Всички категории

7-те Най-Добри Комплекти Дъмбели

Дъмбелите са най-класическият фитнес уред на всички времена.

Те са изключително популярни, ефективни и практични за ползотворни тренировки както в спортната зала, така и у дома!

Тренирайки с висококачествени дъмбели вие несъмнено ще подобрите физическата си подготовка и ще си осигурите винаги перфектна форма и здрав дух.

Грижете се за тялото си с внимание, за да се грижи и то за вас!

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете при избора на дъмбели, и сме ви запознали с някои от най-добрите предложения за продукти в областта…

Какво трябва да знаете за дъмбелите?

Дъмбелите са универсални фитнес тежести, подходящи за укрепване на всички мускулни групи в тялото.

Те са определено са изключително ефективни и несъмнено ще ви впечатлят с множеството си полезни тренировъчни свойства

Подходящи са както за любители, така и за професионални спортисти

Независимо дали сте начинаещи в областта на тренировките или пък ежедневието ви от години е изпълнено с активности, дъмбелите определено ще бъдат практично допълнение към тренировъчната ви рутина.

От вас единствено се изисква да съобразите избора си на предложение с вашето физическо състояние и да откриете вътрешна мотивация за редовна активност.

Във всяко друго отношение, ви гарантираме, че тренирайки с дъмбели, вие винаги ще се наслаждавате на богато разнообразие от пълноценни силови упражнения.

Подпомагат отслабването

Съвършената фигура е една от основните причини за започване на физическа активност сред доста хора.

Е, доказано, тренировките с дъмбели, особено ако са високоинтензивни (HIIT), стягат тялото с лекота и подпомагат отслабването… и то по изключително здравословен и енергизиращ начин.

Подобряват здравината и издръжливостта на тялото

Независимо в какви условия и с каква интензивност тренирате, редовните упражнения с дъмбели определено ще ви направят по-силни и издръжливи.

Благодарение на тях, постепенно цялото ви тяло ще влезе във форма, а самите вие ще се изпълните с енергия и здравина и несъмнено ще се чувствате неповторимо от този факт.

Тонизират мускулатурата

Тренировките с дъмбели натоварват активно различни мускулни зони от тялото, които, от своя страна, отделят голямо количество полезни вещества в кръвта.

Тези вещества, съответно, тонизират цялостното състояние на човешкия организъм и стягат и заздравяват фигурата с лекота.

Изключително практични са

Дъмбелите са компактни и удобни за пренасяне, употреба и съхранение. С тях можете да тренирате в напълно разнообразни условия, без да се изисква специално пространство за това.

Те ще бъдат наистина универсално и отличително допълнение към тренировъчния ви процес, което ще ви осигури винаги перфектна методика на тренировки… дори и далеч от спортната зала.

Никога няма да ви омръзнат

Знаем колко скучни могат да станат тренировките, когато се превърнат в еднообразна рутина… Благодарение на дъмбелите, обаче, това няма как да се случи!

Богатата им функционалност, приспособима към тренировки за различни мускулни зони, ще ви позволи да разнообразявате ежедневно упражненията и активностите си с тях, което, от своя страна, ще поддържа значително вашите интерес и мотивация.

Каква трябва да имате предвид при избора на дъмбели?

Определено на пазара се предлага наистина широко разнообразие от предложения за дъмбели.

Всяко от тях има свои собствени специфики и определена роля в тренировъчния процес.

Важно е да отбележим, че дъмбелите най-вече се различават по своя вид, теглото си и материала, който са изработени.

При избора на тези няколко специфики вие трябва да бъдете много прецизни, съобразявайки се изцяло с вашите лични тренировъчни нужди и нивото ви на физическа подготовка.

Не правете компромис с качеството!

Съветваме ви да подберете дъмбели с наистина добра изработка и най-вече безопасен и максимално сигурен дизайн. Те ще ви осигурят пълноценни тренировки без това да излага на риск вашето здраве.

Именно затова, ви съветваме да не прибързвате при покупката, а да разгледате внимателно различните предложения на пазара, запознавайки се обстойно с характеристиките им и с външните мнения и впечатления за тях.

Какъв вид дъмбел е най-подходящ за вас?

Съществуват два вида дъмбели – фиксирани и регулируеми.

