Всички категории

9-те Най-Добри Програматори за Поливане

Ако правите всичко на ръка, грижата за тревната площ вероятно изисква от вас много повече работа, отколкото ви се иска. Разбира се, косенето и борбата с вредителите са част от редовните задължения. Но когато става въпрос за грижа за тревата, най-голямото затруднение (и разход) се оказва поливането.

Ако се снабдите с подходящите програматори за поливане обаче, можете да си спестите изненадващо много време, енергия, а и средства.

Вашата морава се нуждае от вода непрекъснато и нейните нужди са променливи. Температурата, сезонът, влажността, времето през деня, местните ограничения за поливане, разнотипните разходи и т.н. Поливането на тревата е много по-сложна операция, отколкото изглежда на пръв поглед.

И макар че някои видове растителности са по-щадящи от други, няколко грешни стъпки при поливането (или период на неочаквани валежи) могат да унищожат тревната ви площ. Добавете към това цената на тревата, комбиниран с цената на труда, необходим за изкопаване на старата трева и нейната подмяна.

Честото поливане освен това ще повлияе на околната среда около дома ви. Именно затова е необходимо да преценявате внимателно нуждите на ландшафта си от вода. Лесно е да прекалите с поливането – а това единствено ще ви навреди на домакинството и портфейла ви.

Инсталирането на програматор за поливане е един от най-простите начини да оптимизирате грижата за тревните си площи. Машината ще ви спести пари, ще направи дома ви по-зелен и ще ви върне часовете, които бихте прекарали в поливане.

Растенията ви също ще са благодарни, естествено. Поливани редовно и оптимизирано, те ще растат много по-бързо и здраво.

Как обаче да се ориентирате сред продуктите, ако нямате представа от технологията? Не се тревожете, подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви помогнем в тази ситуация.

В него ще откриете цялата необходима информация, а накрая ще се запознаете и с няколко от най-добрите актуални предложения

Какво представляват програматорите за поливане?

Програматорите за поливане се наричат още таймери за напояване или таймери за спринклери. Те са един от най-добрите начини да спестите пари от разходите по дома си.

Тези машини програмират пръскачките или маркучите ви така, че да поливат на равни интервали.

Можете да ги променяте в зависимост от сезона, времето и т.н. Те ще поливат тревната площ автоматично, като гарантират, че никога няма да я оставят ненапоени.

Съществуват дори интелигентни таймери за поливане, които се настройват автоматично в зависимост от времето. С тяхна помощ можете да си спестите доста излишни усилия и практически да елиминирате излишното полоиване.

Най-хубавото е, че те са евтини. Още нещо – оптимизираното поливане гарантирано значително ще понижи разходите ви за вода. По този начин програматорите обикновено се изплащат в рамките на няколко месеца.

Тези устройства работят с механизъм за отброяване. Чрез него те ви позволяват да настроите времето за поливане.

Имайте предвид обаче, че програмата трябва да бъде настроена на точно определено време. Възможно е например да искате системата ви да се включва всеки ден в 8 ч. сутринта и в 20 ч. вечерта. В този случай ще трябва да настроите честотата на този таймер така, че той да се включва на всеки 12 часа.

Някои таймери разполагат с бутон за отлагане, който ви позволява да отложите момента на стартиране на тази система. Той може да бъде особено полезен, ако искате да стартирате системата си рано сутрин или късно вечер.

Тепърва ви предстои да видите колко необгледни са възможностите пред вас. За да се възползвате от техните хоризонти обаче, трябва да знаете точно какво търсите.

Кои са основните ползи от употребата на един програматор за поливане?

Нямаше как предварително да не споменем голяма част от страхотните плюсове на програматорите за поливане. Тук обаче искаме да ви обърнем внимание на ключовите от тях.

Интеграцията на една автоматична система в една градина може да ви свърши работа в коренно различни ситуации. Да. С нейна помощ можете да поддържате моравата си свежа. Можете обаче също така да поливате определени храсти, цветя, та дори овошки и зеленчуци.

И то при положение че вие самите не отделяте от времето си за това, защото всичко се случва по програма. Програматорът ще свърши работата вместо вас. Няма да ви се налага нито да си цапате ръцете, нито да разнасяте наляво-надясно маркучи и помпи, нито дори да бъдете наоколо. Системата ще се обслужи от само себе си.

