Всички категории

9-те Най-Добри Bluetooth Преносими Тонколони

Ако музиката за вас е като втори въздух и не можете да прекарате дори един ден без любимите си мелодии, тогава добре дошли в списъка ни с най-добрите портативни bluetooth колонки.


Една високотехнологична тонколона ще запълни пространството около вас с силни баси и високочестотни звуци и ще направи времето ви за почивка много по-ярко. Нейният портативен дизайн ще я превърне във ваш надежден компаньон, когато отивате на пикник, когато провеждате партита край басейна или на открито.

Ако сте страстни почитатели на музиката, тогава ще знаете по-добре от всеки, че музиката, която слушате, е толкова добра, колкото устройството, което използвате, за да я слушате – което означава, че често хвърляме големи суми пари, за да купим възможно най-добрите тонколони; но дали купуваме на сляпо, като избираме най-големите или най-добре познати такива?

Е, не се страхувайте, защото това ръководство е направено специално за вас, за да ви помогне да успеете да претеглите плюсовете и минусите на потенциалната си нова покупка, така че да знаете точно какво си купувате и дали то е правилното за вас!

Един голям решаващ фактор в ерата на смартфоните е свързаността, тъй като всичко в днешно време е създадено с идеята за напредване в технологията, като безжичните способности са един от най-новите трендове в модерните устройства.

Това прави възходът на безжичните тонколони неизненадващ, но все пак вълнуващ и върху това смята да се фокусира тази статия.

С еволюирането си, тези устройства са преминали от донякъде непознат предмет, понякога издържащ достатъчно само за няколко песни, до нещо, което лесно може да замени много съвременни тонколони.

Но с тази еволюция идват объркващият ума жаргон и спецификации, които правят процеса на избиране по-труден от необходимото за някого, който не разбира от тонколони.

Затова нашето ръководство  ще обясни често използваните понятия и ще даде някои ключови характеристики, които да помните, когато започнете да разглеждате, преди да премине към покупка.

Блутут (Bluetooth)


Това е просто един от основните методи за свързване за една безжична тонколона. Това  означава, че две устройства (понякога повече) са свързани с честотни вълни, което позволява да се пускат медийни файлове, все едно че устройствата са свързани.

NFC

Ако имате телефон с възможност за NFC (комуникация с близкото поле, близка безконтактна връзка), това прави работата ви дори по-лесна, тъй като няма да е нужно да включвате блутут или да търсите някое устройство; просто докосвате телефона си до тонколоната и тя безпроблемно ще ви пусне песента оттам, откъдето сте спрели.

Безжичен интернет (WI-FI)

Недостатъкът на блутута и NFC и преимуществото на безжичния интернет е обхватът на свързаност. Докато някои компании твърдят, че обхватът на свързаност е голям, истината е, че устройствата често не успяват да постигнат това; добавете няколко стени между тонколоните и устройството си и сигналът е дори по-ненадежден.

Ето къде безжичният интернет запълва празнината.

Като свържете устройството си с домашния си безжичен интернет и като направите същото с тонколоните си, можете да слушате аудио файловете си чисто и ясно отвсякъде, където можете да се свържете с безжичния си интернет. Но блутут все пак има своите предимства и работи добре в апартаменти или когато сте далеч от дома си, така че решението зависи от това какви са нуждите ви.

АIRPLAY

Еърплей е характеристика на продуктите на Епъл, която ви позволява или да споделите целия си екран, или просто аудиото на устройството си, с всички близки съвместими телевизори и тонколони.

Работи по подобен на блутут начин, що се отнася до обхват и процес на свързване, така че всичко зависи от предпочитанията ви.

DLNA


DLNA или Диджитал ливинг нетуърк алайънс (Digital Living Network Alliance) е комерсиална платформа за споделяне за домашни устройства. По ефектите си тя е същата като Еърплей на Епъл, но е съвместима в Андроид и други видове устройства.

Едно нещо, което трябва да се отбележи, е че това не е просто някакъв софтуер за изтегляне, а е или вградена, или не е; тоест, купете си тонколона, само ако сте сигурни, че устройствата ви имат налична DLNA.

Размер и тегло

Това се разбира само по себе си и си струва да помислите за размера и теглото, само ако или искате тонколоните ви да се побират в определено място, или искате заобикалящата ви звукова система да е възможно най-дискретна, или ако търсите преносима тонколона; без значение какви са причините ви, това е нещо, което е важно да помните.

