Всички категории

9-те Най-Добри Ъглови Дивани

Търсите ли начин да се възползвате от всяко кътче във вашата всекидневна?

Е, ъгловият диван със сигурност ще изпълни тази задача.

Диванът е едно от най-използваните и посещавани кътчета във всеки дом. Той е неизменна част от всяка всекидневна и може да се използва както за почивка, така и за социализация.

На него можете да се отпуснете след дългия работен ден, да се отдадете на любимата си книга или телевизионно предаване. В същото време, диванът позволява да споделите времето с вашите близки и приятели и да се отдадете на приятен разговор.

За съжаление, в днешно време мнозина живеят в градска среда, в която преобладават тесните апартаменти. Предвид този факт, не е изненада, че повечето съвременни всекидневни не разполагат с достатъчно място.

Собствениците на жилището често трябва да правят компромис с една или друга мебел, за да поберат всичко необходимо в помещението. Това, от своя страна, води до излишни главоболия и неудобства както за тях, така и за всички посетителите на техния дом.

Ако и вие сте се сблъсквали или в момента търсите решение на подобен проблем, то ъгловият диван е възможност, която си струва да обмислите.

Този тип мебели се вписват идеално в тесни пространства, без да правят компромис с удобството или стилния външен вид.

В този наръчник ще ви запознаем с всичко, което трябва да знаете, преди да изберете своя нов ъглов диван, а накрая сме подбрали и някои популярни предложения от българския пазар.

Какво представляват ъгловите дивани и какви са предимствата им?

Както името подсказва, ъгловите дивани са меки мебели, които се позиционират именно до стената или в ъглите на помещението. Главната им цел е да не заемат излишно място и по този начин да бъдат по-достъпни за всеки собственик на жилище или интериорен дизайнер.

Повечето ъглови дивани са с формата на L и имат една по-дълга и друга по-къса част. Това не пречи да срещнете и съоръжения, чиито страни са с еднаква дължина.

Ако все още се колебаете дали ъгловият диван е добра инвестиция за вашия дом, ви препоръчваме да обмислите следните му предимства.

Гъвкавост

Вече стана ясно, че основното предназначение на този тип дивани е именно да използват пространството, което вероятно би останало празно в повечето тесни помещения.

Това прави ъгловите дивани чудесно решение за по-малките жилища, в които мястото е ограничено. Те са подходящ вариант и за тези от вас, които живеят под наем или възнамеряват скоро да сменят своето жилище, и не искат да правят големи промени.

Ъгловите дивани се вписват идеално между двете стени и освобождават голяма част от подовото пространство. По този начин те внушават чувство за просторност и създават илюзията, че помещението е по-широко от очакваното.

Удобство

Малко неща могат да се сравнят с комфорта, който изпитвате когато се отпуснете на дивана за заслужена почивка.

Качественият диван със сигурност си струва инвестицията, тъй като мекотата и удобството му ще ви помогнат да релаксирате качествено.

Освен да го използвате самостоятелно, той е подходящ и за събиране със семейството или приятелската компания.

На стандартен диван хората сядат един до друг, не се виждат и така затрудняват комуникацията си. Ъгловите дивани позволяват да се разположите един срещу друг, да установявате очен контакт с вашите събеседници и така да се потопите в разговора с тях.

Стил

Редно е да споменем и естетическото предимство на ъгловите дивани.

За разлика от стандартните дивани, с чиято визия сме свикнали и приемаме за традиционна, ъгловите предлагат разчупен изглед.

Те със сигурност ще се превърнат в акцент във всекидневната, независимо, че са отделени в ъгъла. Чупката на меката мебел ще контрастира на всички прави ъгли в стаята и ще освежи обстановката.

Ако подберете правилния ъглов диван, който да подхожда на останалата част от обзавеждането, може да сте сигурни, че диванът ще преобрази помещението ви и ще го направи достойно за списание за интериорен дизайн.

Какво трябва да обмислите преди закупуването на ъглов диван?

Разбира се, конкретният диван, който ще закупите, зависи от доста външни фактори.

Препоръчваме ви внимателно да обмислите следните характеристики и възможности на вашето жилище, за да сте сигурни, че инвестицията ви ще бъде оправдана.

