, предпазната мрежа е препоръчителна – с нея се намалява рискът от падане и нараняване.

Уверете се, че мрежата не се закрепва за твърди и незащитени с омекотяване прътове, тъй като и те могат да представляват опасност.

Стълба

Ако батутът е с прекалено високи крака, обмислете покупката на стълба за по-лесно качване и слизане от страна на децата. Не забравяйте да махате стълбата когато батутът не се използва – така няма риск дете да се качи на него без вашето знание.

Сглобяване на детския батут

Първото нещо, което трябва да направите е да се уверите, че имате достатъчно място за поставяне на батута. Трябва да намерите равна повърхност, върху която да се поставят краката и основата.

Също така се уверете, че около батута няма други потенциални опасности, на които детето може да се нарани ако случайно падне докато скача.

Най-добре е да поставите батута в задния си двор върху равна тревиста площ или пясък.

Избягвайте поставянето му върху бетон или друга твърда повърхност. Също така се уверете, че около батута няма храсти, дървета и други препятствия.

Самото сглобяване на детския батут не би трябвало да е особено сложно. Процесът е сравнително лесен, стига да прочетете внимателно упътването на производителя и да следвате стъпките от него.

Безопасно използване на детския батут


Първото нещо, което трябва да направите след като сглобите батута е да обясните на децата как да го използват безопасно.

Внимателно им обяснете какво трябва и какво не трябва да правят при използването му.

Така ще намалите рискът от наранявания по време на игра.

Въпреки това е препоръчително винаги да наблюдавате децата докато скачат на батута. Дори и да са слушали инструкциите ви внимателно, все пак са деца и могат лесно да се отнесат в играта си.

Затова най-добре е от време на време да им хвърляте по едно око и ако забележите, че правят нещо нередно или не както сте обяснили – да не се притеснявате да направите забележка и ако е нужно да им обясните пак.

Основни правила за безопасност

За да сте по-спокойни когато децата си играят на батута е добре да ги запознаете с основните правила за безопасност.

Например обяснете им до колко деца могат да скачат на батута едновременно.

Също така разяснете, че върху него се скача на бос крак и не трябва да го използват ако е мокър. Добре е да скачат в средата и когато искат да слязат от него не трябва да е докато се скача.

Колко опасен може да бъде един детски батутОбикновено нараняванията от батут са порязвания, натъртвания, но може да има фрактури и дори счупвания на кости.  Подобни инциденти могат да се случат ако батутът не се поддържа и не е добре обезопасен.

Също така можете да избегнете някои от нараняванията като обезопасите около самия батут и го поставите върху по-мека повърхност. Отново, ако децата ви са добре запознати с това какво трябва и какво не трябва да правят – шансовете за инциденти ще са много по-малки.

Аксесоари

Някои батути могат да имат навеси отгоре, които предотвратяват прекалено високото отскачане, както и пазят самият батут от слънце и дъжд.

Страничните мрежи също могат да помогнат за по-безопасното скачане на децата.

Омекотяването на основата на батута пък добавя допълнителен слой омекотяване и подобрява безопасността на децата.

Сред аксесоарите за детски батути спадат още покривала, стълби и други. Повечето от тези аксесоари вървят в комплект със самия батут, а други могат да се купят отделно.

Най-добрите детски батути

Несъмнено един батут може да създаде настроение за всяко дете и да му гарантира някои от най-незабравимите спомени.

Ако все още се чувствате затруднени при избирането на детски батут, нека ви представим някои от най-добрите модели на пазара.

1. Батут Mappy с предпазна мрежа


Батутът е с предпазна мрежа и предлага идеално забавление за децата през слънчевите пролетни, летни и есенни дни. Препоръчва се за използване на открито.

Всички компоненти на батута са изработени от висококачествени поцинковани материали. Повърхността за скачане е от материал, който е устойчив на слънчевите лъчи.

