Всички категории

6-те Най-Добри Масажни Столове

Имате напрегнато ежедневие и се нуждаете от нов начин, по който да релаксирате?

Е, точното решение за вас може да се окаже идеалният масажен стол!

Не всеки има възможност редовно да посещава масажист, тъй като подобни спа-услуги са доста скъпи, а пълноценната масажна сесия може да отнеме не само много средства, но и време.

Болката в гърба, ръцете, краката и ставите е позната на повечето хора. Това често се свързва със заседнал начин на живот, лоша стойка и т.н.

Масажните столове са много полезно оборудване, което може да се инсталира както у дома, така и в офисите.

С тях можете да получите професионален масаж, на която и да е част от тялото, без да има нужда да прибягвате до помощта на други хора.

Единственото, което се изисква от вас е просто да се настаните удобно и да включите на необходимия режим.

Най-модерните разработки са оборудвани с огромен брой функции и със сигурност ще останете изненадани от всичките предимства, които предлагат те.

Многообразието, обаче, определено може да ви шокира. Именно затова сме ви подготвили това ръководство, с което бързо и пълноценно ще се запознаете с най-важните особености на тези невероятни масажни столове.

А ако проявявате повече интерес, имате възможността да разгледате и най-добрите модели на пазара в момента, които сме ви представили малко по-долу.

Какво представляват масажните столове и кои са основните им предимства?

Преди да предприемете подобна покупка е важно да се запознаете много добре с всички фактори, относно тези устройства. Съветваме ви при избора на правилния за вас модел да се водите изцяло от своите лични предпочитания.

Не забравяйте, че най-правилната покупка е тази, която отговаря най-добре на вашите очаквания. Все пак главната цел е креслата да ви послужат максимално добрe.

Накратко… Масажните столове са впечатляваща комбинация от иновативни и дизайнерски функции, които ще допринесат за вашето спокойствие и релакс.

Те работят за вас, докато вие напълно се отпускате и се наслаждавате на успокояващ масаж.

В сравнение с малките масажори, функционалността на тези дизайни е много по-висока.

Не е необходимо потребителят да се задълбочава в основите на масажа или да овладява различните тънкости и техники, те вършат всичко.

Най-добрите масажиращи столове гарантират и качество от най-високо ниво. При тях всяка от функциите работи по ефикасен начин и се фокусира прецизно върху проблемните за вас области.

Как работят? Ами най-общо казано, тези столове ви обгръщат изцяло, затоплят и нежно притискат точните области по тялото ви, обект на схващане.

По този начин те разсейват напрежението и ви откъсват от неприятните мисли и дискомфорта.

Е, както сигурно се досещате, предимствата на масажните столове не са никак малко и си струва да чуете най-отличителните сред тях…

Здраве

Масажът не е просто релаксиращо изживяване. Има много ползи за здравето, които може би ще ви изненадат.

Масажната терапия може да помогне при тревожност, главоболие и болка, свързана със стреса. Той е ефективен и при други, по-значими здравословни проблеми.

Всъщност проучванията показват, че масажът може да регулира кръвното налягане и да ускори възстановяването след нараняване.

С други думи, освен да получавате приятни изживявания всекидневно, с перфектната масажна терапия ще подобрите цялостно качеството си на живот.

Сила, продуктивност, щастие

Възстановете организма си и стимулирайте мускулите, когато пожелаете и контролирайте всички процеси – бързина, интензитет и съчетание от програми.

Употребата на масажен стол е полезна и при съня, защото масажната терапия помага да се повишат нивата на серотонин, които се превръщат в мелатонин (хормон на съня), като по този начин ви предлага качествено време за сън.

Масажът подобрява и производството на приятни за чувствата химикали, наречени ендорфини, които помагат подобряване на настроението.

Облекчение на болката

Разбира се, че една от най-основните функции на този тип столове е именно да се грижи за сигурността ви и доброто състояние на мускулите ви.

Чрез масажен стол, както вече намекнахме, ще се отървете от събраното напрежение в тялото ви и всички схващания, причинени посредством претоварване, преумора или пр.

