Всички категории

8-те Най-Добри Детски Акумулаторни Електрически Коли

Времената се менят и вече могат да се срещнат всякакви детски играчки.


Но електрическите коли си остават една класика, която с времето просто се подобрява и става много по-достъпна ценово. Електрическата кола може да донесе изключително много забавление на всяко дете независимо от възрастта.

Стереотипът, че това е подарък за момче отдавна е разбит и доказано както момчета, така и момичета се радват на подобна играчка. Електрическите автомобили могат да бъдат различни – от автономни до такива с дистанционно управление.

Ако не знаете какво точно да изберете за подарък изненада на вашето дете – това кратко ръководство ще ви помогне.

Какво предлага една добра електрическа кола

Има определени характеристики, които ще ви подскажат, че един модел електрическа кола е наистина добър и си заслужава инвестицията. 

Независимо дали ще избирате електрическа спортна кола или пък тежък джип – уверете се, че те наистина има какво да предложат за парите си.

СкоростПовечето електрически коли могат да развият спокойно скорости от 4 до 10 километра в час. Това може да предложи наистина голяма тръпка и забавление за децата.

Има модели, които позволяват регулиране на скоростта – така те могат да се използват от начинаещи “шофьори”. В последствие когато детето добие опит скоростта може да се увеличи.

Живот на батерията

В днешно време много малко електрически коли са със сменяеми батерии. Обикновено в тях се вграждат акумулаторни батерии, които издържат доста време с едно зареждане. Можете да очаквате поне няколко часа каране преди да се наложи да заредите количката на детето.

Разбира се, това е много общо казано и животът на батерията ще зависи изцяло от нейния капацитет и как се използва електрическата кола. Както можете да предположите – ако две деца се возят в една кола, батерията няма да може да издържи толкова дълго, колкото ако вътре е само едно.

Дизайн

Характеристиките на електрическата кола са важни за родителите, докато децата държат основно на външния й вид. Откъм дизайн има голям избор – от спортни коли през джипове та чак до пикапи и камиони. 

Ще можете спокойно да изберете подходяща електрическа кола както за момче, така и за момиче.

Често задавани въпроси

Може ли едно дете да кара електрическа кола самостоятелно?

Да, подобно на възрастните когато взимат книжка, така и всяко дете може да се научи. Естествено родителят трябва да покаже и обясни някои базови неща или пък да им помага чрез дистанционното управление.

Безопасни ли са за използване електрическите коли?

Всички модели са сравнително безопасни. Някои от тях имат и предпазни колани за допълнителна безопасност. Дори има коли със отварящи и заключващи се врати, за да се елиминира рискът от падане при взимане не по-остър завой.

Може ли детската кола да се използва в дъждовно време?

Всички модели са без таван, за да могат по-лесно да влизат и излизат деца и да се събират в тях независимо от ръста си. Това означава, че не е особено препоръчително да се използват в дъждовно време.

Колко дълго издържа батерията с един заряд?

Някои от по-добрите акумулаторни батерии на 12 волта могат да издържат до 90 минути непрекъсната работа. Ако обаче електрическата кола има екстри като светлини и музика – те могат да намалят живота на батерията до 60 минути.

Може ли електрическата кола да се кара на трева?Някои от по-добрите модели имат по-големи колела изработени от гума или мека пяна. Съответно те могат безпроблемно да се карат и по други настилки освен асфалт.

Могат ли децата да карат количката вкъщи?

Да, стига да има достатъчно място. Но тогава е препоръчително колата да се шофира с ниска скорост, за да се избегнат инциденти.

Как да изберете добра електрическа кола

Избирането на правилната детска кола е особено важно – все пак това не са евтини играчки. Всички електрически коли са различни поне на външен вид, а понякога и отвътре. Освен че предоставят много забавления на децата, те увеличават значително тяхната мобилност.

Нека ви представим и някои основни характеристики, които да вземете предвид при избора.

Максимално тегло и брой места

Всяка електрическа кола има максимално тегло, което може да издържи. Съответно според това дали е с едно или две места, теглото на детето (децата) трябва да не превишават допустимото. Някои от най-добрите колички могат да издържат максимално до 50-60 килограма. Така спокойно могат да се съберат две деца или едно по-голямо или едро. Останалите коли имат по-малко максимално допустимо тегло и съответно ще са по-подходящи само за едно дете.