Пространство

Едно от най-важните условия при закупуването на ъглов диван е именно пространството, в което ще го разположите.

Редно е да вземете предвид точно къде ще позиционирате меката мебел и в каква близост ще бъде тя до останалата част от обзавеждането.

Помислете и дали скоро ще се наложи да се преместите или да правите ремонт на жилището, тъй като подобни промени може да наложат и разместване на самия диван.

Интериор

Задължително обърнете внимание на стила, в който е обзаведено помещението.

В зависимост от ефекта, който искате да постигнете, може да заложите на диван с по-модерна и изчистена визия, или на такъв с традиционен изглед.

Важно е да обмислите и цветовата гама, от която ще се наложи да избирате.

Ако във всекидневната ви преобладават основните тонове или бялото, може да заложите на ярък диван, който да привлича погледа.

В случай, че помещението вече е богато откъм цветове, ви препоръчваме да заложите на изчистен, едноцветен диван, който да не пренатоварва обстановката.

Нужди

Диванът може да се използва както от един човек, така и от по-голяма компания.

Преди да се запътите към мебелния магазин, задължително обмислете с каква цел закупувате ъгловия диван. Вземете предвид дали на него ще стоите само вие или го купувате за цялото семейство.

Опитайте се да предвидите и какво ще е главното предназначение на дивана, дали на него ще пренощуват ваши гости или ще се използва главно за седене.

Мнозина избират ъгловия диван именно за почивка и сън, както и за евентуално легло за гости, ако жилището не разполага с отделна стая.

Бюджет

Препоръчваме ви да уточните и бюджета, с който разполагате, преди да изберете вашия ъглов диван.

В зависимост от това дали ще ползвате жилището за постоянно или обзавеждате апартамент или стая за гости, която ще стои празна задълго, може да заложите на по-евтин или по-скъп модел.

В случай, че диванът ще се използва всеки ден, най-удачно е да вложите повече средства, за да сте сигурни, че в замяна получавате качествена мебел, която ще ви служи години наред.

От друга страна, най-вероятно не е удачно да инвестирате огромна сума в мебел, която така или иначе ще се запази задълго, тъй като не се използва често.

Кои характеристики на ъгловия диван трябва да разгледате при закупуването?

На пазара ще откриете огромно разнообразие от ъглови дивани, които се различават по ред характеристики. Всеки продукт е с различно предназначение, затова трябва да обърнете внимание на спецификите му, преди да вземете финалното решение.

Размер

Важно е да съобразите големината на ъгловия диван, който закупувате.

Както вече споменахме, предварително трябва да сте наясно с пространството, с което разполагате, за да сте сигурни, че диванът ще се побере.

При избора на продукта измерете меката мебел от всички страни. Обърнете внимание на височината и преценете дали диванът не е прекалено нисък или висок. Ако ще го комбинирате с декоративна масичка, той трябва да е по-нисък, а ако ще слагате маса за хранене, то продуктът задължително трябва да е по-висок.

Измерете и широчината и дължината от всички страни на дивана. Уверете се, че те не са прекалено обемни и няма да пречат на врати, прозорци или други мебели в помещението.

Посока

Вероятно най-важната харатеристика на всеки ъглов диван, която го отличава от стандартните такива, е неговата посока.

За да определите какъв е вашият избран диван, застанете пред него с лице към по-дългата страна. Ако ъгловата част и по-късата страна се падат от лявата ви страна, то диванът се води “ляв”. Същото важи и в обратната посока – ако късата част се пада вдясно, то диванът е “десен”.

Тази специфика е изключително важна, тъй като тя ще определи точно как ще позиционирате дивана във вашето помещение. Двете страни не трябва да пречат на останалите мебели, камината или парното.

Дори и да разполагате с по-широко помещение, не подминавайте тази характеристика без да ѝ обърнете нужното внимание. Посоката на дивана е важна и за ефекта, който искате да постигнете.

Обмислете дали дългата и късата страна ще съвпадат с посоката на телевизора, прозорците и прочее.

Материал

На пазара ще откриете дивани от всякакъв материал, но главното разделение винаги е на платнени и кожени дивани.

Тези от плат по-трудно се износват и са доста издръжливи на всякакви условия.

