Всички категории

6-те Най-Добри Чистачки за Кола

Редно е да си го признаем. Непредсказуемото време винаги може да ни хване неподготвени на пътя. Именно това прави чистачките един от най-важните компоненти на един автомобил.

Те ще ви гарантират идеална видимост независимо от атмосферните условия!

Подходящите чистачки не само ще избършат дъжда и снега, но също така ще ви помогнат да почистите стъклото си от насекоми и друга мръсотия.

Както всичко останало в един автомобил, чистачките ви също се износват с времето. Това означава, че в даден момент неизбежно ще се наложи да ги смените.

Защо е важно да сменяме чистачките си ли? Износените или повредени пера на чистачките не почистват ефективно предното ви стъкло. Това на свой ред може да доведе до лоша видимост по време на шофиране. А лошата видимост означава по-голям риск.

Докато не се окажете “слепи” насред магистралата, няма как да прецените колко важни всъщност са чистачките.

Ако искате да си гарантирате идеално чисто число, не е достатъчно единствено да презареждате резервоара с течност. Необходимо е също да сменяте чистчките си, когато старият и износен чифт спре да ви върши работа.

Като с всичко друго, и тук можете да се изгубите сред многообразието от продукти. Ние обаче сме се погрижили да ви помогнем да излезете от ситуацията.

В това ръководство ще откриете цялата необходима информация за чистачките за кола. Когато се запознаете с нея, гарантирано ще знаете за какво да следите и точно към какъв модел да се насочите.

А за да ви улесним максимално, в края на статията си ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения

Кои са основните сигнали, че се нуждаете от нови чистачки?

Животът на чистачките е ограничен, тъй като те изпълняват тежки задачи в тежки условия. Мръсотията, отломките и замърсяванията по пътя изтъркват чистачките, а слънчевата светлина разрушава гумените им ръбове.

Важно е да не се чака твърде дълго със смяната на перото. Скъсаното перо на чистачките може да позволи на рамото на чистачките да се трие в стъклото. Това на свой ред може да доведе до надраскване и разрушаване на предното стъкло.

Именно затова трябва да следите кога е време да смените своите чистачки.

В случай че по стъклото ви започнат да се отлагат парчета от чистачката по стъклото ви, вероятно ѝ е дошло времето. Това обаче е доста крайна фаза от износването на едни чистачки. В по-лекия случай по стъклото ви просто ще остават ивици и непочистени участъци.

Преди да се стигне дотам, вероятно ще чувате шум или скърцане както на сухо, така и на мокро стъкло. Тези звукови сигнали идват, за да ви предупредят, че чистачките ви са се поизносили.

Добра идея е периодично да проверявате самото перо. Прокарайте пръст по него и вижте дали няма да усетите някакви вдлъбнатини, грапавини или др. В случай че откриете, че перото ви се е увредило, знаете какво да правите.

Разбира се, появи ли се който и да е от тези маркери, това ще означава, че вашите чистачки вече не си вършат добре работата. Добре е да действате навреме.

Нищо не е вечно. Като всяко друго нещо, и чистачките си имат срок на годност.

Каучукът им неизбежно ще се разрушава при горещо, студено, влажно или сухо време. Тъкмо затова ви препоръчваме да сменяте чистачките си на всеки 12 месеца.

Дори и да не са се появили тези белези, няма да мине много време, преди да започнат да ви дишат във врата… или да мажат по стъклото ви.

Какви видове чистачки съществуват?

Разбира се, автомобилите на пазара могат да бъдат много различни. Това на свой ред означава, че те самите понякога ще се нуждаят от специализирани чистачки.

Вероятно ще се изненадате, но наистина съществуват немалко видове чистачки. В тази секция ще ви запознаем с основните от тях.

Стандартни или плоски чистачки

Според своя дизайн чистачките могат да се разделят на два основни модела. Те са популярни съответно като стандартни и като плоски чистачки.

Стандартните чистачки имат малка гумена лента, прикрепена към метален държач. Те обикновено съвпадат с оригиналните чистачки, които се доставят с вашия автомобил.

Конструкцията на перото при тях е до голяма степен конвенционална. Чистачката е проектирана с четири точки на натиск върху предното ви стъкло.

