Всички категории

8-те Най-Добри Кенгура и Слингове за Бебета и Деца

Бебетата обожават да бъдат носени насам-натам от своите родители.


Но ако имате задачи за вършене става почти невъзможно да носите бебето на ръце в продължение на дълго време. Бебешките слингове (наричани още кенгура) ви дават възможността да изпълнявате задачите си и същевременно да носите бебето със себе си.

В това кратко ръководство ще ви представим всичко необходимо за бебешките слингове – така ще можете да направите правилен и информиран избор.

На пазара има всякакви слингове – за новородени, за близнаци, дори за туризъм.

Не можем да не признаем, че да носите бебето си пред себе си или на гръб е брилянтно и адски удобно. Така ръцете ви винаги са свободни да вършите работа или да се придвижвате лесно на обществени места.

Необходимо ли ви е бебешко кенгуру

Не е задължително като родители да инвестирате в бебешки слинг – можете да използвате количка когато сте навън и детска седалка или кош когато сте вкъщи.

Но кенгуруто е единственият продукт, който ще ви позволи да държите бебето близо до вас и да е винаги наблизо без ръцете ви да са заети.

Според много родители бебешкият слинг е любимо нещо и мнозина се кълнат, че не могат да него. Така ръцете ви ще могат да си почиват и лесно ще замените бебешката люлка, особено ако детето ви плаче когато не сте близо до него.

Също така можете по-лесно да се придвижвате на публични места, в градския транспорт и дори да се изкачвате ако обичате планинския туризъм и искате бебето да бъде с вас.

Някои родители използват кенгуру само когато бебето е още малко – например от момента на раждането до навършванена шест месеца.

Други пък предпочитат да го използват докато детето не проходи. Но независимо какви са вашите планове, бебешкият слинг ще ви помогне значително с отглеждането на детето ви до момента, в който то се научи да ходи само.

Видове кенгура за деца

Тип столче

Този вид кенгура са отличен избор, особено ако имате проблеми с кръста. Те имат две презрамки и столче, което е изработено от плат.

Ще можете да носите бебето с лице към вас като някои модели дават възможност и за носене на гръб или бебето да е обърнато с лице напред.

СлингТози тип кенгура са от цяло дълго и широко парче плат, което се хваща през едното рамо и през кръста. Според модела слингът може да е с подплата за допълнителен комфорт или без. Обикновено имат една голяма халка, която позволява регулиране.

През рамо

Този вид кенгура също са от широко парче плат, но се носят през двете рамена. Предлагат огромна гъвкавост откъм позициониране на бебето, което ги прави предпочитан избор.

Регулирането също става много лесно, само с издърпване на плата.

Основни съображения при избор на бебешко кенгуру

Ергономия

Здравето на вашето дете е най-важното съображение и затова поставяме ергономията на първо място. Избраното кенгуру ще изиграе съществена роля в здравословното развитие на детето.

Ако избирате модел за новородено, то той трябва да спомага естествената стойка на гръбначния стълб и да поддържа бебето в зародишна поза.

Когато бебето вече не е невръстно и навърши около три месеца то трябва да седи в кенгуру, което ще го държи изправено и в позиция на жаба.

Все пак краката не трябва да висят и да карат бебето да се чувства некомфортно. Това също така може да доведе до заболяване, наречено тазобедрена дисплазия.

От ергономична гледна точка кенгуруто трябва да позволява носене на бебето на достатъчна височина. Бебето трябва да е близо до вас и челото му да е на нивото на устните ви. Така ще можете да наблюдавате дишането му и да се уверите, че всичко е наред с детето.

Универсалност

Бебешкото кенгуру трябва да е така направено, че да “расте” заедно с вашето дете. Например, трябва да е така оформено, че да събере пеленаче без да се изискват каквито и да било допълнителни вложки. Също така с растежа на бебето, кенгуруто трябва да е все така удобно и да позволява носене в различни позиции.

Това вече е според моделите като по-евтините позволяват носене в две позиции, а най-скъпите достигат до шест различни позиции.

