Всички категории

8-те Най-Добри Гейминг Компютри

Гейминг световете са необятни и в същото време са може би най-завладяващите светове на нашето съвремие. Без подходящите условия обаче няма как да им се насладите, колкото и да ви се иска.

Ако сте привърженици на гейминга и искате да бъдете в крак със съвремието си, определено си заслужава да инвестирате в специализиран гейминг компютър!

С всяко следващо поколение компютърните игри стават все по-претенциозни към характеристиките на дадено устройство. Колкото и страхотен да е бил компютърът ви преди няколко години, с всеки изминал месец той се приближава повече до предела на своето време.

Това е така, тъй като технологиите се развиват постоянно – развиват се компютърните игри, трябва да се развият и компютрите.

Все още бихте могли и сами да конфигурирате компютърната система, от която се нуждаете. Имайте предвид обаче, че ако се насочите към продуктите на по-големите компютърни компании, в никакъв случай няма да сбъркате.

Дори напротив – постоянно растящите цени на видеокарти, процесори, RAM и ROM памети могат да ви бъдат спестени. Производителите се грижат за идеалната конфигурация на максимално достъпната цена.

В същото време гаранциите, с които вървят техните продукти, никак не са за подценяване. Те са достатъчно дълги, така че ще ви спестят всякакви грижи. И ако случайно натиснете старт бутона, а нищо не стартира – няма защо да се притеснявате.

Как обаче да подберете точния гейминг компютър на фона на страхотното непрекъснато обогатяващо се разнообразие от предложения в момента? Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви отговорим на този въпрос.

В него ще откриете цялата необходима информация за гейминг компютрите. Когато се запознаете с нея, със сигурност ще имате възможност да подберете възможно най-добрата оферта.

А за да ви улесним максимално, в края на статията дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения

Какво прави гейминг компютрите по-добри от традиционните компютри?

Гейминг компютрите са системи, проектирани специално за игране на компютърни игри. Това означава, че в общи линии всички техни изграждащи елементи са комбинирани така, че да ви осигурят възможно най-доброто представяне в тази посока.

Това означава по-добър графичен процесор, по-оперативен централен процесор, централен процесор, повече RAM, повече ROM, по-добро охлаждане.

Изобщо всичко, от което се нуждаете за съвършеното гейминг преживяване, е интегрирано в компютърната ви система.

Естествено, с един гейминг компютър можете да правите много повече от просто игрането на игри. Един традиционен компютър обаче далеч няма да ви осигури същите възможности.

Конвенционалният компютър например разполага с вградена видеокарта. Тя ще ви позволи да играете някои по-леки игри и да извършвате леки видеоредакторски задачи.

В никакъв случай обаче няма да успее да се справи с много от най-новите игри, които са особено взискателни към системата. С един гейминг компютър ще имате шанса да играете всяка игра при максимално висока честота на кадрите и по-завладяваща графика.

Освен външната видеокарта гейминг компютрите често са оборудвани и с множество допълнителни технологии. Цялата система се стреми да направи гейминг преживяването ви възможно най-добро и завладяващо.

Гейминг компютрите са страхотни и за по-сериозна обработка на видео кадри. В същото време без възможностите на един гейминг компютър надали ще можете да си позволите да стриймвате в Twitch или YouTube достатъчно ефективно.

Не бива да пропускаме и факта, че гейминг компютрите обикновено са проектирани така, че да ви позволят постоянно да ги подобрявате.

Така системата и нейният потенциал ви гарантират, че ще бъдете винаги в крак със стремглаво развиващата се гейминг вселена.

Гейминг компютрите определено са много по-добри от традиционните компютърни системи. Единствено от вас зависи обаче дали ще изберете да се снабдите с подобно устройство.

За какво трябва да помислите преди покупката на гейминг компютър?

Невероятното представяне на гейминг компютрите върви ръка за ръка и с по-високите им цени. Въпреки това обаче, ако сте запалени по гейминга, вероятно това никак няма да ви притесни.