Впрочем, един от най-честите проблеми, съобщавани по време на бременност, е именно болката в гърба. Качествен стол, със или без функция за отопление, може да помогне за облекчаване на част от този дискомфорт.

Столовете, разбира се, са подходящи за облекчаване на болката на абсолютно всякакви хора. От тийнейджъри до възрастни, през активни спортисти до хора, търсещи пълноценната релаксация, и т.н.

Достъпност

На всеки се е случвало поне веднъж да се събуди със схванат врат или силни болки в гърба. Чак тогава осъзнава, че има сериозна нужда от помощ…

Както знаете, записването на час за подобни процедури в повечето случаи е сложно или се отлага с дни. Освен това големият брой процедури може да ви излезе доста скъпо.

В такива случаи най-удачният вариант е да се сдобиете с масажен стол у дома.

Винаги когато изпитате нужда, можете да му се доверите и да скочите набързо за 5-минутна сесия или пък да се насладите на дълъг, 30-минутен масаж.

Най-хубавото е, че не е нужно дори да се опитвате да се вписвате в графиците на някой друг, вие сами избирате кога, как и защо да се възползвате от стола си.

Какви видове масажни системи разпознаваме?


Има различни модели, подходящи за различните потребители. За щастие производителите все повече се стремят да подобрят качеството и функциите на съвременните масажни столове.

По този начин, те стават още по-полезни и подходящи за по-голяма аудитория.

Имайки това предвид, ще видите, че има столове, които предлагат триизмерни опции като 2D, 3D и 4D. Всеки един от тях е проектиран да въздейства и прониква на различни нива.

2D масажна ролкова система

Ако сте от хората, които търсят просто отпускащ масаж, без по-специални функции, този тип ще бъде напълно подходящ за вас.

2D масажната система е най-традиционната и съществува от най-дълго време.

Тя работи по-скоро върху повърхностните мускули и гърба, и не е толкова подходяща за по-”дълбоки” масажи.

Макар и значително по-нискоинтензивни, столовете, снабдени с такъв тип система, също са чудесен избор, особено за ежедневна употреба.

3D масажна ролкова система

Тази система е с още една крачка напред и също е доста често използвана и купувана. Тя се намира в повечето масажни столове и би отговорила отлично на вашите нужди.

3D системата успешно ще облекчи болките в гърба, раменете, ръцете, краката и седалището с помощта на въздушните възглавници и внимателното пресиране.

Тези модели са много подходящи за хората, които имат болки и притеснения в по-горните части – например врата.

Недостатъка на тази ролкова система, обаче, е, че не може да се върти под всички ъгли, което я прави все пак ограничена в ефективността й.

4D масажна ролкова система

Иновациите не спират. Тази масажна система е с най-голямо ниво на проникване и прецизно масажно действие и присъства във функционалността на моделите масажни столове от най-висок клас.

С нейната терапевтична мощност, всяка една зона от тялото ви ще бъде професионално обгрижена.

4D ролките предоставят наистина интензивен и полезен масаж, тъй като могат да се въртят под всички ъгли и да изпълняват много повече функции от предходните.

Ако не сте свикнали на по-силни масажи, обаче, това може и да не е вашият модел.

Това е най-добрата система, която бихте могли да срещнете на пазара, но ако не е съобразена с вашите изисквания, може да доведе до дискомфорт. Обмислете внимателно!

Какви видове масажни механизми разпознаваме?

Има два основни типа масажни механизми в специализираните столове – S-Track и L-Track.

Напоследък повечето производители започват да ги комбинират заедно, за да създават още по-добро изживяване на цялото тяло, а изборът ви трябва да е внимателно съобразен с нуждите ви и стила ви на живот.

S-Track

Тези механизми следват извивката на гръбначния стълб, движейки се нагоре и надолу от врата към долната част на гърба.

Това е най-универсалният дизайн, който се фокусира върху различни области на гърба, за да подобри състоянието ви.

Недостатъкът на моделите със S-Track механизъм е, че не е толкова функционални и при малко по-специфични изисквания и болки, може да се окажат недостатъчни.

