Всички категории

24 Страхотни Идеи За Подаръци За Погача

Погачата, още позната като празненство по повод 40-тия ден на бебето, е християнска традиция, свързана с новото, “по-чисто” начало за детето и майката.

В България този обичай е изключително популярен и се приема като първата официална среща на новороденото със заобикалящия го свят.

В миналото се е считало, че до 40-тия ден след раждането на детето то не трябва да излиза и може да е обградено единствено от своите родители. Именно затова, празненството по случай “срещата му със света” винаги се е считало като изключително сантиментален и ценен момент.

Точно затова и поканените на погачата имат много специална роля. Те, образно, са първите хора в живота на новороденото. Тяхна задача е да орисат детето с добродетели, предначертавайки му красива съдба.

В тази връзка, подбирането на перфектния подарък за повода, е от голямо значение!

Ако сте поканени на погача, то това е специален комплимент към вас. Вие сте избрани да дарите детето с вашата енергия, да го орисате и да го въведете в реалния свят.

Именно затова, традицията предвижда няколко дара, които задължително трябва да носите със себе си.

Осигурете нещо сладко за трапезата!

Като гости и орисници, всяко ваше действие и всеки ваш дар има свое място във Вселената, свое послание.

Именно затова, застъпена традиция е гостите да подаряват нещо сладко на детето (бисквити, торта, шоколад). Този сладък дар ще допълни трапезата и символично ще внесе сладост и в живота на мъника занапред.

Имайте пари в себе си!

Така ще орисате детето с благоденствие и берекет. Парички слагате и в бялата кърпа, която по време на ритуала се държи над главата на майката и бебето, така че е важно да се запасите с доста монети.

Важно е монетите да бъдат по-едри и тежки, за да орисате детето именно с богатство и стабилност в живота.

Носете здравец!

Това растение орисва детето със здраве, сила, устойчивост и “вечна зеленина”.

Разбира се, има сезони, в които намирането на здравец може да е доста трудна задача. Това налага и възможността той да бъде заменен от кромид лук, червени чушки или яйца, които са други символи на устойчивостта срещу болести.

Независимо, обаче, дали ще се придържате към оригиналната повеля или ще “разчупите традициите”, важно условие е да донесете дар, който да е символ на здравето.

Оставете конче от дрехата си преди да си тръгнете!

Тук всъщност дарявате детето с нещо толкова малко и на пръв поглед незначимо, че е възможно да пропуснете този детайл. Уви, запомнете, че кончето от дрехата ви е не по-малко специален дар от всички останали.

Традицията повелява, че поставяйки кончето до леглото на детето, няма да откраднете неговия сън, напускайки къщата. Именно затова, дори още докато избирате с какво ще бъдете облечени на погачата, е добре да съобразете възможността да откъснете малко конче от дрехата си на тръгване.

И, разбира се, дарете мъника със специална, лична изненада от вас!

Традициите са традиции, за да се спазват. Но е напълно естествено освен тези “основни дарове”, които всеки друг гост ще носи, да искате да подарите на детето и нещо повече, нещо различно, нещо специално от вас.

Наясно сме колко труден може да бъде изборът на перфектния подарък за дете, което е на едва 40 дни. Сигурно се чудите дали да не му подберете нещо по-скоро символично, или пък да заложите на интересен подарък, отличаващ се с практичност. А може би истината е някъде по средата?

Ако нямате идеи или просто търсите доза вдъхновение, ние сме тук! Специално за вас сме селектирали 24 страхотни идеи за подарък за погача, които ще ви впечатлят.

1. Подаръчна кошница/кутия за новородено


Абсолютна класика и винаги актуален подарък. Кошниците и кутии за новородено обединяват практичното, символичното и празничното. В тях има дарове както за мъничето, така и за семейството, а разнообразието от дизайни е толкова голямо, че с лекота можете да откриете идеалния аранжимент за конкретния повод.
Купи сега

2. Персонализирана торта


Както вече намекнахме, носенето на нещо сладко на погачата е задължителен ангажимент на гостите. Ако искате, обаче, да направите специална сладка изненада на семейството, персонализираната торта за повода определено е страхотен избор. Съобразете любими цветове на майката и бащата, детайли, свързани с малчугана, и вкусове, които да носят наслада на гостите, и бъдете сигурни, че ще се откроите с изненадата си.
Купи сега

3. Балони и пари


Тематични балони за новородено, картичка със специално пожелание и плик с пари – това е може би най-универсалният подарък за погача. Подарявайки парички на детето, вие давате избор на родителите сами да му набавят това, от което има нужда. Така избягвате риска да го изненадате с нещо, което вече има, или което не е особено практично или по вкуса на семейството. Разбира се, този подарък е доста семпъл и неособено оригинален, но пък с него давате своята орисия за благодентсвие и богатство.
Купи сегаСимволичните монети са много популярен избор сред подаръците за погача през последните години. И неслучайно. Освен естественото пожелание за богатство и успехи, което носят те, мнозина вярват, че благородният метал, от който са изработени, носи добра поличба за детето, превръщайки се в негов амулет за късмет и сигурност.
Купи сега