Те са меки и удобни, а освен това са и по-евтини и достъпни за голяма част от населението. Платът е подходящ, когато купувате диван за голямо семейство с малки деца или домашни любимци, които могат да се качат на него и евентуално да го надраскат.

Кожените дивани, от своя страна, са изключително стилни и елегантни.

Те са подходящи не само за жилището, но и за офиса или отвореното помещение, което споделяте със своите колеги.

Те не задържат прах и алергени, затова и не изискват толкова често почистване. Въпреки това, кожата може да бъде повредена сравнително лесно, да се износи или надраска, затова внимателно обмислете точно кой ще използва ъгловия диван.

Дизайн

Външният вид на ъгловия дизайн не се определя само от размера, посоката или материала.

Когато подбирате дивана, обмислете дали искате той да има подложки за ръцете или не. Липсата на такива позволява повече свобода, но в същото време може да е толкова удобен.

Обмислете и дали искате диванът да се крепи на крака или да бъде на подиум, който е стабилен на пода. Ако изберете мебел на крака, трябва да предвидите начин да почиствате пространството, което ще се окаже свободно отдолу, тъй като там често ще се събира прах.

Ако диванът е тапициран само отчасти, е редно да обмислите и материала, от който е изработена рамката. Повечето дивани са с дървени или метални рамки, но външният им вид зависи от това дали са лакирани, боядисани и прочее.

Още една специфика, на която да обърнете внимание, са ръбовете.

Някои дивани са строго правоъгълни, докато други са една идея по-извити и вероятно няма да изпълват мястото в ъгъла напълно. За сметка на това, чупките ще се открояват на фона на останалите мебели и ще постигат интересен ефект.

Функционалност

При избора на ъглов диван е важно да обърнете внимание и на неговата структура.

Голяма част от меките мебели разполагат с регулируеми части. При тях можете да нагласяте наклона на облегалките или да изваждате допълнителни поставки за крака, които обикновено са вградени в долната част.

Управлението на тези допълнителни функции може да бъде ръчно, докато други са електронни и се нагласят чрез бутони на самата мебел или отделно дистанционно.

Друг често предпочитан модел е модуларният ъглов диван.

Той се състои от няколко части, които може да намествате заедно. Така може да сте сигурни, че ще поберете дивана във всяко пространство и лесно може да го обърнете при евентуално разместване.

Можете да заложите и на диван с допълнение тип “шезлонг”. Това са обикновени едностранни меки мебели, които са издължени в единия край, но въпросното удължение няма облегалка или подлакътници. Именно затова, този тип дивани не се считат конкретно за “ъглови”, но изпълняват същата функция.

Как да полагате грижи за вашия ъглов диван?

След като се сдобиете с нов ъглов диван, трябва да се погрижите и за редовната му поддръжка.

В противен случай рискувате новата ви придобивка бързо да се повреди или изхаби, а от там и инвестицията ви да отиде на вятъра.

Препоръчваме ви да почиствате дивана възможно най-често.

Не оставяйте на него дрехи, влажни кърпи, включени електрически уреди или храна, която може да повреди тапицерията.

Старайте се да сменяте калъфките на възглавниците, ако декорирате ъгловия диван с такива, както и да не оставяте праха да се наслагва на повърхността.

При почистване с прахосмукачка, най-удачно е да използвате накрайник с четка, за да не повредите допълнително материята, както и да използвате машината на ниска степен.

Добре е да използвате и отделна четка, с която ръчно да разресвате дивана. Ако постоянно го забърсвате, нишките в него може да се загладят прекалено и той да изглежда овехтял. Четката ще ви помогне да раздвижите отново нишките, да им придадете нужния обем и да освежите тапицерията.

 

Е, надяваме се този наръчник да ви бъде от полза при избора на новия ви ъглов диван.

Ако все още изпитвате колебания, ви препоръчваме да разгледате следните ни предложения, които са сред най-добрите на пазара у нас.

