Всички категории

9-те Най-Добри Подложки за Мишки

Стоенето пред компютъра може да бъде доста изтощаващо, особено ако това е част от работата ни.

Това статично състояние създава впечатлението, че дните са дълги, а работата сякаш не свършва. В края на деня се усещат болки в гърба, очите сякаш са изсъхнали, а ръката върху мишката сякаш е схваната…

Понякога пък мишката започва да забива и курсора спира да се движи, а това допълнително изнервя обстановката…

Ето защо е важно да си осигурите максимален комфорт и спокойствие, докато работите на компютъра!

Една стъпка към това да направите работното си пространство по-удобно и уютно е закупуването на подложка за мишка.

За някои хора подложката за мишка може да е отживелица, но всъщност тя е много полезно приспособление.

Подложката спомага за по-лесното придвижване на мишката и я предпазва от замърсяване.

Също така се предлагат и подложки за мишки, които предоставят и допълнителен комфорт за ръката, с която движите мишката.

Имате нужда от подложка за мишка? На правилното място сте…

В това ръководство ще ви запознаем с предимствата и особеностите на подложката за мишка, като в допълнение ще ви представим и няколко подложки, които според нас са сред най-добрите на българския пазар…

Какво представлява подложката за мишка?

Подложката за мишка представлява плосък предмет, направен от текстил и дунапрен.

Обикновено тя има правоъгълна форма, а материята, от която е изработена, придава повече сцепление на оптично-механичната мишка.

Подложката ще ви бъде от полза и ако използвате оптична мишка, тъй като повърхността й е по-лесна за разпознаване от самата мишка.

Има няколко причини, поради които е добре да се доверите на подложката за мишка…

Подложката за мишка има различни предимства, заради които това приспособление все още е популярно и търсено.

Подложката поддържа мишката чиста.

Когато мишката се използва без подложка, по повърхността ѝ се залепват прах, боклучета, мъртва кожа и какво ли още не.

Това затруднява движението ѝ, а почистването ѝ е трудно и досадно. Това замърсяване е доста нехигиенично и може да разпространява бактерии и микроби.

Подложката предпазва мишката от натрупаната мръсотия върху бюрото и в същото време улеснява работата ѝ.

Подложката за мишка предпазва бюрото от износване.

Постоянното движение на мишката върху повърхността на бюрото или работната маса може да доведе до износване и изтъркване на същата тази повърхност.

Използването на подложка за мишка предпазва повърхността от надраскване и износване, а това удължава живота и качеството на бюрото/масата.

Тя е доста удобна…

Както вече казахме, за да бъде работата ви пред компютъра по-лека, необходимо е да направите работното си място удобно за вас самите.

Използването на мишката без подложка може да бъде доста уморително за китката на ръката. Твърдата повърхност на бюрото или масата кара ръката да бъде много по-стегната, а това оказва напрежение върху китката.

По тази причина има специални подложки, които в долния край имат мека повдигната зона, направена от дунапрен или друг мек материал, като основното предназначение на тази зона е да държи ръката под такъв ъгъл, че да се избегне напрежението в китката.

Така ръката не се уморява и работата пред компютъра е сравнително по-лека за вършене.

Подложката е удобна и за гейминг…

Подложката за мишка е удобно приспособление и за любителите на игрите. Тя осигурява по-лесното и бързо придвижване на мишката, което пък е от голямо значение за самата игра.

На пазара се предлагат специализирани гейминг подложки, които не се мърдат – така няма опасност да пропуснете целта, заради прекалено гладката и хлъзгаща се повърхност на бюрото.

Какво трябва да имате предвид преди да закупите подложка за мишка?

Добре е да помислите за няколко неща, които ще ви ориентират в избора на подложка за мишка…

Специфика на мишката

Помислете добре за особеностите на мишката, която използвате.

Дали тя е оптична или не? Дали има специфични качества, които да влияят на работата ѝ върху подложката?

Това ще ви помогне да подберете наистина надежден вариант подложка за вашите нужди и вашата мишка.

Употреба

След това е добре да помислите и за употребата на мишката и подложката.

Ако използвате мишката за гейминг, то подложката ви също трябва да бъде предназначена за това.

Ако пък използвате мишката по-скоро за работа, то тогава е добре да се насочите към подложка, която да създава комфорт на ръката ви.

Нужди и интереси

Вашите нужди също са от значение. Ако ви е необходима подложка, върху която ръката ви да се чувства комфортно, то тогава е добре да се насочите към ергономична мишка, която да държи ръката ви под удобен ъгъл.

Aко просто повърхността на масата ви не позволява добро предвижване на мишката и просто търсите добро сцепление и лекота, заложете на гладък дизайн, който да пасва на вашите движения максимално.

