Всички категории

8-те Най-Добри Водоструйки

Купуването на нова водоструйка може да бъде доста объркващо.

Обикновено има няколко модела от всеки производител и те са с различни видове мотори и тайнствени числа, които обикновено означават, че допълнителните аксесоари или са включени в цената, или трябва да бъдат закупени отделно.

Водоструйките идват в много форми и размери: от мънички уреди с къс маркуч до големи уреди с място за съхранение на почистващите аксесоари.

За да изберете най-добрата водоструйка за вас си струва да отделите време да помислите какво ще почиствате, колко мръсно ще е то и колко често ще използвате уреда.

По този начин можете да намерите водоструйката, която има достатъчно мощ и правилните характеристики за дейността по почистването.

Колко трябва да платите?

Това зависи колко можете да си позволите и колко мощна и издръжлива искате да е водоструйката ви.

Водоструйките варират в широк ценови диапазон; най-евтините са около 80 лева, докато полупрофесионалните джет водоструйки могат да ви струват повече от 800 лева. Има голямо разнообразие от водоструйки на пазара и множество евтини модели за по-малко от 200 лева.

Водостструйките често изглеждат сякаш имат всички почистващи свойства, които искате, на ниска цена.

Но обикновено са евтино изработени и им липсва силата да почистят най-упоритата градинска мръсотия.

Водоструйките на най-добре познатите марки са по-скъпи, но като цяло получавате по-силни продукти, произведени с материали от по-високо качество. Удоволствието да ги използвате ще е много по-силно, отколкото ако използвате евтина водоструйка, имат повече мощност и по-тих мотор (двигател).
Колкото повече платите за водоструйка, толкова повече мощност ще получите, но един добре приспособим продукт може да е по-добра инвестиция от един супер мощен уред.

Какъв вид водоструйка трябва да купите?

Начално ниво

Най-добра за: Почистване на малки площи от леко окаляна настилка, колела, малки автомобили и градински мебели.

Обикновено струват от 80 до 200 лева и обикновено са модели на собствени марки, които имат мотори с ниска мощност (1 200W до 1 600W), ниско водно налягане (по-малко от 90 бара) и ниска скорост на струята.
Те са разделени на малки ръчни уреди и големи модели в стил дрезина с ниски дръжки и малки колела. Дължините на маркучите варират от 3 метра, което е твърде късо за миене на кола, до 5 метра, което е адекватна дължина за почистване на кола. Някои евтини водоструйки идват с фиксирани дюзи, което не ви позволява да променяте водното налягане.

Предимства: Евтини, могат да се справят с леко почистване, лесни са за придвижване, някои от тях са лесни за съхранение.

Недостатъци: Къси маркучи и ниска мощност, които могат да направят чистенето бавно и изморително. Тези машини често са с много шумни мотори и им липсва мощност да почистят закоравяла пръст, трева, мухъл и лишеи. Ланцетите и аксесоарите може да са крехки. Удълженията за почистване на патио обикновено не почистват добре. Лимитирано място за съхранение на кабели, маркуч и аксесоари. Съдържат пластмасови части и компоненти на помпата, които са податливи на увреждания от студ.

Средата на диапазона

Най-добри за: Почистване на градински павирани площи у дома, тераси, коли.

Обикновено струват от 200 до 400 лева и по принцип са висококачествени модели от собствена марка и по-евтини модели от премиум марка. Така че ще намерите объркващ диапазон от мощни, но елементарни, модели от марки за градински уреди като Stihl или Nilfisk, модели на Karcher, Bosch или Vax със средно силно захранване и някои аксесоари, и модели със силно захранване и много аксесоари от Qualcast и Mac Allister.
Очаквайте мотор със средно-силно захранване (1 600W до 2 000W) и средна скорост на струята. Повечето уреди са малко по-тежки, имат по-големи колела и място за съхранение на аксесоари. Някои може дори да са с макара за маркуча. Маркучите обикновено са 5 или 6 метра.

Предимства: Добри способности за почистване, често са бързи и са лесни за употреба. Маркучите с добра дължина често са съчетани с множество полезни аксесоари. Недостатъци: Често се продават в комплект с различни аксесоари, така че може да е трудно да решите кой модел ще ви върши най-добра работа.

Някои модели са със шумни мотори. Може да им липсва мощност за почистване на най-силно засъхналата пръст, трева, мухъл и лишеи. Сравнително добро място за съхранение на аксесоари, но са малко по-големи и съхраняването им няма да е лесно.