5. Икона


Традицията повелява, че на този 40-ти ден след раждането на детето, то и майка му за първи път посещават църква, където се “пречистват” от своите грехове. Е, в тази връзка подаряването на икона в този толкова специален и свещен ден, е страхотна идея. Така ще поднесете оригинален, символичен, християнски обвързан и зареден с вселенска енергия подарък на мъничето. Какво по-хубаво от това?
Купи сега

6. Бижу


Бижуто е винаги добра идея за подарък. Наясно сме, че на погачата детето е все още малко да оцени или носи такъв тип изненада, но е сигурно, че в бъдеще това бижу, носещо красива орисия, и подарено му малко след раждането, ще има специално значение за него. Именно затова този подарък с по-скоро символична стойност е пълноценен избор. Препоръчваме ви да подберете бижу от благороден метал, за да предначертаете пред мъничето успехи, богатство и изобилие.
Купи сега

7. Бебешки дневник


Малчуганите растат толкова бързо, а емоциите около тях са толкова много, че трудно всеки миг и всеки детайл могат да останат в съзнанието на семейството. Бебешките дневници, обаче, са модерни помощници в това отношение. Те завинаги съхраняват най-важната информация около първите дни, месеци и дори години в детския живот. С нежен и винаги сантиментален дизайн, те могат да послужат и като ценен сувенир във всеки дом, а това ги прави много специален и тематичен подарък за погачата.
Купи сега

8. Фотоалбум


Фотоалбумът е класически и винаги високо ценен подарък. В днешно време използваме телефоните си за съхранение на най-красивите си запечатани спомени, но често забравяме, че там една малка грешка може да изтрие всичко. Е, особено когато става въпрос за семейство, което иска да запази във вечността моментите със своето дете, и дете, което един ден ще иска да се наслади на своите първи мигове на този свят, фотоалбумът е практичен помощник, в който снимките ще са на винаги сигурно място.
Купи сега

9. Кутийки за първо зъбче, пъпче и косичка


Отново символичен подарък, свързан със събирането на спомени, и чиято стойност ще се оцени високо. Заложете на стилен, интересен дизайн кутийки, съобразен с вкуса на семейството и характерностите на детенцето. Тази идея може да се подари самостоятелно или в комбинация с бебешки комплект, фотоалбум или парички.
Купи сега

10. Биберон


Какъв по-тематичен подарък за новородено от биберон? Разбира се, когато искате да е изненада със стойност, ви съветваме да подберете наистина качествен модел с отличителен дизайн, който да остане за спомен. И тук, както при кутийките за първи спомени, можете да комбинирате подаръка. Но дори и да го подарите напълно самостоятелно, той определено ще усмихне семейството и ще е практично, удобно и харесвано допълнение в дома на мъничето.
Купи сега

11. Сребърна лъжичка


Сребърната лъжичка е идея за изненада, вдъхновена от стари поверия и вярвания, според които детето, захранено със сребърна лъжичка, ще бъде здраво, силно и защитено от злите сили. Каква по-хубава орисия от тази, не мислите ли? Заложете на нежен дизайн и бъдете сигурни, че подарък ви ще се оцени високо!
Купи сега

12. Бебешки комплект


Този подарък отлично комбинира практичното и интересното. Такъв комплект с бебешки принадлежности определено никога не е излишен и ще е много добро попълнение в детския козметичен кът. Разнообразието от предложения и варианти на пазара е много голямо, така че се съобразете с това от какво точно има нужда малчугана в момента. Сигурно е едно – с такъв подарък ще покажете загриженост и внимание към детайла, а това определено ще е повод за много усмивки!
Купи сега

13. Одеялце


Одеялцето символизира топлота, уют и сигурност. Подарявайки го, вие ще орисате мъничето с любов, закрила и нежност. Освен това, бебешкото одеялце остава вечен спомен в живота на един човек. Именно затова, тази идея за подарък за погача е абсолютна класика: от една страна практична, а от друга – символична!
Купи сега

14. Дрешки


И като говорим за класически подаръци – дрешките за бебе са може би най-сладкия и практичен подарък за погача. Разнообразието от възможности е голямо, а всичко, което се изисква от вас е да заложите на нещо меко, леко, качествено и приложимо за конкретния сезон. Важно е да знаете размерите на мъничето, за да може подаръкът да влезе в употреба. Впрочем, ние ви препоръчваме да му вземете дори една идея по-широки дрешки, които да му гаранират комфорт и свобода, и които да може да носи малко по-дълго време!
Купи сега

