Всички категории

7-те Най-Добри Принтери за Етикети

В дигитализирания свят, в който живеем, голяма част от търговията отдавна се осъществява онлайн. Въпреки това обаче все още можете да намерите немалко стоки в различните квартални (а и не само) магазини.

Ако планувате да започнете търговски бизнес на живо или просто много обичате да надписвате вещите си, със сигурност се нуждаете от подходящ принтер за етикети!

Точното устройство ще се погрижи за всичко, от което се нуждаете. Функционалността, особеностите и цената на различните модели обаче ще бъдат много различни. Тъкмо затова се нуждаете от добър гид в света на принтерите за етикети.

Ако сте нови на пазара за принтери за етикети, има силна вероятност да се изгубите. Съществуват най-различни опции, размери, видове печат и какво ли още не, а цените могат да варират от няколко стотин до няколко хиляди лева.

Изборът на най-добрия продукт за вашия бизнес може да се окаже изненадващо сложен процес. Ако наистина искате да си създадете оптимални работни условия обаче, не бива да си спестявате детайлите.

Със сигурност трябва да си отговорите на няколко ключови въпроса, преди да направите избора си. Но как да установите точно от какво се нуждаете, когато не познавате принтерите за етикети?

С помощта на нашето ръководство, разбира се! В него ще откриете цялата необходима информация за тези устройства, която ще ви ориентира по-добре сред разнообразието от модели.

А в края дори можете да откриете няколко от най-добрите актуални предложения в областта, които подбрахме специално за вас…

Какво представляват принтерите за етикети?

Принтерът за етикети е компютъризирано устройство, което позволява отпечатването на различни графики върху самозалепващи се листове и други материали.

Подобни устройства обикновено се проектират, за да бъдат свързани към компютър, снабден с необходимия за отпечатването софтуер. Те са различни от алтернативните принтери, оборудвани с клавиатура и софтуер, които могат да работят като самостоятелни устройства за печат върху етикети.

Но как точно работят принтерите за етикети?

На пазара в момента се предлагат две основни технологии, с които ще ви запознаем по-подробно след малко. Това са технологиите на директния термопечат и термотрансфера.

Всяка от тях си има своите особености, но крайният продукт е аналогичен. С помощта на различни механизми двете системи успяват да отпечатат трайно мастило върху специална хартия или друг материал.

Това е възможно благодарение на командите, които различните машини могат да получат от дадена компютърна система.

Казано накратко – настройвате устройството си за печат със съответния софтуер, натискате няколко бутона и получавате желания резултат.

Различните модели ще ви предложат множество разнообразни функционалности. В зависимост от избора си можете да отпечатвате полихромни и монохромни изображения с различен размер и естество.

Възможностите, които различните устройства ще ви предложат, в някои случаи могат да се различават от небето до земята. Именно затова е толкова важно да знаете точно от какво се нуждаете

Какви видове принтери за етикети съществуват?

Както ви обещахме, ще ви дадем по-подробна информация за основните разновидности на принтерите за етикети. Важно е да сте наясно с разликите помежду им, тъй като всеки механизъм ще ви предложи разнородни предимства и недостатъци.

Разбира се, изборът на единия от двата модела ще зависи преди всичко от вашите собствени потребности. И двата вида принтери могат да създават висококачествени етикети, но със съответните различия. Именно затова проучвайте и машините, и себе си внимателно.

Директен термопечат

Директният термичен механизъм използва термочувствителна хартия за отпечатване върху етикети и не използва лента. Подобни етикети обикновено се печатат само в черно, освен ако не се подбере специална предварително отпечатана хартия.

Техните продукти в повечето случаи имат срок на годност от една година. Тъкмо поради това се използват предимно в хранително-вкусовата промишленост. Впрочем пресните продукти се транспортират бързо и се съхраняват далеч от топлина и слънчева светлина именно понеже етикетите им са склонни да избледняват.

Директният термопечат предава топлината директно върху етикета.

Той е по-икономична и управляема алтернатива на термотрансферния печат. Той не изисква никакво мастило или лента. Вместо това директните термични принтери се нуждаят от специални термочувствителни материали за печат.

Етикетите, отпечатани с директен термопринтер, са сравнително по-чувствителни към износване, излагане на слънце и вода. Общото правило е, че директният термопечат е по-подходящ за краткосрочна употреба, отколкото за ситуации, които изискват етикети за дългосрочна употреба (т.е. над 6 месеца).

