Всички категории

10-те Най-Добри Кухненски Роботи

Гъвкави и ефективни, кухненските роботи вече се превръщат в задължителен уред за всяка кухня.


Те могат да се използва за абсолютно всичко – от стъргане на сирене, трошене на бисквити, пюриране на бебешка храна, смилане на подправки, та чак до рязане на съставки за салса, миксиране на хумус и много други.

Покупката на кухненски робот, обаче, не е чак толкова лесна задача, колкото може би смятате. Именно универсалността и многофунцкионалността на този тип уреди, изисква от вас допълнително внимание и отношение при избора.

Ако още търсите перфектния вариант за вашата кухня – ние сме насреща!

В това ръководство сме ви представили малко по-подробна информация относно кухненските роботи и покупката им!

А по-долу, специално за вас, сме подбрали и някои от най-популярните и надеждни предложения за кухненски роботи на българския пазар в момента, които със сигурност ще ви пленят.

Какво представляват кухненските роботи и кои са най-големите им предимства в кухнята?

Както вече споменахме, кухненските роботи са перфектния уред за всяко домакинство.

В същността си те обединяват свойствата на няколко отделни кухненски приспособления, а ефективността им е изключително висока.

Те най-често съчетават в себе си блендер, пасатор, миксер и чопър. Съществуват, обаче, и предложения с допълнителни приставки за изстискване на сок, мелене на месо или рязане на много тънки слайсове. Уау!

Разнообразието от ползи, които кухненските роботи предлагат не се изчерпват само до богатия им репертоар на работа. Те са много повече от това!

Искате ли да разберете защо покупката на такъв уред за дома е специална и полезна стъпка? Нека ви разкажем малко по-подробно…

Универсалност

На първо място няма как да не акцентираме над това, което многократно изтъкнахме като ключово качество на кухненските роботи.

Тяхната универсалност и отлична приспособимост към всеки готварски процес ги прави идеален избор за домакинството.

С помощта на кухненския робот може да приготвите абсолютно всичко и да обработите всеки един продукт по максимално бърз и лесен за вас начин.

Така ще си спестите нуждата да затрупате кухнята си с 5-6 отделни уреда, всеки от които със свои лични технически специфики.

Качество

Специално приспособени да бъдат “one man show” уред в кухнята, кухненските роботи, особено по-новите и модерни модели, разполагат с много фини и качествени приставки и аксесоари, обещаващи перфектни готварски резултати.

Така, закупувайки действително качествен уред, вие ще си гарантирате, че всички ваши кухненски нужди по отношение на обработка на продукти ще са задоволени напълно. Доверете се!

Икономичност

Използването на кухненски робот вместо няколко отделни уреда има и своите предимства по отношение на икономията.

На първо място, използването на само един уред за всички ваши готварски приготовления ще ви спести значително количество ток. Впрочем, много от модерните модели роботи са и доста енергийно ефективни, така че ще останете очаровани.

Освен това, пестите не само от електрическата, но и от вашата лична енергия. Всички знаем колко досадно може да бъде постоянното обикаляне из кухнята и използване на какви ли не уреди. Е, когато всички са в едно, този проблем е решен. В този смисъл и почистването след гответе ще е много по-ненатоварващо за вас. Какво по-хубаво?

И не на последно по важност място, икономията, която може да постигнете чрез закупуването на кухненски робот, може да е и чисто бюджетна. С този уред ще замените поне още 5 отделни приспособления, които попринцип трябва да закупувате отделно в кухнята си. Така ще спестите много средства без това да е за сметка на качеството и удовлетворението ви.

Компактен стил

Друго отличително предимство на кухненските роботи е и разбира се изцяло дизайнерската им компактност.

Това ги прави леки, приятни и удобни за употреба, съхранение и поддръжка.

С такъв уред не само ще спестите място у дома, но и ще внесете доза подреденост и уют. Отличен вариант!

Kакво трябва да имате предвид при закупуването на кухненски робот?

