Всички категории

8-те Най-Добри Туристически Обувки

Въпреки че все още не е дошъл краят на зимата, сезонът на планинските преходи постепенно се задава.

За да превърнете преживяването си в приключение обаче, определено се нуждаете от подходящото “бойно снаряжение”.

В планината няма по-верен другар от добре подбрания чифт туристически обувки!

Ако досега не сте обръщали особено внимание на обувките, с които прекосявате пространствата, определено ви съветваме да го направите. Дори обикновената разходка в парка може да стане значително по-приятна, когато краката ви бъдат добре предразположени.

Комфортът е едно от ключовите условия, определящи за цялостното ви преживяване. Именно затова, когато знаете, че ви предстои да прекарате повечко време ходейки, определено е необходимо да се оборудвате с подходящи обувки.

Необичайно големите разстояния и пресеченият терен пък със сигурност ще предявят по-особени претенции към вас. Правилните туристически обувки обаче ще ви помогнат да се справите със ситуацията, и то докато си изкарвате възможно най-приятно.

Напоследък планинските приключения станаха доста модерни. Това на свой ред доведе до значително по-сериозното производство на редица планинарски принадлежности, сред които, разбира се, и туристически обувки.

Само няколко кликвания в мрежата могат да ви покажат, че разнообразието на пазара в момента е наистина богато. Прекаленото количество модели обаче могат да доведат до сериозно объркване у неопитния купувач.

Ако това сте вие, значи сте попаднали на правилното място. Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви помогнем да се справите със ситуацията.

В него ще откриете цялата необходима информация за туристическите обувки. Когато се информирате подобаващо, със сигурност ще имате възможност да изберете възможно най-подходящия за себе си модел.

А за да сме ви от максимална полза, най-долу дори ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения в областта…

Какво прави туристическите обувки специални и кои са техните най-големи предимства?

Разбира се, от всяка обувка се очаква да стои на краката ви и да улесни ходенето ви. Какво тогава прави туристическите обувки по-специални и защо изобщо се нуждаете от тях?

Туристическите обувки са проектирани специално за справяне с пресечен терен. Те съумяват да предпазят крака ви, изолирайки го от неравната земя, върху която стъпвате. В същото време обаче пазят пръстите ви от удари, глезените от изкълчване, докато ви предоставят страхотно сцепление и стабилност.

Проектирани са специално, за да издържат на грубости в продължение на стотици километри. Издръжливостта им обаче върви ръка за ръка заедно с несравнимия комфорт, който те самите предлагат на своя притежател.

Туристическите обувки определено разполагат със серия предимства, които определено си заслужава да вземете предвид, когато се чудите дали инвестицията ви си струва.

Безопасност

Както вече ви споменахме, туристическите обувки определено се грижат за вашата безопасност.

Знаете колко неприятен може да бъде пресеченият терен в планините. Тъкмо затова всеки уважаващ себе си чифт туристически обувки разполага с плътна подметка и е проектиран така, че да предпази краката ви от суровите условия по пътеката.

Това включва не просто дебела подметка, която да се погрижи за ръбестите камъни под краката ви, или пък пристягане в глезена, което да ви предпази от потенциални изкълчвания. Повечето туристически обувки са особено издръжливи на всякакви климатични условия и ще ви предпазят както от студ, така и от вода.

Доколко сполучливо даден модел се справя със задачата си, ще зависи, разбира се, преди всичко от използвания за създаването му материал. Също толкова важни обаче си остават допълнителните приспособления, специализирани в определен тип защита.

Бихте могли например да си потърсите туристически обувки, които разполагат със специална гумирана защита пред пръстите ви. Тя ще предпази краката ви от всеки неочакван сблъсък с клон, корен или камък по пътеката.

Прецизно проектираният език на обувките пък може да допринесе значително за предпазването ви от всякакви камъчета и пръхоляк, които се опитват да си пробият път вътре в обувката ви и съответно да окажат зловредното си влияние на цялостното ви преживяване.

Добрата туристическа обувка при всички положения ще ви направи достатъчно стабилни на пътеката. С нейна помощ ще можете уверено да преодолеете всяко препятствие и няма да прекарате прехода си с трепереща от опасения крачка.

