Всички категории

6-те Най-Добри Машини за Паста

Опаковка паста в магазинната мрежа не струва кой знае колко и обикновено има добър вкус, но истинските ценители знаят колко голяма е разликата когато пастата е прясно приготвена.


Машините за паста улесняват изключително много приготвянето на домашна паста, за да хапвате нещо чийто вкус и текстура са точно такива каквито вие искате.

Ако идеята да си приготвяте прясна паста в домашни условия ви допада, то тогава ви трябва и добра машина.

В това ръководство ще ви представим всичко по-важно, което трябва да вземете предвид при избора на уред за паста, а в края му ще намерите и конкретни предложения за някои от най-добрите модели на пазара.

Защо да изберете точно машина за паста

Преди да се впуснете в покупката на машина за паста трябва да прецените дали имате нужда от подобен уред.

При повечето храни важи принципът, че ако си ги приготвим вкъщи ще спестим пари.   Това обаче по-скоро не се отнася за пастата, тъй като цената й по магазините изобщо не е висока, а приготвянето й в домашни условия изисква доста съставки, които също струват пари.

Може да се каже, че излиза малко по-скъпо да си приготвяте домашна паста. Още един недостатък е това, че трябва да отделите време и усилия по приготовлението й. Така че ако нямате достатъчно свободно време – този вариант може и да не ви допадне.

Но за всички любители на италианската кухня и най-вече пастата, подобна инвестиция и последващите вложени усилия и време вероятно ще са напълно оправдани от вкуса на прясно приготвената паста. Ако все още не сте се отказали от покупката на машина за паста, то тогава нека ви представим и предимствата на домашната паста.

Домашната паста е изключително вкусна. Това се дължи на факта, че е прясно приготвена с качествени съставки и така както на вас ви харесва.

Всъщност едва ли има нужда да се изброяват повече предимства – за повечето хора гореспоменатото е напълно достатъчно. И въпреки че технически е възможно да приготвите домашна паста без машина, то това начинание отнема още повече време и изисква доста практика докато се получи паста с правилна форма и текстура.

Но ако машината за паста е нещото, от което имате нужда, то вероятно вече сте го разбрали и ви предстои единствено да изберете подходящ модел. Нека ви помогнем с това като ви представим по-важното свързано с машините за паста.

Видове машини за паста

Когато разглеждате предложенията на пазара ще забележите, че има два основни вида машини за паста.

Ръчни машини за паста

Ръчните машини улесняват значително приготвянето на паста в домашни условия, но работата с тях изисква време и усилия.

Те имат класически дизайн, който включва преминаване на тестото през ролки и избутването му чрез въртене на ръчка. След това разточеното тесто се реже от режещия край на машината.

Машините от този тип са подходящи за по-дълга паста като фетучини и спагети.

Обикновено цената им е по-ниска от тази на електрическите модели и за разлика от последните, на ръчните няма какво толкова да им се развали.

Накратко за този вид машини за паста:

  • Евтини;
  • Надеждни;
  • Отлични за правене на по-дълга паста;
  • Изискват време и усилия при приготвянето на пастата.

Електрически машини за пастаТези машини до голяма степен приготвят пастата вместо вас. Съответно с тях задачата отнема значително по-малко време и усилия.

В допълнение  електрическите машини за паста ви дават по-голям избор относно вида на пастата. С тях имате възможност да приготвяте макарони и зити редом с останалите видове.

Разбира се, цената на електрическите машини е по-висока от тази на ръчните. Като всяка по-сложна електрическа машина и при тези има по-голям шанс от повреди и проблеми. Но пък използването им е изключително лесно – просто правите тесто за паста, зареждате го в машината и чакате.

Почистването на електрическите машини за паста също става много лесно, тъй като повечето такива модели се разглобяват и частите могат да се сложат дори в съдомиялна.

Ако планирате да приготвяте често домашна паста, то тогава електрическа машина би била по-удачен избор.

