Всички категории

8-те Най-Добри Електрически Кани

Подгряването на вода изглежда като една от най-лесните домакински задачи.


Просто пълним тенджера или чайник с вода, оставяме на котлона, изчакваме няколко минути и всичко е готово. Ако се питате защо някой може би се нуждае от специален електроуред за подобна задача, то вероятно не сте запалени по чая или кафето.

Електрическите кани са популярни сред много любители именно на тези две напитки най-вече защото допринасят с допълнително удобство и бързина за приготвянето им, което няма как да стане с някой от по-традиционните начини за затопляне на вода.

Предимства на електрическите кани

Много хора се питат дали покупката на електрическа кана е оправдана. Отговорът е – да, защото те имат не малко предимства.

Основното е, че подгряват вода изключително бързо.

Всъщност дори и да ви трябва вряла вода, с електрическа кана това ще стане значително по-бързо, отколкото на котлон или в микровълнова фурна. Ако обичате бързината и ефективността или просто искате сутрешното ви кафе или чай да е готово възможно най-бързо – електрическата кана печели пред всички останали начини.

Използването на подобен електроуред е изключително лесно, което също е не малко предимство.

Просто добавяте вода в каната и натискате бутона за включване. Дори и най-върховите модели електрически кани с повече настройки са лесни за използване.

От гледна точка на енергийна ефективност каните отново печелят пред всички останали. Те използват много по-малко електроенергия за подгряването на водата в сравнение с микровълнова фурна и котлон.

И последното предимство на електрическите кани, но не и по важност е, че са прецизни.

Ако обичате да пиете чай с вода, която е загрята до определена температура – електрическите кани могат да ви предоставят и това. Някои кани с функция за настройване температурата на подгряване на водата ще ви докажат колко удобно е да си направите кафе или чай и веднага да отпиете от него.

Така ще забравите за неприятното чакане напитката ви да изстине или пък дискомфорта от изгорено по езика и устните.

Фактори при избиране на електрическа кана

Ако вече сте решени, че електрическа кана би била идеално допълнение към дома или офиса ви, трябва да знаете как да я изберете правилно.

БързинаЗа повечето любители на електрическите кани най-важното е колко бързо затоплят водата. Ако основната причина да изберете подобен електроуред е бързото загряване на вода – тогава непременно изберете модел, който може да заври вода изключително бързо.

На повечето електрически кани им отнема от две до четири минути да заврят вода.

Има производители, които твърдят, че техните кани могат да затоплят вода за чай или кафе (т.е. по-малко количество вода на по-ниска температура) само за минута. Най-добре е да проверите какво казва производителят за конкретните модели кани, на които сте се спрели.

Също така можете да прочетете и малко потребителски мнения, за да потвърдите тези твърдения.

Но каквато и електрическа кана да изберете, можете да бъдете сигурни, че ще затопли или заври вода много по-бързо от микровълнова фурна или котлон.

Температура на водата

За любителите на чай бързината на електрическата кана може да бъде приятен бонус към основното им предимство в техните очи – точността.

Различните видове чай се приготвят при различна температура на водата ако искате да извлечете възможно най-добрия вкус. Така че, докато врялата вода може да е най-добрият вариант за черен чай, в никакъв случай не е за зелен или бял.

По-ниската температура на водата също така е по-удачна за кафе. Отново, за повечето потребители температурата на водата може и да не е от особено значение, но за други може да бъде един от най-важните фактори.

Някои по-евтини модели електрически кани не предлагат опция за избиране на температурата на водата, така че ако подобна функция е важна за вас – уверете се, че избраният модел я има.

ЦенаОбикновените електрически кани с ограничени екстри започват с цени от 20-30 лева. 

По-качествените и големи модели могат да достигнат 100-200 лева. Ако просто търсите кана, с която да си подгрявате вода набързо за чай или кафе и не се интересувате от допълнителни екстри или колко ще е здрава тя – вероятно покупката на евтин модел ще ви бъде напълно достатъчна.

Ако обаче искате по-голяма кана и качествена кана, която да има допълнителни функции и да използвате дълги години – то тогава по-добре е да се насочите към модел от високия ценови клас.

Размер

Има два основни фактора за обмисляне що се отнася до размера.

Първият е капацитетът.

Обикновено за колко хора правите кафе или час – за един или повече? Повечето електрически кани могат да съберат вода, която е достатъчно за няколко чаши. Въпреки това има и силно преносими модели, които могат да подгряват малки количества вода изключително бързо – те са по-подходящи ако приготвяте кафе или чай само за един.

Вторият фактор е физическите размери на самата кана и колко място имате на плота в кухнята.

Все пак всеки нов електроуред, който добавяте в кухнята заема от ценното за всяка домакиня пространство и намалява наличното, с което трябва да се работи. Когато избирате електрическа кана проверете външния й размери и преценете колко голям модел да изберете, така че да имате достатъчно място на плота.

