Всички категории

9-те Най-Добри Препарати Против Мухъл

Мухълът е едно от най-неприятните неща, които човек може да види в дома си. Той “избива” на петна в различни цветове, като може и да има специфична съпътстваща миризма.

Мухълът е не само неприятен на вид, но може да повреди повърхностите, върху които се развива, както и да повлияе на човешкото здраве.

Той също така разваля интериора и уюта на дома, като в същото време придава неподдържан и неприветлив вид на помещенията.

Ако установите, че в дома ви има зона с мухъл, то е необходима вашата незабавна реакция! Колкото по-дълго се задържа мухълът, толкова повече щети може да нанесе върху вашето имущество и вашето здраве.

В миналото мухълът е бил изключително труден за премахванe. За щастие в наши дни има препарати против мухъл, които успешно се справят с мухъла и в най-труднодостъпните места.

Тези препарати се използват изключително лесно, а мухълът може да бъде отстранен за минути.

Обикновено тези препарати са изключително силни и трябва много да се внимава при тяхното използване.

Когато забележите някои сигнали за наличието на мухъл, то веднага трябва да реагирате и да откриете засегнатото място, както и причината за поява на мухъла. Така ще можете да предотвратите по-нататъшно развитие и повторна поява на мухъла.

Не забравяйте, че третирането с препарат е временно решение. Трябва да откриете причината за появата на мухъл и да отстраните проблема. В противен случай след известно време мухълът ще се появи отново.

А ако не можете да се справите сами, то ние ви препоръчваме да потърсите професионална помощ.

Препаратите против мухъл са чудесното решение за почистване на мухъл в домашни условия!

А употребата им е лесна и надеждна. В това ръководство ще ви представим какво представлява препаратът против мухъл, как работи и какъв е ефектът от него.

Какво представлява препаратът против мухъл и как работи?

Препаратът против мухъл обикновено е създаден на основата на белината, която може изцяло да разгради мухъла, както и да премахне всякакви видими следи.

По този начин елиминирате мухъла и почиствате ефективно.

Препаратите, обаче, могат да бъдат опасни за човека, ако не се използват по правилен начин. В тази връзка е много важно да използвате маска и ръкавици при употребата на препарат против мухъл.

Също така в повечето случаи препаратите оставят силна натрапчива миризма в помещението, която освен неприятна, може да предизвика и раздразнение на дихателната система.

Ето защо след употреба на препарат против мухъл е препоръчително да проветрите добре и по възможност да не нощувате в това помещение.

Кои са основните сигнали, които показват, че е необходима употребата на препарат против мухъл?

Наличието на мухъл или плесен може да се забележи не само видимо, но мухълът също така отделя специфична миризма, която също е показател за наличието му.

Не е задължително мухълът да се развива на видно място!

Той може да бъде зад мебели и електроуреди и да се развива безпрепятствено.

Ето защо е добре да обърнете внимание на миризмата. Ако в дадено помещение усещате миризма на влага и застоял влажен въздух, то е много възможно в стаята да се развива мухъл. В такъв случай трябва да реагирате бързо.

Други сигнали, които показват, че има мухъл и плесен, са отлепването на тапети, обезцветяването на килими, тъмни или светли петна по стените, влага, потъмняване на фугиращата смес между плочките, както и често кихане, кашляне и прояви на астма.

Най-често мухълът се развива по стените и ъглите на помещенията.

Обикновено това се дължи на задържаната влага. Причина за това задържане може да бъде нередовно проветряване, използването на сушилни или сушенето на дрехи вътре в стаята, готвене, задържане на влага в банята и т.н.

Мухълът обаче може да се развие не само върху стените и ъглите.

Обикновено плесента и мухълът се хранят с влага върху различни видове повърхности.

Това развитие на плесента и мухъла поврежда повърхностите, тъй като влошава структурата и качеството им или оставя петна.

В същото време отделя и миниатюрни спори, които могат да предизвикат дихателни проблеми и болести. Мухълът е и изключително дразнещ за хората с алергии и астма.

Мухълът може да се развие дори върху дрехите, които сте забравили в пералнята или които не са били достатъчно сухи, за да приберете в гардероба.

