Всички категории

7-те Най-Добри Детски Пиана

Кой не обича музика? Тя е важно допълнение към живота на всяко едно човешко същество. Да, и животните са музикални, но хората са музикални посвоему.

И надали има по-добър начин да въведете своя малък бъдещ човек в света на музиката от детското пиано!

Пианото не е просто чудесно забавление за вашето дете. От него произтичат редица ползи за развитието на детето в пълноценно човешко същество.

Доказано е например, че музиката намалява до минимум координационните усложнения и повишава имунната защита.

Научаването на свирене на инструмент предлага безброй предимства. То ще усъвършенства фината моторика на детето ви и ще насърчи координацията ръка-око.

Ето защо е необходимо да се избере най-доброто пиано за своето малко дете. Не всички пиана с висок рейтинг ще бъдат подходящи за него. Именно затова трябва да подбирате внимателно.

Няма защо да се тревожите! Ние сме тук, за да ви помогнем.

Подготвили сме това ръководство, за да ви запознаем с всичко, което трябва да знаете за детските пиана. В него ще откриете цялата необходима информация, която да направи лутането ви в магазина максимално целенасочено и ползотворно.

Прочетете внимателно какво имаме да ви кажем за тези страхотни детски музикални инстурменти. Сигурни сме, че когато се запознаете с тях отблизо, ще се влюбите тъкмо както сме се влюбили ние самите.

А накрая, за да сме ви максимално полезни, ще споделим с вас и няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Как детското пиано подобрява уменията на вашето дете?

Съществуват множество доказателства, които показват, че е много по-лесно да се научите да свирите на инструмент в ранна възраст. А пианото е един от инструментите, които оказват положително въздействие върху физическото и умственото развитие на детето.

Когато децата започнат да свирят на пиано, се стимулират различни части на мозъка. Инструментът изисква от детето да координира множество части на тялото за отличното изпълнение на дадена задача.

Докато детето чете нотите в песнарката, то движи пръстите си по пианото. Това засилва отличните умения за координация между ръцете и очите.

Когато децата възпроизвеждат различни звуци, докато следват инструкциите, те също така повишават функционалността на мозъка си.

Когато децата започнат да свирят на пиано, те стават по-добри в изразяването на своите емоции. В резултат на това то им помага да се освободят от стреса.

Нещо повече. Когато развиват своите умения, децата придобиват повече увереност в собствените си способности. По този начин самооценката им се повишава, което ги кара да бъдат уверени, смели и целеустремени. По-високото самочувствие означава по-сигурен живот.

Свиренето на инструмент в крехка възраст може да подобри цялостното представяне в обучението им. Изучаването на пиано помага на децата в поведенческото и пространственото когнитивно развитие. Изследванията показват, че децата, които свирят на пиано, са отлични в математиката и уменията за решаване на проблеми.

Свиренето на пиано изисква движение на двете ръце за работа по една задача. Това може да е сложно за децата, но след като го овладеят, то става безпроблемно. По този начин се повишава координацията на детето.

Да се научиш на пиано, не е лесно. Това е дейност, която изисква сериозно времево вложение и която впоследствие се отплаща богато.

Занимавайки се с пианото, вашето дете ще се научи на дисциплина и концентрация. Тези свойства на личността се прехвърлят и върху други области на живота впоследствие. Така детето ви ще покорява множество върхове.

Какво трябва да вземете предвид, когато избирате детско пиано?

Макар и да изглеждат простички, детските пиана никак не са толкова проста задача. Като всичко друго, и те си имат редица особености, които трябва да вземете предвид, ако искате да откриете най-доброто.

В тази секция ще ви насочим към основните точки, които да вземете предвид при избора на детско пиано.

Вид

Закупуването на пиано за малки деца може да се окаже малко трудно, особено поради наличието на различни инструменти на пазара. Но основният аспект е да изберете продукт, който ще помогне на детето ви да се развива и ще го забавлява.

Днес има различни видове пиана за деца. Съществуват подложка за пиано, пиано играчка и детски роял.