L-Track

Този тип механизъм превъзхожда предходния, тъй като има способността да достига дори до глутеусите и подколенните сухожилия. С други думи, чудесно обработва зони като врата, долната част на гръбнака и бедрата.

Тази функция може да бъде чудесна за някой, който иска да обърне по-специално внимание на долната част на тялото си.

Недостатъкът, обаче, е че столовете с такъв тип механизъм са малко по-скъпи. Уви, инвестицията си заслужава.

Какви масажни програми могат да ви предложат различните масажни столове?

Масажните столове ще ви доставят комфорт, сигурност и спокойствие.

Има много интересни и полезни техники, които ще разпалят любопитството ви на 100%. От тях можете да извлечете невероятни ползи, с които ще се почувствате значително по-свежи и отпочинали.

Ако сте готови да ги чуете, продължавайте да четете…

Дълбок масаж на тъканите

Дълбокият тъканен масаж е по-интензивна версия на шведския масаж.

Той е насочен към по-дълбоките мускули и съединителната тъкан, и е особено ефективен при лечение на зони с хронично напрегнати или свити мускули в области като шията, долната част на гърба и раменете.

Масажните удари развиват възли по-дълбоко в мускулната тъкан, които са по-трудни за достъп.

Този тип масаж също така се фокусира върху хроничната болка или мускулното напрежение, за да осигури подобрена релаксация, след като масажът приключи.

Подходящ е най-вече за тези с по-висока толерантност към болка и се възпроизвежда най-добре от 3 и 4D масажни ролки.

Недостатъкът на тази масажна техника е, че не е подходяща за по-слаботелесните хора, които не са никак издръжливи към по-силни натискания.

Шиацу масаж

Шиацу буквално преведено означава – „натиск с пръсти“ и използва разтягане, натиск и завъртане, за да осигури ефект на възстановяване на цялото тяло, който може да намали стреса, мускулната болка и стегнатите мускули.

Философията зад шиацу е доста стара и се основава на идеята, че вашата жизнена енергия или ки (чи или ци) протича през тялото през различни енергийни канали.

Когато почувствате болка в определена област, съответно, този енергиен канал се блокира, а шиацу масажът действа за подсилване и освежаване на тъканите, с което подпомага и цялостното ви енергизиране.

Ако не си падате по енергийните теории, сигурно този масаж ще ви се стори доста странен. Истината, обаче, е че е много ефективен за всеки човек.

Топлинен масаж

Топлината и масажът предлагат сходни предимства и когато се комбинират, тези две терапии могат да се надграждат една друга, за да осигурят още по-добро изживяване.

Топлинният масаж работи за подобряване на притока на кръв и може да помогне в освобождаването на тялото от натрупаните токсини.

Освен това, масажът и топлината работят за подобряване на мускулната гъвкавост, което може да помогне за намаляване на болката и ограничената подвижност.

Артрит, дълбоки наранявания на тъканите, възпаление и мускулна скованост могат да бъдат подпомогнати бързо и лесно от фин и нежен топъл масаж.

Е, тази функция не е подходяща за всички сезони, както се досещате, тъй като определено в най-горещите месеци може да предизвика дискомфорт.

Масаж с въздушна компресияТози масаж често работи върху крайниците на потребителя, използвайки специална система, вградена в стола.

Това може да помогне за облекчаване на сковаността и увеличаване на кръвообращението и да стимулира лимфната система да премахва токсините от тялото.

Обикновено можете да регулирате нивото на интензивност на въздушния компресионен масаж в стола си, което пък ще ви гарантира максимална сигурност и комфорт.

Също така, може да намерите масажни столове, които използват въздушните възглавници, за да ви държат на място при програма за разтягане, или, пък, да предлагат стискане на бедрата.

Тези техники за нежно притискане е чудесна за справяне с по-големи области и ще ви накарат да се чувствате в “безтегловност”.

Уви, обаче, ако искате по-активна, интензивна и твърда масажна техника, този тип масажна функция може би няма да ви впечатли.

Женетсу масаж

Този тип масаж бързо разхлабва стегнатите мускули и кръговото движение отеква надолу през свързващите мускули, за да ви ободри до костите.