Те се отличават по своята структура и дизайн. И макар че са с почти еднаква ефективност, те определено имат значителни различия по отношение на практичността им в тренировъчния ви процес.

Фиксирани дъмбели

Както можете да се досетите от наименованието им, фиксираните дъмбели са с точно определена тежест, форма и дизайн, неподлежащи на промяна и регулация.

Най-често този тип дъмбели, още наричани „гири“, са неизменна част от фитнес залите и са с най-разнообразни характеристики.

Те се отличават с изключителна устойчивост и здравина. Ценно тяхно предимство са и ергономично оформеното им захващане и винаги сигурният им дизайн.

Недостатък на това, че са с фиксирани специфики, обаче, е че може би няма да удовлетворяват тренировъчните ви нужди за особено дълъг период.

Те не са особено практичен избор за фитнес оборудване у дома, тъй като с напредването ви в силовите тренировки, ще се налага да подменяте и дъмбелите си сравнително редовно, което значително ще натежи на бюджета ви.

Регулируеми дъмбели

Това е изключително удобен и функционален избор за тренировки както в спортната зала, така и у дома.

Регулируемите дъмбели са съставени от лост и множество тежести тип „дискове“, които може да добавяте към или премахвате от лоста с цел контрол върху теглото, което ви е нужно за тренировката.

Този тип дъмбели несъмнено са компактни, практични и комфортни.

Те ще ви осигурят богато разнообразие от тренировъчни режими, ще разгръщат потенциала си откъм обем и тегло, успоредно с вашето напредване в упражненията и най-важното – ще ви спестят пари, тъй като няма да изискват редовна подмяна или специални условия за съхранение.

Специфично при тях е, обаче, че са с доста по-крехка механика на действие и употреба. Това означава, че трябва да бъдете много внимателни при използването им, за да не нараните цялостта им и естествено – за да не изложите на риск собственото си здраве.

Дъмбели с какво тегло е най-добре да подберете?

Тренировките с дъмбели определено са предизвикващи тялото, тъй като активно тонизират мускулите и ви дават чувство за сила и издръжливост.

Организмът ви, обаче, може и да не е напълно подготвен за това и съответно да не реагира добре на голям натиск, напрежение и изтощение.

Именно затова, още в началото на активната си тренировъчна дейност с дъмбели, ви съветваме да започнете с оптимално леки тежести – 10 до 15 % от вашето собствено тегло.

Когато вече сте влезни в активна тренировъчна фаза, може постепенно да увеличавате тежината на дъмбелите, внимателно съобразявайки се с вашето физическо състояние и целта, която желаете да постигнете с тренировките.

А за да е оптимално ползотворна вашата тренировка, избягвайте остри, груби и резки движения или опити за тренировки с прекалено тежки дъмбели, тъй като така единствено може да навредите на здравето си.

Ако сте все още начинаещи

В началото на тренировките ентусиазмът ви ще е наистина голям. Това, обаче, изобщо не означава, че и физическите ви възможности ще бъдат такива.

За да предразположите мускулатурата си оптимално към тренировките с тежести, избягвайки риска от травми, ви съветваме да започнете активността си с леки упражнения и силови тренировки тип „пилатес“.

Също така, не се надценявайте! Подберете гирички с тегло 1-5 кг. и бъдете редовни в тренировките, за да приучите тялото си към този тип активности.

Ако сте по-напреднали

Ако пък сте активни спортисти или усещате, че вече леките тренировки са твърде неефективни за вас, както споменахме, може да започнете постепенно да увеличавате тежестта в упражненията си.

Правете редовни, но по-краткотрайни тренировки с тегло на дъмбелите 5-20 кг.

Така ще осигурите на мускулите си необходимата доза адреналин, но и същевременно ще избегнете максимално опасността от претоварване и травми.

Ако желаете интензивни силови тренировки

Интензивните тренировки с тежести определено са впечатляващи. Те ще изгорят мазнините от тялото ви и ще ви осигурят сила, издръжливост и тонус.

Този тип тренировки, обаче, са препоръчителни за тези от вас с вече стабилно натрупани физически данни и голям стаж в сферата на силовите упражнения.

При тях вече може да подберете дъмбели с тегло над 20 кг. и да провеждате по-натоварващи тренировки с цел активно трупане на мускулна маса и здравина.

Дъмбели от какъв материал да подберете?

Материалът, от който са изработени дъмбелите, има най-вече значение за тяхното качество и удобството им по време на тренировка.

