Всички категории

6-те Най-Добри Комплекти За Изписване На Новородено

Раждането на дете е едно от най-вълнуващите събития за всяко семейство. Този момент е обвързан както с много емоции, така и с множество приготовления за новия член на семейството.

Част от подготовката е и закупуването на комплект за изписването на новороденото.

Изписването също е важен момент, свързан с първата среща на бебето с неговите роднини.

Обикновено всяка бъдеща майка подготвя специален комплект за изписването на своето бебче – може да се нарече и традиция, която винаги се спазва.

С новия комплект за изписване бебето е посрещнато в света и в дома – по тази причина дрехите за изписване за толкова важни и популярни.

Разбира се, новороденото има нужда от разнообразни нещадрехи, неща, свързани с хранене, хигиена, спално бельо и т.н. В следващите няколко реда ще ви представим основните неща, от които всяко едно новородено има нужда…

Какво всъщност представляват комплектите за изписване?

Както вече казахме, всяка бъдеща майка подготвя необходимите принадлежности за своето бебе, като сред нещата е и комплектът за изписването. Комплектите за изписване обикновено включват дрехи, спален комплект, шапчица, ръкавички.

Разбира се, различните комплекти могат да включват и други неща като хавлия, пелени и т.н.

Когато дойде денят за изписването, майката облича бебчето с новите дрешки и го увива в одеялце.

Естествено, що се отнася до избора на комплект за изписване, голяма роля имат сезонът и времето. Те са определящи за избора на вида на дрешките и тяхната плътност.

За какво трябва да помислите, когато избирате бебешките дрешки?

Изборът на правилните дрешки за изписването и за ежедневието не е труден, но има едно основно правило, което трябва да следвате и занапред…

Облечете детето така, както бихте облекли себе си!

Това означава, че ако времето е горещо, то е напълно достатъчно да облечете бебето с блузка (или боди), панталонки и чорапи, а след това да го увиете в одеяло, но така, че бебето да се чувства комфортно и да не се задуши.

Не трябва да обличате бебето с прекалено много дрехи в топло време – замислете се дали на вас би ви било комфортно да сте облечени в много дрехи, когато навън е много топло.

От друга страна, ако изписването е през зимата, то можете да облечете бебето в по-плътни дрехи (подходящи за сезона) и да му сложите шапка.

Важно е да помислите за тъканите на дрехите. Кожата на новороденото е нежна и деликатна, а някои материи и перилни препарати могат да раздразнят кожата и да предизвикат обриви.

Можете да изберете бебешки дрешки, изработени от органични и хипоалергенни материи, които не съдържат агресивни багрила. Също така можете да се доверите на перилни препарати, предназначени за бебета и малки деца.

Също така е добре да изберете дрешки, които нямат връзки или панделки, които да дразнят бебето. Те трябва да бъдат от еластична материя, която да не стяга бебето.

Децата бързо израстват дрехите си и няма смисъл (а и не е финансово изгодно) да купвате големи количества бебешки дрехи.

Необходимо е да имате по няколко бройки от всеки тип дрешки – между 5 и 7 цели бодита (които обхващат цялото тяло), 5-7 бодита, 5-7 еластични клинчета или панталони, 3-4 пуловерчета или суитчъри, 2 шапчици, 5-7 пижамки, 5-7 чифта чорапи или терлици.

За какво трябва да помислите при закупуването на бебешки спален комплект?

Подобно на дрешките, спалното бельо също влиза в контакт с бебешката кожа и може да я раздразни.

По тази причина е добре да потърсите спални комплекти, които да бъдат направени от органични и хипоалергенни материи, които да бъдат нежни с кожата на бебето.

Обикновено спалният комплект съдържа одеяло, чаршаф, възглавничка и/или калъфка за възглавничка. Подобно на дрехите, спалното бельо трябва да бъде подходящо за времето и сезона.

Препоръчително е да си закупите 2-3 комплекта, за да имате винаги резервен вариант при инциденти.

Разбира се, спалното бельо е само малка част от нещата, необходими за спокойния и комфортен сън на вашето дете – креватче, подходящ матрак, протектор за матрак, кошарка, бебефон и т.н.

За какво трябва да помислите при закупуването на бебешки пелени?

Независимо дали използвате пелени за еднократна или многократна употреба, то те ще сред нещата от най-голяма необходимост – бебетата средно използват около 12 пелени на ден.

В тази връзка е добре да предвидите достатъчен запас от пелени, които да сменяте.

Ако сте решили да използвате пелени за еднократна употреба, то можете да използвате по-малки разфасовки, за да видите кои пелени са най-комфортни за вашето дете.

Заедно с пелените е добре да се снабдите с бебешки кърпички, които да бъдат подходящи за кожата на вашето дете.

Също така е добре да имате маса за повиване или подложка, върху която да поставите бебето и да смените пелената му.

В последните години подложките за смяна на пелени са много удобни, тъй като така можете да сменяте пелените на бебчето си навсякъде.

За какво трябва да помислите при закупуването на бебешки принадлежности за баня?

Както вече неколкократно споменахме, бебешката кожа е много чувствителна и по тази причина е необходимо да използвате т.нар. бебешка козметика.

Това включва не само кремовете за подсичане, но и шампоан, душ гел, лосион.

