Всички категории

7-те Най-Добри Надуваеми Басейни

Надуваемият басейн е идеалният начин да се разхладите през летните жеги и то директно от своята градина или заден двор.


Независимо дали искате басейн, в който да се забавляват децата или такъв за цялото семейство – избирането на най-подходящия понякога може да бъде сложна задача. Именно за това сме ви подготвили това кратко ръководство където ще ви представим всичко по-важно за надуваемите басейни и в края му дори ще намерите конкретни предложения.

Как да изберете надуваем басейн

Когато инвестирате средства в нова придобивка вероятно бихте искали да получите възможно най-доброто за парите си. Съответно избирането на надуваем басейн не трябва да бъде импулсивна, а напротив – добре обмислена и информирана покупка.

За да се ориентирате по-добре какъв басейн да изберете – вземете предвид следните шест фактора.

Размер

Размерите на надуваемите басейни варират според различните модели. Но именно размерът е показателя, който ще ви ориентира колко човека могат да използват басейна наведнъж. Имайте предвид, че възрастните ще заемат повече място в басейна в сравнение с деца. Ако пък търсите надуваем басейн за деца – преценете колко деца най-често ще използват съоръжението.

Форма и дизайн

Обикновено на пазара могат да се намерят надуваеми басейни с различна форма и дизайн. Обаче най-често срещаните модели са с квадратна, кръгла и правоъгълна форма. В зависимост от цената и качеството на басейна дизайнът може да бъде от абсолютно изчистен до интересен и с добавени аксесоари.

Аксесоарите, които се срещат като част от дизайна при по-скъпите басейни включват пейки, облегалки и т.н. Подобни неща може да са важни, особено ако басейнът ще се използва от възрастни хора, които просто искат да се разхладят или трябва да наглеждат децата вътре.

Има и надуваеми басейни за деца, които реално представляват цели водни игрални центрове. Съответно те изискват по-малко вода и децата се забавляват основно с игри.

ЗдравинаВероятно ще искате да сте сигурни, че ще можете да използвате надуваемия си басейн години наред. Именно заради това е добре да подберете модел, който е изработен от по-здрави материали и има по-дълга гаранция към производителя. Препоръчително е да търсите басейн от дебел PVC материал и с качествена конструкция.

Аксесоари

Не всички надуваеми басейни имат в комплекта необходимите аксесоари. Например, някои модели могат да имат омекотена подложка, която да се сложи под самия басейн.

Така няма да има риск от пробиване или протриване на дъното. Понякога е добре да изберете басейн, който върви с такава подложка – особено ако формата и размерите му са по-нестандартни и ще ви бъде трудно да си намерите такава отделно в последствие.

Други аксесоари, които също може да не се включени в комплекта са покривало за басейна, мрежа за почистване, попивателна подложка на мястото за влизане и излизане от басейна и др. подобни.

Има надуваеми басейни, чийто дизайн включва различни игри, с които децата могат да се забавляват.

Други модели пък имат седалки, пейки и облегалки за допълнителен комфорт и почивка. Ако басейнът ще се използва и от възрастни, които ще прекарват часове във водата – то тогава последно изброените аксесоари са направо задължителни.

Бюджет

Истината е, че ако имате ограничен бюджет за надуваем басейн – ще можете да си намерите подходящ модел, но… той едва ли ще издържи повече от няколко лета ползване. Обикновено по-евтините басейни не могат да изкарат повече от три години ползване. Затова е важно да прецените какво точно търсите, колко време искате да го ползвате и да определите реалистичен бюджет за целта.

Ако пък не искате да харчите много пари за надуваем басейн – просто изберете модел, който отговаря на бюджета ви и му се наслаждавайте докато издържи, а след това ще му мислите.

БезопасностНадуваемите басейни обикновено са изработени от PVC пластмаса, която под жарките лъчи на лятното слънце може да се нагрее доста. Именно затова някои модели имат бяла част, обикновено в горната част на басейна. Тази бяла част не се нагрява толкова от слънцето и съответно се намалява значително рискът да се изгорите когато я докоснете с тялото си.

Но истината е, че това са надуваеми басейни и няма какво толкова опасно да се случи с тях. Единственото, което е редно да съобразите е големината и дълбочината на избраният басейн и най-вече дали няма риск децата (ако се ползва от деца) да се удавят ако останат без наблюдение.

За допълнителна безопасност на децата (ако все още не могат да плуват) можете да ги инструктирате да не влизат без възрастен в басейна или просто да им вземете пояси.

Често задавани въпроси

Преди да пристъпите към избирането на конкретен надуваем басейн, вероятно бихте искали да получите отговори на някои свои въпроси.

Трудно ли се инсталира надуваем басейн?

Всъщност това става доста бързо и лесно. Най-трудната част е да се намери равна повърхност, върху която да се монтира басейнът. Не забравяйте да сложите защитна омекотяваща подложка на земята преди да поставите басейна.

Надуването на някои басейни може да отнеме повече време, но това зависи от размера. Според модела може и да имате възможност да използвате крачна или друг вид помпа, за да улесните и забързате процеса.

Ако случайно имате вкъщи надуваем матрак и в комплекта му има помпа – можете да я използвате и за надуването на басейна.