Накратко за този вид машини за паста:

  • По-скъпи са;
  • Работят по-бързо;
  • Улесняват работата значително;
  • Правят повече видове паста.

Какво още да вземете предвид при избора на машина за паста


Освен вида на машината за паста има и други неща, които трябва да обмислите преди самата покупка.

Цена

Откъм цена машините за паста варират в голям диапазон като основният индикатор е това дали избраният модел е ръчен или електрически.

Ръчните машини за паста струват от 30 до 140 лева.

Електрическите машини варират ценово от 150 до 600 лева.

И при двата вида машини колкото по-висока е цената, обикновено толкова по-качествена е тя и по-надеждна и позната е марката. Машините за паста на производители, известни със своите висококачествени продукти, издържат по-дълго време и на повече работно натоварване.

Понякога по-високата цена индикира и това, че дадена машина може да прави повече видове паста или пък, че се използва, почиства или съхранява по-лесно.

Когато определяте своя бюджет за машина за паста вземете предвид дали ще я използвате често и дали предпочитате тя да върши повечето работа вместо вас – съответно така ще прецените дали си заслужава да платите повече за електрически модел. Ако машината ще се използва по-рядко и през повечето време ще стои прибрана в кухненския шкаф – то тогава не си струва да инвестирате много пари в нея.

Дори да имате строго определен бюджет, ако намерите по-добър модел за малко повече пари, то помислете дали не е по-удачно да вземете него.

Употреба

Основната идея зад покупката на машина за паста е да може всеки човек да си приготвя домашна паста и то по възможно най-лесния и бърз начин. Истината е, че всяка една машина за паста ще улесни процеса на приготвяне, което е добре за начало.

Както споменахме вече по-нагоре в ръководството, това колко лесно се използва една такава машина зависи най-вече дали е ръчна или електрическа. Освен това и двата вида машини имат представители под формата на различни модели, при които използването може да е по-лесно или сложно.

Най-лесните за употреба модели са електрическите, които смесват съставките и месят тестото за паста сами, а след това го оформят и режат.

С подобна машина единственото, което ще трябва да направите е да заредите съставките в нея и да я включите.

Това не важи за ръчните машини. При тях е важно да бъдат застопорени и да не мърдат докато правите пастата, да могат да се регулират според желаната от вас дебелина и да имат удобна дръжка за по-лесно боравене.

Най-лесният начин да решите за себе си дали дадена машина за паста е удобна за работа е като прочетете няколко ревюта и потребителски мнения в интернет.

Обикновено ако други потребители използващи машината са имали проблеми с нея и трудности при ползването й – те ще го споделят в своите коментари и ревюта.

Скорост на работаПравенето на паста с ръчна машина може да бъде сравнително бавно и няма голяма разлика в бързината на работа при различните модели от този вид.

Електрическите машини за паста вече работят много по-бързо и от модел до модел има разлика в скоростта. Обикновено скоростта на работа на една такава машина се споменава в характеристиките.

Ако искате машина, която прави паста възможно най-бързо – задължително сравнете скоростта на работа поне на няколко избрани електрически модела. За да сте сигурни, че обявените скорости са реално отново можете да потърсите информация в интернет под формата на потребителски мнения и ревюта.

Бързата машина за паста ще ви позволи да приготвите домашна паста много по-бързо, което е голям плюс особено за по-заетите хора със забързано ежедневие.

Почистване

Почистването на който и да било кухненски уред не е сред любимите занимания нито за дамите, нито за господата. При машините за паста нещата са още по-сложни защото има много кътчета където може да заседне тесто.

В този случай машина, която се разглобява е по-удачен вариант защото ще се почиства по-лесно. Има модели, които освен, че се разглобяват имат и части, които могат да се слагат в съдомиялна – това прави почистването им още по-бързо и лесно.

Ако не искате да седите дълго време на мивката, то определено си заслужава да помислите за машина за паста, която се почиства възможно най-лесно.