Комфорт

Всяка добра туристическа обувка ще се стреми да се погрижи не само за вашата безопасност, но и за вашия комфорт. Вашият комфорт е ключов за цялостното ви преживяване и тъкмо затова той е едно от основните неща, на които трябва да обърнете внимание.

Идеалният микроклимат вътре в обувката ви следва да осигури на ходилото ви около 29 градуса по Целзий. В същото време нивата на влажността трябва да се поддържа относително ниски.

Поддържането на тези оптимални условия е не само основополагащо за вашия комфорт. При тях на практика се свежда до минимум рискът от образуване на различни мазоли, мехури, ранички и пр.

Консумацията на кислород и натрупването на умората са от ключово значение за вашия комфорт. Ако определени туристически обувки ви карат да консумирате повече кислород, това ще ви накара да се чувствате неудобно в тях. Имайте предвид, че умората и дискомфортът сами по себе си могат да доведат до рискови ситуации.

Не е достатъчно една туристическа обувка просто да ви става. Необходимо е да се чувствате добре, което означава носенето ѝ да не води до неприятни усещания.

Вашият комфорт може да зависи от промените в мускулната активност, от формата на стъпалото ви, от чувствителността на краката ви, от материала, теглото и температурата на обувките, които носите и др.

Всичко може да се окаже определящо. Тъкмо затова е необходимо да подбирате бъдещите си обувки внимателно.

Бъдете спокойни обаче! Хората често успяват сравнително бързо да усетят дали се чувстват комфортно с определен чифт обувки, или не. Въпросът се свежда до това да знаете какво може да предизвиква дискомфортът ви и съответно как да го превъзмогнете.

Качество

Може би се чудите защо пък високото качество да се превръща в специално предимство на туристическите обувки.

Разбира се, в общи линии сред всички видове обувки можете да попаднете както на качествени, така и на некачествени модели. Туристическите обувки обаче могат да ви предложат нещо повече.

Трябва да си дадем сметка, че именно понеже са толкова специализирани, всеки производител на туристически обувки се стреми да задоволи максимално потребностите на своите потенциални клиенти.

Комбинирайте това с модерността на туристическите обувки и бързо ще си дадете сметка колко сериозна е конкуренцията между различните производители. А както е добре известно, конкуренцията ражда качество.

Тъкмо затова на пазара в момента можете да откриете купища достъпни и същевременно висококачествени модели.

Когато става въпрос за по-груби и продължителни преходи, просто няма по-добри от туристическите обувки. Тяхното високо качество обаче привлича вървящите хората и ги карат да ги носят в ежедневието си.

Ако ежедневието ви е свързано с изминаване на сравнително големи пешеходни разстояния, просто не можете да попаднете на нищо по-качествено, в което да пъхнете ходилата си, от чифт добре подбрани туристически обувки.

Те ще ви осигурят оптимални условия за максимално приятно преживяване. Насочите ли се към подобни модели, със сигурност ще останете безкрайно доволни от покупката си.

Какви видове туристически обувки съществуват?

Е, вече сме убедени, че сте изкушени от това колко страхотни и невероятни са туристическите обувки. Имайте предвид обаче, че ако искате да се сдобиете с нещо наистина добро, проучването ви тепърва започва.

Въпреки че туристическите обувки са подвид на обувките изобщо, сред тях самите също съществуват разнообразни видове. Разбира се, всеки вид си има своите особености и върви както с купища предимства, така и със серия недостатъци.

В тази секция ще ви запознаем отблизо с различните видове туристически обувки. Така ще имате възможност да изберете онези, които ви подхождат най-много.

Barefoot обувки

Така наречените barefoot обувки се опитват да имитират усещането за ходене с боси крака.

Понеже не смекчават особено стъпките, повечето хора си мислят, че подобни модели не са подходящи за пресечен терен. Истината е обаче, че тези обувки могат да се справят доста прилично в различни ситуации.

Познати са още като минималистични обувки, понеже свеждат усещането за носене на нещо до абсолютния минимум. Подобни модели ви предлагат минимално омекотяване в средната част на крака и понякога петата и предната част на стъпалото са на едно и също ниво.

Подобни модели са нещо средно между маратонката и босия крак. Ще се изненадате колко хора всъщност предпочитат подобно усещане.

То се постига благодарение на тънка, гъвкава и захващаща подметка, неутрална пета и просторно пространство за пръстите. Barefoot обувките са доста леки и няма да ви предложат опора за глезените.