Пълненето с вода също ще ви отнеме време. Това също зависи основно от обема на басейна. Надуваемите басейни събират от 300 до 1500 литра вода.

Каква филтрираща система да използвам?Малките надуваеми басейни могат лесно да се източат, почистят и напълнят отново с вода – съответно филтрираща система не е необходима.

При големите басейни обаче такава вероятно ще ви трябва. Видът на филтриращата система се определя от размера на басейна и колко често ще се използва. Най-често използваната филтрираща система при надуваемите басейни е тази с пясък.

Как се поддържа надуваем басейн?

Ако нямате филтрираща система е важно да поддържате басейна като редовно източвате водата, измивате го и пълните с чиста вода. Обикновено е достатъчно да го правите веднъж седмично, но ако забележите, че водата става мръсна и зеленикава по-рано – сменете я веднага.

При по-големите надуваеми басейни с филтрираща система не се изисква чак такава поддръжка. Мрежата за почистване може да ви помогне да изкарате от водата листа и други замърсители. Все пак е добре да прочетете ръководството за употреба на конкретния модел басейн – там пише как най-добре да го поддържате.

Колко време може да издържи един надуваем басейн?

Качествен надуваем басейн, който се използва редовно всяко лято може да издържи безпроблемно няколко години. Ако го поддържате и пазите можете да сте сигурни, че ще издържи достатъчно дълго.

Мога ли да загрявам водата в надуваемия басейн?Не е препоръчително да използвате нагреватели за водата когато става въпрос за надуваем басейн. За сметка на това можете да използвате плаващи слънчеви нагреватели.

Те стоят на повърхността на водата и използват слънчевата енергия за нейното загряване. Премахват се бързо и лесно когато решите да използвате басейна.

Най-добрите надуваеми басейни

Надуваемите басейни са евтин и добър заместител на стандартните. Бързо и лесно можете да се сдобиете с такъв и още по-светкавично можете да го монтирате в градината или задния си двор и да започнете с водните забавления и разхлаждане през топлите летни месеци.

Ако обаче нямате идея на какъв басейн да се спрете – нека ви представим някои от най-добрите модели, които могат да се намерят на пазара към момента.

1. Басейн INTEX Easy Set 28166NPТози сглобяем надуваем басейн е с надуваем ринг по борда. Много лесно се монтира и демонтира като дава възможност за пренасяне и сезонна употреба.

В комплекта има филтърна помпа, стълба, покривало и подложка. Размерите му са диаметър 457 сантиметра и височина от 107 сантиметра.

Обемът му е 12 430 литра вода. Изработен е от издръжлив на пробиване трислоен материал. Филтърната помпа е двойно изолирана и има дебит от 3785 литра на час. Работи с филтри от тип А като такъв има включен в комплекта.
Купи сега

2. Басейн Intex Easy Set – 2.44 м x 76 смНадуваемият басейн е изработен от здрав материал, който е 80% PVC и 20% PET. Формата му е кръгла като обемът му е 2419 литра.

Диаметърът е 244 сантиметра, а дълбочината 76 сантиметра.
Купи сега

3. Семеен надуваем басейн със седалки Swim Center Family INTEX 56475NPТова е семеен басейн, който разполага с четири удобни вградени в дизайна седалки.

Също така са налични и джобчета за оставяне на разхладителни напитки. Размерите в напомпано състояние са 229 на 229 на 66 сантиметра.

Вместимостта на басейна е 990 литра, а дълбочината му е 36 сантиметра. В комплекта има и ремонтна лепенка в случай на пробиване.
Купи сега

4. Надуваем басейн Intex Fishing FunТова е детски басейн за деца над 3-годишна възраст. Има овална форма и е изработен от винилов материал. Обемът му е 182 литра вода.

Размерите са дължина 218 сантиметра, ширина 188 сантиметра и височина 99 сантиметра.
Купи сега

5. Надуваем басейн Intex Easy Set – 3.96 м x 84 смБасейнът е подходящ за всеки на възраст над 6 години. Има кръгла форма и обем от 7290 литра. Изработен е от издръжлив материал, който съчетава полиестер, PVC, полиетилен и полипропилен. В комплекта има и филтърна помпа.

Размерите му са диаметър 396 сантиметра и дълбочина 84 сантиметра.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Надуваем басейн Intex – Swim Center™ Family LoungeТова е басейн от винил с кръгла форма и обем от 640 литра. Той е проектиран за максимален комфорт с надуваема зона за сядане вътре, която има седалка и облегалка. Също така са налични две места за поставяне на чаши и напитки.

Изключително лесен за монтиране и демонтиране като е наличен и вентил за отводняване. В комплекта е наличен и ремонтен кит при нужда.

Размерите на басейна са дължина 224 сантиметра, ширина 216 сантиметра и дълбочина 76 сантиметра.
Купи сега

7. Басейн надуваем Bestway – 274 х 76 см.Надуваемият басейн е с кръгла форма. Диаметърът му е 274 сантиметра, а дълбочината 76 сантиметра. Вместимостта му е 3180 литра при напълване на 80% капацитет.

Изработен е от трислоен винил с дебелина от 0.40 до 0.80 милиметра. Бордът е надуваем ринг, който укрепва цялостната конструкция.

В комплекта има и ремонтен кит при нужда.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!