Всички категории

16-те Най-Добри Идеи За Подаръци За Кръстници

Според християнската традиция кръстникът или кръстниците са хората, които въвеждат малкото дете във вярата.

Това става чрез обреда на кръщението. Тази традиция има древни корени и започва да се извършва от християните от момента, в който Свети Йоан потапя Исус във водите на река Йордан.

Кръстникът е духовният родител на детето.

Той е човекът, към когото детето може да се обърне за съвет или подкрепа. Кръстникът е наставник и нравствен учител.

Разбира се, с течение на времето традициите около кръщението са се променили…

Или пък са се появили нови, но връзката между кръстника и детето си остава необикновена.

В българския контекст има традиция за подаряване на подаръци на кръстниците. Такива подаръци се подаряват при поканата да станат такива, на самото кръщене и на големи християнски празници.

При избора на подаръци за кръстници може да имате предвид следните неща…

На първо място помислете за характера и предпочитанията на кръстниците – дали предпочитат персонални подаръци или пък подаръци за дома, дали предпочитат по-сантиментални или по-практични подаръци

След това е добре да помислите и за бюджета, с който разполагате. Все пак кръщенето е голям семеен празник и всеки разход трябва да бъде обмислен.

От друга страна, кръщенето е специален обичай и в този ред на мисли е добре да изберете подарък, който да бъде също толкова специален…

Не знаете какъв подарък да изберете? Няма проблем!

Всеки изпитва затруднения с избора на най-подходящия подарък за даден човек, независимо какъв е поводът.

Това е нормално и разбираемо, особено ако поводът е по-особен, или ако не сте сигурни какво би харесало на вашия близък.

В това ръководство ще ви представим няколко идеи за подаръци за кръстници. Заедно със съветите по-горе се надяваме, че ще ви улесним и ще ви помогнем да направите добър избор…

1. Икона


Иконата е ценен подарък, който носи в себе си доза сантимент. Смята се, че иконите носят късмет, благоденствие и щастие в дома. Те също така са закрилници на дома. Подаряването на икона е знак на близост, любов. Иконата е подходяща за подарък за различни поводи, но е чудесна идея за подарък за кръстници. Ако кръстникът носи име на светец, то можете да се насочите към икона на съответния светец. В противен случай можете да се насочите към икона на Богородица или на Исус Христос.
Купи сега

2. Бижу


Бижуто също е универсален подарък, подходящ за различни поводи, но е и достатъчно специален за подарък за кръстник. Обикновено бижуто е по-подходящо за дамите, но може и за мъж да се избере нещо страхотно. Бижуто е по-скоро персонален и сантиментален подарък и със сигурност ще пази спомена за светлото събитие.
Купи сега

3. Свещ


Ръчно изработените подаръци винаги са добра идея! Ръчно изработената свещ е чудесен подарък за кръстници. Това е подарък за дома и е особено подходящ, ако вашите кръстници са семейство. Разбира се, ако желаете по-пищен подарък, то свещта може да бъде като приятно допълнение. Ако сте избрали да подарите свещ, можете да съобразите интериора на дома на кръстниците. Така свещта ще пасне идеално.
Купи сега

4. Сувенир


Сувенирът е универсален подарък за всякакви поводи – рожден ден, имен ден, юбилей… Той е подходящ и като подарък за кръстници. Сувенирът също може да се счита за вещ, която има по-скоро сантиментална стойност и която може да пази спомена за специално събитие, каквото е и кръщенето. Можете да изберете сувенир, който да допълва обстановката в дома на кръстниците, или който да е свързан с някаква специална тематика, на която са фенове.
Купи сега

5. Медальон


Медальонът също е сред подаръците, които са по-скоро сантиментални. Медальонът е по-подходящ за дамите, но може да се избере нещо изчистено и стилно за господата. Можете да заложите на медальон, изработен от по-ценни материали като медицинска стомана, сребро, злато. Можете да се насочите към семпъл дизайн или пък с някаква тематика – може да е свързан с определен светец.
Купи сега

6. Бонбони


Сладките изкушения никога не са излишни! Можете да изберете луксозна селекция, която да бъде в допълнение към основния подарък. Също така е вариант да поднесете на кръстниците подаръчна кошница, в която да има различни видове бонбони, шоколади, сладък ликьор и т.н.
Купи сега