Тъй като имитират усещане за вървене с боси крака, подобни модели постепенно успяват да стимулират мускулите на краката ви и ги карат да заякнат. Освен това, тъй като с тях не сте предразположени да удряте първо петите си (както е със стандартни обувки), те ви провокират да ходите по-естествено.

Това натоварва повече ахилесовото ви сухожилие, което на свой ред може да доведе до травми, ако сте предразположени към такива. В същото време обаче стимулирането на естествената походка би могло да предотврати серия травми от рода на фасциита например.

Barefoot обувките изсъхват изключително бързо и са подходящи както за туризъм, така и за бягане, вдигане на тежести, плуване и още купища спортни дейности.

За жалост, подобни модели често не са сред най-дишащите. Освен това, ако не ви вълнува да усещате всичко, върху което стъпвате, вероятно ще намерите barefoot обувките по-скоро дискомфортни.

Имайте предвид също, че ако държите на естетиката, вероятно ще останете разочаровани от външния им вид.

Туристически сандали

Ако предпочитате свободата по време на туристическите си преживявания, вероятно туристическите сандали ще ви се сторят любопитно предложение.

Подобни модели са идеални за летни пътувания с ниска интензивност. Много хора дори не могат да си представят да носят друго по време на летните горещини.

Най-важното условие за приятното преживяване с туристически сандали е да се погрижите те самите да ви стават и да ви осигурят достатъчна мекота при вървене.

Подобни модели успяват да запазят естественото усещане на barefoot обувките. В същото време обаче ви осигуряват несравнима вентилация.

С туристически сандали краката ви ще бъдат винаги сухи освен ако сами не решите да ги намокрите. Това, разбира се, не би било проблем, тъй като туристическите сандали съхнат изключително бързо и безпроблемно.

Ще се изненадате също колко издръжливи могат да бъдат туристическите сандали. Напоследък започнаха да се произвеждат особено здрави модели, които са прекрасно оборудвани за справяне с пресечен терен.

Те ви предлагат по-здрава и дебела подметка, както и по-стабилни каиши, за да сте сигурни, че ще стоят плътно по краката ви. Имайте предвид, че колкото и да са леки туристическите сандали, по-оборудваните модели прогресивно натежават.

Повечето стандартни туристически сандали ще се справят добре при ежедневни преходи по сравнително добре поддържани пътеки. Специализираните модели обаче могат да ви свършат доста добра работа и при някои по-сериозни преходи.

Недостатъците на туристическите сандали произтичат от отворения им характер. С тях ще ви се наложи да се пазите от всякакви бодливи растения или режещи ситни камъчета.

В същото време ще се наложи просто да се примирите с мръсотията. В определени случаи обаче тя би могла да стане опасна за състоянието на краката ви, така че се пазете.

Обувки за планинско бягане

Обувките за планинско бягане са идеални за по-динамичен туризъм. Те са значително по-леки и комфортни от останалите видове туристически обувки и определено ще намалят умората в краката ви.

Обикновено добрите обувки за бягане са проектирани с дишаща мрежеста горна част. Тя със сигурност е по-гъвкава от алтернативните материали, използвани за създаването на различни туристически обувки. В същото време обаче е по-склонна на бързо износване и разкъсвания.

За предпочитане е обувките ви за планинско бягане да бъдат с подсилена защита около пръстите. Това ще ви предпази от всякакви неволни удари, подритвания на камъни, клони, корени и пр.

Така или иначе подобни модели обикновено добре предпазват стъпалата ви. В повечето случаи те разполагат или с плътна подметка, или с допълнителна омекотяваща междинна подметка.

Междинната подметка обикновено е изработена от EVA пяна или PU пяна. Втората е по-устойчива, но в същото време по-тежка и по-скъпа.

Въпреки че обувките за планинско бягане са подходящи и за трите безснежни сезона, те си остават най-удачен избор за летните пътеки, и то при положение че времето е топло и сухо, в случай че вашият модел не е водоустойчив (което не би било кой знае каква изненада).

Обувките за планинско бягане пазят краката ви свежи, дишащи и охладени. Потта от тях се изпарява значително по-бързо, а в същото време самите чорапи и обувките ви също съхнат сравнително скоростно.

При по-топло време и дори при по-влажни условия високо пропускливите на въздух модели определено са за предпочитане пред водоустойчивите. Това е така, понеже водоустойчивите вероятно ще спарят краката ви, а това би могло да доведе до неприятни последствия.