Така или иначе сме сигурни, че искате да сключите възможно най-изгодната сделка. Тъкмо затова ви съветваме внимателно да прецените точно от какво се нуждаете, преди изобщо да започнете да се насочите към магазина.

Има няколко ключови неща, за които определено си заслужава да помислите преди покупката на един гейминг компютър. Съобразете ги внимателно и със сигурност ще направите възможно най-добрия избор.

Вашите собствени нужди

Може би първият въпрос, на който трябва да си отговорите, когато се насочвате към гейминг компютрите, е от какво точно се нуждаете. Отговорът на този въпрос до голяма степен зависи от това за какво искате да използвате бъдещата си компютърна система.

Ако искате да разполагате с възможност да играете всяка компютърна игра, която излиза на пазара, определено ще се наложи да се насочите към по-мощните устройства. Без техните характеристики просто няма да имате шанса да отговорите на изискванията от страна на непрекъснато развиващия се гейминг свят.

Те ще ви осигурят възможно най-висока работна честота, достатъчно работна памет и графични условия за най-доброто преживяване.

В същото време обаче, ако не сте чак такива запалянковци на тема компютърни игри, вероятно ще успеете да минете и с по-малко оперативно устройство.

Не всяка новоизлязла игра ще изисква от един компютър представяне от възможно най-висок клас. Много от игрите не са толкова претенциозни нито по отношение на графиката, нито по отношение на капацитета.

Освен това много от по-взискателните игри всъщност могат да си позволят съвместимост и с по-слаби компютърни системи. В този случай просто ще ви се наложи да се лишите от възможно най-доброто представяне на самата игра.

Вероятно ще пропуснете някои графични детайли, но пък така няма да имате проблеми с начина, по който върви самата игра. Без досадни зацепвания и без излишни нерви.

Възможно е обаче всичко, за което искате да използвате един компютър, далеч да не се свежда до играене на игри от най-висок клас. В този случай инвестицията в един гейминг компютър може би дори не е особено добра идея. В крайна сметка много от по-слабите устройства също ще ви свършат работа.

Ако вие самите имате изисквания към представянето на системата си обаче, гейминг компютърът се оказва задължителен.

Вашите гейминг навиците

Всеки човек е различен. Различни са и нашите навици. Ситуацията с гейминг света в никакъв случай не стои встрани от това положение.

Има геймъри и геймъри. Някои истински запалянковци искат постоянно да са в крак с всичко. Всяка новоизлязла игра трябва да бъде преживяна поне веднъж.

От друга страна, други геймъри просто някога са се влюбили в една компютърна игра и ѝ остават посветени докрай.

Някои геймъри обичат мултиплейър игри, докато други предпочитат усамотението на някоя величествена “open world” игра.

Разнообразието от гейминг любители е толкова голямо, колкото и самият гейминг свят. Именно затова всеки производител се стреми да отговори на вкусовите особености на своите потенциални потребители. Естествено, компютърните системи сами по себе си също трябва да отговорят на многообразието от желания.

Повечето стратегически игри например далеч не са толкова претенциозни – нито към графиката, нито към оперативността на едно компютърно устройство. Много от мултиплейър игрите (като повечето шутъри например) пък могат да минат без излишните разсейващи детайли.

Казано накратко – бихте могли да си осигурите някои страхотни преживявания и без най-мощния гейминг компютър. Това обаче зависи от вас самите.

Ако предпочитате максималната детайлност и безкомпромисната скорост, то тогава специално за вас са създадени гейминг компютрите от най-висок клас.

В същото време обаче трябва да се замислите внимателно и колко точно имате намерение да използвате дадено устройство. Ако сте наистина запалени и засядате пред компютъра за няколко разпускащи часа всяка вечер, вероятно бихте изисквали възможно най-доброто представяне от своята система.