Най-добре е предварително да си определите място за електрическата кана и според това колко голямо е то да я изберете впоследствие.

Външен видЕлектрическата кана е сред електроуредите, които вероятно ще стоят на кухненския плот през цялото време и няма да прибирате (особено ако се ползва ежедневно). 

Това означава, че ще е на показ постоянно и все пак трябва да има външен вид, който да пасва на останалите електроуреди, както и на вас самите да ви харесва.

Въпреки че дизайнът на електрическите кани е концентрират по-скоро към това да бъдат практични, ще можете да намерите и модел, който освен това изглежда добре. Ако естетиката е наистина важна за вас, отделете малко повече време в търсене и ще намерите поне няколко модела, от които след това да изберете един.

Употреба

Най-общо казано електрическите кани са изключително лесни за използване.

Това е и едно от най-големите им предимства. Някои модели обаче могат да бъдат по-лесни за използване от други.

Ако приоритет при избора на електрическа кана е това тя да бъде лесна за използване и да загрява водата бързо – то семпъл модел без излишни екстри може да е по-добрият избор за вас. Ако пък харесвате допълнителните опции, които ви дават моделите от високия клас – то тогава изберете такъв и гледайте да има екстрите, които искате и ви трябват.

Електрическа кана без кабел или с премахващ се кабел може да бъде по-удобна за ползване, защото по този начин се елиминира нуждата от контакт в непосредствена близост. Модел с екстри като поддържане на водата топла и автоматично изключване при завиране пък ще е отличен избор за хората, които правят по няколко неща едновременно или просто са разсеяни и често забравят.

Нагряване на канатаАко сте имали опит с традиционното подгряване на вода в тенджера или чайник, вероятно знаете колко топли могат да бъдат те и отвън, което означава, че не е добра идея да ги пипате с голи ръце.

Електрическите кани също понякога могат да се загряват и отвън заради горещата вода вътре, но това зависи от конкретния модел.

Ако не искате да се притеснявате от изгаряния заради подобно нещо, препоръчително е да изберете модел с отлична изолация или поне проверете конкретната кана колко се нагрява отвън като прочетете потребителски мнения. Кана изработена от стъкло или пластмаса ще се справя по-добре с изолирането на топлината от метална.

Шум

Въпреки че електрическите кани не издават шум при работа, при самото подгряване и завиране на водата се чуват отличителни звуци.

Някои модели също така имат звукова сигнализация когато водата е готова. Ако подобни звуци ви притесняват, то тогава препоръчваме да изберете модел, който няма звукова сигнализация.

Ако пък сте изключително чувствителни към всякакви шумове (особено рано сутрин) – най-добре е преди да изберете дадена кана да прочетете малко повече ревюта и потребителски мнения в интернет.

Здравина и издръжливост

Всеки продукт, който има електрически компоненти няма как да не е податлив на повреди. Ако искате електрическа кана, която да върши работа и не ви интересува дали ще се повреди след месец или година – можете спокойно да купите някой от най-евтините модели.

Както може да се очаква – един от най-определящите здравината и издръжливостта фактори е именно цената.

Модел за 30 лева едва ли ще издържи няколко години непрекъсната работа, но модел за 120 лева например с лекота ще.

Следващото нещо, на което трябва да обърнете внимание е гаранцията. Производителите, които дават дълга гаранция за своите продукти не го правят случайно. Те добре знаят какво са произвели и колко може да издържи.

Разбира се, ако искате да разберете дали дадена електрическа кана е достатъчно здрава, просто отново може да отделите малко време за прочитане на потребителски мнения в интернет.

Така ако дадени потребители са имали проблеми със своите кани, то можете да бъдете сигурни, че ще споделят негативните си преживявания в мрежата.

Материали

Обикновено електрическите кани се правят от метал, стъкло или пластмаса, а понякога и от комбинация между тях. Моделите от неръждаема стомана и стъкло се смятат за по-качествени от пластмасовите, въпреки че последните не се нагряват толкова отвън заради горещата вода вътре и са по-леки.

Но пък понякога заради контакта на водата с пластмасата, вкусът на напитката впоследствие също може да се измени.

Откъм здравина най-добрият материал очаквано е неръждаемата стомана. Електрическите кани от стъкло са най-предпочитани от хората, които държат на естетиката или просто искат да наблюдават дали водата е завряла.

Кана от какъв материал ще изберете зависи изцяло от личните ви предпочитания и бюджет.

ТеглоАко електрическата кана ще седи основно на кухненския плот, едва ли има нужда да обръщате внимание на теглото й. Ако обаче ви трябва нещо преносимо, което често да носите с вас – то тогава теглото на каната ще е от съществена важност и вероятно ще искате по-лека.