Плоските пера на чистачките на свой ред се намират по-ниско на предното стъкло и оказват по-голям натиск върху него. Това осигурява по-добро движение на чистачките и по-малко въздушно съпротивление.

Вследствие получавате намалено ниво на шума при движение с по-висока скорост. Освен това тази разновидност представлява чудесен заместител на повечето обикновени чистачки.

Плоските пера са с по-аеродинамичен дизайн и по-нисък профил. При тях става въпрос за множество точки на натиск върху предното стъкло.

Това води до по-ефективно избърсване и по-добра видимост при всякакви метеорологични условия.

Плоските чистачки обикновено са чистачки от по-висок клас. И сами се досещате, че тъкмо заради това цените им ще бъдат една идея по-високи.

Въпреки това обаче определено си заслужават. В света на чистачките не може да става въпрос за кой знае колко главоломни разлики. Именно затова ви препоръчваме да се насочите към най-доброто, което можете да си позволите. Стига, разбира се, да пасва на вашия автомобил…

Конвенционални или укрепени пера за чистачки

Освен на дизайна, добра идея е да обърнете внимание и на перата на бъдещите си чистачки. По отношение на перата отново може да става въпрос за две основни разновидности – конвенционални и укрепени пера.

При конвенционалните чистачки най-разпространеният вариант включва сменяемо гумено перо, което се поставя в пружинно опъната рамка или мост. Повечето чистачки имат метален шлиц, който поддържа гумения елемент и преминава през ребрата на контактните точки.

За разлика от конвенционалните модели обаче, укрепените пера не са укрепени с външни рамки. Вместо тях в самата гума е вградена специална пружинна стомана.

В резултат на това тези пера се рекламират като осигуряващи по-равномерен натиск върху съвременните извити предни стъкла. Това следва да води до по-добра ефективност при работа.

Известни още като безконзолни, тези модели стават все по-популярни. Като цяло по-скъпите чистачки от този тип се представят също толкова добре или по-добре от конвенционалните модели. Когато укрепените чистачки не са достатъчно качествени обаче, представянето им значително се влошава.

Когато купувате пера, помислете за покупка от голяма верига за авточасти. Често магазините на известни марки имат добри цени и са готови да монтират чистачките вместо вас.

За какво трябва да помислите преди покупката на чистачки за кола?

Вече познавате основните разновидности на чистачките за автомобили. Имайте предвид обаче, че преди да се насочите към магазина, има няколко ключови аспекта, на които е добре да отделите внимание предварително.

Ако искате да направите най-добрия възможен избор, няма как да избегнете тези първоначални съображения.

Моделът на вашия автомобил

Вече ви споменахме, че различните чистачки са подходящи за различни автомобили. Именно затова, за да знаете към какви чистачки да се насочите, трябва да знаете с какви чистачки е бил оборудван автомобилът ви още при производството си.

Съществуват различни сайтове, които ви позволяват да проверите кои чистачки за кой модел автомобили са подходящи. Бихте могли да се въползвате от възможностите, които те ви предлагат напълно свободно.

Така или иначе обаче можете също да намерите подходящата резерва, като потърсите в ръководството за експлоатация на автомобила си.

Ако става въпрос само за смяна на перото, бихте могли също да проверите отстрани на старото перо. Кутията на новите пера също би могла да ви насочи. В много от случаите върху нея са посочени различни марки и модели автомобили. По този начин различните потребители се ориентират максимално лесно.

Номерата, които ще видите върху кутията на чистачките, поначало са предназначени да ви помогнат да се ориентирате по-бързо. Ако познавате кодовете, операцията действително ще се извърши за нула време.

Ако ли не, в крайна сметка винаги можете да попитате дали дадени чистачки ще паснат на вашия автомобил. Компетентните служители ще ви ориентират не само бързо, но и гарантирано точно.

Особеностите на вашето стъкло

Разбира се, когато си подбирате чистачки, не е достатъчно да се съобразите само с модела на автомобила си. Естествено, трябва да вземете предвид и особеностите на стъклото, което искате да почиствате с бъдещите си чистачки.

В немалко случаи поради една или друга причина се налага да сменим стъклото на автомобила си. На пръв поглед това няма да окаже драстично влияние върху преживяванията ни на пътя. Въпреки това обаче може да се окаже, че леко изменените форми и материал имат значение за представянето на чистачките ни.