В случай че играете по някоя игра само от време на време, детайлите може и да не ви правят особено впечатление. Освен това, ако не сте особено компетитивно настроени, дреболиите в представянето на вашия компютър вероятно нямат никакво значение.

И все пак, ако сте истински ценители на качеството, винаги ще се стремите към възможно най-доброто.

Вашия бюджет

Най-доброто обаче често върви ръка за ръка с най-високата цена. За жалост, не всеки има възможност да си позволи най-скъпите предложения. А повярвайте ни, гейминг компютрите от най-висок клас могат да достигнат наистина високи цени.

Тъкмо затова е необходимо, преди изобщо да се насочите към различните магазини, внимателно да определите тавана на своя бюджет. Помислете детайлно точно колко средства сте готови да отделите за подобна покупка.

Цените на гейминг компютрите започват от около 1000 лв., но доста бързо могат да пораснат до няколко хиляди лева. Устройствата от най-висок клас дори преминават в категориите на двуцифрените суми.

Съветът ни към вас е да се информирате достатъчно добре, за да знаете точно за какво да следите. Така ще придобиете способностите да избягвате маркетинговите капани на различни производители, които се опитват да ви залъжат с високопарни думи и характеристики, от които нямате нужда.

Също толкова важно обаче е да бъдете наясно със собствените си необходимости. Запознайте се с изискванията на любимите си игри към едно компютърно устройство. Съобразявайки се с тях, ще знаете точно от какво се нуждаете и от какво можете да си позволите да спестите някой лев.

Така или иначе предварително определеният бюджет ще се превърне във ваш верен съветник по време на търсенето ви. Благодарение на него много бързо можете да отсеете голяма част от продуктите и да се ориентирате към онези предложения, ценовият диапазон на които отговаря на собствените ви изисквания.

По този начин много по-лесно ще можете да направите сравнението, защото ще се налага да сравнявате по-малко продукти. Добрите оферти бързо ще изплуват на повърхността.

А изборът на най-добрата сделка е оставен изцяло във вашите собствени ръце.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на гейминг компютър?

Отвъд първоначалните съображения има още няколко основни неща, на които трябва да обърнете внимание, ако искате да се сдобиете с възможно най-добрия гейминг компютър.

Тези устройства си имат куп характеристики и особености. В тази секция ще ви запознаем с най-ключовите от тях.

Капацитет

Във връзка с капацитета на един гейминг компютър, трябва да обърнете внимание на неговата работна памет (RAM) и на неговата вътрешна памет.

RAM паметта съхранява данни временно, докато компютърът изпълнява различни задачи. Естествено, с колкото повече оперативна (работна) памет разполагате, толкова повече задачи ще може да изпълнява вашият компютър едновременно.

Изискванията на различните игри към работната памет на вашия компютър растат с всяко поколение. Въпреки че около 8 GB RAM е минимумът, който ви е необходим, за да играете игри, в много от случаите те се оказват просто недостатъчни.

Именно затова ви препоръчваме да се насочите към моделите, които ви предлагат поне 16 GB RAM.

Всяка игра изисква няколко типа данни да бъдат обработвани от компютъра ви едновременно. Именно затова високото количество работна памет е особено важно за всеки геймър.

За щастие, този компонент от компютърната система не е особено скъп и в същото време повечето системи позволяват разширения. Ако решите, винаги можете да се снабдите с допълнително RAM. Само се погрижете видът RAM, който си закупите, да бъде съвместим с останалите компоненти от системата ви.

Що се отнася до вътрешната памет, в гейминг света количеството е важно, но скоростта е ключова.

Традиционните твърди дискове (HDD)
все още имат приложения, тъй като предлагат наистина голям капацитет от място за съхранение на вашите любими игри. Данните при тях се съхраняват на въртящи се дискове. Колкото по-бързо се върти диска, толкова по-бързо ще бъдат четени и записвани данните.

SSD твърдите дискове, от друга страна, са много по-предпочитани в гейминг света. Те са базирани на флаш памет и не разполагат с движещи се елементи.

