Всички категории

8-те Най-Добри Боксови Круши

Искате да освободите излишната енергия, да изпуснете парата или просто да потренирате?


Можете да го направите с един от най-старите и практикувани методи в историята. Удрянето на боксова круша може да ви помогне също толкова добре, колкото почивка до далечна екзотична дестинация.

Но едва ли ще имате желанието или времето да ходите редовно до залата, за да го правите.

Едно от най-големите предимства на боксовата круша е, че можете да монтирате една и в дома си.

Така ще тренирате винаги когато имате дори и малко време, а най-хубавото е, че няма да ви се налага да излизате от вкъщи. По този начин ще имате достъп по всяко време до една отлична кардио и силова тренировка, която освен това ще ви помогне да разпуснете.

На пазара има голям избор от боксови круши.

Те са сравнително евтино удоволствие и се монтират лесно дори и в домашни условия. Въпреки това има много различни варианти и модели, което може да затрудни донякъде избора ви.

Но нека това не ви притеснява, защото в нашето кратко ръководство ще отговорим на всичките въпроси, които може би си задавате, а в края му дори ще ви представим някои от най-добрите боксови круши на пазара.

Какво представляват боксовите круши


Боксовите круши (наричани още боксови чували) са средство, което се използва основно от хората трениращи бойни изкуства. 

Те са тежки и добре омекотени, за да не нараняват прекалено ръцете при множество нанесени удари. Въпреки това има риск от наранявания, затова е препоръчително да се използват някои предпазни мерки по време на тренировка.

Най-добрият вариант е да слагате тренировъчни ръкавици и да използвате ластичен бинт за пристягане на китките.

Какви са предимствата и недостатъците на боксовите круши

Спортът и физическата активност се отразяват положително на здравословното състояние. Удрянето на боксова круша може да бъде отличен начин да се поддържате във форма и да премахнете стреса.

Предимства:

  • Намалява се стреса и напрежението;
  • Изгарят се много калории за кратко време;
  • Укрепват се основните мускули на ръцете и краката.

Недостатъци:

  • Тежки и трудни за пренасяне;
  • Риск от наранявания и контузии при неправилно използване.

Най-добрите боксови круши на пазара

Нека ви представим някои от най-добрите модели боксови круши, които към момента можете да намерите на пазара.

1. Комплект за бокс Hammer Sparring ProКомплектът е подходящ за мъже и за употреба навън. Монтира се посредством окачване на таван.

Изработен е от полиуретан в черен цвят.

В комплекта са включени боксов чувал и въже за скачане.
Купи сега

2. Боксов чувал SPARTANЧувалът тежи 32 килограма. Височината му е 120 сантиметра, а диаметърът 35 сантиметра.

Изработен е от кожа и включва висящи вериги за по-лесен монтаж.
Купи сега

3. Боксов чувал MASTERЧувалът е здрав и може да се използва за трениране на различни удари и техники. Размерите му са височина от 120 сантиметра и диаметър от 30 сантиметра.

Подходящ за бокс, кикбокс и други бойни спортове.

Изработен е от дебела и здрава изкуствена кожа, а пълнежът е от парчета плат. Теглото му е 28 килограма. В комплекта са включени висящи вериги. Боксовият чувал е подходящ за домашна употреба.

Има възможност за лесно отваряне и подмяна или допълване на пълнежа.
Купи сега

4. Комплект боксови ръкавици с боксов чувал SPARTANКомплектът включва боксови ръкавици и боксов чувал с тегло от 8 килограма. Височината му е 45 сантиметра, а диаметърът 20 сантиметра.

Изработен е от изкуствена кожа.

Включени са каиши и халки за окачване.
Купи сега

5. Боксов тренажор MASTER ClassicТози боксов тренажор е гъвкав и позволява тренировка с ритници и удари. Основата е с вода или пясък.

Височината се регулира на три нива – 145, 160 или 175 сантиметра.

Височината на самият чувал е 70 сантиметра, а диаметърът е 35 сантиметра. Изработен е от еко кожа, има пълнеж от мека пяна и пластмаса. Теглото му е 17 килограма.
Купи сега

6. Чувал за бокс InsportlineЧувалът е идеалното средство за трениране на удари и стойки при контактни бойни спортове. Може да се използва за бокс, кикбокс и други.

Теглото му е 20 килограма и може да се допълни до достигане на 50 килограма.

Изработен е от дебела и здрава изкуствена кожа. Равномерно напълнен за по-плътен и точен удар. Диаметърът му е 33 сантиметра, а височината 104 сантиметра.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Бърза боксова круша MASTERТози продукт представлява класическа бърза боксова круша, подходяща за домашни тренировки и трениране на бърз удар.

Изработена е от изкуствена кожа. Теглото й е 0.3 килограма.
Купи сега

8. Боксов чувал MASTERЗдрав и издръжлив чувал за тренировки на различни удари и техники. Има височина от 50 сантиметра и диаметър от 30 сантиметра. Подходящ е за бокс, кикбокс и други бойни спортове.

Изработен е от дебела изкуствена кожа, а пълнежът е от парчета плат. Стандартното му тегло е 7 килограма. Включени са висящи вериги.

