Всички категории

7-те Най-Добри Кухненски Роботи

Гъвкави и ефективни, кухненските роботи вече се превръщат в задължителен уред за кухнята.


Те могат да се използва за стъргане на сирене, трошене на бисквити, пюриране на бебешка храна, смилане на подправки, рязане на съставки за салса и много други.

Но преди да се запътите към любимия си магазин за електроуреди, независимо дали е физически или онлайн, може би е добре да прочетете малко повече информация за кухненските роботи, за да направите възможно най-добрия и запознат избор.

Функции

Повечето кухненски роботи имат една скорост на мотора и повечето имат малък отвор отгоре, който позволява лесното добавяне на други съставки.

Обикновено има и приставка, която избутва съставките в отвора и спомага за поемането на по-големи продукти, като същевременно пази пръстите в безопасност и играе ролята на капак.

Уверете се, че роботът, който ще изберете има импулсна функция, която служи за кратковременно завъртане на мотора и след това спира.

Тя е идеална за грубо рязане или бързо смесване.

Вероятно бихте оценили и гладките контролни бутони, тъй като се почистват много по-лесно от издадените, освен това са по-безопасни за съдомиялната машина, въпреки че е добре да измивате ножовете ръчно, за да не се затъпяват.

Мощност

Уверете се, че кухненският робот, който сте избрали е достатъчно мощен, за да се прави с по-тежки задачи като месене на твърди теста, рязане на сурови моркови или стъргане на твърдо сирене .

В противен случай рискувате избраният електроуред да не се справя добре с нещата, които му задавате и да получите неравномерно нарязани или настъргани продукти. Или още по-лошо, моторът да изгори заради претоварване.

За пълноразмерен кухненски робот е препоръчително да търсите мотор с минимална мощност от 600 вата.

Размер и капацитет

Кухненските роботи се предлагат в различни размери – от малки до огромни, които могат да служат и в кухнята на някой ресторант.

Какъв размер е най-подходящ за вас зависи изцяло от вашите нужди, например за колко души готвите и какви рецепти искате да приготвяте с помощта на робота.

Ако обикновено готвите за четиричленно семейство или приготвяте по една порция за всеки, среден по размер робот би бил достатъчен.

Ако често режете малки количества подправки или ядки, правите малко сосове и т.н. можете да си вземете по-малък робот, но с предпоставка, че няма да можете да го ползвате за по-големи неща.

Остриета

Добрият кухненски робот трябва да има няколко различни вида остриета за различните функции като кълцане, смилане, рязане, пюриране и т.н.

Друго нещо, което трябва да вземете предвид е качеството на материала.
Най-добрите ножчета са изработени от неръждаема стомана.

Те предлагат най-голяма здравина и производителност.

Приспособления и аксесоари

Някои кухненски роботи идват с цял набор от приспособления и аксесоари, чиято цел е да увеличи максимално употребата на машината.

Сред тях могат да бъдат различни по големина купи и ножчета, дискове за рязане и стъргане с различна дебелина, и дори приспособления, които да превърнат робота в сокоизстисквачка или уред за замесване на тесто.

Преди да похарчите допълнително пари за кухненски робот, който съдържа всички тези екстри, помислете дали реално имате нужда от тях.

Контроли

Повечето кухненски роботи обикновено имат три режима на работа – включен, изключен и импулсен.

И в повечето случаи те са напълно достатъчни.

Въпреки това има някои функции, които може да изискват допълнителни контроли за скоростта.

Например, различните видове месене могат да изискват повече степени за скорост. Преди да платите за дадена марка кухненски робот, уверете се, че контролите му са достатъчно добре направени, за да поддържат всяка негова функция.

Гаранция

Стандартната гаранция за всички домакински електроуреди обикновено е две години.

Някои производители ценят качеството на продуктите си и клиентите и предлагат удължена гаранция. В повечето случаи обаче тази удължена гаранция важи най-вече за мотора.

Някои от най-добрите кухненски роботи предлагат удължена гаранция и за частите. Ако се спрете на такъв робот, можете да бъдете сигурни, че той няма да спре да работи след първата година. Вероятно ще платите повече за него, но в дългосрочен план инвестицията ви ще излезе по-изгодна.