Това на свой ред ще направи ежедневието ви по-спокойно. Без повече планове, без повече напрежение – програматорът за поливане ще ви спести всичко това. Един ангажимент по-малко. Защо не?

Да, има особен тип удоволствие в това да се погрижиш за растенията си бавно и методично. Съвременният забързан свят обаче рядко ни оставя подобни възможности. В много от случаите определено си заслужава да се възползваме от тях.

Програматорът за поливане обаче не е създаден единствено за “мързеливците” (в най-добрия смисъл на думата). Това е система, която може да направи грижата за градината ви много по-икономична.

С нейна помощ можете да спестите значително количество вода и да създадете максимално благоприятни условия за развитието на растенията си.

Всичко това ще направи растенията ви значително по-здрави. Поливани правилно, те ще се развиват по възможно най-пълноценния начин. В някои случаи вашата система може да дозира с точност колко вода да подаде, и то в какви ситуации.

Другото лице на икономията обаче си остава чисто финансово. Благодарение на един програматор за поливане, ще си спестите всички излишни разходи.

Е, какво повече бихте могли да искате?

Какво трябва да вземете предвид при покупката на програматор за поливане?

Не намирате ли програматорите за поливане за страхотни? Как да не се снабдите с едно подобно устройство веднага, нали? Преди това обаче трябва да си отделите малко време за проучване.

Ако искате да сключите възможно най-добрата сделка, определено си заслужава да сте внимателни с избора си. Колкото и да са прости и еднотипни, програматорите за поливане си имат купища особености. В тази секция предстои да ви запознаем именно с тях…

Вид

Има три основни вида програматори за поливане. Всеки от тях си има своите предимства и недостатъци. Именно затова искаме да ви запознаем и с трите вида, за да прецените точно кой от тях е подходящ за вас.

Механичните програматори са старият, изпитан начин за по-ефективно поливане на двора. Те се закачат директно за крана и работят точно както таймерът за яйца в кухнята. Завъртате циферблата за желаната продължителност на поливането и кранът се затваря автоматично, когато таймерът свърши.

Тези модели са чудесни поради различни причини и на практика споделят всички предимства на програматорите изобщо. Техните специфични плюсове обаче са няколко.

От една страна, тези модели се инсталират изключително бързо. Не се нуждаете нито от батерии, нито от кабелна система. Просто го завинтвате и сте готови за няма и две минути.

Именно това ги прави чудесни за наематели. В същото време, разбира се, цените им ще бъдат по-ниски.

Цифровите програматори обаче могат да ви предложат автоматизиран график за поливане. Те се свързват към всеки разпръсквач в двора ви. Това на свой ред ви позволява да програмирате цялостната си напоителна система от едно устройство.

Тези модели практически представляват меката на програмираното поливане. С тяхна помощ можете наистина да извлечете максимума от автоматизираната грижа за една градина. По-малко време и енергия, по-малко средства, по-благоприятна среда за развитие на растенията – с един цифров програматор ще получите всичко това.

Ако искате да се поглезите максимално обаче, можете да обърнете внимание и на smart home програматорите. Тези устройства ви предлагат всичко, което получавате от цифровите програматори. Само че добавят към него и възможността за дистанционен контрол от вашите смарт устройства.

По този начин можете много по-лесно да създадете оптимален график за поливането на градината си. Ако ви се наложи извънредна реакция обаче, няма никакъв проблем – всички операции са само на няколко клика разстояние.

Размер

При положение че програматорите за поливане много често се интегрират директно към вашата поливна система, важно е те да бъдат съвместими. Именно затова трябва да си подберете продукт с подходящ размер.

От една страна, когато става въпрос за механични програматори, ще трябва да напаснете устройството към крана си. В много от случаите размерите се оказват универсални, но все пак бъдете внимателни. И малката разлика може да направи новата ви придобивка неефективна.

От друга страна, помислете си внимателно за съвместимостта на своя бъдещ програматор с градината изобщо. Ако той не може да обслужи цялата ви напоителна система, е възможно отново да се окаже недокрай ефективен. А неговата неефективност до голяма степен го обезсмисля.

Бъдете особено внимателни навреме и ви гарантираме, че ще останете доволни впоследствие.