В комплектът ще намерите батут, предпазна мрежа, защита за пружините и подпорни колони за мрежата. Рамката и пружините са галванизирани, има три двойни крачета, които също са направени от галванизирани тръби. Мрежата е с шест поставки.

Максималното поддържано тегло от батута е 100 килограма.
Купи сега

2. Детски батут Buba 8FT с мрежа и стълба


Батутът е устойчив на атмосферните влияние и е предназначен за целогодишна употреба на открито. Подходящ е както за деца, така и за възрастни.

Моделът е безопасен и удобен, като с него ще гарантирате забавлението на децата си. Произведен е от висококачествени материали с внимание към детайлите. Повърхността за скачане е изработена от здрав полипропилен и въглеродни влакна като е напълно устойчива на слънчевите лъчи.

Батутът идва с всички компоненти, включително и защитна мрежа и стълба за качване и слизане.

Краката и тръбите за основата са от неръждаема галванизирана стомана.

Максималното поддържано тегло е 120 килограма.
Купи сега

3. Батут с предпазна мрежа Sportmann


Този модел е с предпазна мрежа и е изработен изцяло от висококачествени материали. Отговаря на европейските стандарти за безопасност.

Основата, пружините и подпорните колони за мрежата са от поцинкована стомана и издържат на корозия. Повърхността за скачане е еластична и здрава, устойчива на слънчеви лъчи.

Максималното натоварване, което батутът може да понесе е 300 килограма. Това е един качествен и безопасен модел, подходящ за дългосрочна употреба.

Подпорите за мрежата са омекотени – обвити в пяна и полиетилен.
Купи сега

4. Детски батут Bambino с предпазна мрежа


Батутът е подходящ за деца и с е по-компактни размери. В комплекта има и предпазна мрежа, която да гарантира безопасността на децата по време на игра.

Височината на мрежата е 125 сантиметра, а цялостната височина на батута 160 сантиметра. Максималното допустимо тегло е 45 килограма.

Основите са изработени от издръжлив метал, устойчив на корозия. Батутът е подходящ за деца на възраст над 3 години.
Купи сега

5. Батут FunFiT


Този модел гарантира забавление за цялото семейство. Изработен е от висококачествени материали за да издържа с години. Отговаря на европейските стандарти за безопасност, доказано със съответните сертификати.

В комплекта ще намерите подскачаща повърхност, която е изработена в Съединените щати от здрави и устойчиви на влага, слънце и разтягане материали.

Металните елементи са закалени и поцинковани, устойчиви на голямо натоварване и корозия. Пружините са покрити с издръжлив PVC материал, който им осигурява необходимата защита от атмосферните влияния.

Батутът има и защитна мрежа с двойна защита. Има и галванизирана стълба.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Батут SPORTFIT


Батутът е подходящ дори за най-взискателните хора. Той е изработен от висококачествени материали и е изключително здрав и издръжлив. Производителят има дългогодишен опит в областта на спорта и продуктите за забавление.

Повърхността за скачане е изработена в Съединените щати и е от най-добрите на пазара. Устойчива е на влага и слънчеви лъчи. Конструкцията е от здрава стомана, която е устойчива на корозия. Пружините също имат покритие, което да ги пази от атмосферните влияния.

В комплекта има и висока предпазна мрежа с двойно затваряне. Има и поцинкована стълба за по-лесно качване и слизане.
Купи сега

7. Батут Sportmann ECO


Батутът има сертификат за безопасност като в комплекта са включени всички компоненти, както и стълба и предпазна мрежа с цип.

Три чифта крака правят модела особено стабилен по време на скачане. Мрежата е с височина от 180 сантиметра, а входът й е обезопасен с цип, за да няма случайно падане извън батута.

Скоковете са отлично благодарение на еластичната и издръжлива повърхност за скачане и 72-те галванизирани пружини.

Максималното поддържано тегло от модела е 150 килограма.
Купи сега

4/5 - (16 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!