Всички категории

6-те Най-Добри Нагреватели За Вода

Електрическите водонагревателни смесители са ново поколение иновативни уреди за мигновено осигуряване на топла вода в дома.

Те комбинират в себе си ефективност, икономичност и стил и доказано са перфектен избор за всяко домакинство!

Благодарение на нагревателните смесители водата с перфектна температура гарантирано ще достига до вас с лекота без това по какъвто и да е начин да натоварва семейния ви бюджет!

Кажете сбогом на непрактичните бойлери и високите сметки за ток още сега!

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за електрическите нагреватели за вода. А за да ви улесним максимално в избора, по-долу сме ви представили и някои от най-добрите предложения за продукти в областта, които със сигурност ще ви харесат.

Какво представляват нагревателите за вода?

Електрическите водонагреватели са семпла комбинация между класическите смесители за вода и бойлерите.

Те са много популярен избор през последните години, отличаващ се с много високо качество на работа и изключителна комбинативност.

Компактният им размер и опростеният им принцип на действие, обаче, не означава, че са по-малко ефективни от останалите методи за водно отопление, дори напротив. Те осигуряват винаги перфектни резултати и то по наистина икономичен начин.

Бързо, качествено и напълно безопасно – използването на водонагревателни смесители несъмнено е практичен избор!

Структурно, те разполагат с топлоустойчив корпус, в който е разположен мощен нагревателен елемент, приспособен да загрява водата за секунди.

Този елемент се захранва изцяло от електрическата система, а за да е максимално пълноценно неговото действие, във водонагревателната конструкция са разположени и допълнителни сензори, датчици и предпазители против прекомерно налягане и високо напрежение.

Така, отличавайки се със скромна, но много ефективна механика на действие, този тип устройства за водно нагряване определено са впечатляващи!

Защо да изберете електрически водонагревателен смесител?

Ако живеете в условия, непредразполагащи пряко топлоподаване, най-логичният и често срещан избор за водоотопление в дома са бойлерите. Те, обаче, заемат доста място, по-трудни са за инсталация и са доста по-недостъпни във финансов план.

Именно затова, ако сте в търсене на удобен, но също изключително удовлетворяващ вариант, който бързо и лесно да инсталирате в кухнята или банята си, например, водонагревателните смесители са най-добрия избор за вас!

И тъй като може би дори не подозирате множеството им положителни страни, ние сме тук, за да ви запознаем малко по-подробно с тях…

Компактност

Най-отличителното качество на водонагревателните смесители е фактът, че са малки, фини и могат да паснат на всеки интериор с лекота.

Удобният им дизайн прави инсталацията им бърза и лесна, а цялостното им присъствие в дома – напълно незабележимо от пръв поглед.

Практичност

Какво по-хубаво от това да имате топла вода в дома си във всеки един момент без това да натежава по какъвто и да е начин на семейния ви бюджет?

Е, тук ще ви впечатлим, тъй като друго ключово позитивно качество на водонагревателните смесители е изключителната им практичност. Освен удобни за употреба и инсталация, те се отличават и със стабилни, обезопасени дизайни и значителна икономичност…

Регулируемост

Интелигентно координираният механизъм на работа на водонагревателните смесители ги прави наистина удобен и лесен за употреба избор,

Независимо дали сте заложили на модел с класически термостат или с интуитивен сензорен дизайн, вие винаги може да имате пълен контрол върху температурата на нагряване на водата, което несъмнено е изключително предимство във всеки дом.

Енергийна ефективност

Както споменахме, имайки такъв тип устройство за водно нагряване, вие ще кажете сбогом на високите режийни сметки.

Водонагревателните смесители са изключително икономични, тъй като консумират електроенергия само по време на употреба. Съответно, през останалото време от деня те не черпят ток, което от своя страна гарантирано ще ви спести много средства.

Комбинативност

Макар и със скромен механизъм на действие, водонагревателните смесители наистина се отличават с висока продуктивност.

