Всички категории

8-те Най-Добри Проходилки

Всеки родител би искал най-добрата проходилка за детето си – така то ще може спокойно да ходи наоколо докато същевременно се забавлява и е в пълна безопасност.


Ако и вие сте на това мнение просто изберете някоя от предложените проходилки в края на ръководството. Ако пък искате да обогатите знанията си по темата и сами да изберете проходилка – просто прочетете нашето кратко ръководство.

Детската проходилка е необходимост за всеки родител.

Благодарение на нея детето се разхожда само, играе и се забавлява, а родителите имат повече свободно време за почивка или да свършат лични и домакински задачи.

Всъщност от всички детски стоки предназначени за игра и забавление, проходилките са най-добрият избор просто защото освен да радват детето, те му помагат да се научи да ходи самостоятелно.

Здравето на едно малко дете също е много важна, именно затова повечето проходилки гарантират максимална безопасност при използване. 

Ако забелязвате, че детето ви прави опити да ходи или искате да сте готови за големия момент – няма по-подходящо време за проходилка.

Има голям избор от стоки, които могат да занимават едно дете и с които то да си играе – това е важно най-вече за майките, които имат да вършат домакинска работа или са ангажирани по някакъв начин. 

Същевременно обаче всеки родител иска неговото дете да се развива, расте и играе пред очите му, което обикновено не е толкова лесно и обикновено има пропуски.

Проходилката наистина може да помогне в това отношение. С нея вашето дете ще играе винаги около вас. Няма риск да пропуснете нещо около неговото развитие, както и няма да се притеснявате толкова за неговата безопасност.

Добрите проходилки предлагат именно това – забавление и занимание за детето, като същевременно гарантират, че няма риск от наранявания.

Ползи от използването на проходилка

Може би най-голямата полза от проходилката е тази, че тя спомага на детето да проходи по-лесно като запазва баланса без да пречи на развитието на двигателните умения.

Следващата полза е задържането на вниманието на детето и неговото забавление посредством различни светлини, звуци, играчки и игри.

И последната полза е, че детето ви ще има възможността напълно само да изследва около себе си без да ангажира родителите си и без риск от наранявания.

Свободата на движение може да насърчи всяко малко дете да открива много нови неща. Въпреки това е препоръчително да хвърляте по едно око на детето, дори и когато е в за негова безопасност.

Видове проходилки

Има два основни вида детски проходилки, от които можете да избирате според двигателните умения и възрастта на детето.

Има голяма разлика между проходилка за бутане и проходилка за сядане. За да изберете подходящата проходилка ще ви представим основните разлики при двата вида.

Ако искате детето да стои изправено само без помощ – проходилката за бутане е по-добрият вариант.

Ако искате детето да си похапва, да играе и да се забавлява – то тогава изберете проходилка за сядане.

В зависимост от модела и двата вида проходилки могат да се сгъват и да се пренасят и съхраняват лесно. Ако сте с ограничен бюджет и искате евтина проходилка то тогава можете да се насочите към модел за бутане.

Какво да вземете предвид при избора на проходилка

Възможността за регулиране позицията на височината е много важна и повечето проходилки разполагат с такава.

Обикновено имат поне три позиции и така могат да се нагодят според ръста на детето и да бъдат максимално удобни.

Пределно ясно е, че всеки човек е с различен ръст. Ако детето ви е по-ниско ще можете да регулирате проходилката така, че краката му спокойно да стъпват на земята и съответно то да може да върви безпроблемно.

Подобни при по-високите деца се регулира по същия начин. Имайте предвид, че някои проходилки имат две степени на регулиране височината, а други изобщо не могат. Препоръчително е да избягвате подобни модели при възможност.

Механизъм за сгъване също е доста удобна екстра.

Така проходилката може да бъде сгъната бързо и лесно. Това позволява много по-лесно пренасяне и съхранение за родителите, независимо дали са вкъщи или на път. Сгънатата проходилка е изключително компактна и може да се побере във всеки багажник.

Тапицерията и подплата на седалката също са от значение.