Комфорт и безопасност

Доброто кенгуру ще предоставя достатъчно голям комфорт както за бебето, така и за родителя. Широките презрамки също ще спомогнат за комфорта, защото те разпределят теглото на бебето по-равномерно по тялото. Повечето модели на пазара използват здрави платове, които поддържат добре главата, шията и гръбнака на бебето.

Самото кенгуру също е добре да е изработено от мек материал като например памук – така бебето ще се чувства възможно най-удобно когато е вътре.

Когато става въпрос за безопасност, не забравяйте да проверите шевовете, циповете, здравината и качеството на катарамите, халките и закопчалките.

Използване и почистване

Едва ли има нещо сложно относно това как се използва бебешко кенгуру. Просто го слагате на себе си и поставяте бебето вътре като се уверявате, че всичко е захванато добре.

След като в слинга ще има бебе по-важното е колко лесно ще е за почистване. Все пак всички знаем, че бебетата цапат… и то доста. Най-добре е да се спрете на модел, който може да се пере в пералня – така вероятно ще ви бъде най-бързо и лесно да го почиствате.

Бюджет

Бебешките слингове могат да варират в голям ценови диапазон. Също така избирането на конкретен модел само според цената не е никак лесно.

Най-евтините кенгура могат да струват и под 50 лева, докато най-скъпите могат да достигнат стотици левове.

Обикновено цената е пряко свързана с това какво предлага едно бебешко кенгуру. Един обикновен слинг ще е много по-евтин от тип столче с шест позиции за носене.

Опора за тялотоТова се отнася за комфортът, от който се нуждае бебето докато си почива в кенгуруто. Добре е отвътре да има допълнителна подплата и омекотяване, особено за областта около гърба и кръста. За щастие много модели на пазара предлагат добра до отлична опора за тялото на детето, така че намирането на такъв не би трябвало да е особено трудно.

Отвори за краката

Проверете колко широки са отворите за краката на кенгуруто. Не искате да са прекалено широки защото бебето може да се изхлузи през тях. Прекалено тесни отвори също не е вариант по обясними причини.

Облегалка за глава

При носене на бебе е особено важно главичката да има достатъчно добра опора. Подплатената облегалка за глава при някои кенгура ще осигури именно тази опора и ще ви позволи да следите дишането и цялостното състояние на бебето.

Материали

Бебешките слингове могат да са изработени от различни платове и тъкани – естествени и/или синтетични. Материалът на изработка определя цялостната здравина на кенгуруто и комфортът, което то предоставя. Повечето модели на пазара са изработени от памук или полиестер.

Също така се намират и такива от органични тъкани, които са още по-здрави. Изброените материали са предпочитани защото са меки, дишащи и издръжливи.

Важно е да се спрете на кенгуру, което е от материя с антиалергични свойства и лесна за почистване като същевременно предоставя достатъчно мекота и комфорт.

Издръжливи презрамкиПрезрамките на бебешкото кенгуро трябва да са достатъчно здрави и да издържат безпроблемно теглото на бебето.  Също така те трябва да са удобни дори при продължително носене от страна на родителя.

Гръдна презрамка

Това е допълнителна презрамка, която предотвратява приплъзването на раменните. Когато носите по-тежко бебе тази презрамка прави огромна разлика и ви дава допълнителна сигурност.

Прихващане

Различните слингове имат различни начини за прихващане на презрамките.  При едни това става чрез катарами, докато при други с халки. Независимо какво ще изберете, презрамките трябва да могат да се закопчават и разкопчават лесно.

Отвори за проветрение

Това са мрежести зони, които се грижат кенгуруто да диша и бебето да не прегрява вътре.

Сваляема качулка

Може да бъде от добра полза ако детето заспи и искате да го покриете. Така имате възможността да елиминирате външни влияние като ярко слънце, дъжд и т.н.

Най-добрите бебешки слингове

Кенгурата имат важна роля при грижата за малко дете. Те предоставят изключително голямо и неповторимо удобство, което всеки родител започва бързо да цени.

Ако все още изпитвате затруднения в избора на подходящо кенгуру – няма за какво да се притеснявате.

Ще ви представим някои от най-добрите модели, които към момента могат да се намерят на пазара.