Термотрансфер

При термотрансферния печат, от друга страна, топлината се предава на термотрансферна лента, която след това прилага предадената топлина върху етикета.

Термотрансферът използва въглеродна лента и топлина, за да пренесе мастилото от лентата върху етикета за траен печат. Лентата може да бъде във всякакъв цвят, така че печатът не е ограничен до черно, както при директния термопечат.

Като цяло тези етикети са по-здрави и по-малко чувствителни към светлината, така че се използват в случаите, когато се държи на дълготрайността. Подходящи са например за баркодове, етикети за външна употреба и етикети за маркиране на рафтове.

Често се използват и при етикетиране на медицинско оборудване, на изделия за постоянна идентификация, на обекти, съхранявани във фризери или хладилни камери и др.

Термичната печатаща глава е съставена от множество малки нагревателни щифтове, всеки от които представлява отделен пиксел. В принтера под формата на лента обикновено се зарежда мастило на восъчна или смолиста основа. След това тази лента се прекарва през принтера между хартията и печатащата глава.

Сигналите от компютъра се изпращат към тези щифтове на печатащата глава, за да ги загреят или охладят. После мастилото се разтопява върху празната повърхност на етикета, за да се произведе желаното изображение.

Термотрансферният печат е надежден за създаване на висококачествени етикети, които са по-устойчиви на износване и излагане на по-сурови условия.

Настолен срещу индустриален принтер за етикети

В допълнение към метода на отпечатване има много други конструктивни и физически фактори, които могат да повлияят на крайното ви решение. Сред тях са: размерът на принтера, необходимият капацитет за обем на печат, цената, използваемостта и др. Към всички тях ще се върнем впоследствие.

Така или иначе обаче трябва да сте наясно със следното: изборът на даден принтер за етикети трябва да е подчинен на целите, в чието постигане искате да го впрегнете. Разнообразието от целеви фактори обаче може да обуслови две по-големи групи принтери за етикети: настолните принтери и индустриалните принтери.

Накратко: за офис употреби ще бъде по-подходящ настолният принтер за етикети. От друга страна, в складовете, фабриките и други работни места, изложени на повече прах и замърсявания, е по-вероятно да се нуждаете от промишлен принтер. Подобни машини са специално проектирани за съхранение и употреба в подобна среда.

Но да се върнем на настолните принтери. Те заемат минимално пространство и могат да ви предложат сравнително тихи режими на работа. Това ги прави идеални за по-малките работни места като офиси и други разнородни търговски обекти.

В повечето случаи специалистите препоръчват настолни принтери за предприятия, които се нуждаят от по-леки печатни операции. Имайте предвид, че това са по-компактни модели и това прави капацитетът им, а и серия други техни особености ограничени.

Индустриалните принтери на свой ред, както стана ясно, са предназначени за средна и тежка работна употреба. Тези машини са значително по-сериозни и могат да произвеждат стотици, дори хиляди етикети всеки ден.

Подобни издръжливи принтери за етикети са предназначени за използване в складове, фабрики и всякакви други промишлени обекти. Ако се нуждаете от непрекъснат или почти непрекъснат печат, със сигурност това са моделите, към които ще се насочите.

Както вече ви насочихме – бъдете наясно със себе си и при всички положения ще откриете тъкмо онова, което търсите.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на принтер за етикети?

Изборът на подходящия вид принтер за етикети е само първата ви стъпка по пътя към точния продукт. Тези устройства си имат още купища характеристики и особености, с които е добре да сте наясно. Само така ще имате възможност да вземете възможно най-доброто решение.

Размер

Когато си говорим за размера на един принтер за етикети, трябва да разбираме това понятие в два аспекта. От една страна, става за размера на машината, към която сте се насочили. По-ключов обаче е въпросът за размера на етикетите, които искате да печатате.

Разбира се, и сами се досещате, че между размера на устройството и размера на етикетите, които то може да произвежда, има пряка връзка. Често, колкото по-голям е един принтер, толкова по-големи етикети ще има възможност да печата.

В много от случаите обаче детайлите се оказват по-определящи. Именно затова трябва да следите преди всичко за размера на етикетите, които дадена машина може да обработва.

Стандартните устройства обикновено поддържат етикети с ширина от около 10 см (4 инча) или 20 см (8 инча). Някои модели ще ви предложат усреднени размери от около 15 см (6 инча).