От тях зависи опората на детето, както и неговия цялостен комфорт. Добрата проходилка трябва да е така направена, че при сядане в нея детето да има добра опора на гърба и главичката и да не изпитва дискомфорт при продължително седене. Материалите за подплатяване на седалката трябва да са напълно безопасни и без никакви добавени химикали. Самата тапицерия трябва да е достатъчно мека и дишаща, но същевременно достатъчно издръжлива.

Обикновено се използва текстил. Все пак трябва да имате предвид как нежната детска кожа би реагирала при допир с тапицерията на седалката. Ако детето има чувствителна кожа то тогава плюшена тапицерия би била по-подходяща.

Проходилките имат колелца и съответно и там има какво да се желае.Те са най-важното нещо що се отнася за лекота при ходене и лесно маневриране. Предните колела трябва да се въртят във всички посоки и това да става независимо – така детето ще може да маневрира лесно докато е в проходилката. От съображения за безопасност колелцата трябва да имат и спирачки или блокаж – така детето ще стои неподвижно в моментите когато искате.

Размерът на колелата също е важен фактор.

По-малките колелца маневрират по-трудно по неравни или груби повърхности, например килими. Ако искате детето да се движи лесно с проходилката, препоръчваме да изберете модел с по-големи колелца.

Почти всяка проходилка на пазара има защитни подложки против приплъзване.  Така детето ви ще бъде предпазено когато стъпва по неравни или груби повърхности.

Детските проходилки идват в различни размери и тегло, съответно това е още един фактор, който да вземете предвид. Откъм размери изберете модел, в който спокойно можете да сложите любимите играчки на детето си и допълнителни неща като храна и продукти за грижа.

Що се отнася до теглото – изберете по-лека проходилка, ако искате детето да се движи по-лесно.

Тежките проходилки могат да затруднят придвижването и да го направят по-изморително и неприятно за малчугана, но пък за сметка на това са много по-устойчиви и безопасни.

Конзола за развлечение е нещо, което не малко модели имат.Тя се състои от електроника, от която се възпроизвеждат различни занимателни неща. Една конзола обикновено има светлини, звуци, вибрации и в някои случаи дори волан. Ако преносимостта е важна за вас, то може би бихте искали да проверите дали конзолата се маха от проходилката.

Опция за подскачане също може да е сред нещата, които търсите в една проходилка.

Както може би предполагате, така детето ви освен да ходи с нея, ще може и да подскача на воля, но без рисковете от падане и нараняване. Хубаво е да проверите дали моделът има ограничители, които реално да не позволяват на детето да скача прекалено високо – отново заради неговата лична безопасност. Ако не искате детето да скача в даден момент би трябвало да можете да заключите този механизъм, но това отново зависи според проходилката.

И след като споменахме безопасността на детето, препоръчително е да се уверите, че избраната проходилка минава всички стандарти за безопасност.

Така ще сте сигурни, че използвайки я детето ви няма да се нарани по никакъв начин, както и ще тя е изработена от напълно чисти и невредни за здравето материали.

Най-добрите проходилки

Вероятно сте се уверили сами, че около избирането на детска проходилка няма много особености. Това обаче не означава, че няма да изпитате известни затруднения когато започнете да разглеждате хилядите модели на пазара.

Като всеки родител вероятно бихте искали най-доброто за детето си.

Какво по-добро средство за спомагане неговото прохождане и поддържане на неговата заетост и забавление от проходилка.

Ако дори и след пълното прочитане на ръководството не знаете от къде да започнете с избирането на подходящата проходилка – нека ви предложим някои от най-добрите модели на пазара към момента.

1. Проходилка Wunderkid FunПроходилката е подходяща за деца на възраст над 6 месеца и с максимално тегло до 12 килограма.

Разполага с четири въртящи се колелца. Основите й са от метал, а останалото е от пластмаса.

Има конзола за забавление със свалящи се играчки. Възможност за регулиране на височината.

Теглото й е 5 килограма.
Купи сега

2. CANGAROO Проходилка – люлка PLANEТази проходилка се отличава с лесно сгъваемата си конструкция, която я прави удобна за пренасяне и съхранение. Седалката е мека и тапицирана за максимално голям комфорт.

