Всички категории

8-те Най-Добри Кошари за Игра

Появата на едно бебе е дар, който повечето родители нямат търпение да имат.


Всяко семейство, което скоро очаква дете се радва и тръпне в очакване. През това време обаче протичат и множество приготовления за посрещането на бебето на бял свят. 

Сред тях е и обзавеждането на детската стая, в която несъмнено трябва да присъстват поне най-важните неща за едно новородено.

Именно сред тях е и кошарата за игра. Но избирането на подходяща кошара може да бъде доста сложна задача, особено за едно така или иначе изключително заето младо семейство. Има множество фактори, които трябва да се вземат предвид при избора.

С цел да ви помогнем допълнително сме създали това кратко ръководство.

В него ще ви представим всичко по-важно за бебешките кошари за игра – така ще можете да направите информиран и правилен избор. Също така в края ще намерите конкретни предложения за някои от най-добрите кошари за игра на пазара към момента.

Предимства от използването на кошара за игра

Ако все още не сте напълно сигурни, че имате нужда от кошара за игра в детската стая, нека ви представим основните предимства от използването на такава:

Преносимост

Това е може би най-голямото предимство, което кошарите за игри имат. Обикновено тя са леки и могат да се сгъват, което означава, че можете да ги вземете навсякъде със себе си.

Безопасна зона за игри

Бебетата и малките деца обичат да играят, затова и повечето родители предпочитат да им предоставят безопасна зона където да го правят.

Кошарите за игра са идеално решение, тъй като задържат детето на едно място и на всичкото отгоре това място е напълно обезопасено.

Допълнителен комфорт


Дали бебето ви ще се чувства комфортно в една кошара зависи изцяло от избора ви на марка и модел. Но ако сте избрали нещо наистина добро, тогава бъдете сигурни, че комфортът ще е невероятно голям и съответно бебето ще е по-малко раздразнително.

Добрите кошари за игра трябва да имат отлична проветривост и удобна и мека подова площ.

Насърчава се развитието

Кошарите за игра не са направени само като безопасно място за играта. Те също така предразполагат бебетата да се развиват.

Малките деца могат да играят с играчки, които насърчават и спомагат развитието на двигателните способности, фината моторика и мисловната дейност.

Повече от едно предназначение

Нали не смятате, че кошарите за игра могат да се използват само за това?  Всъщност те могат да имат повече предназначения и в една такава детето ви може спокойно както да играе, така и да спи и каквото още решите.

Какво да вземете предвид при избора на кошара за игра

Както вече споменахме, избирането на подходяща кошара за игра не е толкова лесно, колкото повечето хора смятат. Не се подвеждайте по лъжливите обещания и рекламни трикове на някои марки. Вместо това подходите рационално и се запознайте малко по-подробно с нещата, които да вземете предвид при избора на кошара.

Така ще можете да подберете най-точно кошарата за игра, която би ви свършила работа и няма да похарчите повече пари от необходимото.

ПреносимостОсновната причина, поради която повечето родители избират кошара за игра е именно защото тя е преносима. Може лесно да се вземе с багажа и да се пренесе от едно място на второ, трето и т.н.

Съответно не е особено препоръчително да избирате прекалено тежка или обемна кошара. Проверете теглото на избраните модели и ако се търси максимална преносимост – то изберете възможно най-леката и компактна.

Някои кошари имат вградени колела, което прави пренасянето им още по-лесно. Ако предпочитате такъв модел, то задължително проверете качеството на колелцата.  Уверете се, че те са достатъчно здрави и имат спирачка – така ще гарантирате безопасността на бебето си.

Възможност за сгъване

Ако искате кошара, която е изключително лесна за пренасяне, то тогава вероятно бихте се възползвали от модел, който може да се сгъва.

Това не само, че ще ви улесни допълнително при пренасянето, но и ще ви спести място в багажа, както и при съхранение когато кошарата не се ползва.

Здравина

Кошарата за игра е едно от задължителните неща, които трябва да присъстват в детската стая. Тъй като това е поредна инвестиция, трябва да се стремите тя да бъде възможно най-добра.  Съответно изберете кошара, която е достатъчно здрава и издръжлива.

Обикновено материалите, от които е изработена са ясен показател за това колко здрава ще бъде тя и колко ще издържи във времето.

Гаранция

Ако производителят е сигурен в качеството на своите продукти, то същият обикновено дава достатъчно дълга гаранция. Но дори и стандартната от две години би била достатъчно дълга за повечето хора. И все пак – колкото по-дълъг е гаранционният период, толкова по-добра и сигурна ще бъде инвестицията ви в кошарата за игра.

Какво още може би търсите в една кошара за игра


Някои кошари за игра имат допълнителни екстри като вградена люлка или място за преобличане. Така можете да я използвате за още повече неща. 

Но, както може би се досещате, подобни екстри имат съответната цена и такива кошари са по-скъпи от останалите.

Тъй като се очаква детето да си играе в кошарата, то е препоръчително в комплекта към нея да има различни играчки и занимателни пособия. Все пак ги проверете внимателно и се уверете, че няма да представляват потенциална опасност за детето.