Най-големите устройства пък могат да се справят с етикети, чийто размер е от порядъка на 22 см (8,6 инча).

Това може да изключи някои принтери веднага. Имайте предвид, че само една от страните на етикета ви трябва да бъде със съответната ширина.

Даваме ви пример, за да илюстрираме ситуацията. Можете да разполагате с етикет с размери от 30 см на 10 см (може би етикет за бира). В този случай имате възможност да отпечатате графиката настрани, така че да се побере в принтер с ширина от 10 см.

Виждате, че далеч не става въпрос само за размера. Често дори по-определящ е форматът на вашия проект.

Внимателно си помислете точно върху какво имате намерение да лепите етикетите, които ще излязат от принтера ви. Определени размери са подходящи за едни продукти, но никак не пасват на други. Когато държите на естетиката, не би трябвало да срещнете затруднения в този аспект.

Издръжливост

Както вече разбрахте, различните машини са способни да произведат етикети с различна трайност. Припомняме ви, че технологията на директния термопечат е по-неустойчива. Затова, ако се стремите към дълготрайни етикети, трябва също така да се устремите към някой термотрансферен принтер.

Помислете си внимателно за мястото, на което ще бъдат поставени вашите етикети. Ако имате намерение да етикетирате душ гел или фризер например, вероятно ще се нуждаете от нещо по-устойчиво.

Повечето мастиленоструйни принтери използват мастило на водна основа, което не е защитено от въздействието на UV лъчите или на водните капки. Именно затова, ако искате нещо надеждно, вероятно ще се нуждаете от нещо по-различно.

Работа могат да ви свършат машини, които работят с мастило на пигментна основа, или устройства, използващи лазерна или LED технология.

Разбира се, изборът е изцяло оставен във ваши ръце. На пазара се предлагат достатъчно разнообразни модели и опции, които да задоволят потребностите на всеки свой потенциален потребител.

Скорост

Принтерите за етикети могат да бъдат полезни в множество различни ситуации. Естествено, можете да използвате такова устройство, за да етикетирате и сортирате вещите си по-определен начин. В повечето случаи обаче подобни машини влизат в употреби от по-скоро индустриален тип.

Ако искате да разлепите няколко етикета, вероятно няма да ви интересува скоростта, с която ще бъдат произведени те. В случай че хиляди продукти очакват печата ви обаче, със сигурност ще се нуждаете от нещо по-скоростно.

Скоростта на печат на различните принтери за етикети може да варира в доста широки граници. Ако ви чакат 400 етикета обаче, надали ви се иска да изгубите 8 часа и 3 комплекта мастило за тази цел.

Различните модели работят с различна скорост. Мембранните принтери обаче са доста бързи. Те могат да печатат със скорост от между 15 и 30 см в секунда. При това подобни устройства не жертват нито милиметър от качеството на изображението. Представяте ли си що за продуктивност?

Впрочем, ако си търсите бързопечатна машина, вероятно ще попаднете на технологията Memjet. Това е един от най-усъвършенстваните механизми за бързо печатане в момента. Ако срещнете модел с подобен дизайн, можете да му се доверите съвсем спокойно.

Съвместимост

Когато иде реч за съвместимостта на един принтер за етикети, този въпрос отново следва да се разглежда двояко (или многояко).

На първо време, трябва да помислите за следното: как ще се поставят вашите етикети върху желания краен продукт. Ако нанасяте етикетите си ръчно, това обикновено не е проблем.

В случай че използвате някаква форма на автоматизация обаче, трябва да сте сигурни, че етикетите ви могат да бъдат пренавити на ролки или нарязани правилно. В противен случай те просто няма да отговарят на продукта и неговото приложение.

Принтерите за подаване на листове например няма да са подходящи, ако етикетът се нанася с помощта на автоматизация.

Вземете предвид обаче още един тип съвместимост, която е различна от тази между продукта и етикета ви. Ако искате да използвате новата си придобивка максимално ефикасно, със сигурност трябва да обърнете внимание на това как машината ще се свърже с текущата ви система, за да получава от нея поръчки за печат.

Вече ви казахме, че съвременните принтери за етикети обикновено се контролират с помощта на разнообразен външен софтуер. Именно затова на дневен ред идва въпросът как ще се осъществява връзката с този софтуер – със или без материален посредник. В първия случай говорим за модели със, а в другия – за модели без кабел.