Именно затова са много по-бързи в стартирането на компютъра, стартирането на игри. В същото време създават по-малко шум и произвеждат по-малко топлина.

Освен това, за щастие, по-малкият капацитет на фона на HDD устройствата до голяма степен вече е превъзмогнат.

Мощност

Най-важните фактори, определящи мощността на един гейминг компютър, са централният и графичният процесор.

Наистина сериозните игри изискват сериозна графична мощност от страна на вашия компютър. Повечето конвенционални компютърни системи вървят с вградена в процесора графична обработка. Много от съвременните игри обаче изискват допълнителна графична карта.

Тя ще позволи обработката на графиката да се реализира независимо. Това сериозно ще повиши производителността на всеки компютър.

Изборът на подходящия графичен процесор до голяма степен зависи от особеностите на игрите, които играете. Някои игри могат да се реализират и с по-обикновени графични карти. Други обаче ще изискват от вас всичко, което можете да им дадете.

Ако искате да играете игрите от последно поколение с максимално високи графични настройки, ви съветваме да инвестирате в онзи модел, който ви предлага най-бърза графична обработка и най-голямо количество вградена оперативна памет.

От друга страна, самият процесор на компютърната система определя скоростта, с която компютърът ви може да изпълнява определени задачи. Всяко ново поколение игри подлага системата на все по-сериозни изпитания. Стабилният процесор обаче е онзи компонент от вашето устройство, който му помага да ги преодолее.

Няколко са факторите, които определят добрия централен процесор.

От една страна, важно е с колко ядра разполага вашият процесор. Колкото повече – толкова по-добре. Процесорът разпределя изпълнението на задачите между всяко от ядрата и така става максимално ефективен.

Добре е да знаете от колко ядра се нуждаят любимите ви игри, за да можете да подберете по-внимателно.

Важен е също броят на нишките, които организират данните, обработвани от ядрото. Накратко – по-голямото количество нишки са полезни за изпълнението на повече задачи.

Принципът “колкото повече – толкова повече” работи с пълна сила и що се отнася до работната честота на процесора. Около 2 GHz могат да ви бъдат достатъчни. За идеално изпълнение на най-модерните и взискателни игри обаче ви съветваме да се насочите към поне 3 GHz.

Технически качества

Техническите качества на една компютърна система също зависят от множество фактори. Цялостното представяне на вашето устройство ще зависи преди всичко от работната и вътрешната му памет, както и от графичния и централния му процесор.

Въпреки това обаче има още няколко ключови компонента, изграждащи компютърната система, които могат да се окажат особено определящи.

Разбира се, изграждането на целия хардуер е зависим от неговата основа. Именно затова, независимо колко мощен компютър искате, винаги трябва да се погрижите за неговите кутия, дънна платка, охлаждане и захранване.

Дънната платка е основата, върху която се интегрират всички останали компоненти от системата. Те са създадени така, че да бъдат съвместими с определен тип цокъл. Именно затова е важно да съобразите цокъла на процесора си с този на дънната си платка.

При готовите гейминг компютри това съображение е направено от производителя. Въпреки това обаче трябва да бъдете наясно със съвместимостта на платката си, ако планувате по-нататъшни ъпдейти.

Всяка дънна платка разполага с гнезда за всеки елемент от системата – от RAM модулите до портовете за дисплея.

Що се отнася до захранването на един компютър, то също трябва да бъде съгласувано с цялостната система. Захранващите устройства се предлагат в различни ватове, за да отговорят на потребностите на различните компютърни системи.

Охлаждането на устройството също е основополагащо за неговото представяне. Ако искате да се възползвате от целия потенциал на една компютърна система, погрижете се да бъде винаги добре охладена.

Вариантите тук се свеждат до добрата вентилация в кутията. Можете да попаднете на вентилатори за цялата кутия, на вентилатори, насочени към процесора, усъвършенствана система с течно охлаждане и различни комбинации между всичко това.