Съвместимост със съдомиялни машини

Повечето съвременни кухненски роботи имат части, които са съвместими за миене в съдомиялни машини. Въпреки това не пречи да проверите дали наистина е така с избрания от вас модел.

Все пак последното нещо, което бихте искали е да повредите съдомиялната си машина или заради недоглеждане да ви се налага да миете на ръка частите на робота след всяко ползване.

Има едно важно нещо, за което трябва да внимавате при избора на кухненски робот, когато става дума за частите.

Хубавите кухненски роботи нямат никакви заострени краища по частите или трудно достъпни места, където храната да се наслагва и да не може да се изчисти.
Ако попаднете на такъв робот, почистването му може да бъде наистина трудно, дори и със съдомиялна машина.

Ще трябва доста да се помъчите, за да го изчистите хубаво.

Заключение

Успяхме да покрием най-важната информация за избора на кухненски робот и да ви помогнем да направите по-добра и оправдана покупка. Но има едно последно, но не и по важност нещо – цената.

Преди всичко трябва да си определите бюджет за покупката и да сте сигурни, че можете да си я позволите. След това потърсете най-добрият кухненски робот в рамките на бюджета.

Нашата препоръка е да не пестите прекалено много от кухненския робот.

Това не е електроуред, който се купува често, затова покупката на качествен продукт ви гарантира, че той ще ви служи по-дълго и по-добре.

Предлагаме ви и нашите предложения за едни от най-добрите кухненски роботи:

1. Кухненски робот PHILIPS Avance Collection HR7778/00


Този кухненски робот е с мотор с мощност от 1300 вата, блендер с вместимост 2,2 литра, купа с вместимост 3,4 литра, 12 скорости плюс импулс и сокоизстисквачка. Снабден е с метална бъркалка, посредством която може да се меси идеално тесто. Има и двойна балонна бъркалка, отново метална, с която се разбиват чудесно сметана и белтъци.

Така приготвянето на любимите десерти никога не е било по-лесно и забавно. В комплекта има и регулируем диск, които реже с дебелина от 1 до 7 милиметра.
Бутоните са автоматични и чувствителни на докосване.

Управлението за избиране на някоя от 12-те скорости и импулсния режим са ръчни. Роботът има и функция за сокоизстисквачка, която може да направи до шест чаши сок едновременно, като благодарение на мрежестия метален филтър го прецежда от излишните парчета плод.
Купи сега

2. Кухненски робот Bosch MUM54251


Роботът е снабден с достатъчно мощен 900-ватов мотор, има 7 скорости, блендер с вместимост 1,25 литра и купа с вместимост 3,9 литра.

Той е една наистина мощна машина за кухнята с невероятно красив и съвременен дизайн.
Като всеки добър кухненски робот и този е мултифункционален, много лесен за използване и с гарантирано качество от Бош.

Мощният мотор е достатъчен дори за месенето на тесто.
Купата за смесване е достатъчно голяма, че в нея да бъде замесено до 2 килограма тесто, а благодарение на седемте скорости на работа, то ще е отлично. Роботът има и импулсен режим. Употребата му е лесна и напълно безопасна, както и почистването след това. Всяка една приставка е напълно съвместима със съдомиялна машина.

В комплекта има бъркалки за разбиване, накрайник за тесто, приставка за рязане, стъргане и рендосване, приставка за рязане на кубчета и приставка за смесване.
Купи сега

3. Кухненски робот Kenwood Prospero KM287


Роботът се задвижва от мощен 900-ватов мотор, има блендер с вместимост 1,5 литра и купа с вместимост 4,3 литра. Скоростта е напълно регулируема без различни степени, като е налична и импулсна функция.

Това е един много компактен робот, подходящ за по-малки кухни и домакинства, чиято цел е да улесни всяка кухненска дейност.
Работата с него е наистина опростена и той може да вдъхне увереност в кухнята на всяка жена, дори и на прохождащата домакиня. Подходящ е за ежедневна употреба и няма нужда да се прибира след всяко ползване, защото заема много малко пространство.