Подложката за пиано е новаторски артикул, който е доста забавен и е чудесно допълнение към стаята ви. Закупуването на постелка за пиано е отличен стимул да запазите детето си за урока по пиано. Почукването по постелката също ще накара децата да се упражняват, докато учат.

Размерът на постелката за пиано трябва да бъде приблизително 150 х 60 см. Ако желаете обаче, можете да изберете по-голям размер.

Пианото трябва да разполага с функции като демо режим, възпроизвеждане, свирене и запис. Някои от тези подложки за пиано ви позволяват да променяте звука. Можете да изберете тромпет, цигулка, банджо, китара или саксофон. Други функции включват функцията за автоматично изключване, която изключва пианото, ако бъде оставено без надзор.

Пианото играчка е малко пиано за малки деца, което в повечето случаи използва кръгли метални пръчки, за да издава звук. Детската електронна клавиатура за пиано Costzon е отличен пример за пиано играчка.

Пианата играчки се предлагат в няколко форми и модела. Предполага се, че те използват музикални скали, същите като пълноразмерните пиана.

Тези играчки се предлагат с малко клавиши като 15 и могат да достигнат до 88 клавиша. Колкото повече са клавишите, толкова по-забавно ще бъде за вашето дете. За по-големи клавиши му вземете пиано играчка с големи клавиатури. Освен това се уверете, че клавиатурата отговаря напълно на размера на детето ви.

Детският роял е по-малката версия на обикновеното пиано. Инструментът има 88 клавиша като обикновеното пиано, но е с по-малка резонаторна плоча, поради което не е толкова силен.

Размер

Когато избирате пиано за малки деца, бъдете методични. Това, че сте видели симпатично и евтино пиано, не означава, че то ще е подходящо за вашето дете.

Размерът е от значение. Колкото по-голям е инструментът, толкова по-добър е звукът.

Първо, вземете предвид пространството, с което разполагате. За малка стая можете да изберете пиано с компактен размер като детското пиано JINRUCHE. Този сгъваем инструмент е и преносим, което го прави най-добрият спътник за вашето дете.

Ако разполагате с по-голяма стая, разбира се, можете да си позволите и някое пълноразмерно пиано. Преценете условията в дома си внимателно и със сигурност ще направите правилния избор.

Второто съображение всъщност трябва да дойде първо. То опира до вашето дете.

В много от случаите към описанието на различни продукти ще откриете информация за препоръчителната възраст на потребителя. Имайте предвид, че децата растат с различни темпове. Някои по-рано, а други по-късно.

Именно затова добрият водач в случая са, така да се каже, размерите на вашето собствено дете. Проверете с кой от моделите то самото ще се чувства комфортно. В немалко ситуации това ще ви насочи по-добре от препоръките на производителя.

В случай че клавишите са твърде високо, вземете столче или пейка. За щастие, някои модели, като например Goplus Classical Kids Piano, се предлагат с пейка, която лесно помага на детето да достигне до клавишите.

Правилният размер на пианото ще гарантира, че детето ви ще се чувства удобно и спокойно.

Материали и цветове

Материалите и цветовете на едно детско пиано са важна част от цялостното усещане за инструмента. Важно е пианото да бъде симпатично на вашето дете (а и на вас) и то самото да се чувства комфортно, докато го ползва. Именно затова ви препоръчваме да обърнете внимание на материалите и цветовете.

Една от многото характеристики при оценяването на пиано за малки деца е основният материал, използван за изграждането му.

Дървото и пластмасата са най-често използвани материали. Най-добрите материали са не само за външен вид, но и за отлично звукоизвличане. Пианото Melissa & Doug Learn-to-Play е изработено от масивна дървесина за по-голяма издръжливост и стабилност.

Някои са проектирани с помощта на висококачествена пластмаса, като например VTech Zoo Jamz. Имайте предвид, че в повечето случаи дървените пиана са по-скъпи от пластмасовите.

Пластмасовите продукти са чудесен избор за деца на възраст между 1 и 3 години, тъй като са леки за лесно пренасяне. Избягвайте крехки и нискокачествени пиана с малки части, защото те могат да ударят детето ви. Не оставяйте децата без надзор, особено ако имате пластмасови пиана.