Когато системата ви е добре композирана, просто няма как да не се представя на ниво. Затова, колкото и да се доверявате на различните производители, винаги е добра идея да бъдете наясно с конкретните компоненти от бъдещото си устройство.

Дизайн

Дизайнът на една компютърна система далеч не засяга само нейната композиция. Разбира се, искаме от своите компютри не просто да се представят на ниво, но и да изглеждат добре.

Тъкмо затова ви съветваме да не пренебрегвате дизайна на компютърната си кутия. Особено ако тя самата е видима в стаята ви, надали бихте поискали непривлекателността ѝ да разваля гейминг преживяването ви.

Много от съвременните дизайни ви предлагат прозорци, за да демонстрирате съвършенството на компютърната си система. Можете да се оборудвате също със специално LED осветление, което допълнително да футуризира атмосферата на вашия гейминг компютър.

Естествено, важно е компютърната ви система да се вписва подобаващо в гейминг пространството в стаята ви. Също толкова важно е обаче да се погрижите тя самата да бъде композирана максимално съобразително и ефективно.

Тъй като гейминг света се развива буквално с всеки изминал месец, на геймърите твърде често им се налага да правят подобрения по своите компютърни системи. Именно затова ви съветваме да се снабдите с такъв гейминг компютър, който ви осигурява възможност за това.

Това означава неговата кутия да бъде достатъчно голяма, за да може да побере допълнителни модули. В същото време обаче, ако вътре в нея е някакъв хаос от компоненти, нещата няма да се получат.

Тъкмо затова най-добре би било да се насочите към онези гейминг компютри, които ви предлагат систематизиран и ефективен дизайн.

Не забравяйте също, че е от ключово значение да оставите достатъчно пространство в компютърната си кутия. Само така ще имате възможност да осигурите подобаваща вентилация на постоянно работещите на пълни обороти компоненти в нея.

Комфортът, който вие им осигурявате, те ще ви изплатят с лихвите при блестящото си представяне.

Доверете ни се, бъдете достатъчно съобразителни и със сигурност ще останете доволни.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за гейминг компютрите, както ви обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Serioux Powered by ASUS


Serioux Powered by ASUS е същинско произведение на изкуството. Компютърната система е оборудвана със страхотния AMD Ryzen™ 7 5700G процесор, който по време на работа може да достигне до работна честота от цели 4,60 GHz. Усъвършенстваната система на процесора ще се погрижи да превърне вашето гейминг преживяване в истинска приказка. 8-те ядра и 16-те нишки на процесора се справят с всичко, пред което ги изправите. Системата е проектирана с 16 GB DDR4 RAM, която може да се развие до цели 128 GB. Вътрешната памет на този компютър възлиза на цели 500 GB SSD за максимална ефективност, на които можете да съхраните всяка игра, която пожелаете. Radeon™ Graphics 8 видео картата пък ще ви осигури съвършенството на картината.
Купи сега

2. ZenMaster Gaming Desktop PC System


Този настолен гейминг компютър е още едно страхотно предложение. Системата върви заедно с шестядрен Ryzen 5 2600 TURBO процесор, който може да достигне до работна честота от 3,9 GHz при изпълнението на задачите, които му поставяте. В същото време устройството разполага с цели 16 GB DDR4 RAM, които ще ви свършат прекрасна работа за множество игри, а и не само. AMD Radeon R7 240 видео картата на машината върви заедно с 4 GB самостоятелна работна памет, за да можете да играете игрите си при идеални визуални условия. А за да комбинира много място за съхранение със скоростна обработка на данни, този модел върви заедно с 1000 GB HDD и 120 GB SSD.
Купи сега

3. Gaming HP Pavilion TG01-1039nq


HP споделят със своите потребители Pavilion TG01-1039nq. Този висококласен гейминг компютър ще ви осигури невероятни гейминг условия. Работната му памет възлиза на цели 16 GB, а в същото време вътрешната памет на системата е от порядъка на цял 1 TB SSD PCle. Процесорът на устройството е AMD Ryzen 7. Разполага с 8 ядра, 16 нишки и по време на работа може да достигне до цели 4,4 GHz работна честота. Персонализиран и ефективен дизайн, висока производителност, страхотна графика – с този гейминг компютър получавате всичко това.
Купи сега