1. Кенгуру за деца Wunderkid Easy 2-in-1Това кенгуру е изключително лесно за използване и удобно както за родителите, така и за бебето. Моделът има качулка, която осигурява стабилна опора за главата при сгънато положение и предпазва от слънце и вятър когато се извади.

Възможност за две позиции на носене – отпред и отзад. Тежестта се разпределя равномерно между раменете и кръста.

Презрамките са широки и имат възможност за регулиране на дължина. Широк колан с анатомична форма за ефективна опора на гърба и краката. Кенгуруто е изработено изцяло от естествен памук и е подходящо за всеки сезон.

Катарамите също са с високо качество и осигуряват надеждно захващане.
Купи сега

2. KIKKABOO Кенгуру TESS BLACKКенгуруто може да се използва за деца от 3 до 18-месечна възраст и съответно от 3.5 до 14 килограма. Предлага три позиции на носене – с лице към родителя, с лице напред и на гръб.

Има широки регулируеми презрамки и иновативна форма, която поддържа правилната позиция на бебето.

Опора за глава, която е сгъваема. Изработено е от луксозни меланжирани тъкани като лицето е от найлон, а хастара от полиестер.
Купи сега

3. Кенгуру за деца 2-in-1 Kinderkraft NinoТози две-в-едно модел е удобен и безопасен начин за придвижване на вашето бебе. Осигурява анатомично правилно положение във формата на жаба.

Теглото на детето се разпределя правилно и по този начин кенгуруто е удобно и за родителя. Възможност за носене в две позиции – отпред или отзад на родителя.

Подплатени колани, които се регулират. Защита за шията на бебето. Колан за корема за удобна поддръжка, на който има и джоб за аксесоари. Моделът е изработен изцяло от памук и позволява на кожата да диша, което го прави идеален за всеки сезон.

Препоръчва се за деца от 3 месеца и до 20 килограма.
Купи сега

4. Кенгуру Cangaroo CARRY GOБебешко кенгуру, което може да се използва за новородени до навършването им на 12 месеца. Има модерен и привлекателен дизайн. Възможност за три позиции на носене – с лице напред, с лице към родителя и на гръб.

Допълнителни колани за талията, които осигуряват по-добра сигурност и разпределение на тежестта.

Лесно поставяне и изваждане на бебето. Запазва свободата на движение на детето. Регулируеми презрамки.
Купи сега

5. Кенгуру Cangaroo KINETIC PROМоделът е подходящ за деца над 4 месеца и с тегло до 12 килограма. Има регулируеми презрамки, които се нагласят лесно. Опора за главичката на бебето, която предоставя допълнителен комфорт.

Изработено е от дишаща материя, която предпазва от спарване.

Възможност за носене в три позиции – с лице към родителя, с лице напред и на гърба на родителя.
Купи сега

6. CHIPOLINO Кенгуру ДИНО МАРИНТова кенгуру е подходящо за деца на възраст над 4 и до 12 месеца и с тегло до 15 килограма. Позволява три положение на носене, съответно с лице към родителя, с лице напред и отзад на гърба на родителя.

Коланите се регулират според размерите на детето.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Кенгуру за деца Manduca First PureCotton RoseИзключително качествено кенгуру, подходящо за момичета и родители, които харесват розовия цвят. Може да се използва за новородени до навършването им на 12 месеца и до 20 килограма. Позволява три позиции на носене – на гръб, с лице напред и с лице към родителя.

Регулиране на презрамките и колана. Изработено е изцяло от органичен памук и може да се използва през всички сезони от годината.
Купи сега

8. Еластичен слинг OmniaBaby Soap BubblesТози слинг е подходящ за бебета от 3 до 11 килограма. Той е еластичен и позволява бебето да се постави лесно и да бъде носено във физиологична позиция – с крака във формата на жаба и леко извито гръбче. Изработен е от нежен на допир памучен плат, който осигурява достатъчно добра опора. 

Еластичността на самия плат е по ширина и в много по-малка степен по дължина, така че няма риск от провисване при поставяне на бебето.

Слингът е изключително удобен и за родителите защото тежестта се разпределя равномерно и не създава излишно напрежение.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!