В този случай изборът на пластмасов модел вероятно би бил най-удачен.

Допълнителни екстри

Автоматично изключване – на всеки може да се случи да забрави, че е сложил вода за топлене. Електрическа кана с автоматично изключване при завиране на водата ще ви спести доста главоболия в последствие.

Прибиране на кабела – захранващият кабел може да се пречка наоколо, особено ако каната няма да се ползва повече за деня и е изключена от контакта.

Моделите с прибиране на кабела в основата могат да бъдат особено полезни в този случай, особено ако не искате да ви се пречкат кабели наоколо.

Работа без кабел – моделите, които работят без кабел или той се премахва могат да бъдат по-удобни за използване, съхранение и пренасяне.

Скала за нивото на водата – една видима скала може да ви помогне да следите колко вода има или е останала в каната.

Поддържане на водата топла – по този начин няма да ви се налага да топлите отново вода, ако скоро ще ви трябва още. Просто загрейте водата и каната ще я поддържа топла впоследствие докато не решите, че не ви трябва повече.

Най-добрите електрически кани

Ако изпитвате трудности с избирането на електрическа кана или просто нямате време да четете и да търсите подходящи модели – не се притеснявайте.

Нека ви представим някои от най-добрите електрически кани, които към момента можете да откриете на пазара.

Бъдете сигурни, че която и да изберете – няма да съжалявате.

1. Ел. кана Electrolux EEWA7800


Каната е с капацитет от 1.7 литра и мощност от 2400 вата. Корпусът е от инокс.

Моделът има автоматично изключване, дигитален дисплей, място за съхранение на кабела, въртяща се основа и индикатор за нивото на водата.

Размерите й са 19х26х23 сантиметра съответно за ширина, височина и дълбочина. Тежи едва 1.45 килограма.
Купи сега

2. Ел. кана Philips HD4646/00


Моделът е с капацитет от 1.5 литра и мощност от 2400 вата.

Има място за съхранение на захранващия кабел и индикатор за нивото на водата. Класически бял цвят на пластмасата.

Размерите на каната са 17х25х23 сантиметра за ширина, височина и дълбочина. Дължината на кабела е 0.75 метра.
Купи сега

3. Електрическа кана Gorenje K17CLI


Електрическата кана е с капацитет от 1.7 литра и мощност от 2200 вата.

Изработена е от пластмасов материал. Има функция за автоматично изключване и защита против прегряване.

Размерите й са 23.5х29.5х22 сантиметра за ширина, височина и дълбочина. Моделът тежи 1.3 килограма, а дължината на кабела му е 1 метър.
Купи сега

4. Електрическа кана Russell Hobbs 21272-70


Вместимостта на каната е 1.7 литра, а мощността й е 2400 вата.

Изработена е от пластмаса в красив и стилен червен цвят.

Има функция за автоматично изключване, защита против прегряване, индикатор за нивото на водата и система против хлъзгане.
Купи сега

5. Ел. кана Heinner Imenium PF-70


Този модел е с капацитет от 1.7 литра и мощност от 2200 вата. Изработена е от неръждаема стомана за корпуса и нагревателя.

Има въртяща се основа на 360 градуса, която позволява на каната да се позиционира във всяка посока за по-лесно боравене.

Функция за автоматично изключване също е налична – тя се активира когато водата достигне температура на кипене. Покритието от инокс позволява каната да се почиства бързо и лесно, а освен това да бъде изключително здрава и издръжлива дори при изпускане.
Купи сега

6. Електрическа кана Bosch TWK3A014


Капацитетът на електрическата кана е 1.7 литра, а мощността й е 2400 вата. Изработена е от пластмасов материал. Има прибиращ се кабел и възможност за безжично използване.

Сред екстрите на модела са филтър срещу варовик, който се сваля, индикатор за липса на вода, въртяща се основа, система против хлъзгане и светещ бутон за включване и изключване.

Теглото й е 1.1 килограма.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Електрическа кана Concept RK3153


Моделът е с капацитет от 1.7 литра и мощност от 2100 вата.

Разполага със светлинен индикатор по време на работа и индикатор за нивото на водата.

Каната е изработена от висококачествена неръждаема стомана.
Купи сега

8. Електрическа кана FIRST FA-5406-4


Каната е с вместимост от 1.7 литра и мощност от 2200 вата. Изработена е от неръждаема стомана, стъкло и пластмаса. Има функции за автоматично изключване и защита от прегряване. Снабдена е с ергономична дръжка, а нагревателят е вграден.

Има място за съхранение на захранващия кабел в корпуса и въртяща се основа. Индикатор за нивото на водата, защита при работа без вода и основа против хлъзгане.

Теглото на модела е 2 килограма, а дължината на кабела е 2 метра.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!