Всички категории

6-те Най-Добри Играчки за Котки

Скучае ли вашата котка?

Защо не ѝ купите някоя нова играчка, с която да изразходва енергията си?

Представете си да прекарате целия си живот между четири стени. Звучи като затвор, нали?

Е, за съжаление именно такава е съдбата на повечето домашни котки. Взети още като малки, те израстват и, макар да се привързват към своя дом, дните им изглеждат еднакво.

Те прекарват свободното си време в спане и кратки разходки или жилищното пространство, а това далеч не е препоръчително за хищници като котките.

Този вид животни имат нужда от движение – задача, която е труднопостижима у дома.

Именно затова е задължително да осигурите на домашния си любимец набор от играчки. Така ще сте сигурни, че котката има с какво да запълва дните си и не ѝ липсат начини да изразходи енергията си.

Ако се чудите каква да е следващата играчка, която да подарите на вашата котка – имате късмет!

В този наръчник ще ви представим всичко най-важно, което трябва да знаете преди да изберете играчката. В края, пък, сме ви подготвили и някои от най-добрите играчки за котки, които ще откриете на пазара.

Какво представляват играчките за котки и какви са техните предимства?

На пръв поглед играчките за котки нямат нужда от обяснение – това са просто залъгалки за котки, нали така?

На практика, този тип продукти се различават значително от останалите играчки на пазара. Излишно е да казваме, че те са доста далеч от играчките за деца, но е важно да отбележим и разликите им с играчките за кучета например.

Докато кучетата редовно се забавляват с играчки, предназначени за гризане, като кокали, топки и плюшени играчки, котките имат специални нужди.

Играчките, предназначени за тях, често са дребни и имат висящи елементи по тях. Те са без миризма, може да са плетени или пък да са вързани на връв. Ще откриете и такива във формата на малки животинки, които в дивата природа често стават жертва на котките.

Ако се чудите какви са ползите от играчките за котки, ви препоръчваме да обмислите следните предимства.

Здраве

Всички знаем, че котката е хищник с много енергия и остри инстинкти.

Да я затворите у дома цял живот е предпоставка за това тя да изгуби своите вродени качества, което ще се отрази зле на цялостното ѝ здраве.

Именно затова играта у дома е от изключителна важност, за да може котката да тренира своите инстинкти. Ако я снабдите дори с една или две играчки, тя ще има начин да изразходва цялата енергия и да се движи достатъчно.

Заседяването е вредно както за хората, така и за животните. Чрез подобно раздвижване по време на игра, циркулацията на кръвта ѝ ще се подобри, а мускулатурата ще стане по-стабилна.

Спокойствие

Ако котката не изразходва цялата си енергия, тя може да нападне вашите мебели или да направи куп поразии, за които после ще съжалявате.

Затова тя трябва винаги да има на разположение няколко играчки, с помощта на които да вилнее на воля.

Играта ще помогне не само на физическото ѝ спокойствие, но и на психичното ѝ разположение.

Когато играе с различни предмети, котката развива както своите инстинкти, така и мисленето си. Стимулацията на мисловната дейност е ключова за отглеждането на здрава и спокойна котка, с която да живеете в хармония.

Стабилна връзка

Несъмнено котката заема специално място в сърцето на своя собственик.

Един от начините връзката между стопанин и домашно животно да се задълбочи е именно чрез играта. Прекарвайки време с вашата котка, вие ще се сближите, а тя ще свикне още повече с вашето присъствие.

Именно затова мнозина собственици избират такива играчки, които позволяват съвместна игра с котката. По този начин животното се привързва към тях и е по-склонно да се съобразява с правилата в къщата.

Какви видове играчки за котки разпознаваме?

На пазара съществуват много и различни видове играчки за котки. Едни стимулират ума, други – двигателните качества на любимеца, но общото между всички е, че са интересни, забавни и полезни за вашия четирикрак приятел.

Изборът на играчка трябва да направите в зависимост от два основни факторапорода и нужди на котката и условия за игра в дома ви…

Въдица

Едни от най-популярните котешки играчки, които ще откриете във всеки зоомагазин, е въдицата.

Това е пръчка, на чиито край е закачена връв, а на върха на конеца има играчка, с която котката да се забавлява. Те са изключително удобни, защото позволяват много свобода на движението, както и съвместна игра със собственика. В същото време, те държат ръцете ви на безопасно разстояние от ноктите на вашия любимец.

На върха на въдицата обикновено се слагат примамливи неща като пера, плюшени играчки или топчета.

Плюшени играчки

Като стана дума за плюшени играчки – те също не са за подценяване сами по себе си!

Голяма част от котките намират за интересни именно играчките във форма на мишки или други дребни животинки. Ако не разполагате с много време, за да си играете с вашата котка, ви препоръчваме да я снабдите именно с такава играчка.

Пъзели

Пъзелите също са изключително подходящи, особено за котките, които не се интересуват от другите видове играчки.

Примамливата част на тази играчка се крие в нейната вътрешност. Обикновено този тип продукти са кухи или разполагат с място, където да скриете наградка или нещо, което издава звук. По този начин вниманието на вашата котка ще бъде привлечено и тя ще си играе с часове.

Електронни играчки

Разбира се, на пазара вече се продават и електронни котешки играчки.

Като всеки модерен продукт те са снабдени с дистанционно управление. Това означава, че ще можете да забавлявате вашата котка дори когато нямате сили да се изправите от стола или дивана.

Тунел

Не на последно място е и тунелът за котки.

Той заема една идея повече място от останалите видове котешки играчки, но си заслужава.

Както знаете, котките винаги търсят тесни пространства, в които да се скрият.

Е, тунелът им осигурява такова пространство, а когато става дума за две или повече котки, забавата е гарантирана!