В комплекта има широка гама от приставки и аксесоари, които в съчетание с функциите му спомагат за приготвянето на разнообразни ястия, напитки и десерти.
Купи сега

4. Кухненски робот Bosch MUM58720


Този робот разполага с мотор с мощност от 1000 вата, блендер с вместимост 1,25 литра, купа с вместимост 3,9 литра и 7 скорости плюс импулсна функция. Благодарение на мощния мотор роботът може да приготви без затруднения всичко, което му се зададе.

Има иновативна функция за 3D миксиране, която позволява силно разбъркване в три посоки, за да бъдат съставките разбъркани и смесени възможно най-добре. Голямата купа може да събере до 2,7 килограма замесено тесто.
Благодарение на различните приставки и приспособления в комплекта, кухненският робот може да бъде наистина много мултифункционален и да се справи с всяка задача.

Аксесоарите са наредени в практична чанта за лесно пренасяне и компактно съхранение.
Купи сега

5. Кухненски робот Bosch MCM3501M


Роботът е снабден с 800-ватов мотор, блендер с вместимост от 1 литър, купа с вместимост от 2,3 литра, 2 скорости и импулсна функция. Роботът е компактен и подходящ за всяка домакиня, която иска да бъде улеснена в кухнята.

Всичките приспособления и аксесоари се съхраняват в купата и са винаги под ръка когато са необходими за използване.

Роботът е снабден с технология, която включва три двойни ножа за възможно най-прецизно нарязване на продуктите. Приготвянето на шейкове и смутита също е лесно като детска игра. Този продукт се справя с повече от 50 различни функции, сред които рязане, кълцане, мелене, стъргане, миксиране и много други.
Купи сега

6. Кухненски робот Philips Viva Collection HR7761/00


Роботът има мотор с мощност от 750 вата, блендер с вместимост 1 литър и купа с вместимост 1,5 литра. Моторът е с 2 скорости, но има и импулсен режим. Благодарение на технологията за подобрено кълцане, уредът се справя превъзходно с тази задача, независимо дали продуктите са меки или твърди.

Приставките и аксесоарите в комплекта спомагат роботът да извършва над 28 функции, сред които месене на тесто, смесване, рязане, стъргане, пасиране, натрошаване, смилане и много други.

Благодарение на средната по размер купа в уреда могат да се приготвят до пет порции наведнъж. Принадлежностите в комплекта са напълно подходящи за миене в съдомиялна машина.
Купи сега

7. Кухненски робот Tefal Masterchef Pro QB625


Един от най-добрите кухненски роботи на пазара.
Той е снабден с мощен 1200-ватов мотор, има 6 скорости и функция импулс. Блендерът е с вместимост от 1,4 литра, а купата с внушителните 5,5 литра.
Дизайнът на робота е много стилен, изискан и изчистен, подхождащ на напълно съвременен продукт.

С подобен помощник в кухнята няма невъзможни за приготвяне неща.
В комплекта има три качествени метални бъркалки, с които можете да замесите и разбъркате всичко. В голямата купа може да се направи смес за до 45 кексчета, тесто за 4 пици и каквото още се сетите, но в по-големи количества.

Приготвянето на коктейли и смутита също е много лесно и интуитивно, а блендера с обем от 1,4 литра ще спомогне да приготвите напитки за цялото семейство на един път.

Роботът има и месомелачка, с която можете да правите винаги пресни и свежи кюфтета, бургери и каквото друго ви хрумне на момента. Рязането и рендосването също не представлява проблем за този уред.
Приставките за това са идеални за всичко – зеленчуци, плодове, ядки, шоколад и каквото още се сетите.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
3 Коментари
 1. Надежда пише

  А къде е Мулиненс във вашата класация, работи безотказно близо20 години! Търсих точно него, когато попаднах на вас.

  1. Емил пише

   Здравейте Надежда,

   за съжаление този бранд не ни е познат. Можете ли да ни дадете повече подробности, как се изписва с латински букви, линк към уеб страницата на производител?

   Емил

 2. Иван Вукарски пише

  Мнение за BOSCH MUM59S81DE

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!