Максимална скорост

Родителите както и децата се интересуват от максималната скорост, която може да развие колата. Първите най-вече заради безопасността, а вторите заради забавлението. Повечето модели коли имат максимална скорост до 8 километра в час.

Ако колата е по-лека или мощна може да достигне и до 10 километра в час.

За щастие това е повече от добре за едно дете и няма да чуете оплаквания за това, че количката е бавна. Някои модели могат да имат ограничител и максималната скорост не е толкова голям фактор. При тях има скорост при шофиране, която обикновено не надвишава 4-5 километра в час.  Това се прави с цел да се карат по-добре по неравности и за по-лесно паркиране.

Максималната скорост също може да бъде повлияна от множество фактори – все пак тя е дадена в идеални условия. Колкото по-голямо е теглото в колата – толкова по-трудно ще се достигне максимална скорост. Също така и настилката е от значение, обикновено се изисква гладка и равна за развиване на по-висока скорост.

Допълнително развлечение

Това, че самата електрическа кола е играчка, не означава, че в нея няма допълнителни неща, които да развличат и забавляват едно дете. Често в моделите се среща музика и светлини. Обикновено музиката е предварително зададени песни, които да направят цялостното каране по-забавно и приятно. Има колички, които позволяват в тях да се слага и лична музика – това вероятно би зарадвало още повече едно дете.

Представете си колко приятно би му било да слуша любимите си детски песнички или музикални хитове. Някои модели електрически коли издават и други звуци – например имат клаксон или мегафон. Светлините отпред, отзад и по колелата също са интересни за децата.

Дизайн

Несъмнено за едно дете най-важно ще е това как изглежда електрическата кола. Ако дизайнът не се хареса – вероятно и самото каране няма да е особено забавно. За щастие на пазара има огромен избор от дизайни за момчета и момичета. Има коли, които са копия на реални автомобили.

Други пък имат собствени уникални дизайни. Ще можете да избирате от спортни коли, джипове, пикапи, камиони и каквото още се сетите.

Някои от най-добрите електрически коли освен атрактивен, имат и практичен дизайн. Те са оптимизирани и могат да съберат не едно, ами две деца. Могат да имат кожен салон и изобщо да бъдат доста внушителни като за детска играчка.

Можете да срещнете и модели, които имат спортен петточков колан. Различните аксесоари също не са нещо невиждано, така че ако искате такива – вероятно ще намерите подходяща кола.

Заключителни редове

Сглобяването на една електрическа кола не трябва да отнеме повече от няколко часа най-много. Много родители предпочитат да използват лични инструменти за задачата, вместо тези, които идват в комплекта.

Важно е да следвате стъпка по стъпка инструкциите са монтаж и да не прескачате стъпки или да пропускате поставянето на маловажни на пръв поглед детайли – така ще гарантирате безопасността на детето си и здравината на количката.

В повечето случаи електрическите коли идват с батерии. Понякога обаче може да ви се наложи да закупите допълнително батерии. Пример за такъв случай може да е количка със светлини и музика, които обаче се захранват от други батерии с цел да не хабят акумулаторната и да не намаляват времето за каране.

Времето за зареждане на акумулаторната батерия също зависи според  модела. Обикновено отнема около 18 часа до пълно зареждане.

Има обаче батерии, които се зареждат за около 10 часа, което се счита за бързо зареждане. Все пак е препоръчително да планирате кога колата ще се кара и кога не и съответно да я зареждате оптимално – така няма риск детето да иска да кара, но да няма достатъчно заряд в батерията.

И за финал – важно е да погледнете и от образователната перспектива на подобна играчка.

С нея детето може по-лесно да се научи да шофира в последствие като порасне и да има достатъчно желание за това. Също така ще има представа за физиката при шофиране и т.н.

Най-добрите детски електрически коли

Избирането на детска електрическа кола не е особено сложен процес. Обикновено повечето родители го правят според наличния бюджет и външния вид на колата.