Много туристи избягват да носят обувки за планинско бягане на по-дълги и трудни преходи, защото вярват, че такива обувки са подходящи само за къси и сравнително леки преходи. Обувките за бягане обаче ще ви осигурят комфорта и издръжливостта, от които се нуждаете.

Класически туристически обувки

Класическите туристически обувки се различават от обувките за бягане преди всичко по твърдостта на междинната подметка.

Макар че са значително по-тежки и по-твърди, подобни обувки всъщност са изключително ефективни на различните видове пътеки. Те ви осигуряват по-солидна платформа при ходене по по-груб терен и предпазват стъпалата ви от натъртване.

Въпреки че са по-леки от специализираните туристически ботуши за носене на раница подобни модели всъщност ще ви послужат доста добре при носене на сравнително балансиран товар и ходене дори по някои доста сериозни пътеки.

Някои обувки за бягане също ще ви предложат доста добра опора и стабилизиране около глезените. Те обаче няма как да ви послужат подобаващо при зимни условия, твърд сняг, лед или особено стръмен терен.

Класическите туристически обувки обаче могат да се справят доста добре с тези задачи.

Водоустойчивите модели са особено полезни при по-студени и мокри условия. Ако трябва да ходите в продължение на няколко дена по мокър терен обаче ви препоръчваме дишащите модели. Дори и да намокрите краката си с тях, все пак ще им позволите да изсъхнат по-бързо и ефикасно.

Има различни методи за сушене на туристически обувки. При всички положения обаче е най-добре да ги оставите да изсъхнат сами, по възможност на сухо и прохладно място. Трябва да отстраните стелките и да разтворите езиците подобаващо.

Избягвайте огън или други видове отоплители. Правилното сушене отнема време и търпение. Резултатът обаче са не спарени и загрубели, а идеално свежи туристически обувки, готови отново за носене.

При всички положения класическите туристически обувки ще ви свършат добра работа в множество различни ситуации. С тях ще преборите както грубите пътеки, така и терена отвъд пътеките.

Подобни модели са просто страхотни, когато ви се налага да вървите през храсти, по сипеи, по камъни и пр. Осигуряват на краката ви идеална защита, а на вас самите – стабилност.

Туристически ботуши

Туристическите ботуши спадат към най-сериозно оборудваната категория туристически обувки. Те са по-топли и ви осигуряват най-добра опора около глезените на фона на всички останали видове, разгледани дотук.

Туристическите ботуши предотвратяват навяхвания и пазят глезените ви в случай на падане. Тъкмо затова те са особено подходящи за преходи извън пътеката, както и за онези от вас, които искат краката им да се чувстват сигурни и стабилни.

Качествените туристически ботуши обикновено са проектирани с дебели гумени подметки. Така краката ви ще бъдат защитени от всякакви груби камъни и други остри предмети по терена.

Грайферите им в повечето случаи са специализирани и ви осигуряват идеално сцепление. Това прави туристическите ботуши особено подходящи за ходене по сипеи, през пресен сняг, както и при особено стръмни спускания с тежък багаж.

Издръжливостта на туристическите ботуши е едно от другите им ключови преимущества пред останалите модели.

Езиците им в повечето случаи са проектирани така, че да предотвратят нахлуването на прахоляк, ситни камъчета и други твърди обекти в обувките ви. Защитата за пръстите обикновено е изработена от устойчиви на абразия материали, в повечето случаи гума.

С подобни обувки краката ви ще бъдат предпазени от всякакви удари и ожулвания. В същото време куките над ушите ще ви помогнат да пристегнете повечето модели изключително стабилно около глезена си.

Туристическите ботуши са особено подходящи за зимни, влажни и сурови условия. Повечето модели са водоустойчиви и добре защитени – създадени са така, че да могат да се справят с газене през потоци, локви и снегове без проблеми.

Имайте предвид обаче, че в повечето от случаите туристическите ботуши са сравнително тежки и по-малко дишащи. В същото време те със сигурност ще ограничат мобилността ви.

Подходящи са за по-дълги и сериозни преходи при по-екстремни условия. Съществуват дори допълнително подсилени модели, които ви позволяват да носите тежък товар и са препоръчителни при многодневни преходи.