Чувалът е подходящ за домашна употреба и може лесно да се допълни или смени изцяло пълнежът.
Купи сега

Намалете стреса и напрежението

Ако стресът и напрежението от ежедневието ви идват в повече, просто сложете тренировъчните ръкавици и си го изкарайте на боксовата круша. Така ще можете сами да се уверите колко бързо ще се освободите от тях и ще се почувствате много по-добре.

Подобрете цялостната си форма и здравословно състояние


Какво споменахме вече, удрянето на боксова круша ще ви успокои и ще освободи доста ендорфин в кръвта ви.

Но това не е единственото предимство. Тренирайки имате възможността да подобрите формата си и цялостното си здравословно състояние.

Боксовата круша може да ви помогне да отслабнете и да изградите по-силни мускули. Нека задълбаем малко повече в горепосочените ползи, в случай, че все още не сте напълно сигурни в тях.

Удряйки боксова круша горите калории с добро темпо. 

Това се води високоинтензивна кардио тренировка и съответно калориите и мазнините се изгарят много по-бързо от обикновено. Ако искате да се отървете от няколко излишни килограма или да подчертаете по-добре мускулатурата си – това е отличен вариант.

Също така можете да тренирате и краката.

Правилната позиция е ключова при трениране върху боксова круша. Тя се изразява в твърда защитна позиция и полусгънати крака, при което мускулите на същите са под напрежение и укрепват. 

Освен това имате възможността освен да удряте с ръце, да извършвате същото и с краката си, което допълнително ще ви помогне да подсилите мускулите им.

Добре оформената коремна преса също няма да закъснее.

Комбинацията от удари към боксовата круша и изгарянето на мазнини ще спомогнат за укрепването и оформянето на коремната област.

Критерии при избор


На пазара има множество различни боксови круши, затова е добре да сравните няколко модела преди да изберете конкретен. Ще ви представим някои от основните критерии, които да вземете предвид преди покупката.

Различните видове боксови круши имат своите предимства и недостатъци. Помислете добре как ще използвате вашата и тогава изберете вида й. Също така е добре да вземете предвид и мястото, с което разполагате.

И накрая можете да обмислите и дизайна – от какви материали е боксовата круша, как изглежда и т.н.

Според формата си боксовите круши могат да бъдат:

  • Крушовидни, които са идеални за подобряване бързината на ударите.
  • Скоростни, които са направени да подобрят рефлексите на удрящия.
  • Банановидни, които са специално за Муай-тай.
  • Свободностоящи, които са отличен избор за удари и ритници в малки пространства.
  • Висящи, които са по-удобни и твърди и могат да се използват за подобряване на техниката.

Препоръчителното тегло на боксовата круша е половината на телесното тегло на трениращия.

Съответно круши с тегло от 20 килограма се използват от деца и по-дребни жени, докато модели с тегло от 35 килограма се препоръчват за мъже и жени над 80 килограма.

Боксови круши от 45 килограма могат да се използват от мъже над 100 килограма или професионални атлети.

Някои боксови круши са по-подходящи за тренировки по определен боен спорт. 

Така някои могат да се използват основно за бокс, други пък са направени за кикбокс, а трети за Муай-тай. Твърдостта и височината на крушата ще зависят от вида боен спорт, който предпочитате да практикувате.

Обмислете това внимателно преди да се спрете на конкретен модел.

Изберете теглото и вида на боксовата круша и според опита и силата, които имате.

Ако сте се боксирали или тренирали друг боен спорт, тогава вероятно ще знаете каква точно круша ви трябва. Ако пък имате значително голяма сила защото тренирате (или сте тренирали) нещо друго, то тогава едва ли би било разумно да изберете сравнително мека и лека боксова круша.

Обикновено боксовите круши се пълнят с пясък, вода, натрошени влакна или компресиран текстил.

Понякога се срещат и модели, чиито пълнеж е комбинация от няколко различни неща.

Най-добре е да си вземете предварително напълнена и зашита круша, за да си спестите усилията с пълненето й.

Покритието на всяка боксова круша зависи от това за какво е предназначена тя. Коженото покритие предлага най-добро качество и издръжливост. Въпреки това ще срещнете и модели с различни покрития.

Има круши от изкуствена кожа, които са по-евтини и имитират на вид естествената.

Други пък са покрити с канава, но те са с по-ниско качество и са по-подходящи за използване на открито защото са водоустойчиви.

Боксовите круши от естествена кожа си остават най-качествени и няма да наранят толкова ръцете ви ако решите да удряте без ръкавици.

Заключение

Поддържането на добра форма и здраве трябва да бъде приоритет. Именно затова спортуването и физическата активност трябва да бъдат неразделна част от живота на всеки от нас.

В забързаното ежедневие повечето хора изпитват затруднения в поддържането на адекватни нива на физическа активност или провеждането на качествени тренировки.  Затова и удобството вкъщи да разполагаме с кардио уред може да ни бъде от голяма полза. Така можем бързо и лесно да направим своята тренировка и да се поддържаме във форма, особено през студените месеци от годината.

Множеството възможности за използване и достъпната цена правят боксовата круша особено атрактивен вариант, за който всеки трябва да се замисли.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!