Всички категории

7-те Най-Добри Обиколници за Кошара

Безопасността и комфортът на бебето са от най-голямо значение за неговото здраве и пълноценен начин на живот.

Именно затова е много важно да му осигурите максимално добри условия на сън и игра.

А това ще стане с лекота ако подберете най-подходящия обиколник, с който да обградите внимателно вътрешните стени на кошарката му.

Не се колебайте и направете най-полезния избор за вашето дете и му осигурете сигурност и спокойствие още сега!

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за обиколниците за кошара, запознали сме ви с част от най-добрите предложения на пазара в момента и сме отговорили на някои от най-често задаваните въпроси в областта…

Защо ви е нужен обиколник?

Обиколниците са неизменна част от спалното бельо на всяко детско легълце през последните години. Те са меки и нежни и, в чисто дизайнерски план, изпълват атмосферата около себе си с топлота и уют.

И макар, че напоследък се изразяват множество контрастни мнения по отношение на тяхната полезност, в крайна сметка, изводът е един – обиколниците имат изключително позитивно влияние върху живота на всяко дете.

И за да ви убедим в това, ще ви запознаем малко по-подробно с някои от най-впечатляващите им положителни страни

Осигуряват по-пълноценен сън на детето

Финият дизайн на обиколниците доказано внася в бебешката кошара изключителна атмосфера на хармония и спокойствие.

Той, образно казано, осигурява нужната „обвивка“ от мекота, уют и топлина, от която се нуждае детето. Така то не се разсейва и раздразва, което подпомага по-бързото му и дълбоко заспиване.

Осигуряват сигурност по време на игри

С порастването на детето, идва и потребността от обособяване на комфортно пространство, в което то да може да си играе възможно най-пълноценно.

Благодарение на обиколниците, кошарата ще се превърне в перфектна зона за развлечения, отличаваща се с мекота, удобство и максимална безопасност.

Предпазват от неблагоприятните влияния на външната среда

Обиколниците имат спомагат и за опазването на здравето и спокойствието на детето.

Плътността на обвивката им и хипоалергенните им свойства отклоняват коварните въздушни течения в стаята и изолират изцяло риска от достигане на прах до вътрешността на кошарата.

Предотвратяват нежелани злополуки

Това свойство на обиколниците е наистина много полезно, особено в първите месеци на активно движение на детето.

Тогава благодарение на тези своеобразни протектори, рискът от нараняване при падане или залитане на детето в кошарата е напълно минимален. А с напредване на годините, високите стени на обиколниците ще направят и опитите за излизане от кошарата, присъщи на всички малки любознателни деца, напълно неуспешни.

Практични са за пренос

Обиколниците са много удобни и лесни за употреба и пренасяне и това означава, че може да ги носите абослютно навсякъде със себе си. Така ще сте способни да осигурявате спокойствие и безопасност на детето си във всеки един момент.

Обиколник от какъв материал е най-добре да подберете?

При избора на обиколник трябва най-вече да съсредоточите вниманието си върху материала, от който е изработен той.

Вътрешността на обиколниците най-често е изпълнена със силиконова вата, която има по-скоро значение за безопасността на детето ви.

Външната им обвивка, обаче, може да бъде доста по-разнообразна откъм специфики. Именно затова, изборът ви в това отношение трябва да е много по-прецизен, тъй като той има наистина голяма роля в осиуряването на комфортни и здравословни условия за сън и игра за вашето дете.

Памук

Памучните обиколници са най-често срещани и са класически избор, популярен с полезната си същност и универсален стил.

Този тип обиколници са меки, фини и олекотени. Те се отличават най-вече с високите си хипоалергенни свойства. Също така, са перфектен избор, удобен както за най-топлите летни, така и за най-студените зимни дни.

Единственият недостатък на памучните обиколници е фактът, че поради плътната си нишка, те се замърсяват лесно и изискват редовно почистване и поддръжка.

Полиестер

Полиестерните обиколници са изключително популярен избор през последните години. Те се отличават с богата гама от дизайни и много високо качество.

Този тип обиколници са много фини и нежни към кожата на всяко дете и определено ще му осигурят чувство за уют и мекота.

Техен недостатък, обаче, е че все пак са от изкуствена материя, което ги прави непрепоръчителни за деца под 6 месеца.