Запознахме ви с основните предимства на кухненските роботи и сме сигурни, че сме привлекли интереса ви.

Уви, както по-горе намекнахме, покупката на такъв уред е отговорна и недотолкова лесна задача, която изисква много внимание и отношение.

Има някои основни неща, които трябва да имате предвид при избора. Следвайки тях, няма шанс да не направите най-добрия избор!

Функции

Универсалността на кухненските роботи се дължи най-вече на богатата им функционалност.

В този смисъл, основните неща, за които трябва да наблюдавате при покупката, са функциите за блендиране, чопиране, миксиране и пасиране.

Уверете се и, че роботът, който ще изберете, има импулсна функция, която служи за кратковременно завъртане на мотора и след това спира. Тя е идеална за грубо рязане или бързо смесване.

Възможността за повече скорости на работа на уреда също е привлекателна. Не правете компромис в това отношение и преценете от колко степени на действие на робота имате нужда в действителност.

Отличен вариант са и предложенията с малък отвор отгоре, който позволява лесното добавяне на други съставки. Обикновено има и аксесоар, който избутва съставките в отвора и спомага за поемането на по-големи продукти, като същевременно пази пръстите в безопасност и играе ролята на капак.

Вероятно бихте оценили и гладките контролни бутони, тъй като се почистват много по-лесно от издадените. В този смисъл всяка нова технология със сензори, е често предпочитан избор.

Мощност

Уверете се, че кухненският робот, който сте избрали е достатъчно мощен, за да може да се справи дори и с по-тежки задачи като месене на твърди теста, рязане на сурови моркови или стъргане на твърдо сирене, например.

В противен случай рискувате избраният електроуред да не се справя добре с нещата, които му задавате и да получите неравномерно нарязани или настъргани продукти. Или още по-лошо, моторът да изгори заради претоварване.

За пълноразмерен кухненски робот в домакинството е препоръчително да търсите мотор с минимална мощност от 600 W.

Ако планирате постоянно да готвите или имате заведение, обаче, ви препоръчваме да заложите на модел с мощност над 1000 W.

Размер и капацитет

Кухненските роботи се предлагат в различни размери – от малки до огромни, които могат да служат и в кухнята на някой ресторант.

Какъв размер е най-подходящ за вас зависи изцяло от вашите нужди, например за колко души готвите и какви рецепти искате да приготвяте с помощта на робота.

Ако обикновено готвите за четиричленно семейство и приготвяте по една порция за всеки, среден по размер робот с капацитет на купата (блендера) около 1.2 л., би бил достатъчен.

Ако често режете малки количества подправки или ядки, правите сосове и т.н., можете да си вземете дори и по-малък робот с капацитет около 0.700 л, но с предпоставка, че няма да можете да го ползвате за по-големи неща.

Ако, обаче, се занимавате сериозно с кулинария и смятате да месите, блендирате, пасирате и т.н. често, големия вариант с капацитет на купата (блендера) над 3 л. е препоръчителен.

Остриета

Добрият кухненски робот трябва да има няколко различни вида остриета за различните функции като кълцане, смилане, рязане, пюриране и т.н.
Освен броя и предназначението им, обаче, е много важно да обърнете сериозно внимание на качеството на материала, от който са изработени остриетата. Най-добрите варианти са изработени от неръждаема стомана. Те предлагат най-голяма здравина и производителност.

Приспособления и аксесоари

Някои кухненски роботи идват с цял набор от приспособления и аксесоари, чиято цел е да увеличи максимално употребата на машината.

Сред тях могат да бъдат различни по големина купи и ножчета, дискове за рязане и стъргане с различна дебелина, и дори приспособления, които да превърнат робота в сокоизстисквачка или уред за замесване на тесто.

Преди да похарчите допълнително пари за кухненски робот, който съдържа всички тези екстри, обаче, помислете дали реално имате нужда от тях.

Управление и режими

Повечето кухненски роботи обикновено имат три режима на работа – включен, изключен и импулсен. И в повечето случаи те са напълно достатъчни.