Допълнително обезопасяване на кошарата за игра

Безопасността е едно от най-важните неща за родителите на малки деца.  Кошарите за игра обикновено са добре обезопасени и няма рискове, но все пак е добре да проверите избраният модел.

Преди всичко внимателно проверете използваните за изработката материали. Те трябва да са качествени и достатъчно издръжливи – така ще сте сигурни, че ще задържат детето вътре дори и при опити да излезе.

Поставете самата кошара на безопасно място. Най-добре е тя да не е в близост до врати, отоплителни тела, прозорци, кабели и други подобни.

Можете да проверите дали избраната кошара е преминала стандартите за безопасност. Ако има сертификат за това, то значи тя е тествана и обявена за безопасна.

Поддържайте кошарата чиста и подредена. Винаги преди да сложите детето в кошарата проверявайте в нея да няма останали играчки, които могат да се глътнат, заострени предмети и т.н. Всичко, което според вас представлява риск за здравето и безопасността на детето няма място в кошарата.

Винаги хвърляйте по едно око към кошарата. Колкото и безопасна да е една кошара, никога не оставяйте детето без надзор за дълго и при възможност го наглеждайте редовно.

Най-добрите кошари за игра

Дойде и моментът, в който ще ви представим някои от най-добрите кошари за игра.

Просто изберете тази, която най-добре отговаря на вашите изисквания и бюджет.

1. Детска кошара за спане и игра MappyКошарата е подходяща за новородени до навършване на 3 годинки или тегло от 15 килограма. Тя е сгъваема и оборудвана с всички удобства дори при пътуване.

Изключително компактна и лесна за сглобяване и разглобяване. Има подвижна арка за плюшени играчки и мрежа против комари. Разполага с две колелца със заключваща система.

Налична е и подвижна масичка за смяна на пелени. Моделът е изработен от полиестер и има стоманени рамки.
Купи сега

2. Кошара LORELLI PLAY STATIONКошарата за игра е изключително практична, компактна и лесно преносима. Тя се сгъва и разгъва. Гарантира безопасността на детето докато е вътре. Разполага със страничен отвор с цип и халки за хващане.

Изработена е от полиестер и има метални рамки. Теглото й е 9 килограма и поддържа деца с максимално тегло до 20 килограма.
Купи сега

3. BEBINO Кошара за игра STARS GREYЛека и удобна за пренасяне кошара, която е идеална за спокойната игра на всяко дете. Има подложка с дебелина от 3 сантиметра, която осигурява комфорт.

Разполага с халки от всяка страна, с чиято помощ детето може да се изправя по-лесно. Цип от едната страна за по-лесно влизане и излизане.

Възможност за сгъване и разгъване за по-лесно пренасяне. Подходяща е за деца с тегло до 15 килограма.
Купи сега

4. KIKKABOO Кошара за игра ENJOY HAPPY SAILORКвадратна кошара за игра, която може да се използва за деца до 3 години. Има мрежести части за по-добра проветривост и страничен отвор с цип.

Подложката е с дебелина от 3 сантиметра и осигурява отличен комфорт. Моделът може да се сгъва за по-лесно съхранение и пренасяне.

Тежи 10 килограма. Кошарата е сертифицирана по европейските стандарти за безопасност.
Купи сега

5. Детска кошара за спане и игра Moni TOMMYТази сгъваема кошара има възможност за регулиране височината на матрака на две нива. Може да се използва за деца до 3 години.

Максимално обезопасена и подходяща дори за спане. Разполага с голям страничен прозорец, от който можете да наблюдавате детето.

Наличен е и страничен отвор с цип. Подходяща е дори и за семейства, които пътуват по-често защото е преносима.
Купи сега

6. Кошара за спане и игра Chipolino КаприКошарата е предназначена за бебета и малки деца с тегло до 15 килограма. Има матрак на долното ниво и освен за игра може да се използва и за спане.

Страничен отвор с цип и страничен джоб за играчки. Може да се сгъва и разгъва за по-лесно съхранение и пренасяне.

Сертифицирана по европейските стандарти за безопасност и изработена от напълно безвредни материали.
Купи сега

7. Кошари за игра Arti BasicgoКошарата е оборудвана с дръжки за носене. Има цип от едната страна. Бързо ще се превърне в любимото място за игра и сън на вашето дете.

Налични са халки, с чиято помощ детето ще се изправя само. Изработена е от качествени материали. Две колелца със спирачки.

Препоръчва се за деца до 14 килограма и 3 години. Теглото на модела е 10 килограма.
Купи сега

8. BREVI Кошара за игра SOFT AND PLAY GREEN FARMКошарата за игра има дръжки, с чиято помощ детето може да се изправя само. В комплекта са включени меки играчки.

Дизайнът има и прозорчета с мрежа и отговаря напълно на европейските стандарти за безопасност. Материята се почиства лесно.

Не са използвани вредни материали. Теглото на кошарата е 9.5 килограма.
Купи сега

4.7/5 - (4 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!