Какво трябва да вземете предвид, когато си избирате туристически обувки?

Е, вече сте добре запознати с особеностите на основните видове туристически обувки и сме сигурни, че имате идея към какво да се насочите. Ако искате да изберете най-добрия възможен продукт обаче, това определено няма да ви бъде достатъчно.

Туристическите обувки си имат куп характеристики и особености, с които определено си заслужава да се съобразите. В тази секция ще ви запознаем с онези от тях, на които определено трябва да отделите подобаваща доза от вниманието си, когато избирате бъдещите си другари в планината.

Дизайн

Вие вече добре познавате особеностите на основните видове туристически обувки. И сами можете да си направите заключението, че в повечето случаи различните модели са специализирани за използване при определени условия.

Тъкмо затова, когато си избирате туристически обувки, е важно да познавате особеностите на собствените си необходимости в планината.

Ако практикувате еднодневни и неособено тежки случаи, тогава нямате нужда от кой знае колко тежки и стабилни обувки. Силно вероятно е те самите да направят преживяването ви по-скоро неприятно, изтощавайки краката ви и предизвиквайки дискомфорт.

В случай че вашият случай е подобен, ви препоръчваме по-леките видове туристически обувки като обувките за планинско бягане например. Един сравнително обикновен модел със сигурност ще ви свърши страхотна работа.

При по-продължителни и сериозни преходи обаче просто няма как да се разминете с добре оборудвани туристически обувки. Да, вероятно ще се справите и с някой от по-леките видове. В повечето случаи обаче след няколко дена ходене краката ви ще се окажат особено натъртени вследствие на по-малките и меки подметки.

Освен това, ако глезените ви са вашата слаба точка, най-добре се погрижете да се снабдите с модел, който ще ви осигури добра защита в тази област. По-високите модели, които ви дават възможност да ги пристигнете около глезена, със сигурност са добър избор.

Разбира се, всичко зависи от вашите собствени навици и предпочитания. Подбирайте разумно и със сигурност ще останете доволни впоследствие!

Материал

Няколко пъти вече засегнахме въпроса с материалите, които се използват за направата на туристически обувки. Знаете колко различни могат да бъдат те самите и колко сериозно влияние могат да окажат върху крайния продукт.

В случая трябва да си дадете сметка, че най-важното е крaката ви да се чувстват добре вътре в обувките ви. За оптималната вътрешна среда обикновено отговарят използваните за направата на модела материали.

Въпросът опира най-вече до това дали се нуждаете от водоустойчива, или дишаща материя. Естествено, това зависи от условията, при които осъществявате преходите си.

За жалост, обикновено, колкото по-добре изолиран и обезопасен е даден модел, толкова по-трудно е да му се осигури добра вентилация. Тя обаче е просто задължителна, когато става въпрос за по-продължителни преходи в планината.

Вече ви обърнахме внимание на това колко е важно, така да се каже, микроклиматичните условия във вашите обувки да бъдат оптимизирани. Така ще осигурите на краката си както комфорт, така и безопасност и впоследствие няма да се измъчвате с болките от образуваните мехури, мазоли и ранички.

Препоръчваме ви във всички случаи да се насочвате към възможно най-добре вентилирания модел. Да, перфорирането може да свърши прилична работа, но обикновено добрата вентилация се осъществява благодарение на използваните материали.

В много от случаите се използва комбинация от материали. Някои горни части са изработени от синтетичен плат със зони от синтетична кожа за подобряване на издръжливостта. Така се намалява теглото и се подобрява вентилацията.

Синтетичните материали обикновено са по-дишащи от кожата и другите по-плътни материали. В много от случаите за подобряване на вентилацията се използва плетена найлонова мрежа. Наслояването също е широко разпространен метод за подобряване на вентилацията.

Колкото по-добра е вентилацията на вашите обувки, толкова по-добре за вас самите.

Форма и размер

Може би най-важното условие за приятното преживяване в планината е туристическите ви обувки да ви стават. Това е много по-важно от въпроса какъв точно е техният вид.

Колкото и добър да е определен чифт туристически обувки, ако не ви става, той просто няма да бъде ефективен. Тъкмо напротив – ще ви създаде неудобство и пречки по пътя.

От особено значение е каква точно е формата на крака ви. Това ще окаже значително влияние върху ефикасността на прилягането на бъдещите ви обувки.