Инсталация

Когато става въпрос за инсталацията на един програматор, нещата поначало не стоят кой знае колко комплексно. Имайте предвид обаче, че всяко устройство си има своите специфики. Именно затова отново трябва да мислите навреме.

Повечето продукти на пазара се инсталират за нула време. Те не са чак толкова комплексни машини, които да изискват специализирана техническа помощ. Редки са случаите, при които потребителите не могат да се справят сами с тяхната инсталация.

И все пак някои модели си имат специфики. Механичните програматори например се инсталират изключително лесно. При цифровите варианти обаче често се налага и окабеляване, и по-сложен тип интеграция.

Дори и да оставим различните видове, между отделните модели от един и същи вид понякога също могат да възникнат разлики.

Вие искате вашият програматор да се инсталира максимално лесно. Излишно е да влагате допълнителни усилия и да отделяте още от времето си само за да можете да започнете да използвате новата си придобивка.

Това, което същински може да усложни инсталацията на един програматор, е неговата настройка.

С тези устройства поначало се работи доста лесно. Те рядко предлагат прекалено много функции и често са доста интуитивни за употреба. Въпреки това обаче в някои случаи могат да възникнат усложнения.

Ако нямате никакъв опит с поливането, вероятно ще се затрудните с оптимизирането на програмите. В този случай, разбира се, можете да направите самостоятелно проучване. Ние самите в края на статията си ще ви дадем някакви съвети и насоки в тази посока.

Понякога обаче най-добре би било да се обърнете към специалист. Той може наистина да прецизира необходимата програма с оглед на вашите специфични нужди.

Те могат да включват климатични условия, годишна прогноза, особености на растителния свят, почва, буболечки и какво ли още не. Все въпроси, с които един неспециалист надали ще бъде достатъчно детайлно запознат. А в крайна сметка вие искате оптималната програма, нали?

Поддръжка

Ако искате вашият програматор за поливане да работи подобаващо за максимално дълъг период от време, трябва да се грижите за него. Поддръжката на едно подобно устройство поначало не е особено сложна. Въпреки това има определен минимум от действия, който е необходим, за да си гарантирате качествената му работа.

Във всеки случай различните модели се обслужват различно. Естествено, има общи положения, но като цяло отделният продукт често налага и по-специфични грижи.

Надали ви се занимава с редовното и тромаво обслужване на един програматор, нали? Именно затова ви съветваме да се насочите към моделите, които изискват по-минимални грижи.

Колкото по-бързо и лесно, толкова по-добре. Какво обаче включва като минимум поддръжката на един програматор? Това, което се изисква от вас кажи-речи във всички случаи, е следното:

В края на поливния сезон извадете програматора от крана. След това извадете батериите и оставете водата да изтече от устройството. Когато изваждате батериите, уверете се, че устройството не е обърнат с главата надолу.

За да удължите живота на програматора си, преди първите студове или преди температурата да падне под 1°C, поставете устройството в гараж, под навес или на друго закрито място, което е защитено от влага.

Таймерът се съхранява във вертикално положение, за да се предпазят вътрешните механизми от евентуални повреди от вода.

Непосредствено преди началото на поливния сезон закупете нови качествени батерии, съвместими с използвания от вас програматор. Свежият комплект батерии ще гарантира, че вашият верен помощник-поливач ще работи на върха на възможностите си и ще издържи през целия поливен сезон.

Избягвайте да използвате акумулаторни батерии, тъй като те обикновено възпрепятстват функциите на таймерите за вода. Някои цифрови модели впрочем ще ви сигнализират за състоянието на батериите. Ако те се окажат изтощени по-бързо от очакваното, спокойно ги заменете и оставете системата да си върши работата.

Програматорът без батерии може и да остави градината ви неполята…

Приспособления и функции

Разбира се, основната дейност на един програматор за вода е свързана преди всичко с чистото и просто програмирано поливане. Ще се изненадате обаче колко улеснен може да бъде този процес благодарение на различните функции и приспособления, с които устройствата могат да бъдат “екипирани”.

Ние вече ви споменахме част от тях. Тук обаче ще ви обърнем специално внимание на важността на някои от ключовите функции и приспособления на един програматор.

Водещи в случая, разбира се, са смарт моделите. Те ще ви предложат директна Bluetooth или Wi-Fi връзка с вашия смартфон. Благодарение на нея можете спокойно да управлявате цялата си система само с няколко движения с пръст.