Женетсу е идеалният стил за човек, който предпочита натискане, но иска по-локализиран масаж.

Бързите движения помагат за бързо облекчаване на стреса и съживяване на мускулите ви, така че да сте подготвени за останалата част от деня си.

Тази техника се намира по-трудно в повечето модели, но със сигурност при по усилено търсене ще успеете да откриете този стол, който ще ви я предостави по най-надеждния начин.

Какво друго да имате предвид при закупуването на масажен стол?

Има още някои специфики, които е нужно да знаете, за да сте напълно запознати с това, което купувате.

Все пак масажният стол е сериозна инвестиция и трябва да бъдете особено внимателни в това отношение.

Пространство

Важен аспект е да изберете правилното пространство, в което да поставите вашия нов помощник.

В този смисъл, трябва да съобразите максимално размера и формата на приспособлението да пасват точно на вашия дом/офис.

На първо място имайте предвид, че тези столове са масивни и трябва да осигурите достатъчно място за да ги ситуирате правилно.

Съветваме ви да изберете тихо и просторно пространство, на което да се чувствате напълно спокойни и усамотени. Това не само ще прибави допълнителен комфорт, но и ще направи масажа ви още по-приятен.

Функционалност

Както забелязвате, тези иновативни столове разполагат с разнообразни функции.

Сред тях попадат всякакъв вид масажи – шиацу, мачкане, натиск, ролков масаж и т.н., нагревателни функции, позиция “Нулева гравитация” за пълно отпускане и дори отрицателни кислородни йони за значително възстановяване на организма.

Има и модели с интелигентни въздушни възглавници, които имат опция за сканиране, с помощта на която се адаптират изцяло спрямо ръста и теглото.

Те обхващат тялото по прецизен начин, а тихите механизми на 3D ролкова система се заемат с функционалности по ваш избор.

А ако не знаете от какво точно имате нужда, изберете масажор, който има автоматичен режим на работа или запазете любимата си комбинация за бърз достъп при следващо ползване.

Дори можете да свържете смартфона си към USB порта и да използвате устройството, докато го зареждате.

Ако имате нужда от малко музика, пък, можете да съчетаете изживяването с релаксираща мелодия, благодарение на вградената аудио система.

Уви, моделите с такава често са доста по-скъпи, което налага да обмислите нещата предварително.

ДизайнНа пазара има огромно разнообразие, от което лесно можете да се объркате. В такива случаи, просто преценете нуждите и се доверете на вкуса си.

Имайте предвид, че всички масажни столове са с ергономичен и удобен дизайн, който ще откликне на очакванията ви.

Той ще заема централно място във вашия дом, така че е хубаво да го съчетаете и с вашия интериор.

Ако планирате активно да използвате такова устройство, най-добре е да вземете стол в тъмни цветове – той не се замърсява толкова бързо.

Тапициран стол, изработен от естествена кожа, пък, ще изглежда много красив, но ще се нуждае от специални грижи и почистване със специални препарати.

Проучете пазара добре и подберете дизайн, който е не само стилен, но и практичен за вас!

Бюджет

Това със сигурност не е най-евтината покупка, с която можете да се сдобиете. Именно затова прецизно преценете бюджета си предварително.

Да, по този начин несъмнено ще спестите от безумно скъпите масажи, които се предлагат в различните студиа, и освен вие, вашите близки и приятели също ще могат да се възползват от това специално удоволствие всекидневно.

Уви, обаче, обмислете добре.

Качеството и иновативните функции, които изпълнява стола ще ви накарат да се почувствате удовлетворени от тази покупка, стига разбира се да сте сигурни, че имате нужда от нея и бюджетът ви го позволява.

Безопасност

Безопасността и тук не трябва да се пренебрегва!

Тъй като повечето масажни столове са електрически, от съществено значение е да бъдете много внимателни по отношение на качеството на приспособлението, инсталацията и използването му.

За да е най-надежда употребата на стола, разбира се, първо внимателно се запознайте с ръководството му.