Издръжливост

Това вероятно е по-голям проблем, ако търсите преносима тонколона; тъй като тя бива пренасяна, по-вероятно е да бъде изпусната. Но това също може да е полезно да се отбележи по принцип, за да се прецени прогнозираната продължителност на живота на продукта; ако е добре построен с качествени материали, може да си струва инвестицията.

Това също може да е особено привлекателно за тези от вас с малки деца, непохватни кучета или търсещи внимание котки; ако те преобърнат скъпите ви тонколони, сигурни ли сте, че тонколоните ще оцелеят след падането?

Материалът, от който е изграден уредът, също може да има ефект върху произведените звуци и цялостното качество на сопраното и баса. Дървото, например, е здраво, но има подобни на пори нишки между влакната си, което позволява повече вибрация и дава по-„акустично“ усещане на музиката ви. Но това не винаги е добра идея за музика с много бас, тъй като допълнителните вибрации могат да позволят изопачаване на определени честоти при не дотолкова качествените дървени тонколони.

За допълнителен бас, здрав метален корпус, или дори закалена твърда пластмаса, ще позволи бас без изопачаване, но може да доведе до свръх чист и прецизен звук, който няма да получите, ако искате по-груби нотки към музиката, която слушате.

Смарт (SMART)


Една характеристика, която става все по и по-важна в технологията тези дни, са смарт функциите. Това може просто да означава нещо, което улеснява преминаването на нещата между устройствата, с интересни нови функции (като NFC), но може и да означава, че това е устройство, което може да се използва като едно устройство за стандартна употреба и като две устройства за допълнителна полезна функция.

Най-добрият пример, който можем да дадем и съвпада със статията, са домашните тонколони, които са екипирани и с гласови команди и функции, като Алекса на Амазон.

Обикновено това означава, че не е нужно да натискате бутони за смяна на песните, или че можете да отговорите на телефонно обаждане през слушалките си, но в случая с устройствата, съвместими с Алекса, Сири и Гугъл Нау, можете да си създадете напомняния, да сърфирате в мрежата, да изпращате съобщения и други, просто като използвате гласа си.

Мултирум

Мултирум е забавна характеристика, която става все по-популярна и по-популярна с излизащите през всяка следваща година тонколони.

С нея, ако имате множество тонколони от една и съща марка, можете да пуснете една и съща песен едновременно през множество тонколони (потенциално, в множество стаи).

Това обикновено се прави през приложение, което е разработено от марката на тонколоните, но от време на време може да бъде направено и просто чрез притежаването на две тонколони от същия вид или модел.

Живот на батерията

Това е ясно и без да казваме – ако искате наистина безжичен и преносим уред, ще искате нещо с добър живот на батерията. Едно ключово нещо, за което да помислите по отношение на това, е, че когато компаниите кажат, че слушалките им издържат 16 часа с едно зареждане, те обикновено имат предвид при ниско или средно ниво на звука.

Ако използвате тонколоните на максимално ниво на звука, тогава можете да очаквате да видите по-кратък живот на батерията, понякога значително.

Качество на звука


Всеки опитен музикален ентусиаст ще ви каже, че музиката и звукът излизат при различни честоти и могат да се различават при тези различни честоти.

Те обикновено са категоризирани като високи (инструменти), средни (вокали) и ниски (баси).

Ако си играете с еквалайзера си на което и да е аудио устройство, можете да изолирате всяко от тези нива и да ги чуете поотделно; но качеството на звука е цялостната концепция за това как устройството представя цялостния звук.

Тук важен е личният вкус и нивото на прецизно качество на звука, които искате; например, ако музиката е част от работата ви, това може да е голям фактор, докато ако просто търсите тонколони, с които да си пускате някаква музика, докато четете вечер, това може да не е от голямо значение.

Водоустойчивост

Това е характеристика, която, отново, е получила повече признание като търсена черта в последните години. Това не означава физически да взимате устройството си и да слушате любимата си плейлиста, докато плувате под повърхността, а вместо това означава, че напръскване с течност или лошо време няма да навредят на устройството ви.

Това е особено добра характеристика за партита край басейна, събития на открито или дори ако просто устройството е инсталирано в сграда с пръскачки; ако те се включат, поне няма да е нужно да харчите пари, за да замените всичко.

Най-добрите преносими тонколони, които можете да си купите

Какъвто и да е бюджетът ви и каквито и да са нуждите ви, ако не можете да изберете сред множеството преносими тонколони на пазара, за ваше улеснение ви представяме някои от най-добрите модели налични на пазара.

1. Преносима тонколона JBL Extreme


Чрез тази тонколона можете безжично да предавате висококачествен звук от таблета или смартфона си. Колонката работи с литиево-йонна презареждаща се батерия, която ви осигурява до 15 часа музика.