Въпреки това има някои функции, които може да изискват допълнителни контроли за скоростта. Например, различните видове месене могат да изискват повече степени за скорост.

Преди да платите за дадена марка кухненски робот, уверете се, че контролите му са достатъчно добре направени, за да поддържат всяка негова функция.

Съвместимост със съдомиялни машини

Повечето съвременни кухненски роботи имат части, които са съвместими за миене в съдомиялни машини.

Въпреки това, не пречи да проверите дали наистина е така с избрания от вас модел.

Все пак последното нещо, което бихте искали е да повредите съдомиялната си машина или заради недоглеждане да ви се налага да миете на ръка частите на робота след всяко ползване.

Качествена конструкция

Има едно важно нещо, за което трябва да внимавате при избора на кухненски робот, когато става дума за частите – тяхното качество.

Може да ви звучи налудничаво, но на пазара съществуват множество уреди, които не само са с нискокачествени дизайни, но и могат да бъдат опасни за здравето ви.

Хубавите кухненски роботи нямат никакви заострени краища по частите или трудно достъпни места, където храната да се наслагва и да не може да се изчисти.

Ако попаднете на такъв робот, по-добре го пропуснете!

Почистването му може да бъде наистина трудно, дори и със съдомиялна машина, а шансът да се счупи, да протече или да ви пореже, е наистина висок…

Гаранция

Стандартната гаранция за всички домакински електроуреди обикновено е две години. Някои производители ценят качеството на продуктите си и клиентите и предлагат удължена гаранция.

В повечето случаи, обаче, тази удължена гаранция важи най-вече за мотора.

Ако се спрете на модел с удължена гаранция, можете да бъдете сигурни, че той няма да спре да работи след първата година, защото е с гарантирано качество.

Уви, този тип предложения са по-скъпи и вероятно ще платите повече за тях. И все пак в дългосрочен план инвестицията ви ще излезе значително по-изгодна.

Как да използвате и обгрижвате кухненския си робот максимално пълноценно?

Кухненският робот, както всеки друг домакински уред, също има нужда от внимателна поддръжка и грижа.

В противен случай шансът да се амортизира по-бързо е по-голям, а и изцяло хигиенните рисковете за вас ще се увеличат.

Използвайте кухненския си робот изцяло според инструкциите!

Излишно е да споменаваме, че правилата са създадени, за да се следват. Подобно е и при инструктажите за употреба на домакинските уреди.

Следвайки съветите, дадени от производителите, ще избегнете максимално опасността от това да повредите робота, или да навредите на собственото си здраве.

В този смисъл започнете от най-най-елементарните неща, свързани с поставянето на приставките, и продължете към други сериозни въпроси като включване в електрическата мрежа и контрол на работа на уреда.

Почиствайте кухненският си робот винаги след употреба!

Звучи клиширано, но е факт – винаги мислете една стъпка напред. Много хора дали заради умора, мързел, или пък забравяйки, пренебрегват този важен елемент от почистването. Голяма грешка…

Почистването на уреда винаги след употреба ще направи много по-лесен процеса по поддръжка на робота, ще ви гарантира надеждна хигиена в бъдеще и ще улесни по-прецизните и дълбочинни почиствания, които трябва да правите през известен период от време.

Именно затова, отделете няколко минутки и почистете приставките с топла вода и веро. А ако кухненският ви робот ви позволява, има и още по-удобен начин – заредете ги набързо в съдомиялната.

Съхранявайте кухненския си робот на удобно и сигурно място!

Съхранението на уреда е също толкова специална и важна част в грижата за него.

Съветваме ви да избягвате да го позиционирате на място в кухнята ви, на което да няма опасност да го ударите или да изпуснете нещо върху него.

Също така ви препоръчвам да не го държите на пряка слънчева светлина или във влажна среда.

Тези фактори единствено ще създават рискове за цялостта и пълноценността на кухненския ви робот – нещо, което със сигурност не желаете!

