Всички категории

6-те Най-Добри Перални за Вграждане

Какво представляват пералните за вграждане и какво ги отличава от останалите?

По-функционални ли са от обикновените машини и струва ли си да се инвестира в такъв продукт?

Ако сте си задавали тези въпроси, то определено сте попаднали на правилното място!

Винаги е вълнуващо, когато проектирате новата си кухня. Мечтаете за крайния резултат, за красиво пространство и може би такова, което разполага с най-новите уреди.

Но трябва ли те да бъдат вградени или не? Това е важен избор, който ще се наложи да направите.

Многото и разнообразни възможности могат да повлияят както на външния вид на вашето помещение, така и на начина, по който то работи.

Една от тези възможности за избор е дали да закупите уреди, които са вградени във вашите шкафове и плотове или самостоятелни такива.

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за вградените перални машини.

А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара в момента.

Какво представлява вградената перална машина?

Вградените перални машини предлагат единственото нещо, което не се намира в обикновените, а именно възможността да бъдат вградени в шкаф, който по нищо не се отличава от останалите шкафове в кухнята ви.

По този начин всички уреди в помещението са покрити с еднороден материал, който придава на кухнята много елегантна естетика.

Вградените перални машини се вписват идеално към всеки минималистичен интериор.

Наричат се “вградени” именно защото не стоят самостоятелно в дадено помещение, а се помещават в шкаф и изобщо не се виждат! Това ги прави идеален избор за разположение както в мокро помещение, така и в кухня или на тераса .

Когато имате нужда да използвате вградената машина, просто отваряте вратата на шкафчето, в което се намира и я зареждате. Бързо, ефективно и компактно!

Интегрираните уреди са изключително удобни за използване, а стилов план стоят винаги плътно до стената, придавайки чисто и елегантно покритие на вашето пространство.

Гъвкави и стилни, те са страхотен избор за всеки дом.

Основното предимство на вградените уреди е фактът, че спестяват място.

Тъй като буквално са част от шкафовете ви, те са особено ефективни за разположение и в по-малки пространства без никакъв проблем.

Естетически, интегрираните уреди имат изтънчена привлекателност, създаваща изчистен завършек на цялостния интериорен дизайн.

Както многократно споменахме, интегрираните уреди са скрити, за разлика от обикновените уреди, които винаги са ясно видими и отчетливи.

Това тяхно предимство ги прави много практични и предпочитани, тъй като не утежняват по никакъв начин стила на помещенията.

За да се поберат в шкаф, вградените перални машини са малко по-тънки, по-ниски и по-плитки от обикновените модели.

Това им позволява да седят на една линия с вашите шкафове със съответстваща врата отпред и все пак да имат достатъчно място отзад за всякакви тръби и водни връзки.

Способността да интегрират уреда в кухненския модул е ​​много важна за някои хора, особено ако са преминали през преустройство на кухнята и искат да скрият всичко, което естетически не се връзва с цялостната визия на помещението.

Повечето вградени перални се монтират в долни шкафове, поради наднорменото тегло, което трябва да се поддържа, ако е монтирано по-високо.

Има, обаче, модели и опции за монтиране на нивото на гърдите, което разположение, пък, дава по-лесен достъп за зареждане и разтоварване на уреда.

Всичко зависи от вашата кухня и от това как е конфигурирано оформлението.

Кои са най-добрите качества на вградените перални машини?

Вградените перални машини, както и другите уреди за вграждане, предлагат плюсове, които не бихте срещнали при обикновените уреди.

Вече ви намекнахме за някои от тях, но за да може да направите най-доброто решение е добре директно да ви насочим към техните предимства.

Ако сте истински естет и цените не само практичността, но и красотата в кухненските помещения, то вградените перални машини са създадени точно за вас…

Адаптивност

С други думи – вградените перални се вписват перфектно във всеки интериор.

Съвременните интериорни дизайни обединяват няколко помещения в едно. Именно заради това се предпочита кухнята, трапезарията и хола да бъдат с отворен план, което означава, че вградените уреди сега са предпочитаният начин да получите безпроблемен външен вид в цялата ви кухня.

Когато уредите са извън полезрението, те не доминират в стаята и могат да помогнат за създаването на по-обединено пространство.

Вградените перални машини често са по-тихи от техните самостоятелни алтернативи. Това е не само защото са скрити зад врата, но и защото са задържани от вградената кухня около тях, така че е по-малко вероятно да се разклатят и да издават звук.

Интегрираните уреди също опростяват процеса на проектиране на естетически съобразена кухня. Тъй като всички уреди в интегрирана кухня са скрити зад вратите на шкафа, няма значение дали са в различни цветове или стил. Това само по себе си улеснява и процеса на пазаруване, спестявайки време в мисли кой цвят ще е подходящ за дома ви.

Удобство при монтаж

Самостоятелните перални машини имат ограничени възможности за поставяне. Те могат да се разположат само на пода, което не е идеалната позиция за човек, който има проблеми с гърба или подвижността.

С вградените уреди вашата перална машина, обаче, може да бъде инсталирана в идеалното за вас място, без да е задължително да е на пода.

Лесни за поддръжка

Вградените кухни имат по-малко скрити повърхности, което означава, че са по-леки и приятни за почистване и поддръжка.

С вградените уреди няма да се налага да ги изваждате, за да почистите върховете им или дори под тях.

Цялостната чистота на вашата кухня между почистванията ще бъде подобрена чрез вградени уреди, защото няма да има място за храна, остатъци и прах, които да попаднат и да се натрупват край тях.

Какво да имате предвид, когато купувате вградена перална машина?

Важно е да сте наясно за какво да внимавате, преди да закупите вашата перална машина за вграждане.