Благодарение на тях, вие винаги за секунди ще получавате перфектно загрята вода, без това да създава какъвто и да е риск за вашия личен комфорт, здравето и спокойствието ви.

Естетичност

И естествено , дори в чисто дизайнерски план водонагревателните смесители са много впечатляващи.

Както споменахме, те чисто визуално напълно наподобяват обикновените смесители. Това, от своя страна, означава, че по никакъв начин няма да натежат на домашната ви атмосфера. Дори напротив –  широкото разнообразие от модели устройства на пазара, позволява да ги изполвате като своеобразен акцент в интериорен план.

Какво трябва да имате предвид при избора на електрически водонагревателен смесител?

Богатото разнообразие от предложения за нагреватели за вода на пазара несъмнено прави избора не особено лесен.

Така, че за да направите най-добрата покупка е важно да бъдете много старателни в търсенето си, да координирате внимателно различните предложения за устройства с вашите лични нужди и условията в дома ви и най-вече да вземете предвид няколко основни неща…

Вид

Съществуват два основни вида нагреватели за вода – с вграден нагревател и с отделна нагревателна система.

Моделите с вграден нагревател са наистина популярни напоследък и това се дължи на изключителната им компактност, практичност и стил. Те са със сравнително ниска производителност, но, пък, за сметка на това осигуряват наистина перфектно качество на работа – бърз процес на водонагряване с минимален риск от повреди или прекъсване на системата.

Моделите с отделна нагревателна система, пък, са доста по-ефективни и производителни от предходните. Те могат да преработят по-голямо количество вода за умерено кратък период от време. Те, обаче, изискват връзка с отделна поточна бойлерна система и се категоризират със сложен процес на инсталация и по-голяма непрактичност при употреба.

Мощност

Мощността е от най-голямо значение за производителността на нагревателите за вода. Аналогично, колкото по-мощно е устройството, толкова по-ефективна е неговата дейност.

Не забравяйте, обаче, че е непрактично да подберете прекалено мощен водонагревател, ако дома ви няма фактическа потребност от това.

Но как всъщност да разберете нагревател с каква мощност да подберете? За ваше максимално улеснение, ви съветваме да използвате следната закономерност (резултат в kW):

W = V * (T2-T1) /14.3.

В нея, V се явява относителната консумация на вода в условията, в които ще разположите нагревателя (л/мин). Имайте предвид, че при употреба на мивка за хигиенни нужди консумацията е приблизително 3 л/мин, при кухненска мивка около 4 л/мин, а при душ или вана над 6 л/мин.

T2, пък, представлява желаната температура, до която желаете да нагреете водата. Тя се измерва в Целзий и зависи изцяло от нуждите на вашето домакинство.

T1, съответно, е температура на водата, идваща от водоснабдителната система на дома ви (5-20 градуса Целзий).

А числото 14.3 е ​​константа, използвана за точност при изчислението на мощност на водонагревателни и водоснабдителни устройства.

Нагревателен елемент

Съществуват три типа нагревателни елементи при водонагревателните смесители. В това отношение, при избора си трябва да се съобразите изцяло с личните си предпочитания и финансовите си възможности.

Нагревателните елементи с медна или анодизирана обвивка са най-често срещани. Те осигуряват добър топлопренос и напълно пълноценни условия на загряване на водата. Недостатък при тях е, че са по-малко устойчиви и по-склонни към повреди.

Керамичните тръбни нагревателни елементи, пък, се отличават с високо качество, издръжливост и ефективност на работа. Те са много добър избор, чийто единствен недостатък е високата му цена.

Нагревателните елементи тип „спирални блокове“ са най-впечатляващия и първокласен избор. Те са със защитен стъклен слой, по-удобни са за регулация и поддръжка и се отличават с много добра ефективност на работа. Недостатък при тях, обаче, отново е значително по-високата им цена. Но пък качеството оправдава средствата.