1. Ъглов диван Preston Nefmob


Този продукт е съставен от рамка, изработена от 18 мм ПДЧ материал, а тапицерията е имитация на кожа. Диванът разполага с ракла за съхранение на одеала или възглавници.
Ъгълът е с размер 160 на 120 см и може да бъде монтиран и в двете посоки, което позволява гъвкавост и свобода за разместване. Общата височина на облегалките е 87 см, а размерът от седалката до върха е 40 см.
Купи сега

2. Ъглов диван и масичка Kring Cannes


Този комплект се състои от ъглов диван и ниска масичка в същия стил. Всички мебели в комплекта са изработени от ратан и рамка от алуминий. Ъгловата част е с размери 84 см х 84 см х 77 см., дългата част е 170 x 84 x 77 см, а късата – 66 x 84 x 77 см. Комплектът е лесен за монтаж и е с приятен екзотичен вид, заради плетката от ратан. Материалът е издръжлив на влага и тежки атмосферни условия.
Купи сега

3. Ъглов диван Cotta Minimaxx Heat


Следващото ни предложение е разтегателен ъглов диван с размери 241 на 173 см. Материалът е изработен от ПДЧ, а тапицерията е от плат в приятен сив цвят. Разполага с два подлакътника за допълнително удобство, а към комплекта са включени 3 големи и 2 малки възглавници. В допълнение диванът разполага с ракла за съхранение и се крепи на стилни ниски крачета, които създават чувство за лекота и просторност.
Купи сега

4. Ъглов диван CD Sofa Giulia


Този диван е изработен от MDF и има механизъм за разтягане с пружина. Общият размер на съоръжението е 300x180x75 см, като се крепи на ниски крачета от пластмаса. Тапицерията е от текстил в стилен тюркоазен цвят, който със сигурност ще привлича погледите на вашите гости. Диванът е с два подлакътника и върви в комплект с две декоративни възглавници. Ъгловата част позволява да го позиционирате и в двете посоки, в зависимост от наличното пространство.
Купи сега

5. Ъглов диван с табуретка Sani Levy


Този комплект се състои от стандартен диван с удължение тип “шезлонг” и отделна табуретка в същия стил. Корпусът му е изработен от метал, а тапицерията е от текстил в ярък жълт цвят. Диванът е снабден с два подлакътника, ракла за съхранение, три декоративни възглавници и може да се обръща и в двете посоки. Облегалката е с височина от 50 см, а крачетата повдигат цялото съоръжение на 17см от земята. Общите размери на дивана са 230 х 155 х 91 см, а табуретката е 63х52х50 см.
Купи сега

6. Ъглов диван Мебели Богдан модел Сезони 15


Следващото ни предложение е атрактивен диван с удължение в два цвята. Тапицерията е изработена от екологична кожа и текстил. Диванът е предназначен за 3-4 човека, може да се разтяга, разполага с ракла за съхранение и два подлакътника от кожа.
Купи сега

7. Ъглов диван Ани


Този елегантен диван ще се превърне в акцент във всяко помещение, тъй като е с дървена рамка и атрактивна тапицерия с дамаска в бял цвят. Разполага с два подлакътника и побира до седем души, което го прави идеалното решение за собствениците на жилища, които често посрещат големи компании.
Купи сега

8. Модулен ъглов диван vidaXL


Ако все още не сте сигурни как точно ще позиционирате вашия диван и колко място ви е необходимо, този продукт е точно за вас. Модулният диван ще ви позволи гъвкавост и свобода, тъй като можете да го нагласите както прецените. Корпусът е изработен от полиуретан, а тапицерията е от текстил в интересен пачуърк, който ще привлича погледите на всички посетители във вашия дом. Комплектът включва и 5 декоративни възглавници, а всеки модул може да се разпъва допълнително и да се приспособява за спане.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

9. Надуваем ъглов диван Intex


Още една подходяща възможност за тези от вас, които не искат да инвестират в нещо голямо и ангажиращо,, е надуваемият ъглов диван. Този продукт е с размери 257 x 203 x76 см, снабден е с два подлакътника и е в приятен бежов цвят. Издържа няколко дни след надуване, след което може да бъде прибран, докато не ви потрябва отново.
Купи сега

10. Еластичен калъф за ъглов диван Kring Nairobi


Ако вече разполагате с ъглов диван и просто търсите начин да го разнообразите, то този калъф ще го направи да изглежда като нов. Предназначен е за мебели с дължина на ъгъла между 230 и 290 см, и е изработен от полиестер и памук.
Калъфът се захваща за дивана чрез ластик, може лесно да бъде премахнат и е в приятен кафяв цвят, който чудесно ще пасне на всеки модерно обзаведен дом.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!