Сатен

Сатенените обиколници определено са най-луксозни и впечатляващи. Те са изключително нежни и леки, а ефирната им материя не спарва и не задушава кожата.

Освен това, този тип обиколници са наистина висококачествени и се отличават с издръжлива изработка, която не се износва и захабява.

Този несъмнено отличителен избор, обаче, също има недостатък – фината му сатенена нишка го прави доста по-труден и специфичен за поддръжка.

Какво друго трябва да имате предвид при избора на обиколник?

Тъй като обиколника ще бъде неизменна част от ежедневието на вашето дете години наред, е много важно да бъдете наистина прецизни в избора си.

Именно затова, ви съветваме да се съобразите внимателно не само с материята на продукта, но и с още няколко основни неща...

Форма

Формата на обиколника има най-вече значение за удобството на вашето дете и цялостно дизайнерския облик на кошарата.

Съществуват три основни форми обиколници – правоъгълни, тип „плитка“ и тип „възглавнички“.

Правоъгълните обиколници са най-широко разпространени и несъмнено са най-практичния и универсален вариант, перфектен избор за аранжиране на всички типове детски легла. Те са предлагат в голяма гама от дизайни и много богато разнообразие от размери – от къси квадрати до дълги дюшеци.

Обиколниците тип „плитка“, пък, са изключително интересен интериорен избор, много популярен през последните години. Те са доста по-фини, но пък се отличават със стил и нежно излъчване, което определено ще предизвика много красиви емоции във вашето дете.

Обиколниците тип „възглавнички“, пък са с дизайн, наподобяващ няколко закачени една за друга малки възглавници, който определено внася мекота и уют в обстановката около себе си. Този тип обиколници са много по-плътни от останалите и определено са практичен и удобен избор за всяко дете.

Размер

Рзмерът на обиколника трябва да е съобразен със спецификите на кошарата, в която ще го разположите, и най-вече с нуждите на вашето дете (възраст, развитие, активност).

Новородените бебета, например, не се движат много и имат нужда повече от защита от външни влияния, отколкото от друг тип обезопасяване. Именно затова, за тях е най-добре да  подберете сравнително компактен обиколник с височина 1/3 от височината на рамките на кошарата и плътност около 2.5 – 3 см.

За бебета между 6 и 12 месеца, обаче, ви препоръчваме да подберете обиколник с височина 1/2 от височината на рамките на кошарата и плътност около 3.5- 4.5 см.  В тази възраст, детето ви вече ще се опитва да се движи, което изисква да го обезопасите една идея по-добре. От друга страна, обаче, то ще е и в процес на опознаване на заобикалящия го свят, което означава, че не е препоръчително да изолирате кошарата му прекалено много.

С порастване на детето, обаче, успоредно нараства и неговият интерес да излиза самостоятелно от кошарата, което съответно го подлага на по-висок риск. Поради тази причина, за бебета и деца до 3 години, ви съветваме да заложите на свръх обезопасен модел обиколник с височина над 2/3 от височината на рамките на кошарата и плътност над 4.5 см.

Дизайн

Бъдете прецизни при избора на цвят на обиколника! Тази конкретна част от дизайна, има много пряко значение за развитието на възприятията на детето в бъдеще.

Докато все още е бебе, най-препоръчителни за него са предложенията с успокояващи, изчистени дизайни в светли нюанси и пастелни тонове.

С порастването на детето, обаче, все по-подходящи стават вариантите в по-ярки цветове, с интересни шарки и щампи, които своеобразно да спомагат развитието на въобръжението му.

И все пак не забравяйте, че освен стилен и полезен, дизайнът на обиколника трябва да е и максимално стабилен и устойчив.

Именно затова ви съветваме да заложите на модел, разполагащ с дизайн с цип, сменяем калъф и връзки.