Бюджет

Разбира се, по-качествените и удобни подложки за мишки имат по-високи цени, които пък може да не отговарят на предвидените от вас средства.

По тази причина е добре да съобразите бюджета си и да обмислите добре закупуването на по-скъпа подложка за мишка. Не забравяйте, че може да възникнат и по-важни разходи за месеца.

За какво още трябва да помислите при закупуването на подложка за мишка?

Закупуването на подложка за мишка трябва да бъде съобразено с няколко неща, за да ви бъде максимално удобно да я използвате…

Размер и вместимост на подложката

Може да ви се струва маловажно, но размерът на подложката за мишка има голямо значение.

Той трябва да бъде съобразен с големината на работното поле – в зависимост от това дали бюрото е голямо, или малко, трябва да изберете подложка, която не е нито прекалено голяма, нито прекалено малка.

Ако е прекалено малка в сравнение със зоната, в която движите мишката, то това със сигурност ще предизвика неудобство и подложката ще бъде нефункционална.

Ако пък е подложката е прекалено голяма, то това не би предизвикало проблем с използването на мишката, но пък не изглежда естетически добре.

Също така е добре да помислите за самото работно пространство. Важно е да съобразите останалите предмети във вашата работна среда – било то лаптоп, клавиатура или други. Все пак подложката за мишка заема определено пространство и нейната големина не трябва да пречи на вашата дейност.

Съветваме ви, когато избирате подложка за мишка, да имате ориентировъчни размери на пространството, което сте определили за подложката. Можете да вземете тези размери с помощта на линия или ролетка.

Впрочем, както класическата подложка, така и голямата “удължена” подложка е много предпочитана. Обикновено тя заема по-голямо пространство и е предназначена за по-големи повърхности.

Едно от нейните предимства е, че “омекотява” звука, който издават копчетата на клавиатурата. Това създава по-малко шум на работното място и определено подобрява комфорта.

Също така голямата подложка за мишка създава комфорт за двете ръце – така писането върху клавиатурата става много по-удобно.

Твърда или мека подложка

Подложката може да бъде твърда или мека. Твърдите обикновено са изработени от пластмаса, стъкло или метал, а меките – от текстил. Изборът на твърда или мека подложка зависи изцяло от вашите предпочитания и нужди.

Твърдите подложки са по-неудобни от гледна точка на това, че не предлагат достатъчно сцепление при движението на мишката. Това може да усложни работата ви, тъй като мишката ще се хлъзга много по-бързо.

От друга страна този тип подложки са много подходящи за гейминг, тъй като при игрите огромна роля има бързото движение на мишката.

Друг недостатък на този тип подложки е, че не са ергономични. Ако търсенето на подложка за мишка е по-скоро свързано с удобство за китката, то твърдата подложка не е правилният избор.

Предимство на този тип подложки е, че се почистват много по-лесно от текстилните.

Меките подложки са идеалният вариант за хората, които прекарват много време пред компютъра и искат да подобрят комфорта на ръката си. Меката подложка предразполага китката към почивка и предотвратява появата на напрежение и стягане.

Тези подложки са и много по-удобни за контролиране на движението на мишката, тъй като се създава необходимото триене и няма опасност от приплъзване.

От друга страна меките подложки са трудни за почистване. Понякога текстилът се разнищва или се протрива и подложката става трудна и неудобна за употреба.

Съпротивление

Най-удобните подложки за мишки са тези, които не се приплъзват по повърхността, върху която са поставени.

Неудобните и нефункционални подложки за мишки се приплъзват заедно с мишката при движение, а това по-скоро затруднява работата на самата мишка.

Ето защо е добре да изберете подложка, която има специален слой (обикновено е грапаво гумено или силиконово покритие), който сякаш “залепва” подложката за повърхността и ѝ пречи да се мести.

Така със сигурност ще можете спокойно да движите мишката и ръката си – няма напрежение и дейността ви ще върви много по-гладко.

Водоустойчивост

Ако се притеснявате, че можете да намокрите подложката за мишка, то винаги можете да се доверите на водоустойчива подложка.

Това е ценно качество, което предпазва подложката от разваляне на структурата или от появата на странна и неприятна миризма.

Екстри и забавление

В наши дни съществуват различни видове подложки за мишки, които притежават различни полезни приспособления.

Съществуват подложки, които притежават държател за кабели – тази подложка би била от голяма полза, ако върху бюрото ви има много кабели, които ви пречат и имат нужда от подредба.

Също така има подложки, които имат специално LED осветление по крайщата – това е свързано по-скоро с по-доброто гейминг изживяване.