Когато става въпрос за цветове, децата са привлечени от сладки неща. Розовото пиано Conomus KEYBOARD Toy 1505B би било идеален цвят за момиченце. Можете да вземете и неутрален цвят – черен или кафяв – който да подхожда на детето ви. Идеята в крайна сметка е да му харесва.

Ако искате уроците по пиано да бъдат по-вълнуващи за детето ви, можете да го включите в избора на желания цвят. Това със сигурност ще го настрои още по-добре към новата му придобивка. И уроците окончателно ще се превърнат в любимото му занимание.

Клавиши

Няма по-добър начин да мотивирате малчугана си от класическо, симпатично и лесно за използване пиано. За целта трябва да сте сигурни, че клавишите на инструмента са подходящи.

Те трябва да са меки и удобни за натискане. Уверете се, че повърхността е гладка, без никакви пукнатини или повреди. Клавишите трябва да оказват определена степен на съпротивление. Съпротивлението позволява на детето ви да свири с лекота както по-силна, така и по-тиха музика.

Трябва да вземете предвид и възрастта. Огромните клавиши може да са проблем за изключително малките ръце. По-големите деца на възраст над 6 години ще могат да свирят лесно с по-големи клавиши. За децата от 1 година до около 3 години са необходими малки, но стабилни клавиши.

Отново ви напомняме, че възрастовите означения са условни. Погрижете се да намерите такова пиано, което да отговаря на индивидуалността на вашето собствено дете.

Едно пълноразмерно пиано е снабдено с 88 клавиша, от които 36 са черни и 52 бели. Въпреки това вашето малко дете, което е начинаещо, може да не се нуждае от много клавиши. Едно пиано за малки деца с 30 клавиша може да бъде идеално. Тези клавиши са достатъчни, за да издават отлични звуци, които да привлекат вниманието на детето ви.

Обърнете достатъчно внимание на клавишите на бъдещото пиано на детето си. Те трябва да бъдат тъкмо толкова, колкото са му необходими, за да разгърне музикалните си възможности. В същото време трябва да са тъкмо такива, че не просто да може, но и да иска да свири на тях всеки ден.

Безопасност

Когато става въпрос за малки деца, безопасността на детето ви трябва да е приоритет. Децата невинаги са в състояние да се грижат сами за себе си докрай. Именно затова вие трябва да се погрижите за тях.

Първата мярка за безопасност е да се уверите, че използваният материал е безопасен. Повърхностите трябва да са меки. Материалът трябва да е здрав, надежден и неронлив. Всяка отчупена частица от пианото крие потенциални опасности.

Вземете стабилно пиано, което няма да се преобръща лесно. Не забравяйте, че пианото може да падне и да нарани вашето малко дете. Затова стабилността е от първостепенно значение.

Можете да помислите за подложка, която е удобна и забавна. Ще се изненадате колко добро решение може да се окаже тя в много от случаите.

Вземете инструмент с извити ръбове, за да предпазите децата от нараняване. Пианото M SANMERSEN BigFun BF-420 е проектирано с гладки ръбове за оптимална безопасност на вашето дете.

Клавишите не трябва да имат пукнатини, които да може да прискрипят нежните пръсти на вашето нежно дете. В същото време в тях може да попадне какво ли не, което впоследствие да се превърне в друга опасност.

Важно е да обучите детето си как да се държи около пианото. Спазвайте инструкциите за поддръжка съгласно указанията. В случай на каквито и да било повреди, уверете се, че сте го ремонтирали или сменили.

И накрая, вземете си продукт от надеждна марка.

Гаранциите са като печат от фирмата-производител на марката, който показва, че тя има пълно доверие в своите продукти. Марка, която предлага гаранция, е показател, че използваните материали и процесът на конструиране са с високо качество.

Точно както когато купувате други продукти, не забравяйте да проверите гаранционния срок. Колкото повече са месеците или годините, толкова по-висока е издръжливостта. Толкова по-високо трябва да бъде и вашето собствено доверие.

Забавление

Забавлението е основополагаща част от детското развитие. Ще се изненадате колко много научават децата през играта.

