Всички категории

7-те Най-Добри Ледогенератори и Машини За Лед

Лед, лед, лед! Той е неизменна част от лятното ни ежедневие…

Предлаган в най-разнообразни форми и размери, присъствието му придава на напитките ни не само разхлаждаща нотка, но и естетичен привкус.

И независимо дали желаете да поддържате перфектни условия в заведението си или просто искате да си осигурите прохлада през горещите дни у дома, машините за лед са страхотен избор за вас.

Съмнявате се? Нека ви убедим…

В това ръководство сме ви дали ценни насоки в търсенето на ледогенератори като в допълнение сме ви предложили и някои от най-впечатляващите предложения за продукти на пазара, които със сигурност ще ви впечатлят.

Какви видове ледогенератори съществуват?

На първо място в търсенето на машина за лед е важно това да прецените внимателно какви са вашите нужди и очаквания от покупката.

Все пак не забравяйте, че най-основната задача на този тип устройства е да ви улесняват и да ви предоставят перфектни условия в работата или ежедневието.

Точно в това отношение, ледогенераторите могат да разпределят в три основни категории – мобилни (модуларни), диспенсърни и професионални.

Мобилен ледогенератор

Мобилните ледогенератори в чисто визуален план наподобяват кутии или хладилни чанти. Те, обаче, се отличават с добра мощност и производителност напълно практична за употреба в домашни условия.

Характерно за този тип машини за лед е, че в повечето случаи са много компактни и леки, което съответно ги прави удобни за пренасяне и използване във всякакви условия.

Освен това, често този тип машини са и с модулни, лесни за разглобяване конструкции, които правят почистването и поддръжката им значително по-лесна.

Диспенсърен ледогенератор

Диспенсърните ледогенератори, както сами можете да се досетите от името им, са много сходни по механизъм с класическите диспенсъри като при тях можете да получавате определено количество лед само с едно натискане на бутон.

Може би сте виждали подобен тип машини за лед като част от модерните хладилници или самостоятелно прикрепени към туба с вода.

Е, те са страхотен избор за употреба както у дома, така и в по-малки по динамичност заведения.

Удобният им интерфейс, най-често снабден с оптични сензори, сигнализиращи при проблем, в комбинация с чистия им процес на работа, определено ги прави впечатляващи. Те, обаче, имат и един основен недостатък – по-трудни са откъм поддръжка.

Професионален ледогенератор

Ако имате сериозен и натоварен бизнес, обаче, няма какво да се замисляте – нуждаете се от професионален ледогенератор.

Този тип модели действат напълно самостоятелно като са с доста сложни системи на устройство и големи размери.

Характерно за тях е и това, че са с много висок работен капацитет, бърз процес на ледогенериране и интелигентни дизайни.

Е, може би сами се досещате кой е най-основният им недостатък – прекалено скъпи са и цялостното им захранване не е особено икономично в енергиен план.

Какво трябва да съобразите при избора на ледогенератор?

Разбира се, от ключово значение за практичността на машината за лед в ежедневието ви е това тя да притежава отлични за вашите нужди и очаквания характеристики…

Работен капацитет

На първо място в търсенето на ледогенератор трябва да подберете модел с продуктивност, отговаряща на изискванията ви.

Това да знаете машина с какъв работен капацитет желаете е от ключово значение за вашето удобство и осигуряването на перфектни условия на ледогенериране в ежедневието ви.

За използване на ледогенератора у дома, оптимален вариант за вас би бил модел с работен капацитет 6 кг./24 ч. За бизнес цели, обаче, трябва да се съобразите с доста повече неща…

За да може да изчислите приблизително какво количество лед ще ви бъде нужно за пълноценен работен процес, ви съветваме да се съобразите със следния стандарт:

  • За пълноценно обслужване на маса в ресторант са ви нужни около 2 кг. лед на сервиране.
  • За пълноценно обслужване на стая в хотел са ви нужни около 2 кг. лед на нощувка.
  • За пълноценно обслужване на клиенти в бар ви е нужен около 1 кг. лед за 4 часа.
  • За пълноценно обслужване на клиенти в кафе са ви нужни около 500 гр. лед на сервиране.
  • За аранжировка към ястия (салати, меса, морски деликатеси) в ресторант са ви нужни около 15 кг. на ден.

Освен тези основни стандарти, обаче, е добре да вземете предвид и заетостта на бизнеса ви, активността на клиентите в определени диапазони от деня или седмицата, както и климатичните и сезонни нужди на заведението.

Тип охлаждане

Машините за лед се характеризират с два основни типа охлаждане – статично и динамично.

В това отношение отново трябва внимателно да прецените приоритетите и нуждите от ледогенериране в ежедневието ви.

Статичното охлаждане е значително по-изгодно откъм енергоикономичност, но пък разполага с доста по-ниска мощност. В повечето случаи, моделите с такъв тип охладителна система са най-вече приспособени за употреба у дома.

Динамичното охлаждане, пък, е много по-ефективно, модерно и продуктивно. То генерално е практичен избор за употреба в заведения или хотели, но, пък, е доста по-скъпо и трудно за поддръжка.