Погрижете се моделът, към който сте се насочили, да е съвместим с особеностите на стъклото ви. В противен случай той просто няма да си върши подобаващо работата.

Извън извивките и материала основното съображение си остава размерът на стъклото. Естествено, бъдещите ви чистачки трябва да са способни да обслужват пространството, за което са предназначени. В противен случай съществуването им ще изгуби всякакви опори и напълно ще се обезсмисли.

Погрижете се чистачките да обхващат тъкмо зоната, за която са предназначени. Те не трябва да са нито прекалено къси, нито прекалено дълги.

Твърде късите чистачки със сигурност ще оставят непочистени зони по вашето стъкло. Прекалено дългите чистачки пък няма да прилепват плътно и дори вероятно ще започнат да ви пречат.

Не на последно място (може би е излишно, но все пак ще ви напомним) – има значение дали става въпрос за предно, или за задно стъкло! Някои чистачки са проектирани, за да почистват предни, докато други се грижат за задните стъкла на един автомобил.

Споменаваме ви това просто за да бъдете нащрек в магазина. Никога не се знае какво може да пропуснем…

Вашите нужди

Когато ви представяхме различните модели, ви обърнахме внимание, че някои чистачки се представят по-добре от други. Припомняме ви това, тъй като трябва да бъдете наясно точно от какво се нуждаете, за да знаете към какви чистачки да се насочите.

Ако държите на високото качество и искате винаги най-доброто, разбира се, няма да се задоволите с някои долнопробни чистачки. Истината е обаче, че на пазара се откриват множество модели, които вършат работата си повече от прилично. Да, те не ви осигуряват най-най-високите резултати, но със сигурност няма да ви разочароват.

В някои ситуации просто не можете да направите компромис. Когато автомобилът ви го изисква, ще се наложи да се снабдите с определен тип чистачки. Алтернативата просто не съществува.

В повечето случаи обаче можете съвсем спокойно да избирате. Тогава ви препоръчваме да слушате единствено собствените си желания и потребности.

Бъдете наясно на какво държите и това ще ви помогне да прецените към кои чистачки да се насочите. В момента съществува такова разнообразие от модели, че със сигурност ще намерите точно каквото търсите. Само трябва да знаете за какво да следите, разбира се…

Какво трябва да вземете предвид при покупката на чистачки?

Отвъд първоначалните съображения има още немалко ключови фактори, на които трябва да обърнете внимание.

Ако искате най-подходящата чистачка за себе си, ви съветваме внимателно да се запознаете с характеристиките и особеностите на тези продукти.

Конструкция

Вие вече имате представа за различните конструкции на чистачките за кола. Ако сте обърнали внимание, те всички се свеждат до няколко основни пункта.

В повечето случаи моделите са взаимно заменяеми. Те се състоят от платформа, към която е прикрепено перо от различен материал.

Когато проучвате конструкцията на една чистачка, трябва да имате няколко неща предвид. На първо време, преценете дали се нуждаете от стандартни или плоски чистачки.

Припомняме ви, че конвенционалните модели имат доста широка употреба. При тях перото залепва към стъклото ви благодарение на четири точки на натиск, разположени в двата края на чистачката.

Именно затова понякога централните части на тези модели не почистват стъклата на автомобилите чак толкова добре. Във всеки случай с чифт плоски чистачки няма да имате тези проблеми.

Те прилепват към стъклото ви благодарение на множество точки на натиск. Ефектът е плътно и гладко почистено стъкло без петна и остатъци.

След това трябва да съобразите дали предпочитате конвенционален или укрепен модел. Припомняме ви, че укрепените модели използват различен тип структура на перото и това в много от случаите ги прави по-стабилни.

Каквото и да правите, обърнете внимание на точките на натиск. Ако вземете предвид техния брой, разположение и ефикасност, би трябвало да придобиете адекватна представа за това как би се представял чифт чистачки в реални условия.

Проучете въпроса внимателно. От конструкцията на чистачката ще зависи както нейната ефективност, но и стабилност и издръжливост.

Материал

Когато става въпрос за материали, разнообразието от варианти не е чак толкова голямо. В преобладаващите случаи става въпрос за рамка от определен метал и перо, прикрепено към рамката.