Отвъд това обаче много от останалите модели също вървят с различни функции и екстри. Програматорите за кранове например могат да се инсталират и към разпределител на вода. Това позволява свързването на други поливни аксесоари, без да се налага изключването на напоителната система.

Повечето продукти се доставят с подвижни конектори за кранове с бързо щракване. Те могат и да се развият, за да се открие изход с външна резба.

Това на свой ред ви осигурява пълна гъвкавост, ако решите да добавите филтър, редуктор на налягането, съединител за кран с шина и т.н. В общи линии всичко, което може да се хване на резба.

Много от съвременните програматори се произвеждат с различни режими на работа. Някои модели например вървят заедно със специализирана екофункция. Тя ви позволява да разделите продължителността на поливането на по-малки цикли, като между тях има време за попиване.

Различните сензори също в никакъв случай не са за пренебрегване. Благодарение на тях вашата система може да следи влажността в градината ви и да се регулира спрямо нея.

А колкото по-прецизирана е работата на вашия програматор, толкова по-добре. От толкова повече от предимствата на тези устройства ще имате възможност да се възползвате.

Качество и цена

Уверени сме, че въпросите за качеството и цената на един програматор ви вълнуват пряко. Това е вечният въпрос – дали по-скъпият продукт в крайна сметка си заслужава. Отговорът обаче не е толкова прост, колкото извличането на въпроса.

Истината е, че изборът на всеки потребител винаги е индивидуален. И това трябва да бъде така, понеже ситуациите около една покупка винаги са частни.

Градините на всички ни са различни. Нашите претенции към собствените ни градини също. Нашите възможности и задръжки на свой ред се присъединяват към усложненията на даден избор.

Съветът ни е внимателно да се вслушате в себе си и да си помислите на какво държите и от какво можете да се лишите. Имате ли нужда от всички екстри например, при положение, че знаете точно кога и с какво количество вода искате да поливате доматите си?

Можете да потърсите отговорите и на серия допълнителни въпроси. Какви са вашите поливни навици? От какво се нуждаят растенията в градината ви? Какви точно са тези растения? Доколко искате да участвате в процеса? Има ли нещо специфично, с което трябва да се съобразите? По всяко време ли можете да поливате?

Разбира се, питанията могат да продължават до безкрай. Всички те обаче са важни, тъй като именно те ще ви помогнат да се насочите.

Обърнете внимание на индивидуалните си потребности. Преценете колко все пак сте готови да отделите за покупката на един програматор. Едва тогава изборът ви ще започне да се канализира.

Програматорите за поливане поначално не са свръхскъпи покупки. Въпреки това обаче цените на някои висококласни модели могат да дръпнат значително нагоре. Бъдете достатъчно съобразителни и със сигурност ще откриете точния продукт за себе си.

Как да използвате програматора си за поливане възможно най-добре?

Е, честито! Вече знаете всичко необходимо за програматорите за поливане. Сега сме сигурни, че спокойно ще можете да изберете възможно най-подходящия модел за себе си.

Ако искате да се възползвате максимално от него обаче, тепърва ви предстои работа. Необходимо е да знаете как да действате в определени ситуации, как точно се инсталира и как точно се използва един програматор така, че да бъде възможно най-ефективен.

В тази секция сме ви подготвили различни съвети в тази посока. Вярваме, че те ще ви бъдат особено полезни…

Как да настроите програматора си?

Програматорите за поливане могат лесно да се монтират към крана ръчно, без да са необходими инструменти. Въпреки това обаче създават плътно уплътнение без течове.

Не използвайте никакви инструменти, за да затегнете програматора към крана, тъй като това може да повреди устройството!

То може да има съединител с редуцираща гайка, който вече е навит на входа. Това позволява монтирането на му на кранове с различни размери. Повечето програматори са подходящи за кранове с диаметър от около 1,9 см до 2,5 см.

Ако за монтажа е необходим съединител с редуцираща гайка, започнете да го отстранявате от програматора и го навийте на крана. Машината е снабдена с маншон, който се върти независимо от нея.

Използвайте този маншон, за да го нанижете на крана/съединителя. Така няма да бъде необходимо да въртите цялото устройство и да рискувате да го надраскате или повредите на стената.