Бъдете внимателни в избора си и го съобразете основно със спецификите на тренировъчния ви процес.

Стомана

Стоманените дъмбели са най-широко разпространени. Те са изключително популярни и достъпни и може да ги срещнете абсолютно навсякъде.

Най-често те са регулируеми и се отличават със своята здравина, ефективност и практичност при поддръжка.

Недостатък на този тип дъмбели, обаче, е фактът, че са с доста груб дизайн, който може да нарани ръцете ви при по-продължителна тренировка.

Така, че ако сте подбрали такива дъмбели, ви препоръчваме да си осигурите и специални фитнес ръкавици за активностите с тях.

Винил

Виниловите дъмбели са много предпочитани през последните години и се предлагат в най-богата гама от дизайни и цветове.

В същността си, те съдържат желязна сплав, фино обгърната с нежно, винилово покритие. Това ги прави качествени и комфортни, но и една идея по-непрактични откъм безопасност.

Този недостатък се дължи на гладкото им покритие, което ги предразполага към по-лесно изплъзване от ръцете на трениращия при изпотяване.

Гума

Дъмбелите с гумирано покритие са изключително практични, удобни и впечатляващи. Те са добро предложение, открояващо се с многопластов, здрав и висококачествен дизайн.

Страхотните им характеристики, обаче, изобщо не ги правят недостъпни. Дори напротив, този тип дъмбели са най-евтиният вариант на пазара.

Единственият им проблем е трудният им за пренебрегване, специфичен аромат, който отделят при редовна употреба.

Полиуретан

Те са много сходни по своите свойства и качества с гумените, но са значително по-здрави и прецизно изработени от тях.

Те не се прокъсват, не се зацапват и са много удобни за поддръжка и почистване.

Единственият им недостатък е, че са доста скъпи, но пък в този случай определено качеството оправдава цената.

 

Е, запознахме ви с най-основните неща, които трябва да знаете при избора на дъмбели!

Време е и да ви представим най-добрите предложения за продукти в областта…

1. Комплект дъмбели „Kondition“Този комплект е съставен от двa регулируеми дъмбела с класически и практичен дизайн, подходящи както за леки, така и за по-интензивни тренировки. Дъмбелите са изработени изцяло от стомана и всеки от тях е с приблизително тегло 11 кг.
Купи сега

2. Комплект дъмбели „Stanimir Mihov“Този комплект за силови тренировки несъмнено ще ви бъде много удобен за богато разнообразие от фитнес и кросфит упражнения. Той съдържа в себе си железни регулируеми дъмбели, съставени от 2 лоста за тежести и 12 диска с максимално тегло 20 кг.
Купи сега

3. Комплект дъмбели „HMS“Ефективен и изключително практичен – този комплект за силови тренировки е подходящ за всеки един от вас, който тренира активно и желае да е винаги в перфектна форма. Той е изработен от винил, цимент и желязо и е съставен от 2 лоста за тежести и 12 диска с общо тегло 20 кг.
Купи сега

4. Комплект дъмбели „Радулов М“Това е изключително практичен комплект дъмбели, който определено ще бъде удобно допълнение към всички ваши физически активности у дома – от гимнастика за тонус, чак до интензивни силови тренировки. Дъмбелите са изработени от метал с фино, гумирано покритие, и всеки един от тях е с тегло 7.5 кг.
Купи сега

5. Комплект дъмбели за фитнес „Kondition“Този многоцветен комплект от фиксирани дъмбели за фитнес ще изпълни ежедневните ви тренировки у дома с удобство и ефективност. Той е съставен от 6 малки гири с общо тегло 6 кг., прецизно изработени от чугун и винил.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Дъмбел „Bodyflex“Този регулируем дъмбел е изработен от винил и цимент и разполага с къс лост и дискове с максимално тегло 15 кг. Той се отличава с класически, практичен дизайн, подходящ за интензивни силови упражнения на широк спектър зони от тялото- бицепс, трицепс, гърди, рамене.
Купи сега


7. Дъмбел „Bodyflex”Това е висококачествен регулируем дъмбел, който несъмнено ще осигури ефективни тренировки както на начинаещите, така и на по-напредналите сред вас. Той е изработен от винил и цимент и е съставен от къс лост и 6 диска с максимално тегло 10 кг.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!