Ако вие обаче искате да инвестирате парите си във възможно най-добрата кола, но не знаете коя е тя – не се притеснявайте. Нека ви представим някои от най-добрите електрически коли за деца на пазара.

1. Електрическа количка Mappy Aero RedКоличката е модел подходящ най-вече за момчета. Тя се задвижва на електричество и може да се използва от деца на възраст между 3 и 8 години. Има дистанционно управление.

Гумите й са пластмасови. Едно място и две скорости са налични. Има развлечение под формата на звуци и светлини.

Моделът тежи 9.9 килограма. Необходими са му две батерии тип АА. С едно зареждане може да изкара до 2 часа.

Максималната скорост, която развива е 3.5 километра в час.
Купи сега

2. ATM Кола акумулаторна 12V BMW i8 120×52 с R/C JE168Лицензиран детски електрически автомобил с реалистичен дизайн.

Максимална товароностимост 30 килограма. Развива скорост от 2.5 до 5 километра в час. Времето на работа зависи от натоварването като максимално е до 2 часа.

Времето за зареждане на акумулаторната батерия е между 8 и 12 часа. Количката е подходяща за деца от 37 до 96 месеца. Теглото й е 12 килограма.
Купи сега

3. Chipolino Електрически джип Mercedes Benz ML350Моделът е лицензиран и има напълно реалистичен дизайн. Той може да донесе страхотна забава за вашето дете. Може да се използва от деца над 3 години и максимално тегло до 25 килограма.

Колата се управлява с дистанционно управление от родителя. Развива скорост от 3 до 5 километра в час.

Времето за зареждане на батерията е от 8 до 12 часа. Има развлечение с музика и светлини, както и отваряеми врати.

Възможност за пускане на лична музика посредством USB или карта.
Купи сега

4. Детска електрическа кола Mappy Drifter JeepЕлектрическата кола е подходяща за момчета и момичета на възраст от 3 до 8 години. Има дистанционно управление за родителски контрол.

Моделът е двуместен и разполага с две скорости. Теглото му е 17.5 килограма. Акумулаторната батерия е с капацитет от 7 ампер/часа.

Максималното поддържано тегло на колата е 30 килограма. Максималната й скорост е 4.5 километра в час.
Купи сега

5. OCIE Акумулаторна кола 12V7AH MERCEDES AMG GLCКолата е лицензирана и има реалистичен дизайн. Максималната й товароносимост е 25 килограма. Развива скорост от 3 до 7 километра в час. Времето за зареждане на акумулаторната батерия е от 8 до 10 часа. С едно зареждане може да се кара от 1 до 2 часа според натоварването. Подходяща е за деца от 37 до 95 месеца.
Купи сега

6. Електрическа кола за деца Mappy Mercedes Benz G65Този модел е подходящ за момчета и момичета над 3 години. Има дистанционно управление за родителски контрол. Изработена е от пластмаса и гумите са пластмасови. Допълнителна конзола за забавление посредством звуци и светлини.

Може да се използва само от едно дете и има две скорости. Теглото на колата е 25 килограма. Максималното поддържано тегло пък е 30 килограма.

Времето за зареждане на акумулаторната батерия е от 8 до 12 часа, като с един заряд може да изкара от 1 до 1.5 часа.

Максималната скорост е от 2 до 5 километра в час.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Електрическа кола Mappy NitroЕлектрическата кола е подходяща за момчета и момичета на възраст от 3 до 8 години. Има дистанционно управление за родителски контрол.

Гумите са изработени от пластмаса. Има функции за издаване на звуци, музика и светлини. Може да се използва само от едно дете и има една скорост.

Максималното поддържано тегло е 25 килограма. Може да работи до един час с едно зареждане.

Развива максимална скорост от 3 километра в час.
Купи сега

8. Детска електрическа кола Mappy Jaguar F-TypeКоличката е подходяща за момичета и момчета на възраст между 3 и 6 години. Има дистанционно управление за родителски контрол.

Тя е напълно лицензирана и с реалистичен дизайн. Изработена е от пластмаса като гумите също са от пластмаса.

Има две места съответно може да се ползва от две деца. Теглото й е 19 килограма.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!