И все пак тук сме формулирали накратко основните “правила за безопасност”, които задължително трябва да спазвате…

Когато почиствате или не използвате масажния стол, уверете се, че е не е включен в електрическия контакт, за да се избегне късо съединение.

Не е добре да използвате стола за повече от 30 минути.

Важно е да почиствате редовно масажния стол и по възможност го покривайте с кърпа, когато не се използва, за да предотвратите натрупването на прах или мръсотия.

Ако изпитвате болка или дискомфорт, след като сте били на масажния стол, спрете да го използвате и се консултирайте със специалист.

Важно е да не ядете или пиете, докато сте на него, за да не се задавите или да не излеете напитката.

Децата трябва да използват масажния стол само под надзор на възрастен и за ограничен период от време.

В случай, че уреда не функционира правилно, прекратете използването, докато не бъде поправен.

Ако имате сериозно медицинско състояние, се консултирайте с лекар, преди да използвате масажния стол.

 

Надяваме се, че нашето ръководство ви е било интересно и полезно!

Ако е така, ще се радваме да разгледате и нашите предложения, подбрани специално за ценителите на масажа.

1. RK-1900B-BLТози масажен стол е с L-track механизъм, който му позволява да се движи по цялата дължина на тялото, стигайки от врата до бедрата. Разполага с различни техники, които предлагат множество масажи. Изработен е от еко кожа с най-високо качество. Лек, удобен и с компактни размери, столът тежи само 50 кг, което позволява лесното му преместване и поставяне дори и в по-тесни помещения. Bluetooth аудио функция и вградени тонколони. С 3 броя програми и 2 настройки на скоростта.
Купи сега

2. Мedisana MS 2300Уникален и многофункционален модел, подходящ за всеки тип потребители. Масажния стол предлага цели 6 различни типа масаж, 10 автоматични последователни програми, 5 избираеми интензитета на въздушни програми и 64 въздушни възглавници. Получавате високо ефективен масаж с възможност за селектиране на зона и интензивност. Множество полезни функции и 2D механизъм за движение за релаксиращ масаж. Насладете се на пълен релакс на тялото от шията до седалището.
Купи сега

3. Масажен стол Нулева гравитация vidaXLМасажният стол с функция “нулева гравитация” има елегантен, съвременен дизайн, който ще внесе модерен нюанс във вашия хол или офис. Притежава загряваща функция, която ще допринесе за пълния ви релакс. Лесен е както за сглобяване, така и за почистване. Изработен е от еко кожа и е с дистанционно управление. Изключително лек и удобен модел. С 3 настройки на скоростта и 5 програми.
Купи сега

4. REXTON Z1-BRМасажният стол REXTON Z1 е иновативно технологично устройство, базирано на биомеханиката, ергономията и физическата терапия. Той притежава S и L образен масаж и е снабден с цели 58 въздушни възглавници. Масажният механизъм автоматично сканира човешката фигура и се позиционира в масажните зони на тялото. Изработен е от висококачествени материали и тапицерия от еко кожа. С над 10 полезни функции, 5 настройки на скоростта и предназначен както за домашна, така и за професионална употреба.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Електрически масажен стол Супер екран vidaXLАко търсите удобен и ергономичен дизайн – този модел определено ще ви гарантира това. Столът разполага с 12 въздушни възглавници за компресионен масаж. Със “супер екрана” на контролния панел на десния подлакътник, можете удобно да регулирате режима на масажа. Изработен от висококачествена изкуствена кожа, този масажен стол е много мек, удобен и лесен за почистване. Притежава функции като таймер, 7 зони за масаж, 3 настройки на скоростта и 12 програми.
Купи сега

6. Komoder KM300 3D Full BodyТози масажен стол е оборудван с 3D механизъм, което го прави страхотен и многофункционален във всяко едно отношение. Подходящ е за по малки помещения, така че не трябва да имате притеснения относно пространството. Притежава рефлексотерапия и множество други масажи. Освен това е има аудио система и вградени високоговорители. Нулева гравитация, която ще ви гарантира успокояване на болката до високо ниво. С 6 автоматични програми, 6 режима за ръчен масаж и нагревателна програма.
Купи сега

3.8/5 - (6 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!