Всички категории

7-те Най-Добри FM Трансмитери

Ако имате автомобил, чиято аудио система е по-стара или не работи както се очаква, то вероятно тя ви ограничава откъм свързаност да слушате любимата си музика.


Някои потребители биха заменили изцяло плеъра си с нов и съвременен, но това е доста скъпа опция.

Поставянето на FM трансмитер е много по-евтин вариант, който ще ви даде същите възможности за пускане на музика – чрез Bluetooth свързаност, AUX жак, USB порт и т.н.

Тъй като трансмитерите са може би най-достъпни що се отнася до аудио озвучаване, то логично на пазара има и прекалено голям избор.

В това ръководство ще ви представим всичко, което трябва да знаете около избирането на FM трансмитер, като в края дори ще намерите конкретни предложения за някои от най-добрите модели на пазара.

Честотен обхват

FM трансмитерите работят на сравнително прост принцип. Устройството избира свободна честота от радиочестотния си обхват и започва да предава по нея. Съответно вие просто настройвате радиото в автомобила си на тази честота и хващате сигнала.

Но тъй като по различните градове и населени места радиочестотите са заети, понякога може да има смущения и да се наложи да изберете друга честота за предаване от трансмитера. Съответно тук се намесва поддържаният от него честотен обхват.

Колкото по-голям е той, толкова по-голям е шанса да намерите свободна честота за предаване, дори и в големите градове, което означава по-добро звучене и никакви смущения.

Дисплей

Повечето FM трансмитери имат вграден дисплей, но формата и размерът варират. Колкото по-голям и светъл е дисплеят на избрания трансмитер – толкова по-добре. Ще виждате възможно най-много информация на него дори и при ниска осветеност.

Обикновено по-големите дисплеи показват името на песента, която звучи, честотата на предаване, напрежението на акумулатора и др. полезна информация.

Качество на звука


FM трансмитерите превръщат полученото от източника аудио в радиосигнал, съответно може да има известни до значителни загуби в качеството.

Ако звученето е важно за вас, то задължително изберете FM трансмитер, при който има минимални загуби при конверсията.

Съвместимост

Различните FM трансмитери са съвместими с различни източници на аудио. Обикновено те могат да работят с телефони, таблети, музикални плеъри, флашки и дори карти памет.

Ако имате по-съвременен телефон без стерео жак, то тогава можете да се спрете на трансмитер с Bluetooth свързаност. Често се предпочитат и модели с AUX жак за жична връзка с телефон или музикален плеър. Някои потребители пък искат да слушат директно от флашка или карта памет и съответно използват най-вече тези портове.

Най-рентабилният вариант е да изберете FM трансмитер, който поддържа всички възможности за свързване със всякакви източници – така ще се подсигурите за години напред.

Размер и дизайн

Повечето FM трансмитери на пазара имат сходен дизайн, тъй като обикновено се включват в гнездото на запалката на автомобила. Въпреки това някои модели са по-компактни и приятни за окото.

Очаквано по-малък и компактен трансмитер означава и по-малки копчета и дисплей, което затруднява използването, особено когато шофирате.

Големите трансмитери пък могат да заемат прекалено много място и дори понякога да пречат на шофьора, според това къде е поставено гнездото за включване, но за сметка на това имат големи дисплеи и са по-приятни за ползване.

Има и модели, чийто размери попадат някъде по средата и вероятно биха задоволили повечето потребители, освен ако не искат специално компактен или голям трансмитер.

Използване

Като шофьор е особено важно да изберете FM трансмитер, който е възможно най-лесен за използване. Има модели, които имат голям многофункционален бутон, чрез който бързо и лесно в движение могат да се приемат телефонни разговори и управлява музиката.

Колкото по-малко ви разсейва устройството по време на път – толкова по-безопасно и за предпочитане е.

Заключение


На пазара има изключително много марки и модели FM трансмитери на цени от няколко лева до няколко десетки, дори стотици лева. Не се подлъгвайте с най-евтините варианти, тъй като може да останете силно разочаровани от качеството на звучене и силата на сигнала им.

Все още повечето трансмитери се захранват от гнездото на запалката, което означава, че ще са постоянно включени. Така настройките ви ще се пазят и няма да ви се налага да нагласяте всичко при всяко влизане в колата.

Най-добрите FM трансмитери

Все повече и повече шофьори предпочитат да обновят аудио системите в превозните си средства не чрез скъпи инвестиции в нови плеъри, колони и други, ами чрез покупката на FM трансмитер. Това е идеалното решение за голяма част от потребителите, тъй като е лесно и евтино.