Какво друго трябва да вземете предвид при закупуването на играчка за вашата котка?

Както вероятно се досещате, така както котките се различават една от друга, играчките също се предлагат в широко разнообразие.

Характерът на всяко животно е различен и това, което една котка харесва, може да се окаже напълно безинтересно за друга.

Именно затова ви препоръчваме да обмислите следните характеристики на играчките за котки и да ги съобразите с вашия домашен любимец.

Размер

Една от ключовите характеристики когато избирате играчка за вашата котка е нейният размер.

Той трябва да бъде съобразен с големината и телосложението на вашата котка.

Ако тя е голяма, а играчката, която сте ѝ подарили, е прекалено малка, има опасност тя да я погълне.

Твърде големите играчки също може да се окажат рискови за здравето на вашия домашен любимец. Това е особено важно в случаите, когато се грижите за малко коте, чието телосложение все още не се е развило напълно.

Материал

Когато избирате нова играчка за вашата котка ще срещнете безброй варианти от всевъзможни материали.

Обикновено въдиците са направени от дърво или пластмаса, а върховете им са от плат, перушина или намотана връв.

Не са изключени и вариантите котешката играчка да има гумени части или такива, напълнени с плюш.

Какъвто и да е вашият избор, задължително се уверете, че материалите, използвани за направата на играчката, са подходящи за котката и са безопасни за нея.

По време на игра тя ще се стреми да улови предмета и най-вероятно той ще попадне в устата ѝ, затова трябва да сте сигурни, че това няма да се окаже риск за здравето ѝ.

Дизайн

Следващата характеристика, на която да обърнете внимание, е дизайнът.

Имайте предвид, че котешките играчки може да се окажат във всяко едно помещение от вашия дом. В случай, че държите жилището ви винаги да е изрядно, ви препоръчваме да отделите малко повече време на тази специфика.

На пазара ще откриете и много комплекти, в които играчките са изработени така, че да пасват на легълцето на котката. Така тя ще може да ги разпознава, а те ще се сливат добре сред останалите мебели в къщата.

Може да обърнете внимание и на самата украска на играчката. В зоомагазините ще срещнете купища яркооцветени предмети, които да привличат вниманието на котките. Не са изключение и шарените дизайни, чиято цел е по-скоро да се слеят максимално със задния фон и да се окажат по-труден улов за вашата котка.

Безопасност

Разбира се, трябва да се уверите, че играчката е безопасна за вашата котка, преди да я купите.

Всякакви остри шипове и ръбове са непрепоръчителни.

Все пак, по време на игра, котката активира своите инстинкти и понякога се унася в своята агресия. Последното, което искате, е тя да се нарани докато се опитва да улови играчката си.

Когато обмисляте безопасността, недейте да пренебрегвате и вашата лична такава!

Ако продуктът е предназначен за съвместна игра с животното, задължително с уверете, че тялото ви и особено ръцете няма да се окажат прекалено близо до ноктите или зъбите на животинката.

Това е изключително важно, особено когато споделяте дома си с малки деца или други домашни любимци.

 

Е, надяваме се този наръчник да ви бъде от полза при избора на играчка за вашата котка!

Ако все още се чудите от къде да започнете ви препоръчваме да обмислите следните ни предложения.

1. Котешка въдица Gloria Cat Teaser Soft Toy


Тази котешка въдица е с дължина 46 см., а на върха й има атрактивна рибка, която със сигурност ще привлече вниманието на котката ви. Дръжката е от пластмаса и е оцветена в яркорозов цвят, докато самата рибка е пълна с плюш и е с шарено покритие. Играчката е подходяща както за малки котета, които тепърва се учат как да ловуват, така и за вече зрели котки.
Купи сега

2. Котешка драскалка


Следващото ни предложение е котешка драскалка с височина 44см. Основата на продукта е 29 см в диаметър, което я прави подходяща дори за по-тесните домове. Вътрешността е от полиестер, а външната част е покрита с връв в бял и син цвят, на която котката ви да точи своите нокти.
Купи сега

3. Найлонова мишка


Този продукт със сигурност ще бъде любим на вашия домашен любимец, чиито вродени ловджийски инстинкти ще бъдат изострени в момента, в който я види. Изработена от найлон, тази играчка е във формата на мишка, към чиято опашка има прикрепена топка. Играчката е изключително малка и компактна, а освен това е снабдена и с котешка мента, която допълнително да привлича вниманието на котката ви.
Купи сега

4. Електрическа рибка OEM


Следващият продукт в нашия списък е от ново поколение котешки играчки, а именно електрическите. Има формата на рибка, която е с дължина само 30 см и която се движи напълно сама. Единственото, което трябва да направите, е да я заредите предварително, а това става удобно и лесно чрез USB кабел. В допълнение, рибата разполага с вътрешен двигател, който засича движението наоколо. С други думи, тя ще започне да подскача когато котката ви мине покрай нея, и ще спре, когато животното я изостави.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Котешка играчка с топчета Hagen Cat


Тази интерактивна платформа е изработена от пластмаса и е с размери 24 на 80 см. Тя е от типа пъзели, тъй като разполага с топче във вътрешността си, което котката да гони и докосва, без да може да го изважда. При нужда играчката може да се разглоби, което позволява и по-лесното почистване, а по своя собствена преценка собственикът може да добавя още топчета или да пренарежда платформата по различен начин. Така ще сте сигурни, че играчката никога няма да омръзне на домашния ви любимец.
Купи сега

6. Натурална котешка играчка Gloria


Последното ни предложение е котешка играчка, чиято основа е от ракита, завършена от двете страни с актрактивни пера. Предимството на тази играчка е, че котката ви ще може да си играе с нея дори когато вас ви няма у дома. Продуктът е подходящ както за малки, така и за големи котки.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!