По-голямата част от актуалните принтери за етикети разполагат с интегрирана USB приставка. Освен това обаче има редица други опции за свързване, които едно наистина модерно устройство може да си приспособи.

Сред най-популярните алтернативи са: Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, както и сериен или паралелен порт.

Всяка опция, разбира се, си има както своите предимства, така и съответните недостатъци. Подбирайте внимателно и си помислете доколко е важна мобилността на връзката за вас.

Ако често местите принтера си за етикети и го свързвате към различни системи, вероятно ще предпочетете механизъм за осъществяване на по-лесна връзка.

Цена

Въпросът за цената при един принтер за етикети далеч не опира единствено до покупката на дадено устройство. Разбира се, тя също не бива да се пренебрегва. Именно затова имайте предвид, че колкото по-оперативен и надежден е съответния продукт, толкова повече ще скача и неговата цена.

Когато си говорим за принтери за етикети обаче, цените добиват по-различно измерение. Съветваме ви да обърнете достатъчно внимание на потенциалните разходи по отпечатване, които вървят заедно с даден продукт.

Може да сте се спрели на най-продуктивния принтер. Ако обаче всеки етикет ви излиза повечко, само си представете за какво натрупване на средства ще става въпрос след отпечатването на 2000 етикета.

Общото правило при принтерите за етикети е следното: колкото повече харчите за принтера си, толкова по-ниски са текущите разходи. Това, разбира се, невинаги е вярно, но определено трябва да обърнете внимание на текущите си разходи, преди да купите принтер.

Фактът, че един принтер е наполовина по-евтин от друг, невинаги означава, че е действително е по-евтин. За да илюстрираме този парадокс ще ви представим примерна ситуация.

Компания, която произвежда около 50000 етикета годишно си търси принтер. Спира се на два модела: първият струва около 9000 лв., а втория – около 14000. Производителността и скоростта на отпечатване са аналогични, затова решението изглежда лесно.

Когато се анализират разходите за печат обаче, се оказва, че първият принтер струва около 1,8 лв. на печат, а вторият – около 50 ст. на печат. На базата на 50000 отпечатвания годишно тази разлика се оказва повече от значителна.

Вторият принтер излиза с близо 2700 лв. по-евтин годишно, като се вземе предвид и закупуването му. Всяка следваща година обаче започва да спестява по над 6500 лв. от консумативи за мастило.

Именно затова трябва да сте наясно със своите потенциални консумативи. Естествено, ситуациите никога не са идеални, но можете да направите поне ориентировъчни сметки предварително.

Качество

Въпросът за качеството на един принтер за етикети, както се очаква, далеч не стои далеч от въпроса за неговата цена. Със сигурност си заслужава да проучите внимателно качеството на различните си опции, за да подберете най-доброто.

Ако приоритизирате качеството на машината, това ви гарантира по-дълга експлоатация и съответно по-малко излишни разходи.

Много от по-евтините модели са доста изкушаващо. Въпреки това, ако дадено устройство не е добре изработено, значително по-вероятно е то да се поврежда преждевременно и да изисква допълнителни средства за поддръжка и ремонт.

Ако наистина държите на бизнеса си и искате най-доброто за него, ще си заслужава да инвестирате в качествен принтер. Добрата машина ще повлияе не само върху разходите ви, но и върху крайния резултат на вашите етикети.

Стремите ли се към съвършения краен продукт, ще искате поне да се доближите към него с помощта на качествените етикети. А какво ще ви осигури качествени етикети? Точно така – надеждният принтер за етикети.

Уверете се, че сте отделили достатъчно време за проучване на всяка от потенциалните си опции. Съветваме ви да се запознаете и с отзивите на различни потребители, за да получите по-пълна представа за цялостното качество и възможностите на определен принтер.

В никакъв случай не пренебрегвайте и производителя на принтера за етикети. Доброто име често неслучайно е гарант за доброто качество.

Друг ориентир, разбира се, може да ви бъде гаранционният срок на даден продукт. Колкото по-дълъг е той, толкова по-спокойно можете да се доверите на машината, която той гарантира.

А в крайна сметка винаги можете да потърсите съвет от специалист. Естествено, всяка област си има своите тънкости. Вие вече сте запознати поне с основните моменти от характерологията на принтерите за етикети. Тъкмо затова сме сигурни, че ще направите възможно най-добрия избор. Успех!