Обикновено бебешката козметика е нежна към бебешката кожа и не предизвиква раздразнения.

Освен това е важно да осигурите бебешка вана (корито), в която лесно и удобно ще можете да къпете своето бебе.

Също така е добре да вземете една или две кърпи, с които да подсушите бебчето след баня. За целта отново е важно да изберете кърпа, която да бъде хипоалергенна и подходяща за бебешката кожа.

Някои деца обожават да се къпят, а други пък се страхуват от течащата вода.

За да предразположите детето си, можете да му дадете играчка, подходяща за къпане – по този начин лесно можете да предотвратите недоволните и нацупени физиономии.

За какво трябва да помислите, когато купувате детски играчки?

Детските играчки са неизменна част от детството на всеки човек. Те се различават не само по своето предназначение и външен вид, но и по това, че имат специални указания за възрастовата група, към която детето ви принадлежи.

Някои играчки съдържат дребни части, други пък са направени от изкуствени влакна – всички играчки от тези два типа са абсолютно неподходящи за новородено или за бебе до една годинка.

Играчките с влакна или малки частици могат да предизвикат задавяне или да бъдат погълнати от бебето!

Все пак децата на възраст до 2-3 години все още нямат изградени навици и бързо поставят в устата си всичко, което видят.

Що се отнася до новороденото, играчките с косми и малки частици могат да предизвикат нараняване или задушаване. Ето защо е добре да заложите на играчки, които не се разглабят.

Можете да се доверите на водоустойчивите играчки като бебешките книжки с картинки, дрънкалки, писукащи играчки и т.н. Важно е в началото играчките да бъдат по-меки и определено да бъдат безопасни.

Ако не сте сигурни дали дадена играчка е подходяща за вашето дете, то можете да погледнете етикета или опаковката ѝ.

Там със сигурност пише за каква възрастова група е предназначена.

Какво друго е необходимо за новороденото?

Основни неща, които е добре да закупите, са количка и детско столче за кола – отглеждането на детето в първите му години е немислимо без тези две неща.

Също така е добре да се запасите с основни неща, свързани с храненето – шишета, термоси, помпа за изцеждане на кърма, както и биберони, залъгалки.

Подобно на играчките, бебешките биберони и шишета също се различават по това за каква възраст са предназначени.

Това е от голямо значение, тъй като за новородените се препоръчва използването на биберони или шишета с биберони, които наподобяват усещането на майчината гърда – така бебето ще може да “разпознае” биберона и ще може да се храни спокойно.

Също така е добре да си вземете продукти (крем или пудра) за подсичане – както знаете бебетата носят постоянно памперси и кожата им често се подсича и предизвиква дразнения. Ето защо трябва да бъдете подготвени с необходимите продукти.

 

Подготовката за новороденото не е лесен процес…

Но когато започнете от по-рано и направите списък с необходимите неща, то всичко ще протече по план и няма да има за какво да се притеснявате.

В следващите няколко реда ще ви представим най-добрите комплекти за изписване на новородено, които се предлагат на българския пазар…

1. Комплект за изписване Cangaroo


Комплектът се състои от 6 части, които са в приятен бежов цвят. Комплектът е подходящ както за момче, така и за момиче.

Комплектът е изработен от памук и съдържа боди, панталони, жилетка, лигавник, ръкавички и шапка. Този комплект е много подходящ за по-студено време.
Купи сега

2. Комплект за изписване Бебе Мания


Този комплект се състои от 7 части и е много подходящ за момиченце. Дрехите са изработени от памук.

В този комплект има пелена, възглавница, рокля с дълъг ръкав, панталон, шапка, боди и буйки.

Пелената има вата, която я прави мека и удобна за използване, а възглавничката е подходяща както за детското креватче, така и за бебешката количка.
Купи сега

3. Комплект за изписване SAN BEBE


Комплектът се предлага в красивия и нежен цвят екрю, което го прави идеален за повод като изписването. Той е подходящ за момиченца.

Той се състои от шапка, ръкавички, лигавник, ританки и блуза с дълъг ръкав, боди с къс ръкав. Дрехите са изработени от хипоалергенна материя.
Купи сега

4. Комплект за изписване Little Sunshine


Луксозният комплект съдържа одеяло за повиване и шапка, които са бели на цвят и имат големи панделки в прасковен цвят.

Шапчицата е изработена от памучен трикотаж. Тя е разтеглива и е много мека на допир. Одеялото е изработено от 100% памук ранфорс.

Одеялото и шапчицата са изключително подходящи за изписването на малко момиченце.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Комплект за изписване Babybow


Летният комплект за изписване е предназначен за изписването на момиченце. Той съдържа пижама с къс ръкав, лигавник, шапка и чорапи, а всички те са опаковани в красива опаковка.

Всички части от комплекта са изработени от 100% памук. Комплектът се предлага в нежно розово и е чудесен вариант за изписване на момиченце.
Купи сега

6. Комплект за изписване Babycare


Комплектът за бебе се предлага в цветната комбинация от синьо и бяло и е много подходящ за изписване на момченце.

Комплектът съдържа две пижами горнище и долнище, чорапи и ръкавици. Материята, използвана за направата на дрехите, е подходяща за бебешката кожа.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!