Тя има свойствата да носи удоволствие и да предизвиква всевъзможни радостни емоции. Хормоните, които се отделят заедно с радностните емоции, участват в изграждането на мотивация за живот изобщо.

Именно затова, ако искате вашето дете да бъде мотивирано и ангажирано с новото си пиано, със сигурност трябва да превърнете пианото в забавно преживяване. За щастие, производителите на различни продукти вече са помислили за това. Именно затова повечето детски пиана са много по-близо до играчките, отколкото до сериозните музикални инструменти.

Разнообразието на пазара определено е богато. Ние обаче ви съветваме да съобразите избора с потребностите и преди всички с интересите и вълненията на своето собствено дете. Именно затова си струва да се огледате за различни модели, които предлагат допълнителни вградени мелодии, функции за запис, игра, странни звуци и какво ли още не.

На детето ви ще му е необходимо време, за да може да композира своите песни. Ето защо трябва да осигурите пиано с вградени песни за мотивация. Преди да закупите инструмента, проверете броя на наличните песни.

С вградените песни малчуганът ще се наслаждава на натискането на клавишите, мислейки, че това е негова собствена работа. Това е достатъчна мотивация по време на уроците по пиано.

“Twinkle, twinkle, little star” е сред най-обичаните песни от децата. Може би трябва да проверите дали е налична, преди да правите каквато и да е покупка.

По-лесно е, когато купувате от магазин в града. Когато пазарувате онлайн, направете запитване от производителя. Можете да получите повече информация, като прочетете отзиви или попитате свои познати и непознати, които са купили същата джаджа.

Подберете подходящото пиано за своето дете и ви гарантираме, че както то, така и вие, ще останете повече от доволни. А удоволствието е важно за прогреса!

Функционалност

Разбира се, не на последно място – искате вашето детско пиано да бъде функционално. В крайна сметка идеята е музикалният инструмент да изпълнява както основните, така и вторичните си функции възможно най-ефективно. От това зависи дали е подходящ за вашето дете, или не.

Започнете от качеството на звука. То се влияе от множество различни фактори. То зависи най-вече от използваните материали, конструкцията и дизайна. Трудно е да имате пиано с малки размери и все пак да очаквате висококачествен звук. За щастие, някои големи производители са решили този проблем.

Може да не получите пълен, богат звук, какъвто бихте получили от пиано с пълен размер, но все пак ще имате добро качество на звука. Най-доброто пиано за малки деца трябва да е проектирано така, че да гарантира добър звук. Това повишава удоволствието от свиренето в пъти и в крайна сметка стимулира дейност.

Още нещо, за което си заслужава да помислите, са различните аксесоари, с които бихте могли да се снабдите покрай детското пиано.

Децата определено ще бъдат привлечени от цветните и ярки дизайни, както и от аксесоарите. Пейка или табуретка като в Costzon Kids Electronic Piano Keyboard е креативна инвестиция за умалено пиано. Измерете височината и размера ѝ, за да пасне идеално на детето ви.

Удобната пейка или табуретка позволява на детето ви да поддържа права стойка и да предотвратява болки в гърба. Нещо повече, тя позволява на малчугана ви да свири на пианото в продължение на часове, без това да го изморява или да му навреди.

Заслужава си да снабдите пианото си и с калъф. Калъфите за пиана са изработени от мека материя, за да се избегнат драскотини по пианото. Калъфите от плат не са предназначени да предпазват устройството по време на транспортиране, а да покриват инструмента от влага, прах и пряка слънчева светлина.

Как да помогнете на детето си с детското пиано?

Да научите детето си да свири на музикален инструмент, може да бъде едновременно трудна и скучна задача. Трябва да имате много търпение. Подкупването, моленето, истериите и напътствията могат да изтощят родителя при обучението на детето да свири на пиано. По-важното – могат да изтощят самото дете и да навредят на неговото развитие.

В крайна сметка обаче усилията си струват. Заслужава си да се отдели време на правилния подход.

Какъв е той? В тази секция сме ви подготвили няколко ключови съвета и насоки, които да ви помогнат да запалите своето дете по музиката по възможно най-благоприятния начин.

Времето за упражнения трябва да бъде ежедневие!