Вид лед

Това какъв лед произвежда машината е на пръв поглед често пренебрегван аспект при покупката.

Вида на леда, обаче, особено за комерсиални цели, е от наистина ключово значение…

Ледът на кубчета, например, е класически вариант.

Той е подходящ за охлаждане на всички типове храни и напитки като най-основното му предимство е, че се разтопява доста бавно.

Моделите, произвеждащи кубически лед са най-широко разпространени и се отличават с опростена механика и икономична, лесна за поддръжка конструкция.

Уви, обаче, техен недостатък е по-ниската им продуктивност и неособено бързия им ледогенериращ процес.

Кръглият лед, още познат като перлен, е изключително отличителен.

Той е малък по размер, но пък има много добри охлаждащи свойства.

Моделите ледогенератори, предлагащи такъв тип лед са с много фина механика, свързана с постепенно впръскване на вода в замразен цилиндър.

Важно е да отбележим, че предложенията, предназначени за оформяне на кръгъл лед нямат негативни страни, като изключим факта, че не са особено разпространени в пазарната мрежа и се произвеждат най-вече по поръчка.

Натрошеният лед, пък, е много популярен през последните години.

Той наподобява скреж и е често използван в средиземноморката кухня като допълнителен акцент в поднасянето на свежи меса и морски деликатеси.

Маханизмът на машините, които го произвеждат е много сходен на тези за кръгъл лед.

Макар, че са много практичен вариант, обаче, те изискват редовна и специална поддръжка.

Ако пък желаете да придадете на ежедневието си луксозен привкус, подберете машина за генериране на гурме лед.

Гурме ледът е иновационен, модерен и впечатляващ.

Той е с много нетипична осмоъгълна форма и висока плътност, гарантиращи не само перфектно охлаждане, но и естетическа наслада.

Този тип лед се произвежда само от машини със специално приспособени за целта системи, чийто най-основен недостатък, както може би се досещате е прекалено високата им цена.

Дизайн

Е, дизайнът на машината за лед също е важен аспект при покупката. В това отношение трябва да съобразите размера и конструкцията на уреда с това къде планирате да го разположите.

Не забравяйте, че основната задача на ледогенератора е да ви улеснява!

Именно затова бъдете прецизни в избора си и подберете този модел, който ще може да ви осигури максимална практичност при употреба.

Допълнителни функции

А за да си осигурите изключителен комфорт по време на употреба на ледогенератора, ви съветваме да подберете модел, снабден със смарт функции.

Те могат да бъдат най-разнообразни – от най-обикновен LED-дисплей, през безжично управление, та чак до термофункции и сензорни индикатори.

Тяхната цел е да направят използването на машината за лед приятен процес и разбира се – да ви осигурят сигурност и спокойствие във всеки един момент.

 
Е, вече знаете всичко най-важно, което трябва да имате предвид в търсенето на машина за лед…

Време е да ви представим и някои от най-добрите ледогенератори на пазара в момента…

1. StarLight MGY-1208GRТози вертикален ледогенератор се отличава с перфектно качество на работа и висока продуктивност. Моделът е с работен капацитет 12 кг./24 ч. и компактен дизайн, снабден с индикаторна светлина и система против хлъзгане.
Купи сега

2. Heinner HIM-120SСтилен и изключително удобен, този ледогенератор с фин дизайн ще изпълни ежедневието ви с удобство и прохлада. Моделът е с работен капацитет 12 кг./24 ч. и се отличава с висока мощност, почти безшумен режим на работа и сензорна индикаторна система.
Купи сега

3. Bartscher Compact Ice KТози модел ледогенератор се откроява с изключителна енергийна икономичност, удобен интерфейс и впечатляващ дизайн. Моделът разполага със статична система за охлаждане, много добра средна производителност – 10 кг./24 ч. и е снабден със сензорни индикатори за по-голяма прецизност при употреба.
Купи сега

4. Hobert DEWOORG KIM18Икономичност, качество и ефективност – този ледогенератор с динамична система на охлаждане и оптимална производителност от 12 кг./24 ч. определено ще ви впечатли. Моделът разполага с практичен дизайн с LCD-дисплей и система за интензивно замразяване.
Купи сега

5. Vivax IM-123BТози ледогенератор разполага с добра икономичност, отлична енергийна ефективност и висока мощност. Моделът също така се отличава с работен капацитет 12 кг./24 ч. и екосъобразна система за замразяване със защита от заскрежаване.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Clatronic EWB 3526Безшумен процес на работа и удобен интерфейс – този ледогенератор с работен капацитет 10 кг./24 ч. определено е отличен избор. Моделът разполага със статична система за охлаждане, компактен дизайн и практична за управление конструкция.
Купи сега

7. vidaXLАко сте в търсене на високопродуктивен модел, който да ви осигури максимален комфорт и сигурност дори и в най-натоварените работни условия, то това предложение е идеално за вас. Ледогенераторът разполага с работен капацитет 20 кг./24 ч., добра функционалност и удобен интерфейс.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!