Дойде и моментът, в който ще ви представим някои от най-добрите FM трансмитери на пазара. Просто изберете този, който най-добре отговаря на вашите изисквания и бюджет.

1. FM модулатор PNI Valentine V880Трансмитерът поддържа всички масови аудио формати при четене от флаш памет. Разполага с два USB порта – един за флашка и един за зареждане на телефон с поддръжка на бързо зареждане. Има вградена Bluetooth свързаност с обхват до 7 метра.

Позволява приемане и осъществяване на телефонни разговори. Вграден LED дисплей. Честотен диапазон от 87.5 до 108 мегахерца.
Купи сега

2. Трансмитер FM Xblitz X300 PROТози трансмитер има аудио жак, три USB порта и порт за карта памет. Един от USB портовете поддържа бързо зареждане. Налична е и Bluetooth технология за безжично свързване към смартфон и други устройства.

Възможност за осъществяване на телефонни разговори.
Купи сега

3. Зарядно за кола Baseus Energy ColumnЗарядно и FM трансмитер в едно – идеалният мултифункционален аксесоар за всеки автомобил. Разполага с два независими един от друг USB порта, като единият поддържа бързо зареждане. Възможност за пускане на музика от флашка, както и от смартфон чрез Bluetooth връзка.

Могат да се провеждат телефонни разговори с добра чуваемост и качество.
Купи сега

4. Автомобилен Bluetooth трансмитер Car Kit BT36Трансмитерът работи с флашка, карта памет и може да се свързва безжично чрез Bluetooth. Поддържа всички популярни аудио формати. Възможност за хендсфри функция – провеждане на разговори през устройството.

Работи в честотния диапазон от 87.5 до 108 мегахерца.
Купи сега

5. FM Трансмитер CAR G7 BluetoothТрансмитер със стилен дизайн, поддържащ всички съвременни технологии. През него могат да се провеждат телефонни разговори. Безжично свързване към смартфон посредством Bluetooth. Вграден USB порт, през който могат да се зареждат и мобилни устройства и поддръжка на карта памет.

Изключително компактен, с вграден дигитален дисплей.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Трансмитер FM Zik HZ-BT-X10Този модел има вграден LCD дисплей и поддържа Bluetooth безжична свързаност с всички съвместими устройства.

Може да се използва за слушане на музика, както и провеждане на телефонни разговори.
Купи сега

7. FM Трансмитер BT X8с с волтметър Amio Car KitТрансмитерът има високопроизводителен Bluetooth модул и декодиращ аудио чип. Честотен диапазон от 87.5 до 108 мегахерца. Може да предава музика безжично от смартфон или друго устройство, както и да чете от флашка и карта памет.

Вграденият USB порт може да се използва и за зареждане на мобилни устройства. Вграден волтметър, който показва текущият заряд на акумулатора. Възможност за провеждане на телефонни разговори.
Купи сега

Често задавани въпроси

Какво аудио предават FM трансмитерите – моно или стерео?

Ако оригиналният източник е стерео и автомобилът ви има стерео система, то трансмитерът също ще предава стерео аудио. Вече самото качество на звука ще зависи от загубите при конверсията от източника към трансмитера, както и от това какво озвучаване има автомобила.

FM трансмитерите съвместими ли са със стари автомобили?

Тези устройства могат да работят с всеки автомобил, в който има гнездо за запалка и радио. Обикновено именно собствениците на по-стари автомобили ги предпочитат, тъй като нямат аудио система, която поддържа източници като AUX жак, флашка или Bluetooth връзка.

С какви източници работят FM трансмитерите?

Те са направени за работа с всички съвременни източници на аудио сигнал, включително смартфони, таблети, музикални плеъри, лаптопи и т.н. Освен това имат и различни слотове, чрез които поддържат източници като флашки, карти памет и дори кабелна връзка през аудио жак. Въпреки това проверете с какви източници може да работи избраният от вас трансмитер, за да сте сигурни, че ще се поддържа този, който вие искате да използвате.

Какво представлява RDS функцията при някои трансмитери?

Не малко FM трансмитери поддържат RDS.  Това е функция, през която се предава полезна информация от трансмитера към дисплея на радиото, например името на възпроизвежданата песен, изпълнител, телефонен номер при повикване и т.н. И тъй като някои трансмитери имат прекалено малък дисплей за прочит на подобна информация, RDS функцията може елиминира подобен недостатък.

3.4/5 - (8 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Румен пише

    Да,наистина много ми помогна информацията от сайта ви.Тъкмо се чудех защо на автомобила ми аудио системата не ми чете MP3 на дисковете и ето ,че вече намерих изход.Благодаря Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!