Заключение

Успяхме да покрием най-важната информация за избора на кухненски робот и да ви помогнем да направите по-добра и оправдана покупка.

Съществува, обаче, и още едно, не по-малко важно нещо, с което трябва да се съобразите – цената…

Преди всичко трябва да си определите бюджет за покупката и да сте сигурни, че можете да си я позволите.

След това потърсете най-добрият кухненски робот в рамките на бюджета ви и се насладете на сигурност, комфорт и спокойствие.

Нашата препоръка е да не пестите прекалено много от кухненския робот.

Това не е електроуред, който се купува често, затова покупката на качествен продукт ви гарантира, че той ще ви служи по-дълго и по-добре.

 

 

Време е да ви представим и едни от най-добрите кухненски роботи на пазара в момента…

1. Heinner HFP-750BKТова е модерен, удобен и многофункционален кухненски робот с мотор с мощност от 750 W, блендер с вместимост 1.5 литра и купа с капацитет 1.2 литра.

Моделът е снабден с 2 скорости и отлични функции, сред които блендиране, чопиране, месене и фино настъргване. Той притежава и удобна система за безопасност на работата и пулс режим за още по-комфортни готварски преживявания.

И макар сравнително класическо, това предложение за кухненски робот определено ще ви впечатли с ефективността си. Снабден с аксесоари за месене, режещ диск, няколко приставки и аксесоари за емулсиране и притискане, уредът ще бъде ваш верен помощник в подготовката на всяко едно кулинарно изкушение.

Впрочем, откъм дизайн, роботът е фин, лек и много елегантен. Вписва се чудесно към всеки кухненски интериор и е с ниво на шума 85 dB.
Купи сега

2. PHILIPS Avance Collection HR7778/00Този отличителен кухненски робот е с мотор с мощност от 1300 W, блендер с вместимост 2.2 литра и купа с капацитет 3.4 литра.

Предложението разполага с уникалните 12 скорости, пулс режим и сокоизстисквачка. Снабденo е с метална бъркалка, посредством която може да се меси идеално тесто, като има и двойна балонна бъркалка, с която се разбиват чудесно сметана и белтъци.

Моделът е с удобен контролен панел с автоматични и чувствителни на докосване бутони и множество приставки за максимално пълноценен процес на готвене.

В дизайнерски план, пък, е много стилен и модерен. Разполага с иноксова конструкция и почти безшумен режим на работа. Роботът идва и в комплект с кутия за съхранение на храна и четка за почистване.
Купи сега

3. Bosch MUM54251Търсите идеалния баланс между качество и стил? Открихте го! Този робот е снабден с достатъчно мощен 900 W мотор, блендер с вместимост 1.25 литра и купа с капацитет 3.9 литра.

Моделът разполага със 7 работни скорости, богата функционалност и изключителна ефективност. Снаден с пулс режим и множество комфортни приставки, той с лекота може да се справи с всички видове готварски задачи.

Удобен и лесен за употреба, той е в комплект с бъркалки за разбиване, накрайник за тесто, приставка за рязане, стъргане и рендосване, приставка за рязане на кубчета и приставка за смесване.

Откъм дизайн, пък, е модерен и свеж, разполага с иноксова конструкция и компактен стил, приспособим към всеки вкус.
Купи сега

4. Kenwood Prospero KM287Този кухненски робот е мечта за всяка домакиня. Той се задвижва от мощен 900 W мотор, блендер с вместимост 1.5 литра и купа с вместимост 4.3 литра.

Моделът е снабден с 5 скорости на работа, лесни за регулация и контрол, както и с пулс режим, предназначен за приготвяне на широка гама от смеси.

Моделът е подходящ за ежедневна употреба, тъй като няма нужда да се прибира след всяко ползване, защото заема много малко пространство. В допълнение, комлектът му включва и богата гама от аксесоари и приставки за месене, смилане и смесване.

Откъм дизайн, пък, моделът е компактен, лек и много елегантен. Сребристият му оттенък подхожда на вскеи домашен интериор, а устойчивостта на конструкцията му е наистина впечатляваща.