Премиум модели

Най-добри за: Почистване на големи павирани площи, замърсени 4х4, търговски превозни средства и каравани.

Обикновено струват около 300-800 лева и повечето са изработени от добре познати марки за производство на различни уреди, като Karcher, Bosch, Nilfisk и Stihl. Те са полупрофесионални модели с мотори с висока мощност (1 800-2 000W), силно водно налягане (130-150 бара) и силна скорост на струята. Тези уреди по принцип са много големи и тежки за употреба, поради моторите със силно захранване и помпите, които съдържат, и използват по-издръжливи алуминиеви помпи и индукционни мотори, отколкото евтините модели.
Големи колела, телескопични дръжки, множество ланцети и мощни аксесоари за почистване са често срещани при премиум моделите.

Предимства: Отлична способност за почистване. Дълги маркучи, висока мощност и скорост на струята. Често са с по-тих мотор. Разполагат с място за съхранение за маркучи, кабели и аксесоари.

Недостатъци: Вероятно са прекалено мощни за множество домашни почистващи дейности, така че трябва да знаете как да ги използвате правилно, за да избегнете повреждане на повърхностите си. Скъпи, големи и тежки – може да ви е трудно да ги движите.

Какви характеристики ви трябват?

Уредите без излишни допълнения идват само с един ланцет, което е дълга тръба със струйник (дюза) в края. Струйникът обикновено дава възможност за различни налягания – когато завъртите струйника можете да настроите струята от мощна тясна струя до по-широка и по-слаба такава. Този вид ланцет е добър вариант за леко почистване и за повърхности, които лесно могат да бъдат повредени, като тераси или коли.

За почистване на автомобили

Проверете дали водоструйката идва с бутилка или резервоар за препарат за почистване. Вградените, но премахващи се, резервоари за почистване са по-удобни, отколкото бутилка за почистване, която се прикача към ланцета.
Ъглов ланцет също може да е полезен, тъй като така ще е по-лесно да почиствате под калниците и первазите.

За упорита мръсотия

Павирани площи: Изберете модел, който има въртящ се ланцет за струята и ланцет с променливо налягане. Този тип ланцет върти водната струя, докато тя излиза от маркуча.

Оранжерия или парник: Изберете модел, който идва с прикачваща се към ланцета четка –четките често се продават като допълнителен аксесоар.

Бетон или тераса: Може да искате приспособление за почистване на веранда. Често се продават като допълнителен аксесоар и имат пластмасово покритие върху маркуча, за да не позволят мръсната вода да пръска наоколо.
Най-добрите приспособления за почистване на веранда правят почистването не толкова досадно, но някои от тях са ненужно прахосване на пари, понеже трудно се контролират и водят до по-лоши резултати от главния ланцет.

Характеристики, за които да проверите

Има няколко неща, които можете самостоятелно да проверите:

Колко лесен ще е уредът за съхранение?

Някои уреди заемат много повече пространство от други и по-голям уред не означава непременно по-добър. Можете ли да съхранявате ланцетите и другите аксесоари стабилно на уреда, така че да не ги загубите? Могат ли кабелът и маркучът да се увият добре около уреда, така че да не ви спънат?

Колко лесен е за носене уредът?

Тежките модели обикновено имат колела, но те не ви помагат, ако трябва да носите водоструйката по стълбите. Твърде тежък ли е уредът? Удобна ли е дръжката?

Колко лесно е да се бута уредът?

Проверете дали колелата се търкалят свободно и дали можете да бутате уреда, без да трябва да се прегърбвате.

Колко удобни са дръжката на ланцета и стартера?

Помнете, че може да държите водоструйката за дълго време.

Ето я и нашата класация за някои от най-добрите водоструйки, които се предлагат на българския пазар.