Има няколко елемента, които са от изключителна важност и за ваш късмет, ние сме тук, за да ви ги покажем.

Размер

Не забравяйте да проверите размерите (ширината, дълбочината и височината) на вашия кухненски модул, преди да започнете да избирате уреди.

Пералните машини за вграждане обикновено са със стандартен размер с височина 82 см, ширина 60 см и дълбочина между 54 см и 56 см.

Също така трябва да има малко допълнително място в задната част на уреда (около 3 см), за да побере маркучите за вода и електричество. Също така ще трябва да вземете предвид дебелината на вратата, която ще инсталирате отпред, което ще добави още около 20 мм.

Цена

Цените, както при всеки уред, са много разнообразни. Варират в различен диапазон, но истината е, че не излиза много по-скъпо да изберете вградена перална машина, отколкото обикновена. Всичко зависи от вашите нужди.

Вид

Вградената перална машина е определена като „зад вратата на шкафа“ в най-елементарния смисъл, но е малко по-сложна от това.

Има термини и различни видове предложения в областта, които определено могат да ви обърка в покупката. Така че ще разгледаме всеки от тях тук и ще обясним отделните опции и разликите между тях, за да се опитаме да разсеем всяко затруднение.

Напълно интегрирана перална машина е тази, която не виждате. Това означава, че тя има кухненска врата, монтирана в предната част на пералнята и тя е скрита зад нея. Тези перални машини обикновено имат по-ниска скорост на центрофугиране, тъй като всякакви вибрации биха могли да причинят проблеми с вратата отпред, както и прехвърляне на вибрации в околните кухненски модули. Трябва да се внимава и при инсталирането им, тъй като кухненската врата трябва да бъде пробита на правилните места според шаблона, иначе няма да се сглоби правилно.

Полуинтегрираната перална машина е тази, в която има монтирана врата на шкафа, но все още можете да видите горния контролен панел. Във всички останали отношения тя е същата като напълно интегрираната перална машина. Тези модели, обаче, стават все по-трудни за откриване, тъй като хората обикновено предпочитат напълно интегрираните.

Вградената перална машина се определя като “монтирана зад вратата на шкафа”. Тази машина буквално отпред представлява врата на шкаф. Звучи малко сложно, но всъщност не е! Ето какво означава това – пералнята има вграден долен цокъл, така че линията на кухненския цокъл остава нечупена, точно като напълно интегрирана пералня, но няма възможност за поставяне на кухненска врата върху пералнята. Обикновено тези перални не са предназначени за употреба извън кухненското пространство и такава употреба е силно препоръчително да не се осъществява.

Допълнителни екстри

Добрата вградена перална машина има същите характеристики като добрата самостоятелна пералня. Тя трябва да има богат набор от настройки за пране – от големи и цветни дрехи до деликатни програми и бързо измиване.

Трябва да помислите внимателно за вашите изисквания и след това да проверите дали уредът има подходящи настройки, преди да го купите.

Например, някои машини нямат опция за предварително пране, което ги прави лош избор за домакинства с бебета или малки деца, където мръсните пелени за многократна употреба или замърсените дрехи се появяват редовно.

Може да търсите и по-разширени функции, като съвместимост със смартфон, което ви позволява да контролирате и наблюдавате уреда чрез приложение за телефона.

Друг фактор, върху който трябва да помислите, е как всъщност вградената шайба ще се интегрира във вашата кухня.

Някои купувачи ще се възползват от избора на нестандартна перална машина с дясна панта, която да отговаря на тяхната сила в лявата ръка или определено кухненско оформление. (Повечето вградени перални машини са с лява панта и се отварят с дясната ръка.)

 

Е, след като ви дадохме няколко ценни насоки относно вградените перални е време да ви представим и някои от най-добрите предложения на пазара в момента…

1. Пералня със сушилня за вграждане HotpointТози иновативен уред събира цели 9 кг пране и 6 кг дрехи за сушене. Има многобройни функции, благодарение на които прането ще ви се стори чак приятно. Комбинацията на пералня със сушилня е идеален избор за домакинства с ограничено кухненско пространство.
Купи сега

2. Пералня със сушилня за вграждане ElectroluxТова е още един иновативен комбиниран продукт, изключително подходящ за малки кухни. Събира 7 кг пране и 4 кг сушене, което ще върши страхотна работа за всяко домакинство. Освен това притежава система DualCare, която автоматично адаптира цикъла на пране към видовете тъкани и теглото на товара.
Купи сега

3. Пералня за вграждане BekoТази пералня съдържа функции, които са създадени за идеално изпиране на всяка дреха. С програмата AquaWave прането се изтласква към барабана сякаш от вълна. С нея ще имате възможност да изперете всяка тъкан по съвършен начин. Пералнята има съвместимост на пране до 8 кг.
Купи сега

4. Пералня със сушилня за вграждане WhirlpoolПоредният мултифункционален продукт, който съчетава прането и сушенето по безупречен начин. Има съвместимост на изпиране до 7 кг и 5 кг на сушене. Благодарение на чудесните си спецификации, прането с тази пералня ще ви се стори като детска игра.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Пералня за вграждане AEGКапацитетът на зареждане на тази пералня е 8 кг. Многообразието от програми, които предлага, е изключително богато. От вълнени материи до най-тънките копринени дрехи, абсолютно всичко е позволено и се изпира по безупречен начин.
Купи сега

6. Пералня за вграждане EdesaТази пералня има максимален капацитет от 8 кг и цели 16 програми за пране. Това позволява изпирането на почти всички материи и то по безупречен начин. Несъмнено ще улесните живота си ако имате този помощник в домакинството.
Купи сега

4.5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!