 

Е, надяваме се нашето ръководстов да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за принтерите за етикети и техните особености, както ви обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Цветен принтер за етикети Epson ColorWorks TM-C3500


Като за начало ви представяме принтерът за етикети Epson ColorWorks TM-C3500. Както личи от името му, това устройство ви предлага опция за цветно принтиране. Освен това обаче благодарение на него разполагате и с функция за автоматично рязане, което значително ще улесни процеса. Машината ви предлага различни опции за връзка и управление, сред които Ethernet и USB връзка. Този продукт е подходящ за бизнес употреби, сравнително масивен е, но не е сред най-големите. Работи при мощност от 30 W.
Купи сега

2. Принтер за етикети Honeywell PC42D


Honeywell PC42D е един изключително оперативен настолен принтер, подходящ за медицински употреби, търговия на дребно, транспорт и логистика. Машината е компактна и здрава, проектирана е с твърд двуслоен корпус и може да печата с невероятната скорост от 203 мм в секунда. Размерът на етикетите, които този принтер произвежда, възлизат на 11 см. Този продукт се използва изключително лесно, а в същото време остава високооперативен. С него имате възможност за Ethernet и USB връзка.
Купи сега

3. Принтер за етикети Brother QL700


Представяме ви термичният принтер за етикети Brother QL700. Тази машина е доста по-достъпна на фона на повечето индустриални или полуиндустриални алтернативи (трудно е да кажем конкуренти). Независимо за какъв тип етикети става въпрос, устройството може да се справи с отпечатката на до 93 принта в минута. Резултатите са оптимални за значки, баркодове, транспортни етикети и др. А системата за автоматично рязане прави взаимодействието с този принтер по-приятно от всякога.
Купи сега

4. Принтер за етикети Brother P-Touch PT-H110


В тази статия поставихме акцента върху по-сериозните и оперативни принтери за етикети. За да отговорим на разнообразните потребителски потребности обаче споделяме с вас и Brother P-Touch PT-H110. Това е портативно устройство с вграден софтуер, което е способно да извади семпли монохромни символни етикети по всяко време. Максималната скорост на работа на този принтер възлиза на 2 см в секунда. Това означава, че вашите етикети буквално ще бъдат на ваше разположение за няколко секунди. Принтерът се използва лесно и интуитивно и може да ви свърши работа в доста от по-динамичните ситуации, налагащи етикитирането на различни обекти.
Купи сега

5. Принтер за етикети Zebra ZD420T


Със Zebra ZD420T ви връщаме към настолните устройства, проектирани за малко по-сериозни бизнес употреби. Този принтер използва термотрансферна технология, за да ви предложи желаните резултати. Машината изважда своите етикети със скорост от 15,2 см в секунда. Графиките върху тях могат да бъдат само в монохромен вариант. Резолюцията на различните принтове пък възлиза на 300 х 300 пиксела. Ако се нуждаете от по-изчистени и технични етикети, това е идеална машина, която ще ви помогне да постигнете целите си.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Преносим принтер за етикети VHG


Обичаме да даваме път на новите технологии. Именно затова искаме да насочим вниманието ви към още един портативен принтер, този път произведен от VHG. Моделът се свързва с помощта на блутут към вашето смарт устройство и е изцяло на ваше разположение. Съвместим е както с Android, така и с iOS операционни системи. Максималната ширина на етикета възлиза на 15 см, но върху него не можете да очаквате принт, надвишаващ ширината от 12 см. Този принтер се използва изключително интуитивно, доста стилен и оперативен е. Готов е да изстрелва своите етикети със скорост между 3 и 6 см в секунда. Абсолтюно на мига!
Купи сега

7. Принтер за етикети Brother P-touch VC500WZ1


Brother P-touch VC500WZ1 е едно от най-достъпните настолни устройства, на които можете да попаднете. Това е термотрансферен принтер, подходящ за сравнително малка индустриална употреба. Машината е компактна и може да ви предложи цветни принтове с ширина от 5 см. Устройството се мести сравнително лесно и по всяко време може да се свърже към различни компютърни устройства с помощта на USB или Wi-Fi връзка. Ако принтирате от няколко различни офиса, но не искате да се охарчвате за допълнителни принтери, този модел може би е тъкмо за вас.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!