Качество и безопасност на работа

За да си осигурите перфектни условия в ежедневието и да избегнете риска от аварии и повреди, ви препоръчваме да заложите на висококачествено предложение, разполагащо със съответните защити, сензори, детайли и клапи срещу прегряване и токов удар.

Подберете продукт на доказан в областта производител и ако изпитвате каквито и да е затруднения при инсталирането му,  по-добре се консултирайте със специалист, който да ви помогне в това отношение.

Допълнителни функции

С напредване на технологиите, предложенията за водонагревателни смесители стават все повече, все по-модерни и все по-интелигентни.

Повечете класически модели са оборудвани с термостат за регулация на температурата на загряване на водата. Напоследък, обаче, забелязваме и нов тип управление – електронно. То доказано е много по-удобно и лесно.

Вече и цялостния функционален дизайн на водонагревателите се променя – много популярни през последните години станаха вариантите с дигитални дисплеи, осигуряващи допълнителен комфорт и лекота по време на употреба на уреда.

Да, моделите с по-иновативни характеристики със сигурност са доста по-скъпи, но пък гарантирано ще ви осигурят сигурност и удобство във всеки един момент.

Дизайн

И естествено не по-малко важно при избора ви на водонагревател е да подберете модел с дизайн, напълно отговарящ на нуждите и стилистиката на вашия дом.

Както многократно споменахме, най-основните предимства на водонагревателните смесители са тяхната компактност и практичност. Така, че им позволете да ви осигурят комфорт, спокойствие и уют с лекота!

Внимателно подберете модел с материал на изработка (пластмаса,метал,керамика), цвят, форма и размер, изцяло кореспондиращ с характерностите на домашния ви интериор.

 

Време е да ви представим и някои от най-впечатляващите предложения за електрически водонагревателни смесители на пазара в момента…

1. MUHLERТози електрически водонагревателен смесител, подходящ за стенен монтаж, се отличава с изключително висока ефективност и икономичност. Моделът е със стилен метален дизайн с LED-дисплей и термостат и разполага с регулируемо затопляне на водата (30-60 градуса) и мощност около 3 kW.
Купи сега

2. FREDDOТова е електрически водонагревателен смесител, отличаващ се с висококачествен и практичен дизайн с висок чучур, термостат и LCD-дисплей. Моделът разполага с максимална мощност 3 kW, а хромираното му покритие го прави идеален избор за инсталация във всички домашни помещения.
Купи сега

3. FALAТова е много компактен и удобен водонагревателен смесител с максимална мощност 3.6 kW и нагряване на водата до 60 градуса. Моделът разполага с практичен, регулируем дизайн с пластмасов корпус, подходящ за инсталация във всички домашни помещения.
Купи сега

4. FERROLIТози електрически водонагревателен смесител се отличава с фин стил и удобен дизайн. Моделът разполага с електронна система за регулиране на температурата на водата, LCD-дисплей и максимална мощност 3 kW.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. TERMOMAXАко сте в търсене на перфектното предложение, обединяващо в себе си практичност и стил, то този водонагревателен смесител несъмнено ще ви хареса. Моделът е изключително енергоспестяващ и разполага с удобен дигитален дисплей, мощност 3.2 kW и максимална температура на нагряване 60 градуса.
Купи сега

6. CASCADAМодерен, устойчив и изключително ефективен – този електрически водонагревателен смесител със сигурност ще ви впечатли. Той се отличава с метален корпус, дигитален дисплей и множество защити и интелигентни сензори за по-добра работа. Моделът разполага с мощност от 3 kW и максимална температура на загряване на водата до 60 граудса.
Купи сега

3.7/5 - (42 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
2 Коментари
  1. Надежда Тихова пише

    Може да ви звучи глупаво, но може ли да се изключва нагревателят когато не е необходим и да се ползва само студена вода, например за пиене?

  2. Стоян пише

    2 години и в коша

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!