Здравина

Добре направената машина за паста може да изкара дълги години работа, но за да получите такова качество ще трябва да платите малко повече. Един от най-добрите начини да сте сигурни, че сте избрали здрава и качествена машина е като изберете позната и предпочитана марка.

Откъм здравина и издръжливост несъмнено ръчните машини превъзхождат значително електрическите. Фактът, че те нямат електромотор и електроника е основната причина за това. Но отново, очаквайте здравина само от ръчни машини на доказани марки и направени с качествени части.

Електрическите машини за паста не са по-малко здрави когато са на добра марка и направени с хубави компоненти – те просто се износват по-бързо.

Но точно в този момент идва и още едно важно нещо, а именно гаранцията. Стандартна гаранция за период от две години е достатъчна за да използвате машината си спокойно.

Видове пастаАко предпочитате определен вид паста, то тогава е добре да се уверите, че избраната машина може да го прави. Много машини за паста имат стандартни ножове, които правят основните видове паста, но има и такива с допълнителни приставки в комплекта.

Електрическите машини обикновено могат да правят повече видове паста в сравнение с ръчните.

Най-добрите машини за паста

Дойде и моментът, в който да ви представим някои от най-добрите машини за паста на пазара. Просто изберете тази, която отговаря най-добре на вашите изисквания и бюджет и започнете да се наслаждавате на вкусна домашно приготвена паста.

1. Уред за паста Philips HR2345/19Електрическа машина за приготвяне на паста по ваш вкус – просто добавяте съставките и всичко става напълно автоматично.

Моделът е с компактни размери и лесно се побира във всяка кухня и шкафове за съхранение.

С негова помощ можете бързо и лесно да приготвите паста – спагети, пене, фетучини и нудъли. В комплекта е включена и книжка с различни рецепти. Мотор с мощност от 200 вата и купа с капацитет от 0.5 литра.
Купи сега

2. Машина за паста Laica PM2000Ръчна машина за паста, с чиято помощ можете да приготвите любимите си тестени изделия по-бързо и лесно. Основата й е изработена от неръждаема стомана, а ролките от алуминий.

Машината има седем настройки за дебелина на пастата – от 0.3 до 3 милиметра.

С нейна помощ можете да приготвяте лазаня, фетучини и талиатели.
Купи сега

3. Машина за паста Muhler MR-150PMРъчен модел за приготвяне на прясна паста. Основата на машината е от неръждаема стомана, а валовете и ножовете са от анодизиран алуминий.

Регулируем диск със седем различни позиции за контрол дебелината на тестото.

Машината може да приготвя фетучини и спагети, а с различни приставки може още равиоли, фетучини, фиде и лазаня. Не е подходяща за миене с вода и в съдомиялна машина!
Купи сега

4. Ръчна машина за прясна паста PagiloРъчна машина, с чиято помощ можете да си приготвите бързо и лесно прясна паста в домашни условия. Основата на машината е изработена от стомана, а валовете са от алуминий.

Възможност за регулиране на дебелината на тестото.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Мултифункционален кухненски робот Clatronic KM 3674Кухненски робот с множество приложения, едно от които приготвянето на прясна паста. Основните функции на машината са мелене и месене.

Има вграден дисплей с подсветка в син цвят. Налични са дванадесет различни нива на скорост и мек старт за бавно замесване.

Алуминиева кука за разбъркване, подходяща и за тежки теста.

Налични три различни приставки за паста – спагети, макарони и талиатели. Мощността на мотора е 1200 вата.
Купи сега

6. Машина за прясна паста IMPERIA 100Ръчна машина за прясна домашна паста, която е изключително лесна за употреба и поддръжка. С нейна помощ ще имате паста, която след това можете да сварите, изпечете.

Самата паста може да бъде къса или дълга, гладка или накъдрена – каквато вие решите. В комплекта има резач за лазаня, фетучини и талиателе. Настройка за шест дебелини на тестото.

Машината е произведена в Италия и има корпус от хромирана стомана.
Купи сега

3.9/5 - (7 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!