 

Нека ви представим и най-висококачествените и впечатляващи предложения за обиколници за кошара на пазара в момента…

1. Lorelli „Blue“Този обиколник за кошара е съставен от 4 части с нежен и фин дизайн във форма тип „възглавнички“. Частите са изработени от 100% памук и са подходящи за подсигуряване на легълце с размери 60 x 120.
Купи сега

2. KidsDecor “Градина със зайчета”Това е обиколник за кошара с класическа, правоъгълна форма, съставен от 2 части, изработени изцяло от хипоалергенен памук. Дизайнът им е отличителен и интересен, а размерът им е най-подходящ за аранжиране на детско креватче с мерки 60 x 120.
Купи сега

3. KidsDecor “Бебета животни”Определено този обиколник за кошара от 2 части ще ви впечатли с красивия си, свеж дизайн. Частите му са в размери 40 х 280 см. и 40 х 140 см. и са с класическа правоъгълна форма с 100% памучно покритие.
Купи сега

4. U-Grow “Слончета”Този обиколник за кошара от 2 части се отличава с интересен, многоцветен дизайн и универсален размер, подходящ за аранжиране на абсолютно всякакви видове детски легълца. Обиколникът се предлага в комплект с останалите важни части от бебешкото спално бельо (плик, калъф за възглавница и чаршаф) и определено ще ви впечатли.
Купи сега

5. InterBaby “Friends”Това е висококачествен обиколник за кошара с фин дизайн, изработен от 100% памук. Той разполага е в размери 45 х 225 см. и е с плътност 3 см. и е много практичен, лесен за пренасяне и поддръжка избор, който несъмнено ще ви впечатли.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Мартис “Жираф“Луксозен, фин и изключително нежен – този обиколник за кошара е отличителен избор, който ще осигури на детето ви комфорт във всеки един момент. Той е с класически дизайн в размери 42 х 205 см. и ефирно сатенено покритие с бродерия.
Купи сега

7. Никита Стил “Little Red Riding Hood“Този полиестерен обиколник за кошара се отличава с цветен и вдъхновяващ дизайн, който ще въведе детето ви в красивия свят на приказките. Той е съставен от 4 части – 2 страници в размери 120 х 50 см. и 2 ширини в размери 60 х 50 см.
Купи сега

Често задавани въпроси

До каква възраст на детето е препоръчително да се използват обиколниците?

Като цяло няма точно определена горна граница откъм възраст, в която е най-подходящо да премахнете обиколниците. В това отношение трябва да се водите изцяло съобразявайки се с развитието и интересите на вашето дете.

И все пак, най-широко разпространена е практиката за отстраняване на обиколниците, когато детето е на около 3 годишна възраст. Така ще му осигурите повече самостоятелност и ще го поощрите да развива инстинкта и уменията си за самосъхранение.

Трябва ли да се подменят обиколниците според възрастта на детето или може да се използва един и същи от раждането до порастването му?

Както споменахме по-горе, различните материи и размери обиколници имат различна практичност в ежедневието на децата от различни възрасти.

Тъй като сме наясно, обаче, че висококачествените предложения са на по-високи цени и може да не желаете да инвестирате постоянно в подмяна на тази част от спалното бельо на кошарата, ви съветваме да заложите на класически вариант със средна височина, изработен от хипоалергенен памук. Това е най-универсалният избор, който ще служи на детето ви отлично през всички периоди от неговото израстване.

От значение ли е дали обиколниците са в комплект с останалото спално бельо на детското креватче?

Абсолютно не. Може да подберете обиколниците си напълно самостоятелно от останалите части на спалното бельо и това няма да има никакво отражение върху безопасността и комфорта на вашето дете.

Колко често трябва да почистваме обиколника?

Вие сами ще се ориентирате с каква честота е хубаво да почиствате вашия обиколник. Това зависи от неговата материя и дизайна му.

И все пак, най-добрият вариант, който можем да ви препоръчаме е да перете обиколника поне един път седмично. Така гарантирано ще осигурите на детето си възможно най-пълноценни хигиенични условия на живот.

Възможно ли е обиколника да представлява опасност за детето?

Попринцип не.

През годините се водят множество спорове по тази тема. Съществуват твърдения, че обиколника спира притока на свеж въздух до дететo. И реално, ако заложите на нискокачествено предложение, е възможно резултатът наистина да е такъв.

Все пак, обаче, когато говорим за безопасност и спокойствие на детето, ние вярваме, че ще подберете наистина надежден продукт. В този смисъл, обиколниците не са опасни. Ако подберете висококачествен модел с дишаща, хипоалергенна материя, няма абсолютно никакъв риск за здравето на вашето дете.

5/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!