7. Мед


Медът също е от този тип подаръци, които по-скоро са допълнение, отколкото основен
подарък. В някои случаи поднасянето на мед като подарък има своето специално
значение – подаряването на мед може да се приеме като пожелание за сладък живот.
Съвсем спокойно можете да добавите красиво опакован буркан с мед към основния подарък, или към подаръчна кошница.
Купи сега

8. Алкохол


Алкохолът също има определена роля за този специален празник. Съществува народно поверие, според което на кръстника се подарява шише с алкохол в деня на кръщенето. Той трябва да запази алкохола до 18-я рожден ден на своя кръщелник – на този рожден ден те двамата трябва да изпият заедно алкохолната напитка. В голяма част от случаите родителите подаряват домашна ракия в специално украсена бутилка, но ако имате други желания, можете да подарите и друг вид алкохол.
Купи сега

9. Сет за алкохол


Тази идея би била чудесно попълнение към предишната ни идея за подаряване на алкохол. Бутилката и чашите могат да се използват многократно и ще останат като специален спомен от този ден. Този подарък е едновременно и сантиментален, и практичен. Разбира се, можете да го комбинирате и с други подаръци – зависи от вашите предпочитания.
Купи сега

10. Керамична чаша


Хубавите домакински съдове и комплекти също са чудесни подаръци за кръстници. Ако искате нещо по-уникално, то можете да изберете съд, който да бъде ръчно изработен, персонализиран, или пък да притежава интересен и несравним дизайн. В тази връзка керамичните съдове са чудесен избор, защото голяма част от специално направените съдове са изработени именно от керамика.
Купи сега

11. Домакински уред


Една от най-често използваните идеи за подаръци е именно домакинският уред. За по-специални и важни поводи се подаряват по-големи (и съответно по-скъпи) домакински уреди. За да бъде подаръкът ви наистина практичен и използван от кръстниците, то е добре да се информирате дали те имат нужда от конкретен домакински уред. В противен случаи ще подарите нещо, от което нямат необходимост.
Купи сега

12. Термобутилка


Термобутилката е по-скоро персонален подарък, който да е предназначен за един кръстник. Това отново е практичен подарък, който пък е много подходящ за човек, който често си носи домашни топли или студени напитки на работа. Термобутилката е подходяща и за някого, който често пътува и би имал потребност от такава вещ.
Купи сега

13. Риза


Подаряването на риза също е свързано с народен обичай. Той е свързан с това, че родителите на детето трябва да подарят нова риза (дреха) на кръстника – това е старо поверие, което е останало и до днес. Ако сте предпочели тази идея за подарък, то е добре да имате предвид няколко неща. За да изберете подходяща дреха, то е необходимо да имате точните размери на кръстника и, разбира се, да познавате неговите лични предпочитания.
Купи сега

14. Гоблен


Гобленът е подходящ по-скоро за дамите, отколкото за господата. Разбира се, можете да подарите вече направен и рамкиран гоблен – в такъв случай би било подходящ подарък и за двата пола. Ако обаче кръстникът на вашето дете е жена, която обича да твори, то гобленът би бил чудесният подарък за нея. Има различни видове гоблени – класически, диамантени… Изберете според предпочитанията на дамата.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

15. Картина


Картината е чудесен подарък за дома или офиса. Тя може да се подари за всеки един повод и е подходяща и за двата пола. Картината е както сантиментален, така и ценен подарък – особено ако е нарисувана от известен и даровит художник. Ако това е идеалният вариант за вас, то е добре да помислите за обстановката в дома или офиса на кръстника – важно е картината да пасне на атмосферата.
Купи сега

16. Портфейл


Портфейлът е чудесен подарък, който можете да подарите на кръстника на вашето дете. За този специален повод е добре да изберете портфейл, направен с качествени материали. По-качественият портфейл носи усещането за по-луксозен и ценен подарък. Ако тази идея ви е допаднала, то е добре да имате предвид и личните предпочитания на кръстника – изберете нещо, което би паснало на вкуса му.
Купи сега

 

Открихте ли перфектния подарък?

Вярваме, че сте почерпили доза вдъхновение от нас.

А ако се сещате за още интересни и специални изненади – не пропускайте да ни оставите коментар. Така ще помогнете на нас и нашите читатели!

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!