4. Lenovo IdeaCentre Gaming5 14ACN6


Lenovo не остават по-назад от своите конкуренти. Този гейминг компютър, конфигуриран от тях също може да ви осигури някои незабравими преживявания в света на компютърните игри. AMD Ryze 5 5600G процесорът на устройството в Turbo Boost режим достига до работна честота от порядъка на 4,4 GHz. В същото време за скоростта на системата се грижат както 16 GB DDR4 RAM, така и специализиран SSD твърд диск. Благодарение на него получавате цели 512 GB за съхранение на всички желани данни. Графичната карта на IdeaCentre Gaming5 14ACN6 е NVIDIA® GeForce® GTX 1660 SUPER, която ви осигурява цели 6 GB специално за обработката на графичните данни. Всяка игра ще върви като по вода.
Купи сега

5. GoldMaster2


Представяме ви още един висококласен гейминг компютър. GoldMaster2 е проектиран с невероятния процесор на Intel OCTA-Core i7-9700, който в TURBO режим може да достигне до работна честота от порядъка на цели 4,7 Ghz. На ваше разположение е предоставен цял 1 TB вътрешна памет на HDD твърд диск. За да не загуби скорост цялата система обаче, заедно с него върви и специален SSD твърд диск, който ви осигурява допълните 240 GB свободно пространство. Работната памет на машината е от порядъка на 16 GB, а видео картата ще ви осигури допълнителни 4 GB RAM изцяло за обработка на графичните данни.
Купи сега

6. ExxtremeHD


ExxtremeHD е една идея по-достъпен гейминг компютър, който обаче в никакъв случай не отстъпва на своите конкуренти. В композицията на системата е включен 6-ядрения процесор на Intel i5-10400, който по време на работа може да достигне до работна честота от порядъка на 4,3 Ghz. В същото време на ваше разположение са предоставени 16 GB RAM, както и страхотна видео карта Nvidia Geforce GDDR5, която върви заедно с още 4 GB RAM за графична обработка. 1000 GB HDD заедно с 240 GB SSD съхранение на данни ви осигуряват както страхотно свободно пространство, така и невероятна скоростна обработка на информация.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Nitro Ultra3


Представяме ви още един страхотен гейминг компютър. Тази машина върви заедно с процесора Intel SIX-CORE i5-9400, който може да работи при честота от 4,1 GHz. За жалост, с това устройство ще изгубите от скоростта на SSD твърдия диск, но за сметка на това пък ще се радвате на цели 1000 GB HDD съхранение на данни. Високоскоростната работа на системата се компенсира от 16 GB RAM в комбинация с още 4 GB RAM, благодарение на страхотната видео карта AMD Radeon R9 370. Повярвайте ни, с този гейминг компютър със сигурност ще успеете да се насладите на всяка игра, която пожелаете.
Купи сега


8. Maximus Ultra2


Maximus Ultra2 е последното и най-достъпно предложение, което ще споделим с вас. При наистина ниската си за гейминг компютър цена това устройство ви осигурява доста прилични гейминг условия. Шестядреният му процесор е произведение на Intel. i9400 може да достигне до работна честота от цели 4,1 GHz в процеса си на работа. На ваше разположение са предоставени 8 GB работна памет. В зависимост от това какво играете подобно количество може да се окаже недостатъчно. За ваше щастие обаче в кутията има достатъчно пространство за подобрения. Видео картата, с която тази компютърна система разполага, ви осигурява допълнителни 4 GB RAM специално за обработката на графични данни. Вътрешната памет на компютъра възлиза на цели 1000 GB HDD, така че на нея ще можете да съхраните всичко, което пожелаете.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!