Програматорите работят най-добре при налягане на водата около 0,5-8 бара. Този универсален диапазон на оптимизиране на налягането означава, че тези машини могат да работят при ниско или високо налягане съобразно особеностите на напоителната система.

Някои програматори за поливане могат да работят при налягане от под 0,5 бара. Това е идеалното решение при създаване на автоматична система за напояване на растения от водопроводна шахта.

Защитете източника си на вода!

Преди да инсталирате програматора си за поливане, прикрепете предпазител за обратен поток директно към крана. По този начин ще избегнете замърсяване на водоизточника.

Повечето напоителни системи се нуждаят от редуктор на налягането, за да функционират оптимално. За най-добра работа на своя програматор обаче той трябва да се инсталира преди редуктора на налягането.

Това е така, понеже редукторите на налягането не са проектирани да функционират при постоянно налягане от постоянно включен кран.

Ако използвате филтър и редуктор на налягането заедно, не забравяйте да инсталирате филтъра преди редуктора на налягането. Редукторите за налягане са деликатни елементи, които се нуждаят от защита срещу натрупване на замърсявания.

Как да поставите батериите?

Захранваните с батерии водопроводни програматори често имат скрити вложки с водонепропускливи уплътнения, които скриват порта за батерията. В повечето случаи става въпрос за батерии АА и 9 V.

След като сте поставили батериите, често в ръководството ще бъде посочен тест, който ви позволява да проверите дали машината работи.

В много от случаите този тест изисква да завъртите копчето за време на работа в положение “включено”. Това трябва да задейства вътрешния двигател, който да започне работа в рамките на 10 секунди след завъртането на това копче. Ако успеете да чуете работата на мотора, значи устройството функционира оптимално.

Преди да свържете крана, завъртете копчето за време на работа в положение “изключено”.

Ако изглежда, че вашият програматор не работи, проверете дали батериите работят и дали са поставени правилно.

И най-сетне – програмирането…

Първо трябва да определите колко често и за колко време искате да поливате растенията си. През лятото обикновено е добре да пускате напоителната система два пъти дневно.

За целта изберете 12 часа на копчето за честота и 20 минути за време на работа. Машината ще започне да полива веднага за първия цикъл, а след това 12 часа след настройката на копчето.

Имайте предвид, че е добра идея да поливате растенията си сутрин. По този начин оптимизирате попиването на водата в почвата, преди да се стигне до нейното изпарение.

През различните сезони и когато времето започне да се променя, вероятно ще ви се наложи да препрограмирате. Следвайте инструкциите от ръководството.

Как обаче да откриете времето за поливане, което е най-подходящо за нуждите на вашата градина?

Започнете, като пускате системата два или три пъти седмично за 10 минути. След всеки цикъл на поливане проверявайте дали водата е проникнала в почвата на дълбочина от най-малко 20 см. Почвата трябва да е влажна, но не прекалено. Ако почвата все още е суха, увеличете времето за работа, а не честотата.

(Хитро е да покриете почвата с мулч или кора, за да избегнете загубата на вода при изпаряване.)

За първата поливна сесия наблюдавайте системата в действие през цялото време на работа, за да се уверите, че водата попива напълно в почвата и няма изтичане. Следете за това през по-сухите и по-влажните периоди на годината, за да предотвратите ненужното разхищение на вода.

Често проверявайте времето и ако изглежда, че седмицата ще бъде влажна, изключете машината, за да не се полива след този период.

И накрая, след като програматорът и напоителната система са успешно инсталирани, не забравяйте да завъртите крана! Вътрешният клапан в устройството контролира водния поток. Той няма да позволи на водата да тече през системата, когато не е необходима, дори ако кранът е оставен включен.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за програматорите за поливане и техните особености, както ви обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Fiskars 1054792


Представяме ви програматорът за поливане Fiskars 1054792. Този цифров модел е до голяма степен универсален и може да ви свърши страхотна работа във всевъзможни ситуации. Той разполага със страхотен и интуитивен LCD дисплей, който е не само удобен, но и доста стилен. Освен това устройството е проектирано с два накрайника, така че да можете да ги използвате за различни цели както успоредно, така и поотделно. Водният поток може да се включва и изключва изцяло автоматично. Честотата на поливане, която моделът предлага, възлиза на 6 часа, 12 часа или от 1 до 7 дена. Освен това обаче можете да изберете продължителността на поливане от 1 до 360 минути. Устройството работи с 2 AA батерии и може да се използва заендо с продуктите на други марки.
Купи сега