Свиренето на пиано изисква посвещаване. Затова трябва да го превърнете в ежедневие, за да си създадете положителен навик.

Уверете се, че планирате урока, когато детето е в добро настроение. Още повече, че времето трябва да е най-подходящо за вашето семейство. И се уверете, че това не е времето след училище. Децата се прибират вкъщи уморени и ако въведете уроци по пиано след училище, те може да го възприемат като наказание.

Ако е възможно, направете го рано сутрин, преди детето да тръгне на училище, или няколко часа преди лягане. Насърчавайте всеки член на семейството да развеселява детето за мотивация. Важно е да се придържате към графика. Вашата сериозност по въпроса също може да подейства като катализатор за насърчаване на малчугана да се отнася сериозно към уроците.

(И то не само по пиано.)

Не трябва да има определен период от време за уроци по пиано!

Повечето родители не разбират, че задължителната 40-минутна практика може да не даде повече резултати от 15-минутен увлекателен урок. Само защото учителят е казал 45 минути всеки ден, това не означава, че детето ви няма да схване необходимото съдържание в рамките на 20 минути на ден.

Диктуването на количеството време може да накара децата да ненавиждат уроците, вместо да им доставят удоволствие. Именно затова ви съветваме да не поставяте времеви ограничения, на които задължително да трябва да отговаряте.

Ако не върви, защо да продължавате? Ако пък ви се свири още, защо да спирате?

Време за игра вместо време за упражнения!

Позволете на детето си да се наслаждава на музиката. Докато то се учи да свири на инструмента, можете да комбинирате мелодиите с някои танци или да се занимавате с вълнуващи дейности. Някои деца с удоволствие биха написали своя музика, докато други свирят любима песен. Позволете на детето си да има думата за това какво чувства и какво трябва да свири.

Подкупите тук се толерират!

Понякога възпитанието е свързано с подкупване. Става въпрос за създаване на система за възнаграждение за добре свършена работа и други постижения. Когато децата са възнаградени за напредъка си, те са склонни да се упражняват повече и да дават най-добри резултати. Децата са добре мотивирани от преживявания или предмети, които обичат.

Избягвайте да повишавате гласа си!

Децата могат да бъдат разтревожени. На други може да им отнеме твърде много време да научат прости задачи. Независимо от ситуацията, не крещете на детето си.

Това може да е най-сигурният начин да ги обезкуражите. Крясъците само ще засилят несигурността и напрежението по време на тренировките. Децата могат да усетят напрежението и то може да наруши кривата на тяхното обучение. Направете каквото е необходимо, за да запазите спокойствие.

Така ще осигурите както на детето си, така и на самите себе си, в пъти повече удоволствие. Преживяването ви гарантирано ще бъде по-приятно, ако е изпълнено с мили думи вместо с крясъци, не мислите ли?

Поставяйте цели!

Съвсем очевидно е, че детето ви не може да усъвършенства свиренето на пиано в рамките на няколко минути. Въпреки това можете да поставите цели за това какво да постигне и в какъв срок.

Можете да си поставяте ежедневни цели, като например умения за свирене, без да допуснете грешка. Малките, но постижими цели ще бъдат стимул, който подхранва ентусиазма и желанието на детето ви да продължи.

Бъдете креативни!

Уроците по пиано не трябва да бъдат скучни. Ако те станат монотонни, и вие, и малчуганът ще загубите концентрация и морал.

Можете да поставите някои дрънкулки настрана. Когато някоя цел бъде постигната, можете да възнаградите детето с някоя дреболия. А когато детето свири неправилно на инструмента, то трябва да ви даде предмета за награда. Това ще създаде забавен и развлекателен сценарий, който децата винаги ще очакват с нетърпение.

Бъдете ангажирани!

Бъдете до детето си за по-голяма мотивация. Можете да правите това поне два или повече пъти седмично. Вълнувайте се заедно с детето си за всеки важен етап, който то постига. Хвалете ги! Поощрявайте ги!