Той може да се развие и върху мебели, особено ако са в близост до стена или ъгъл с мухъл, или пък се намират във влажно помещение.

Защо мухълът е опасен?

Както вече споменахме, мухълът може да повлияе на човешкото здраве по няколко начина.

При храненето с влага мухълът отделя спори, които “витаят” във въздуха. Спорите могат да раздразнят дихателната система и да породят редица дихателни проблеми и болести.

Също така спорите на мухъла могат да предизвикат раздразнения при хора, страдащи от алергии и астма.

Сред видовете мухъл е и т.нар. черен мухъл (stachybotrys chartarum) – той е най-честият причинител на респираторни проблеми.

Какви видове препарати против мухъл познаваме?

Както вече стана ясно, мухъл и плесен могат да се развият навсякъде и върху всякакви повърхности.

В тази връзка има препарати против мухъл, които са специално предназначени за различни повърхности – за бани, мебели, дрехи, стени.

Разбира се, съществуват и препарати, които са с универсална употреба.

Съществуват различни форми на препаратите против мухъл. Основно те са течни или под формата на спрей, но могат да бъдат прахообразни или под формата на гел.

Най-разпространени са спрейовете, защото са изключително удобни. С тях е необходимо просто да напръскате засегнатата зона и за нула време резултатите са на лице.

Най-често именно спрейовете са предназначени за универсална употреба.

Спрейовете са подходящи за твърди и непорести повърхности, където препаратът може да престои за повече време.

От друга страна гелът се използва за по-малки зони с мухъл, а прахообразните препарати се използват за третирането на засегнати меки повърхности като мебели, дрехи, килими и т.н.

Какво трябва да имате предвид при закупуването на препарат против мухъл?

При закупуването на препарат против мухъл трябва да имате предвид няколко неща…

Съобразете вашите нужди…

Помислете за каква зона ще използвате препарата против мухъл. Както вече споменахме, различните видове препарати са подходящи за третиране на различни видове повърхности.

Също така някои повърхности са по-деликатни и изискват определени грижи и препарати.

Типът повърхност е от значение…

Видът на повърхността, върху която се е появил мухъл, също е от значение при избора на препарат. Специалистите различават три вида повърхности – порести, полу-порести и непорести.

Порестите повърхности обикновено са платовете и килимите, полу-порестите са кожи и някои видове пластмаса, а непорестите са обработена дървесина и запечатани плотове.

Качеството трябва да бъде на ниво!

Качествените препарати против мухъл в повечето случаи са най-ефективни. Доверете се на препарати с доказано качество и със сигурност няма да сгрешите.

От друга страна качествените препарати против мухъл в повечето случай са с по-висока цена от препаратите с по-ниско качество.

Бюджетът не е за пренебрегване…

На последно място (но не и по важност) е добре и да помислите за средствата, които сте склонни да отделите за препарат против мухъл.

Да, качествените препарати са най-доброто решение, но ако те не отговарят на вашия бюджет, то тогава е добре да намерите компромисен вариант.

Все пак вашето домакинство има и други разходи, които са не по-малко важни.

Как да използвате препарата против мухъл по най-добрия начин?

Обикновено всеки препарат против мухъл има упътвания за употреба върху опаковката си, които е добре да следвате.

И все пак има някои основни правила за работа с препарат против мухъл, към които можете да се придържате, независимо какъв е препаратът, който ще използвате.

Бъдете съобразителни!

Специалистите препоръчват предметите с пореста повърхност, които са мухлясали, по възможност да бъдат заменени или изхвърлени, тъй като замърсяването може да достигнало дълбоко във влакната.

От друга страна за непорестите повърхности се препоръчва засегнатата зона да бъде третирана с препарат, след което е необходимо препаратът да престои за известно време. Накрая можете да попиете останалото съдържание с микрофибърна кърпа.

Ако мухълът се появи отново, то е възможно да има някакъв “скрит” проблем, който да причинява мухъла и неговото бързо разрастване. В такъв случай е добре да се свържете със специалист, който да установи какъв е проблемът и да даде решение.

Вземете необходимите мерки за безопасност!

Други основни правила при работа с препарат са мерките за безопасност. Както вече неколкократно споменахме, препаратите против мухъл имат силни съставки, които могат да навредят на здравето ви.