2. Karcher WT 5


Karcher WT 5 е още един чудесен дигитален програматор за поливане. С негова помощ можете да изберете в кои дни и точно кога искате вашата градина да бъде поливана. Настройките се осъществяват с лекота благодарение на елегантния и ергономичен дисплей на модела. Ако предпочитате обаче или пък ви се е наложило, можете да комбинирате този програматор и с ръчно поливане. На дисплея ще получавате редовна информация за състоянието на батериите. Когато ви се наложи да ги подмените, настройките ще се съхранят, така че няма защо да се тревожите.
Купи сега

3. CellFast IDEAL


Представяме ви още един цифров програматор от висок клас. CellFast IDEAL е устройство, което може да ви свърши страхотна работа до голяма степен във всевъзможни ситуации. С него получавате възможност за връзка с 1 или 2 източника с размери от стандартните 1,9 см или 2,5 см. Максималното налягане на устройството възлиза на цели 6 бара. Максималната продължителност на поливането с него пък може да достигне до 100 минути. Устройството се захранва с помощта на батерия.
Купи сега

4. LET


LET са произвели един наистина жесток цифров програматор за поливане. Това устройство ви предлага висока водоустойчива защита и е проектирано с изключително практичен и в същото време фин LCD дисплей. С него получавате всички основни екстри на един програматор. Разбира се, можете да оптимизирате програмата на поливане според нуждите на градината си и собствените си предпочитания. Ако предпочетете обаче, можете да преминете и към ръчно поливане. Работното налягане на този програматор възлиза на 2 бара или на 8 бара. Максималната продължителност на поливане, която устройството може да ви предложи, пък достига до цели 5 часа. В комплекта получавате също 1 бърз конектор и 2 гумени уплътнения.
Купи сега

5. Dedra


Представяме ви този програматор за поливане на Dedra. Отново става въпрос за цифров модел с широко поле от възможности. Неговият LCD дисплей е изчистен от всичко излишно и остава минималистичен и удобен за употреба. Устройството ви предлага възможност за настройка на 4 програми, така че можете да изберете оптималната измежду тях. Моделът има широко приложение, добре защитен е и ще ви свърши повече от чудесна работа.
Купи сега

6. Aquatime Easydrop GF Garden


Производителите на Aquatime Easydrop GF Garden са решили да заложат на опростен и оперативен дизайн. Техният програматор се управлява от удобна система от различни бутони, и то в максимално опростен вариант. Това обаче в никакъв случай не прави техният продукт неефективен. Дори напротив той изпълнява работните си задължения повече от чудесно. Неговото максимално налягане възлиза на 8 бара. Конекторът, с който този програматор се предлага, е със стандартния размер от 1,9 см.
Купи сега

7. GF16 easy GF Garden


Изчистеният от излишествата дизайн е запазената марка на GF. Представяме ви още един програматор от серията GF Garden. GF16 easy е цифров модел, проектиран с цели 17 работни програми. Те се управляват от удобен въртящ се бутон, благодарение на който лесно и интуитивно можете да изберете желаната функция. Максималното налягане на модела отново възлиза на 8 бара, а конекторът му също е със стандартния размер от 1,9 см. Възможностите, които този изключително опростен и надежден програматор ви предлага, са наистина широки. Ще ви се наложи внимателно да ги прецизиране спрямо поливните си нужди.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. AquaCraft


Този програматор е един от най-достъпните, но същевременно ефективни и многофункционални продукти на пазара. Моделът е механичен и е проектиран с три обособени изхода. Това го прави особено подходящ за регулирано поливане на цялостна градинска система. Можете да настроите програмата за поливане между 15 и 120 минути. Контролерът е с гумено покритие, което прави употребата на програматора безпроблемна дори и с мокри ръце. Конекторът е с размери от 1,9 см.
Купи сега

9. STREND PRO DY901


Представяме ви още един семпъл механичен програматор за поливане на наистина достъпна цена. STREND PRO DY901 ви дава възможност да поливате определена градинска зона ръчно и в същото време автоматизирано. С негова помощ можете да нстроите времето за поливане до 2 часа. Ако имате нужда от нещо семпло и непретенциозно, но все пак достатъчно стабилно – това е програматорът за вас.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!