15. Бебешка визитка в рамка


Това е оригинален подарък, който ще краси дома на семейството и ще им носи усмивки всеки ден. Бебешките визитки съдържат най-важната информация за едно новородено и имат сантиментална стойност за всеки родител. Заложете на интересен дизайн и се насладете на радостната реакция от изненадата. Добавете и собствено послание или орисия, за да дарите мъничето с добра поличба.
Купи сега

16. Памперси


Каквото и да си говорим, на 40-тия ден след раждането на детето, нещото, от което то има най-много нужда освен от храна и от любовта на мама и тате, са памперсите. Именно затова подаряването на памперси на погачата всъщност е много практична идея. Оригинален начин да го направите е да заложите на изключително популярните “торти” от памперси, които обединяват добрия вкус и удобството в една изненада.
Купи сега

17. Гнездо за бебе


Бебешкото гнездо гарантира сигурност, удобство и комфорт на мъничето в процеса му на израстване и най-вече, когато се учи да седи. И макар че на погачата бебчето е все още твърде малко и крехко и му е рано за използване на такова приспособление, този момент все пак ще настъпи скоро. Един такъв подарък ще спести време и средства на родителите в близкото бъдеще и това го прави много практичен и интересен избор.
Купи сега

18. Плюшена играчка


Плюшената играчка е класическа изненада, която носи много радост на всяко малко дете. Тази идея е специална и вълнуваща, защото дарът ще стане приятел и спътник в порастването на малчугана, ще го ориса с игривост, грижовност и любов. Подберете нежна играчка с къс косъм и приветлив дизайн и бъдете сигурни, че подаръкът ви ще се оцени високо… и от малчо, и от семейството му.
Купи сега

19. Активна гимнастика


Активната гимнастика е много интересен подарък за погача, който несъмнено ще влезе в употреба на семейството и ще гарантира на детенцето здраве, комфорт и пълноценна забава. И тук разнообразие от дизайни не липсва, така че внимателно подберете идеалния модел, който ще пасне най-добре на ежедневието и интересите на малчугана.
Купи сега

20. Музикална кутия


Музикалната кутия е специален подарък с много висока стойност и значение. Музиката е пътят към израстването и разлистването на една душа, а поднесена под формата на игра, тя е истинско вълшебство за едно дете. Подберете музикална кутия с дизайн и същност, които пасват на енергията, която искате да предадете на мъничето, и бъдете сигурни, че тази изненада значи много и ще се оцени високо.
Купи сега

21. Книжка


Бебешките книжки провокират мисълта, развиват креативността на детето и обогатяват познанията му за света. Именно затова един такъв подарък е наистина добра идея, която би била страхотно допълнение към детския кът. Когато говорим за бебче на едва 40 дни, определено не визираме да му подарите произведение на висшата литература (въпреки, че защо не? това ще е страхотна орисия!). Предлагаме ви на първо време да подберете плюшен и цветен модел, който да носи много усмивки и забавление на мъничето.
Купи сега

22. Кенгуру


Това е още един изключително практичен и оригинален подарък, който ще е в голяма помощ на родителите и същевременно ще донесе на бебчето много щастие и приятни мигове на пътешествия из заобикалящия го свят в бъдеще. Подберете качествен модел с дизайн, който да пасва на нуждите на майката и/или бащата, и гарантирайте сигурност и незабравими мигове за цялото семейство.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

23. Столче за хранене


Подаръците за погача, които са предназначени за използване в бъдеще, са все по-актуални, харесвани и предпочитани. Именно затова, нямаше как да пропуснем да включим и тази страхотна идея, която комбинира практичност, сигурност и грижа. Столчето за хранене е приспособление, което кара мъника да се чувства част от всички останали, но и същевременно много специален. То образова, забавлява и най-важното – улеснява родителите в храненето на детето в първите години от неговия живот. Изненадата е оригинална, а разнообразието от модели прави избора още по-вълнуващ…
Купи сега

24. Подаръчен ваучер


Подаръчният ваучер, подобно на парите, е универсален и практичен подарък, който дава възможност на семейството само да подбере най-нужната изненада за своето новородено дете. Можете да заложите на ваучер за специален магазин за бебешки стоки или пък за такъв с универсална насоченост. Всичко зависи от вас! Стойността също избирате вие! От родителите се изисква единствено да се усмихнат и внимателно да подберат най-доброто и нужно за своето мъниче.
Купи сега

 

И не забравяйте – какъвто и дар да изберете, поднесете го с любов! Няма нищо по-важно от това…

А ако се сещате за още специални изненади и идеи за подаръци за погача, не пропускайте да ги споделите с нас в коментарите!

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!