Съществува ли обаче перфектното съвпадение? Особеностите на човешките крака са толкова различни, колкото и самите човеци. Тъкмо затова производителите на обувки срещат особени затруднения с това да отговорят на масовата необходимост.

Да кажем например, че определен производител очаква да отговори на 90% от мъжките си клиенти, като им предложи модел в 43. номер. Това означава, че този модел трябва да пасва на мъже, тежащи между 60 и 100 кг.

Трябва да се отбележи обаче, че краката на хората варират по своята дължина, ширина и дебелина. В същото време в много от случаите точните размери на левия и десния ни крак се различават един от друг.

Нека не забравяме също, че конкретната форма на краката ни се променя с течение на целия ден. Спорните дейности оказват особено влияние върху тях.

По време на по-дълги туристически преходи, особено с тежка раница на гърба, краката ни се променят значително с течение на деня. Оказва се, че е невъзможно да се създаде една обувка, която да отговаря на всички състояние на ходилата ни.

След дълъг преход краката ни обикновено се подуват значително. Въпреки че ситуациите варират, е допустимо краката на някои хора да пораснат дори с цял номер.

Затова много хора препоръчват една идея по-свободни обувки, когато става въпрос за туризъм. Ние обаче ви препоръчваме така или иначе да се консултирате със специалист.

Качество и цена

Подобно на ситуацията в много други случаи, когато си избирате туристически обувки, при всички обстоятелства ще търсите идеалното съотношение между цена и качество. Това означава да подберете онзи чифт обувки, които ви предлагат възможно най-доброто качество на възможно най-достъпната цена.

Когато става въпрос за всичко, което може да окаже влияние на здравето ви, ви съветваме да не си позволявате да правите компромис по отношение на качеството. Случаят с туристическите обувки е тъкмо такъв.

Ако си подберете непълноценен чифт обувки, не просто ще останете разочаровани от тях. Недобрите туристически обувки могат да превърнат иначе приятното ви приключение в същински ад.

Представете си спарените си крака, мазолите, болките и негативните емоции. Всичко това просто не си заслужава само и само да спестите някой лев.

Разбира се, не всеки може да си позволи най-върховният модел туристически обувки. Това обаче далеч не е нужно. Въпросът опира до това доколко разумно подбирате.

Освен това имайте предвид, че е много по-важно избраните обувки да пасват добре на краката ви, отколкото да бъдат първокласни. На пазара можете да откриете куп достъпни предложения, които ви предлагат оптимална комбинация между материали, здравина и удобство.

Даваме си сметка, че възможностите на всички са различни. Производителите обаче също си дават сметка за това и съответно се стремят да привлекат вниманието на възможно най-много потенциални клиенти.

Вече ви обърнахме внимание на факта, че конкуренцията между различните марки постепенно сваля цените на продуктите за сметка на повишаване на качеството им. След като вие самите сте наясно какво означава качествена обувка, просто няма какво да ви тревожи.

Сигурни сме, че ще откриете възможно най-доброто предложение с идеалното съотношение между цена и качество!

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за туристическите обувки, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. VIBRAM GTX STARCROSS


Откриваме препоръките си с тези страхотни мъжки непромокаеми туристически обувки за трекинг. Те са оборудвани с идеална сравнително дебела подметка за оптимално сцепление в планината. Освен това тяхната непромокаемост не лишава краката ви от плюсовете на вентилацията. Мембраната на този чифт е дишаща и ще се погрижи да осигури на ходилата ви съвършени и комфортни условия. Можете да пристегнете обувките около глезена си, за да го предпазите от потенциални травми. Това може да не е най-лекият модел, но при всички обстоятелства ще ви направи стабилни и спокойни по време на който и да е преход.
Купи сега

2. XULTRA MID SALOMON


Когато става въпрос за всякакви видове планински обувки, SALOMON определено е една от наложилите се марки на пазара. XULTRA MID са едни прекрасни класически туристически обувки. Елегантни, масивни и стабилни, те без проблеми ще ви помогнат да преодолете стотици километри при всякакви планински условия. Основата Advanced Chassis е разположена между подметката и междинната подметка и ще ви помогне да оптимизирате контрола и оттласкването си, като междувременно ще се погрижи за безопасността на ходилата ви. Стелките на този чифт са изработени от специална пяна, която ви гарантира максимално благоприятен микроклимат. Стабилност и ефикасност – това ви предлагат XULTRAMID SALOMON.
Купи сега