Що се отнася до перата, пред вас са оставени преди всичко два варианта. Трябва да изберете между конвенционалния каучук и иновативния силикон.

Ако вашият автомобил е бил оборудван със стандартни пера за чистачки, можете да ги замените с плоски пера за чистачки. Те ще бъдат по-ефективни и тихи от конвенционалните модели. Това е възможно в повечето случаи.

Ако пък вече разполагате с плоски чистачки, можете да ги модернизирате със силиконови пера.

Плоските силиконови пера за чистачки предлагат оптимално качество на изтриване и са по-устойчиви на атмосферни влияния и стихии. Перата за чистачки от естествен каучук се представят на ниво, но силиконовите обикновено издържат поне два пъти по-дълго.

Освен това обаче с тях получавате една доста сериозна екстра. Силиконовите пера нанасят водоотблъскващо покритие върху стъклото ви. По този начин значително увеличават видимостта и улесняват движението на чистачките.

Повярвайте ни – стига да имате възможност, силиконовите пера определено си заслужават.

Дизайн

Разбира се, чистачките за кола трябва да бъдат преди всичко функционални. Това е продукт, към който в крайна сметка се насочвате, за да ви свърши максимално добра работа.

Въпреки това обаче не бива да пренебрегвате и естетическата страна на въпроса. Вашите чистачки трябва да стоят добре върху вашия автомобил.

Никой не би искал новата му кола да бъде коронована с чифт неприветливи чистачки. Естествено, новите ви чистачки трябва да отиват на автомобила ви. Именно затова ви съветваме да обърнете внимание преди всичко на два въпроса.

Съобразете се с особените извивки на чистачките. Някои от моделите ще ви предложат по-меки форми, докато други ще впечатлят със своята острота и подчертаност.

Ако вашият автомобил има по-грубоват вид, по-грубите чистачки ще му стоят добре. В повечето случаи обаче съвременните автомобили се произвеждат с фини извивки, на които биха паснали деликатно оформени чистачки.

Имайте предвид, че подобна практика не е толкова често срещана. Въпреки това обаче понякога можете да откриете чистачки за автомобили в различни цветове.

В това отношение полето е изцяло отворено за вашето въображение. Ако искате да направите нещо различно, можете да съчетавате цветовете, както намерите за добре.

Още нещо. Дори и да не откриете точно цвета, който търсите, на пазара, това не означава, че не може да си го осигурите за нула време. Не е особено трудно да боядисате една чистачка със специална боя (като оставите настрана перото ѝ, разбира се). Тогава финалният резултат ще зависи единствено и само от вас.

Размер

Отвъд всички усложнения, с които ви затрупахме, въпросът за съчетаемостта между вашия автомобил и новите ви чистачки се свежда до една точка – подходящия размер.

Необходимо е да сте наясно точно какви чистачки ще пасната на вашето стъкло. В зависимост от това дали се нуждаете от чистачка за предно, или за задно стъкло, ще се насочите в различни секции.

Така или иначе обаче обикновено на даден модел автомобил пасват чистачки с точно определен размер. Подобна информация можете да откриете както при производителя на автомобила си, така и при производителите на чистачки.

Погрижете се да направите необходимото проучване предварително. Несъразмерните чистачки просто не си вършат работата и това ги лишава от смисъл.

Както вече ви споменахме, в много случаи на самата опаковка на чистачите е посочено за кои модели автомобили са подходящи. Понякога обаче не се взимат предвид различните години на производство, а автомобилите в крайна сметка се променят.

Много от производителите на чистачки са подходили особено хитро. Те печатат на самите опаковки на своите продукти линия за измерване. Можете просто да наложите старите си чистачки на нея и да видите дали продукта под опаковката е подходящ за вас.

Мерните единици може да получите както в сантиметри, така и в инчове.

Качество и цена

Частично вече засегнахме въпроса за качеството и цената на един чифт чистачки за кола. Необходимо е обаче да му отделим още малко време, за да сме сигурни, че ще направите възможно най-добрия избор.

Когато сте на път, е просто задължително нищо да не затормозява пътуването ви. А ограниченото зрение е може би най-страшният враг на шофьора. Именно затова е естествено всеки да иска най-доброто за своя автомобил.

Ние обаче ще ви кажем следното. Погрижете се да си осигурите достатъчно ефикасни чистачки.