Вградено музикално табло с играчки, които променят своята позиция – така детето ще е винаги забавлявано и с прикован интерес.

Височината на модела се регулира в три различни позиции според ръста на детето. Проходилката е с четири колелца, като само предните две се въртят във всяка посока. Възможност за люлеене и поставка за крачетата.

Може да се използва за деца на възраст над 6 месеца. Моделът тежи 5 килограма.
Купи сега

3. Kikkaboo Проходилка ABCПроходилката е с оригинален дизайн и има вградени традиционни занимания за вашето дете. Има стабилна евробаза, която отговаря на стандартите за безопасност.

Може да се регулира според нуждите и възрастта на детето. Седалката се регулира по височина в три позиции.

Вграден музикален панел за забавление с пет мелодии, който може да се сваля и така повърхността се превръща в табла. Бутони с релефна повърхност и занимателни играчки, които спомагат развиването на фината моторика и координацията на детето.

Тапицерията може да се сваля и пере в пералня.
Купи сега

4. Детска проходилка Cangaroo CabrioМоделът е подходящ за деца над 6 месеца и с максимално тегло до 12 килограма. Регулиране височината на седалката в три позиции, за да пасне идеално на ръста на детето. Основата има четири колелца, от които предните две се въртят във всяка посока. Вградени шест стопера за максимална безопасност.

Музикално табло със светлинни ефекти за забавление.

Лесно сгъваема конструкция за по-удобно съхранение и пренасяне.

Проходилката тежи 5 килограма.
Купи сега

5. LORELLI-BERTONI Line Проходилка с евробаза БАМБИТози модел е с евробаза с широка основа, която отговаря на всички стандарти за безопасност. Има възможност за регулиране височината на седалката.

Четири колелца, от които предните две се въртят на 360 градуса. Силиконови стопери против подхлъзване.

Цветен плот със забавна форма и играчки, които да забавляват детето. Музикален панел с 12 мелодии със светлинни ефекти, който работи на батерии. Проходилката може да се използва за деца над 6 месеца и до 12 килограма.

Тапицерията се сваля и се почиства лесно.
Купи сега

6. Детска проходилка 3 в 1 Лили ChipolinoПроходилката е предназначена за деца над 6 месеца и с тегло до 12 килограма. Тя може да се използва по три различни начина – като проходилка за сядане, като люлка и като проходилка за бутане в последствие. Има цветна табла с играчки и музикален панел, които да поддържат интереса на детето.

Основата е широка за максимална безопасност. Регулиране височината на седалката в три различни позиции.

Шест стопера против подхлъзване, падане по стълби или преобръщане.

Четири колелца като предните две се въртят на 360 градуса. Лесно сгъване и компактни размери при съхранение.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. CHICCO J0704.2 Проходилка WALKY TALKY GREEN WAVEМоделът има иновативна арка с играчки за допълнително забавление. Разполага и с активна конзола, която може да се прибира и така мястото се превръща в табла.

Седалката е изключително удобна и осигурява максимален комфорт и опора. Височината й се регулира в три различни нива, за да пасне на ръста на всяко дете.

Сгъваема конструкция за по-лесно пренасяне и съхранение. Шест стопера за максимална безопасност. Проходилката може да се използва за деца над 6 месеца и до 30 килограма.
Купи сега

8. Проходилка Sun Baby със система за люлеенеИзключително добра проходилка, която ще помогне на всяко дете да направи първите си стъпки само. Моделът има много приятен дизайн, който ще се хареса на повечето деца и ще ги задържи дълги часове в игри и забавления. Има вградена система за люлеене.

Седалката може да се регулира според височината на детето. Висока облегалка, която осигурява правилната позиция на гърба.

калъф изработен от здрав, но дишащ материал, който се сваля и може да се пере. Табло с играчки и различни звуци, което ще забавлява детето.

Проходилката е подходяща за деца от 6 до 12 месеца и максимални тегло до 12 килограма.
Купи сега

4.6/5 - (5 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!