Можете да провеждате разговори чрез високоговорителя. Тонколоната освен това е водоустойчива (но не бива да се потапя във вода). Осигурява JBL високоговорители за разширени възможности за слушане.

Изработена е от устойчив и издръжлив гумен корпус.
Купи сега

2. Преносима тонколона Sony SRSXB10B


Тази тонколона осигурява допълнителен бас и пасивен излъчвател с монофоничен високоговорител за подобрени ниски тонове. Уредът е компактен и безжичен за лесно пренасяне. Батерията му издържа дълго – до 16 часа.

С водоустойчивия си дизайн, тонколоната е още по-защитена.

За стерео звук можете да свържете допълнителен високоговорител. Има NFC технология, блутут и хендсфри. Обхватът ѝ е 10 метра.
Купи сега

3. Преносима тонколонка JBL GO


Колонката осигурява отлично качество на звука и свързване чрез блутут към лаптоп, таблет или смартфон. Има презареждаща се батерия, която издържа до 5 часа. Разполага с вграден микрофон, който е с технология за минимизиране на страничните шумове и ехото.

Обхватът на уреда е 10 метра.

Има тегло от само 130 грама, като позволява лесно пренасяне. Осигурява и функция хендсфри.
Купи сега

4. Преносима тонколона JBL FLIP 4


Към тази тонколона можете да свържете чрез блутут до две устройства (таблет или телефон) и да се насладите на звук с високо качество. Батерията издържа до 12 часа. Уредът е водоустойчив, като може да се потапя под вода.

Има JBL Кънект технология за синхронизиране на множество преносими тонколони за усилване на звука. Разполага с функция за обратно повикване, гласов асистент (за достъп до Гугъл Нау или Сири), хендсфри и басови високоговорители.
Купи сега

5. Преносима тонколона Sony SRSXB21W


Тонколонката на Сони е с режим РЕАЛЕН ЗВУК за триизмерно звуково преживяване.

Компактна и лесно преносима е. Разполага със светлини за купон, синхронизиращи се с ритъма на музиката. За още по-добро изживяване можете да се възползвате от усилвателя за купон (използва се чрез потупване на различни места върху високоговорителя). Осигурява безжична функция Парти Чейн за сдвояване на множество високоговорители чрез блутут.

Разполага с NFC връзка. Водоустойчива е. Има 12 часа живот на батерията.
Купи сега

6. Преносима тонколона Ultimate Ears WONDERBOOM Stone


Тази компактна и водоустойчива тонколона осигурява отличен звук и чист бас. Работи чрез блутут. Можете да контролирате музиката директно от тонколонката. Може да се сдвои с друга преносима тонколона от същата марка и модел.

Издържа до 10 часа.

Има здрав и дълготраен корпус. Има обхват от до 10 метра.
Купи сега

7. Преносима тонколона Philips BT6900A/00


Този уред осигурява отлично възпроизвеждане на музика със своята функция против изрязване за премахване на изкривяването на музиката. Осигурява безжично поточно предаване чрез блутут, като обхватът ѝ е до 30 метра.

Има както възможност за обикновено зареждане, така и функция за бързо зареждане. Разполага с индикатор за батерия. Устойчива е на удар, а освен това е прахо и водоустойчива.

Има басови радиатори и вграден микрофон за хендсфри разговори.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Преносим говорител Samsung Level Box Slim


Тази тонколона осигурява компактност, преносимост и отличен първокласен звук. Водоустойчива е (до дълбочина 1 метър за 30 минути в сладка вода). Говорителят изпълнява също и функцията на зарядно за вашия смартфон.

Уредът осигурява чудесните 30 часа живот на батерията. Разполага с хендсфри и микрофон. Работи чрез блутут, като обхватът ѝ е до 10 метра.
Купи сега

9. Преносима тонколона JBL Clip 3


Това е преносима тонколона, която работи чрез блутут технология. Работи с литиево-йонна полимерна батерия, която издържа до 10 часа слушане на музика. Има изключително ниско тегло от само 210 грама и компактен дизайн за лесно пренасяне. Водоустойчива е.

Има щипка за закачане към дрехите.

Разполага с бутони за контрол.
Купи сега

3.1/5 - (19 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
3 Коментари
 1. Сергей пише

  Няма по добри. тонклони от BOSE е най добрата тонклина в Сета зо се опитвате да лъжете хората с JBL

  1. Емил пише

   Благодарим ви за мнението, ще обърнем повече внимание на BOSE при редактирането на ръководството ни.

 2. Валентина пише

  никъде не споменахте за REMAX RB-M10 – само я чуйте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!