Няма значение дали сте си купили най-скъпия модел, на който сте попаднали. Той няма да ви гарантира добри резултати просто по подразбиране.

Работата на една чистачка зависи от множество различни фактори. Вие обаче вече до голяма степен познавате всички тях. Именно затова сме уверени, че без особени затруднения ще откриете тъкмо каквото търсите.

Заложете преди всичко на нуждите си. Едва след това можете да си позволите да дадете свобода на желанията си. Избирайте умно!

Как да инсталирате и да поддържате чистачките си възможно най-добре?

Е, вече знаете всичко необходимо за чистачките за кола. Сега сме сигурни, че ще направите възможно най-добрия избор.

Ние обаче не сме приключили с вас. Преди да ви пуснем в дълбокото, искаме да ви дадем още няколко съвета и насоки, свързани с инсталацията и поддръжката на едни чистачки. Погрижете се за новата си придобивка, за да се грижи подобаващо и тя за вас.

Инсталация

Чистачките за автомобил в повечето случаи се инсталират изключително просто. Да, можете да се обърнете към своя техник. Дори и да си поставите тази задача сами обаче, ви гарантираме, че можете да се справите с нея.

Обърнете внимание, че различните модели се инсталират по различен начин. В повечето случаи става въпрос просто за кука. Тогава процедурата се извършва изключително бързо и безболезнено.

Алтернативата обаче включва лостове и щипки, за взаимодействието с които понякога ще ви бъдат необходими различни инструменти. В тази ситуация арсеналът ви може да включва всичко от отвертка до чук.

Вие сами ще прецените какъв модел предпочитате. Стига автомобилът ви да го позволява, разбира се.

Така или иначе в повечето ситуации инсталацията на чифт нови чистачки се свежда до няколко прости стъпки.

Първата стъпка, естествено, включва повдигането на рамото на чистачката от стъклото. След това ще се наложи да откачите старата чистачка. Това се случва чрез изплъзване от системата за захващане и внимателно издърпване от рамото.

Докато извършвате операцията, внимавайте да не позволите на оголеното рамо да се пльосне обратно върху стъклото ви. Понякога тези удари могат да бъдат особено силни и да доведат до повреда.

Третата стъпка включва закрепването на новите чистачки върху рамото. Вече знаете пътя в едната посока – сега трябва да минете по него наобратно. Отново бъдете внимателни и плъзнете чистачката, докато не чуете щракване.

Вече сте чули звуковия сигнал. Сега не забравяйте да разклатите чистачката, за да проверите дали е достатъчно здраво закрепена.

Когато сте готови, бавно поставете чистачката обратно върху стъклото. Ако рамото ви не изглежда правилно или пък върху стъклото не стои цялата чистачка, значи имате проблем. Тогава ще се наложи да повторите процеса, докато постигнете желаните крайни резултати.

И сами виждате, че операцията не е особено сложна. Срещнете ли затруднения обаче, винаги е добра идея да се обърнете към някой майстор.

Поддръжка

Дори когато забележите, че чистачките ви не си вършат работата като хората, това не означава автоматично, че ви трябват нови. В много от случаите се оказва, че ако се погрижите за старите си чистачки, те ще ви се отблагодарят с вярна служба.

Естествено, понякога се налага да сменяме чистачките си сравнително често. Когато на даден продукт му дойде времето, просто е необходимо да се разделите с него.

Имайте предвид обаче, че редовната проверка може да ви помогне да извлечете максимална полза от вече наличните ви чистачки. За целта трябва да повдигнете всяко от раменете на чистачката от стъклото и да прокарате пръст по ръба му.

Това ще ви позволи да придобиете представа за неговото състояние. Ако усетите нарушения в целостта на гумата – време е за смяна. Възможно е обаче да установите, че вашите чистачки просто се нуждаят от малко повече грижа.

Ако чистачките ви са в добро физическо състояние, но не почистват ефективно предното стъкло, почистете тях. Просто нанесете течност за чистачки или използвайте препарат за почистване на стъкла. Комбинирайте с влажна гъба или парцал и избършете остатъците от гума по предното си стъкло.

Наблегнете на зоните, в които сте установили, че чистачките ви не се справят добре. Ако отделите достатъчно време, ще успеете да си спестите някой лев от покупката на нови чистачки. Като нищо може да бъдете възнаградени с още няколко месеца чисто предно стъкло без излишни харчове.