Купи сега

5. First Austria FA-5116-2Качество, качество, качество – този кухненски робот с мотор с мощност от 600 W, блендер с вместимост 1.2 литра и купа с капацитет 1.5 литра, със сигурност ще ви служи добре.

Моделът е снабден с 2 скорости и оптимална функционалност, включваща възможност за блендиране, чопиране, месене и фино настъргване.

Роботът също така е снабден с аксесоари за месене, режещ диск и приставки за емулсиране и притискане. Така той с лекота ще се справи с всяко ваше кулинарно предизвикателство.

В дизайнерски план, пък, предложението е компактно и устойчиво. роботът е фин, лек и много елегантен. С лекота ще допълни интериора ви, внасяйки в обстановката комфорт и уют.
Купи сега

6. Royalty Line RL-PKM1900.7BGТози кухненски робот 3в1 – блендер, миксер, месомелачка, разполага с мотор с мощност от 1900 W и вместимост 6.5 литра.

Моделът притежава 6 скорости на работа и оптимална функционалност, включваща възможност за блендиране, чопиране, месене, фино настъргване, трошене на лед и т.н.

Лесен за употреба и регулация, роботът също така е снабден с множество аксесоари, приставки, пулс режим и защити против повреда.

В дизайнерски план, пък, той е стилен и практично конструиран, така че с лекота да ви гарантира сигурност и удобство при употреба.
Купи сега

7. Russell Hobbs Desire 24730-56Този кухненски робот разполага със стилен дизайн и отлична ефективност. Снабден с мотор с мощност от 600 W, блендер с вместимост 1.5 литра и купа с капацитет 2.5 литра, той със сигурност е практичен избор за всеки дом.

Моделът има 2 скорости на работа и функционалност, включваща блендиране, чопиране, филиране и миксиране. Той притежава също така пулс режим и система за безопасно използване.

Предложението идва в комплект с богата гама аксесоари за месене, режещ диск и приставки за емулсиране и притискане – всички с качествена изработка и лесен за почистване корпус.

А ако търсите идеален дизайн, тук ще го откриете! Стилен, фин, компактен и пленителен – този робот ще изпълни дома ви с комфорт и красота.
Купи сега

8. LundТози многофунционален кухненски робот 8 в 1 разполага с мотор с мощност от 550 W, блендер с вместимост 1.5 литра и купа с капацитет 1.2 литра.

Моделът притежава 2 скорости, отлична функционалност и множество системи за пълноценна употреба и приготвяне на всякакви кулинарни изкушения.

Роботът също така е в комплект с богата гама от аксесоари и приставки, които допълнително олекотяват употребата му. Негово основно предимство в това отношение е и фактът, че може да се почивства в съдомиялна машина.

Изработен от инокс, дори и в дизайнерски план, този уред ще привлече интереса ви. Фин и елегантен – той ще бъде отличен акцент в кухненския уют.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

9. Bosch MUM58720Този удобен и стилен кухненски робот разполага с мотор с мощност от 1000 W, блендер с вместимост 1.25 литра и купа с капацитет 3.9 литра

Моделът е снабден със 7 скорости, пулс режим и иновативна функция за 3D миксиране, която позволява силно разбъркване в три посоки, за да бъдат съставките смесени възможно най-добре.

Благодарение на различните приставки и приспособления в комплекта, кухненският робот може да бъде наистина много удобен и да се справи с всяка задача с лекота. Аксесоарите му впрочем са наредени в практична чанта за лесно пренасяне и компактно съхранение.

Откъм дизайн, пък, дори няма какво да споделим, което да ви изненада – компактност и луксозност. Подбирайки този робот несъмнено няма да сгрешите!

Купи сега

10. Medion MD 16361Търсите нещо нестандартно, но функционално, интересно и надеждно? Този кухненски робот обединява цели 10 уреда в същността си и разполага с мотор с мощност от 1000 W и вместимост 2 литра.