Когато използвате препарат против мухъл носете маска и ръкавици – без значение какъв тип препарат използвате, неговата формула може да бъде опасна.

Проветрете добре след като използвате препарат, или ако третирате определен предмет – оставете го на проветриво място.

 

Надяваме се, че сме ви помогнали с нашите съвети…

Използването на препарат против мухъл не е сложна задача, но все пак има някои тънкости, с които е добре да бъдете запознати.

Сега е време да ви представим и подбраните от нас препарати против мухъл, които смятаме, че са сред най-ефективните на българския пазар.

1. Спрей против мухъл Sano


Спреят против мухъл е подходящ за употреба върху керамика и пластмаса. Той е подходящ за почистване на мухъл в баня, като основно е предназначен за използване върху мивка, вана и душ.

Този спрей ефективно отстранява мухъла и почиства останалите следи, като осигурява свежест и чистота във вашата баня.
Купи сега

2. Спрей против мухъл Ceresit Stop All in One


Този препарат е отлично оръжие в борбата с мухъла. Той може да се използва за засегнати зони както на открито, така и на закрито.

Препаратът може да се използва за обработването на различни повърхности и помещения – мазета, градини, вътрешни и външни стени, огради, декоративни елементи, уплътнения на прозорци. Самият препарат има избелващ ефект, а миризмата му е много по-слабо изразена, отколкото при други препарати.
Купи сега

3. Препарат против мухъл и плесен MANIA АНТИ МУХЪЛ


Препаратът против мухъл и плесен MANIA бързо и ефективно унищожава мухъла и плесента. Той е чудесно средство и за случаите, когато мухълът е наслоен.

Този препарат е предназначен за употреба върху фаянс и теракот, което пък го прави отличното решение за отстраняване на мухъл в банята или в мокрото помещение.
Купи сега

4. Почистващ препарат против мухъл и влага Savo


Почистващият препарат Savo е чудесно средство за борба с мухъла и влагата. Той може да се използва върху външни и вътрешни дървени, гипсови или боядисани повърхности.

Препаратът може да почисти мухъла и от най-труднодостъпните ъгли, благодарение на приставката-спрей. Този препарат е универсален – може да се използва за различни помещения, бани, спа центрове, басейни, сауни и т.н.
Купи сега

5.Професионален разтвор против мухъл Saratoga Anti-plug Z10


Професионалният разтвор се справя отлично с мухъла и плесента. Той може да се използва както за външни и вътрешни зони.

Разтворът е универсален – той е подходящ е за кухня, баня и душ, мазе, перални помещения и т.н.

Професионалният разтвор се предлага под формата на спей, като пръскачката притежава удобна и ергономична дръжка, която улеснява работата с разтвора.
Купи сега

6. Разтвор против мухъл Dual Power Muffa e Fughe


Този разтвор против мухъл определено се различава от останалите препарати, създадени на основата на белина, тъй като формулата му се базира на активен кислород.

Ефективно унищожава мухъла и премахва упоритата мръсотия. Препаратът притежава силен избелващ ефект.
Купи сега

7. Почистващ препарат против плесен и мухъл Astonish


Препаратът е подходящ за стени, PVC дограма, найлонови завеси за баня, мивки, фуги, плочки за баня, бетон и силикон.

Той е изключително лесен за използване, като не се налага допълнително търкане. Активната формула спомага за премахването на мухъла, като в същото време предотвратява повторната му поява.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Препарат за почистване на мухъл Mangiamuffa


Този препарат е универсален – може да се използва за всякакви повърхности и за външни и вътрешни зони.

Той е предназначен за употреба върху подове, мазилка, бетон, тухли, фасади, дървени огради, зидария. Това прави препарата подходящ за използване за различни типове помещения, засегнати от мухъл.

Основното вещество, което прави препарата изключително ефективен, е хлорът. Това вещество избелва повърхностите и незабавно ги почиства.
Купи сега

9. Препарат против мухъл Schimmel


Препаратът е изключително ефективен за отстраняването на неприятните мухъл и плесен.

Той е подходящ за употреба върху плочки и фуги, а това го прави отлично средство в борбата с мухъла в банята.
Купи сега

3.6/5 - (5 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!