Още нещо. Не бива да забравяте да почиствате снега и леда от стъклото си през зимата. Ако прокарате чистачките си по неравната повърхност, това при всички положения ще окаже влияние върху тяхното състояние.

Не пропускайте също да почистите леда от самите чистачки. Това ще позволи на чистачките ви да се движат правилно по предвидената траектория.

Поддръжката обаче не е всичко. Дойде ли време за смяна – не се бавете.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за чистачките за кола и техните особености, както ви обещахме, ще споделим с вас някои от най-добрите универсални предложения на българския онлайн пазар…

1. Automat


Представяме ви мултифункционалната чистачка на Automat, която е готова да обслужи вашите стъкла. Моделът е изключително достъпен. Произведен е без рамка и върви заедно с 10 накрайника. Чистачката е с тефлоново покритие, така че да ви осигури максимално добри резултати. Инсталира се изключително лесно и прилепва плътно към стъклото. Конструкцията ѝ е аеродинамична и стаиблна, така че да ви осигури безаварийно шофиране. Моделът е с размери от 75 см.
Купи сега

2. AMIO


Хибридната чистачка за кола AMIO е изцяло друга бира. Тя ви предлага иновативен и елегантен дизайн, който съчетава предимствата на плоските чистачки с вградената рамка. Благодарение на това моделът прилепва плътно към стъклото и се отличава с аеродинамичен и иновативен вид. Няма значение колко обилен е валежът – чистачката на AMIO е изцяло готова да се справи с него. Всички метални елементи са изработени от подцинкована стомана, така че да не допускат ръждата до себе си. Моделът е до голяма степен универсален и може да се съчетае с почти всички автомобили на пътя в момента.
Купи сега

3. Carcommerce


Carcommerce са произвели една чудесна чистачка за кола с размери от 60 см. Някои от нейните характеристики са наистина впечатляващи. Благодарение на множествения си адаптер например, чистачките от тази серия могат да паснат на абсолютно всеки автомобил. И при всички положения си заслужават. Конструкцията е изключително стабилна и ефикасна. Тя ви гарантира безшумна и безпроблемна работа, и то за дълъг период от време. Не забравяйте единствено, преди да поставите чистачката, да отстраните зеления ѝ протектор.
Купи сега

4. Alca Special


Представяме ви една изключително семпла класическа чистачка. Alca Special са се погрижили да ни осигурят и подобни продукти. Понякога сред разнообразието от екстри и особености, забравяме, че простото си е най-добро. Моделът е здрав, стабилен и надежден. Той се предлага на изключитлено достъпна цена, а в крайна сметка се справя с основните си задачи не по-зле от своите по-високо оценени конкуренти. Размерът на чистачката възлиза на 70 см (или 28 инча). Продуктът работи тихо и ефикасно благодарение на сертифицираното си графитно острие.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. DecorCasa


Чистачките за кола обикновено се износват неравномерно. В крайна сметка никога не можем да разпределим почистваната мръсотия поравно между двете чистачки. Именно затова в повечето случаи едната от чистачките ви ще се износи по-бързо. Случи ли се това обаче, надали ще бъде далеч моментът, в който и другата ще проплаче за смяна. Именно затова чистачките на един автомобил (поне предните) обикновено се сменят заедно. Тъкмо това прави комплектите от чистачки като този на DecorCasa толкова изкушаващи предложения. Наведнъж получавате всичко, от което се нуждаете. И то на повече от достъпна цена.
Купи сега

6. Carpoint


За финал ви представяме тази плоска чистачка за автомобил. Тя върви заедно с 9 адаптера и размери от 70 см. Монтира се изключително лесно и се поддържа още по-лесно. Благодарение на безрамковата ѝ конструкция до голяма степен можете да забравите за натрупването на лед и сняг през зимните месеци. Те просто няма къде да се натрупат. Чистачката е надеждна и ефикасна. Конструкцията ѝ комбинира каучук, пластмаса и стомана, така че да бъде оптимизирана и откъм свойства, и откъм цена. Моделът е подходящ за повечето популярни автомобили като Volkswagen, Opel, Peugeot, Ford и Citroen.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!