Могат да се открият и подложки, които могат да зареждат оптичната мишка – нещо като преносимо зарядно. За целта обаче е необходимо и мишката да притежава необходимите специфики, за да може да бъде заредена.

 

Има толкова много видове подложки за мишки…

А ние се надяваме, че с нашите насоки сме ти помогнали да избереш най-добрия и оптимален вариант за себе си.

Сега е време да ти представим и подложките, които сме селектирали специално за теб!

1. Подложка за мишка Logitech Studio


Тази подложка за мишка притежава мека и гладка повърхност, като в същото време има и специално покритие, което прави подложката противоплъзгаща.

Подложката е изработена от фина тъкан, която създава гладка повърхност на подложката. Тази повърхност създава по-малко триене и улавя шумовете от мишката.

Подложката притежава покритие, което е устойчиво на намокряне с различни течности и което позволява бързо и лесно почистване.
Купи сега

2. Подложка за мишка Razer Firefly


Подложката за мишка Razer Firefly е перфектното допълнение към вашия гейминг кът. Тя притежава залепващо покритие, което не позволява на подложката да се движи.

Подложката има и държач, който е предназначен да придържа кабела на мишката в стабилна позиция. По този начин се улеснява използването на мишката.

Богатата на цветове подсветка пък прави подложката още по-атрактивна, а гейминг изживяването още по-вълнуващо.
Купи сега

3. Пад за мишка текстил HAMA Textile Design


Падът за мишка е изработен от специална материя, която осигурява лесното и оптимално придвижване на мишката.

Долната страна на пада е гумирана, което предотвратява движението на подложката по повърхността на бюрото или масата. Подложката е подходяща за всички типове мишки.
Купи сега

4. Подложка за мишка Canyon


Тази подложка за мишка е удобна за различни дейности на компютъра, но е най-подходяща за гейминг.

Това се дължи на факта, че подложката е изработена от специфични материали, които създават по-малко съпротивление и улесняват придвижването и контрола върху мишката.

Подложката има и гумирано покритие върху долната си част, което пък предотвратява плъзгането ѝ по повърхността на бюрото/масата.
Купи сега

5. Подложка за мишка Gaming Redragon Aquarius


Подложката за мишка е от типа подложки, които обхващат цялото работно пространство. Чрез своя специфичен дизайн подложката улавя шумовете от клавиатурата и мишката.

Материалите, от които е изработена, са каучук и текстил. Комбинацията от тези два материала прави подложката водоустойчива. Тя е много подходяща за гейминг.
Купи сега

6. Подложка за мишка SteelSeries QcK Edge XL


Тази голяма подложка за мишка може идеално да покрие цялата работна зона, като може да обхване мишката, клавиатурата и други периферни устройства.

Големият размер защитава повърхността на бюрото или масата от изтъркване или износване. Подложката е съвместима с всички видове мишки. Подложката притежава и гумено покритие, което предотвратява приплъзването по повърхността на бюрото.

Тя е изработена от текстил и каучукова база, които са устойчиви на износване и разнищване, а това пък удължава живота на подложката.
Купи сега

7. Подложка за мишка Gaming HP Omen 300 XL


Подложка за мишка Gaming HP Omen 300 XL притежава дизайн, който обхваща цялата работна зона.

Тя е изключително удобна както за гейминг, така и за друг вид дейности, свързани с използването на мишка и клавиатура. Подложката предпазва както периферните устройства, така и повърхността на бюрото или масата.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Ергономична подложка за мишка с накитник TeckNet G105 Office Mouse Pad


Тази подложка за мишка е перфектния избор за хората, които търсят комфорт на работното си място. Тя е малка и не заема много пространство, което я прави удобна за всяко бюро.

Подложката притежава и накитник – повдигната мека зона, чрез която китката е поставена под такъв ъгъл, че да не се усеща напрежение в ръката. Така работата е много по-лека.

Подложката е изработена от неопрен и мемори пяна, които допринасят за добрата ергономичност на подложката.
Купи сега

9. Подложка за мишка с гел Sandberg с поддръжка за китката


Работата пред компютъра може да доведе до напрежение и болка в китката. С тази подложка можете да предотвратите това!

Подложката има поддръжка за китката, изработена от специален гел, който дава комфортно положение на ръката, използваща мишката. Подложката е по-скоро удобна за работа на компютъра, отколкото за гейминг.
Купи сега

 

Надяваме се, че ръководството ни ви е помогнало…

На пръв поглед изборът на подложка за мишка изглежда лесен, но има много неща, които трябва да съобразите, за да изберете подложка, която да отговаря на вашите нужди.

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!