3. MH500


Представяме ви и един модел, който ще направи планинските ви приключения комфортни и приятни. MH500 са непромокаеми и сравнително леки обувки, които могат да паснат на всеки ентусиаст планинар. Подметката им ще ви осигури страхотно сцепление и междувременно ще пази краката ви от по-твърдите камъни по пътя. За оптимална защита обувките са проектирани с гумени бордове отпред и отзад на стъпалото. Омекотени са благодарение на специализирана EVA пяна и в същото време ви предлагат непромокаема и дишаща мембрана, която да се погрижи за краката ви. Дизайнът им е елегантен и оптимизирано анатомичен, така че MH500 ще паснат на краката ви просто идеално.
Купи сега

4. MERRELL CROSSLANDER


MERREL CROSSLANDER са още едни сравнително леки, но в същото време впечатляващо стабилни туристически обувки. Дизайнът им е не само стилен, но и ефективен. Подметката им е изработена от каучук и ви осигурява оптимално сцепление на разнообразен терен. В същото време петата на обувките е допълнително омекотена, така че да абсорбира всички потенциални натъртвания. По ръба на обувките се прокрадва предпазен борд, който да ви защити от всички твърди обекти по пътя. Тези туристически обувки ще ви служат в продължение на много километри и производителят ви дава двугодишна гаранция за това.
Купи сега

5. Grisport Avenger 164428492 5-22-29


Тези елегантни кафеви и изключително стабилни туристически обувки са предназначени за продължителни преходи през сурови условия. Текстилната материя в горната им част ви осигурява непромокаемост и добра вентилация, така че краката ви да се чувстват добре независимо от времето навън. С тези обувки със сигурност ще се почувствате стабилни благодарение на оптимизираният им дизайн. Трислойната подметка с омекотена пета ще ви гарантира перфектна изолация и комфорт по време на дългите преходи. В същото време грайферите ѝ са проектирани така, че да ви спечелят оптимално сцепление навсякъде. Гуменият борд на обувките ще ви пази от потенциални удари и нежелани срещи с твърди обекти.
Купи сега

6. Henkleys 16732951 8-31-7


Този модел на Henkleys със сигурност ще се справи доста прилично в планината. Той самият обаче по-скоро е предназначен за ежедневна употреба в по-сурови атмосферни условия. Краката ви дори няма да усетят, че е зима, ако носят тези туристически обувки. В същото време те си остават изключително стилни и елегантни, за да допълнят прилежно външния ви вид. Горната им част е изработена от изкуствен велур с текстилна подплата, а подметката им е гумена. Въпреки че са обърнали поглед по-скоро към градските условия, тези туристически обувки съвсем спокойно могат да направят преходите ви в планината стабилни и благоприятни.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Montura Altura GTX®


Montura Altura GTX са туристически обувки от наистина висок клас. Това е един универсален чифт туристически обувки, предназначени за употреба през всички сезони от годината. За стабилността, която ви предлагат, те са сравнително леки. Горната им част е изработена от водоустойчив велур, а отстрани по цялата им окръжност е прокаран защитен гумен борд. Те са ергономични и комфортни. Стабилността и комфортът се постигат благодарение на специлизираната технология, използвана за изграждането на подметките им. Първия слой е сравнително твърд и с различна плътност. На свой ред в средния слой има инжектирана EVA пяна, която да ви осгиури омекотяване. Долната част на подметките ви осигурява страхотно сцепление при сух и мокър терен. Гарантираме ви, че Montura Altura GTX няма да ви разочароват в нито едно отношение.
Купи сега


8. Karrimor Corrie WT


За десерт ви представяме Karrimor Corrie WT. Тези леки и елегантни дамски туристически обувки са изработени от естествена кожа в комбинация с водоустойчива и дишаща подплата. Яката на глезените и езикът на обувките също са подплатени, така че да гарантират пълноценното съхранение на краката ви. Зоната в областта на пръстите е допълнително подсилена за защита от удари, а дизайнът е ергономичен и ефикасен. Подметката Dynagrip е проектирана така, че да ви гарантира оптимално сцепление и издръжливост. Тези туристически обувки са идеални за разнотипни преходи и могат да превърнат всеки преход в приятно планинарско преживяване.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!