Насладете се на времето с тях, докато са малки… Така ще имате повече топли и мили спомени, когато пораснат.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за детските пиана и техните особености, дойде време да изпълним началното си обещание и да споделим с вас няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Bontempi


Bontempi са произвели един невероятен комплект за всяко дете пианист. Моделът е подходящ за малчугани на възраст над 3 години. Дизайнът имитира класически роял в тъмен цвят, допълнен с малко пъстрота за настроение. Към пианото вървят още удобно столче и микрофон. Благодарение на тях осигурявате на детето си възможност или за допълнителна изява, или за дуетна половинка. Продуктът върви заедно с 8 различни звука и 8 различни демо песни. Разполага още с възможност за връзка с различни външни устройства, благодарение на които да разгърнете музикалните си хоризонти.
Купи сега

2. Classic World


Classic World пък са произвели един класически дървено пиано в детски вариант. Дизайнът на този продукт е повече от симпатичен. Той е едновременно очарователне, приказен и магичен. В същото време пази много от сериозността на класическия музикален инструмент. Моделът е подходящ за малчугани над 3-годишна възраст. Той може да се превърне в чудесния завършек на една сладка детска стая. Независимо дали имате момче, или момиче, гарантираме ви, че детето ви ще се влюби в това малко сладко, но сериозно пиано.
Купи сега

3. Homcom


Представяме ви още един страхотен детски музикален комплект. Той включва в себе си разкошно розово-лилаво пиано с 37 клавиша. Към пианото вървят още столче и микрофон, специално проектирани в същия цвят. Моделът разполага с функция за запис, която да позволи на вашето дете да разгърне творческия си заряд и да се наслаждава на своите собствени произведения. В същото време в инструмента са вградени различни звуци и мелодии, които да стимулират креативността. Позволете на детето си да яхне потенциала си и да полети на разперените му криле.
Купи сега

4. Детско пиано


На вашето внимание представяме още едно прекрасно детско пиано, което върви заедно със стол и микрофон. Ако предходният модел беше по-подходящ за малките дами, този със сигурност ще отива на малките господа. Дизайнът е елегантен, изчистен и се опитва да наподобни класическото усещане от черния роял на голямата сцена. Продуктът е подходящ за деца над 3-годишна възраст. Той разполага с 31 клавиша, различни звуци, допълнителни музикални инструменти и няколко вградени демо песни. За да позволи на малките музиканти да направят първите стъпки в голямата си музикална кариера, този продукт е проектиран и с 3 основни метода на обучение.
Купи сега

5. Blusmart


В детското пиано на Blusmart има нещо от предходните епохи. То лъха на викториански лукс и стара европейска аристокрация. В същото време в него се крие много от чара на пъстрото и изпълнено с въображение детство. Пианото е проектирано за деца над 3-годишна възраст. То върви заедно с елегантна преносима стойка. Проектирано е с 25 клавиша и разполага с цели 22 вградени мелодии. На разположение на вашия малък творец ще бъдат предоставени още различни звуци и различни музикални инструменти, които да му позволят да разпръсква и оформя творческата си енергия.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. JMB


Всички искаме да сме в крак със съвремието. От поне 50 десетилетия обаче йониката управлява музикалния свят. Именно затова се оказва, че модерното вече е ретро. Тъкмо заради това представяме на вашето внимание една страхотна йоника, произведена от JMB. Това разкошно електрическо пиано е проектирано за малко по-пораснали деца (и някои възрастни, които още пазят детето в себе си). Тя разполага с 61 клавиша, на които всеки пианист да разгръща музикалния си потенциал. В устройството са вградени всевъзможни звуци, мелодии и възможности за комбинация. Към продукта е включен и караоке микрофон. Пиано и микрофон – комплектът е завършен.
Купи сега

7. Happy Time


За десерт споделяме с вас едно от произведенията за най-малките музиканти. Happy Time е едно страхотно детско пиано, към което върви и чудесен детски микрофон. На разположението на пианиста са предоставени 22 клавиша (за да не усложняваме нещата прекалено много). И понеже музиката върви със светлините, това детско пиано е готово да ги разпръсква в изобилие. По корпуса на пианото има различни бутони, които крият в себе си интересни мелодии и звуци. Този продукт е готов да предложи на своя потенциален бъдещ потребител цялото забавление на света.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!