Моделът е снабден с 10 скорости и отличителна функционалност, включваща класически възможности като блендиране, чопиране, месене, фино настъргване, разбиване, и практичен акцент – готвене на пара.

Уредът разполага с богат антураж от аксесоари и приставки, приспособим е за миене в съдомиялна и разполага с множество защити, таймери и контроли.

Откъм дизайн, пък, е компактен, стилен, стабилен и отличителен. Би бил ценен акцент в дома ви, който да ви помага с всяка една задача от готварската рутина.
Купи сега

Често задавани въпроси

Мога ли да използвам приставки от един кухненски робот върху друг?

Не! Или поне не е никак препоръчително да го правите… Разбира се, ако разполагате с два напълно идентични модела на една и съща марка, най-вероятно и приставките ще са взаимозаменяеми. И все пак предложенията за кухненски роботи на пазара винаги идват с богат асортимент от приставки и аксесоари. В този смисъл няма нужда да ги заменяте. Ако все пак го направите, имайте предвид, че така може да рискувате вашата сигурност и работата на уреда ви.

Колко често трябва да почиствам кухненския си робот?

Както по-горе споменахме, няма някаква конкретна закономерност относно поддръжката на кухненския робот – това зависи от модела, конструкцията и материала му на изработка. И все пак, съветваме ви да го почиствате добре винаги след употреба, а относно по-прецизната поддръжка – препоръчително е да я извършвате поне веднъж месечно, когато разолагате с достатъчно време, за да може уредът да изсъхне пълноценно.

На колко години е добре да подменям кухненския си робот?

Попринцип кухненските роботи са дългосрочна инвестиция и купувайки един със сигурност си гарантирате години сигурност и комфорт в кухнята. И все пак, както всеки друг уред, и кухненските роботи се амортизират, а новите технологии все по-често създават предпоставки за създаване на все по-интересни и надеждни предложения. В този смисъл, подмняната зависи най-вече от вашите нужди и цели. Ако можем да говорим в години, пък, ви съветваме да правите подмяната през десетилетие.

Какво мога да направя ако на кухненския ми робот му отнема повече време, за да достигне желаната от мен скорост?

Това е често срещан казус, който всъщност е от напълно естествен. Когато в уреда се обработват по-гъсти, тежки и твърди продукти и смеси, е изцяло нормално той постепенно да набира нужната скорост (познато по-широко като “мек старт”) и да я развива по-бавно.

Ако, обаче, имате притеснения и опасения, че самия ви уред има проблем по отношение на завихрянето си, ви съветваме да го тествате на празен ход (без продукти в него). Ако срещнете проблем и тогава, то или уреда ви е стар и е време да го подмените, или пък има моторен проблем, който трябва да консултирате с техник.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
7 Коментари
 1. Надежда пише

  А къде е Мулиненс във вашата класация, работи безотказно близо20 години! Търсих точно него, когато попаднах на вас.

  1. Емил пише

   Здравейте Надежда,

   за съжаление този бранд не ни е познат. Можете ли да ни дадете повече подробности, как се изписва с латински букви, линк към уеб страницата на производител?

   Емил

 2. Иван Вукарски пише

  Мнение за BOSCH MUM59S81DE

 3. Силвия пише

  Добри ли са кухненските роботи от Технополис?

  Колебая се между тях и Зора, Техномаркет или Топшоп.

  Някой има ли мнение за Delimano от Topshop?

 4. Мануела пише

  Kухненски робот kenwood или delimano pro да избера?

  Каква е разликата между блендер и кухненски робот? Добри ли са кухненските роботи за смутита?

 5. Vanesa пише

  Колебая се между бош блендер 3 в 1 food processor и смути мейкър?

  Не разбирам каква е разликата?

  Има също блендър, чопер, тестобъркачка пълна каша.

 6. Trayana пише

  Добри ли са кухненските роботи в емаг и в кауфланд?

  Трябва ми нещо за смилане на ядки, блендер, чопър, пасатор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!