1. Водоструйка Karcher K 3 Car & Home T150


Тази водоструйка е с мрежово захранване и мощност на мотора от 1600W. Максималното налягане на водната струя е 120 бара, а максималният дебит е 380 I/h (литра на час). Най-високата температура е 40 градуса по Целзий. Маркучът на този уред е с дължина от 6 метра, като теглото на цялата водоструйка е 5,8 кг. Със стилен и елегантен дизайн и удобни дръжки, като може лесно да се използва и съхранява. Дължината и ширината са, съответно, 27,5 см и 27,9 см, докато височината на уреда е 80,3 см.
Купи сега

2. Водоструйка Bosch AQUATAC 35-12


Този модел е с мощност от 1500W и 120 бара максимално налягане, като максималният дебит и максималната температура са, съответно, 350 литра на час и 40 градуса по Целзий. Кабелът и дължината са по 5 метра, като уредът разполага с интегриран държач за аксесоари, съхранение на маркуча, воден филтър и система с бързи връзки. Освен това притежава система за дозиране на препарата и 3-в-1 дюза. Интегрирана е система за почистване на големи площи. Моделът е с тегло от 5,5 килограма.
Купи сега

3. Водоструйка NILFISK C 120.7-6 X-TRA


Водоструйката има отлична помпа, изработена от метал, която ще ви предостави високо водно налягане и, съответно, по-дълъг експлоатационен период и по-дълъг период на работа. Разполага със система старт-стоп и термична защита. Водният дебит е 440 литра на час и се подава вода с максимална температура от 40 градуса по Целзий. Струйникът е с клик система, която позволява лесно поставяне на допълнителните аксесоари. Захранването е мрежово, като кабелът е с дължина 5 метра. Маркучът има дължина от 6 метра. Уредът е с тегло от 6,7 кг и височина от 66 см.
Купи сега

4. Водоструйка Einhell TC-HP 1334


Този лесен и удобен за употреба уред има комфортна дръжка и система за лесно съхранение на кабела и маркуча. Елегантният ѝ и стилен дизайн е подкрепен от мотор с мощност 1300W за лесно почистване на площи, които не са прекалено замърсени. Водоструйката е с мрежово захранване и осигурява достатъчно добро водно налягане. Лесно можете да я съхранявате и да я използвате, като ще служи отлично за домашни нужди. Цената ѝ е ниска, а също така имате възможност да получите допълнителни аксесоари.
Купи сега

5. Водоструйка Black&Decker PW1700SPL


Водоструйката разполага с автоматичен защитен клапан и има вградена система за аксесоари. Можете да получите ланцет с въртяща се дюза и в дюза за променящо се налягане. Уредът идва с метална помпа, която е с три аксиални пистолета. Интегрирана е система за изключване. Захранването на този модел е мрежово, като дължината на маркуча е 5,5 метра. Водоструйката разполага с мощност от 1700W и развива максимален дебит от 400 литра на час при максимално налягане от 130 бара, като температурата на водата достига до 50 градуса по Целзий.
Купи сега

6. Водоструйка Bosch AQT 42-13


Този модел водоструйка е с елегантен дизайн и висока мощност (1900W). Кабелът е с дължина от 5 метра, докато маркучът е цели 7 метра. Максималното водно налягане е 130 бара, като високият дебит достига до 420 литра на час и максималната температура на водата е 40 градуса по Целзий. Разполага с удобна дръжка, резервоар за препарат и приставка за площи. Движи се на колела и е лесна за употреба и съхранение. Струйникът също е удобен и лесен за използване, като позволява отлично почистване.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Водоструйка Progarden HBE-70


Високофункционален модел водоструйка, който развива до 360 литра на час дебит на вода с максимално налягане от 105 бара, като температурата на водата е до 60 градуса по Целзий. Практичният и стилен дизайн е подкрепен от двигател с мощност 1500W, като захранването е мрежово и кабелът е дълъг 5 метра. Маркучът е с дължина от 3 метра, като разполага със система за лесно и компактно навиване. Дръжката е сгъваема, а колелата позволяват лесно придвижване. Водоструйката е с бутилка за препарат, а теглото ѝ е едва 5 килограма.
Купи сега

8. Водоструйна машина KARCHER K 5 Home


Тази мощна водоструйка е с Т350 накрайник, чрез който можете лесно да почистите големи площи, без да има излишни пръски. Може да се използва за почистване на велосипеди, автомобили и каменни облицовки. Двигателят е с голяма мощност (2100W) и водно охлаждане, за да се осигури по-дълъг експлоатационен период. Водоструйката е с ротационна дюза, струйник за нагласяне на налягането, воден филтър, пистолет с бърза връзка и маркуч с 8 метра дължина. Максималното налягане е 145 бара, като уредът позволява воден дебит до 500 литра на час и максимална температура от 40 градуса по Целзий. Удобна е за употреба, като теглото ѝ е малко по-голямо – 14,7 килограма, но практичните колела позволяват лесно придвижване.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. БЕНЕВРЕЧКИ пише

    нещо за steinhaus

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!