Всички категории

7-те Най-Добри Планетарни Миксери

Ако кулинарството е истинско удоволствие за вас и обичате да приготвяте всякакви интересни рецепти за вашето семейство, то тогава е време да помислите за по-специален уред, който ще ви улесни и ще направи ястията ви още по-прекрасни.

За щастие, вече можете да се сдобиете с невероятен помощник в кухнята – планетарен миксер.

Това е уред, който ще ви помогне да постигнете качествения резултат на истинския професионалист.

Планетарните миксери първоначално са били достъпни само за производството, но за щастие най-накрая можете да създадете гладко тесто без никакви бучки дори и у дома!

Единственото нещо, което изисква от вас е да добавите съставките и да натиснете едно копче.

Стигне ли се обаче до избора на подходящ планетарен миксер, се зараждат въпросите- какъв да бъде, как работи и колко място заема…?

Ако имате подобни питания и притеснения относно най-добрия избор, ние сме тук на помощ, за да ви представим нашето ръководство, с което непременно ще ви улесним в покупката.

А за да нямате никакви съмнения, по-долу ще можете да се запознаете и с едни от най-впечатляващите модели на пазара в момента..

Какво представляват планетарните миксери и кои са основните им предимства?

Може би в момента много домакини се питат: планетен миксер – за какво става въпрос и каква е функцията му в кухнята?

Планетарният миксер е специален кухненски електрически уред, предназначен за смесване на продукти с всякакво ниво на вискозитет, подобно на всеки друг миксер.

А името “планетарен” се дължи на самото движение на миксера около оста си, аналогично на движението на планетите..

Както споменахме и по-рано, целта на тези устройства първоначално е била предназначена за големи вериги за обществено хранене и различни цехове за производство.

Във времето обаче се появяват и много по-удобни и компактни модели, които са достъпни за всяко едно домакинство. И така стигаме до днес…

Ключово качество на планетарните миксери е, че съчетават висока мощност и малки размери.

Основните предимства на този тип миксери са: висока мощност, надеждна функционалност, страхотен външен вид и работа сотлична интензивност.

Високата мощност позволява да победите всякакви смеси. Благодарение на специалния механизъм на работа планетарният миксер извършва много по-интензивни движения със смесител, което позволява да се получи много по-бързо завършената смес.

Ергономичният външен вид на устройството, пък, му позволява да се впише във всеки кухненски интериор и да създаде усещане за лукс и професионализъм.

Изследванията показват, че планетарният миксер може да се прилага за повечето материали с вискозитет от 1 милион броя и съдържание на твърдо вещество по-малко от 90%.

Основният комплект бъркалки за планетарен миксер включва стандартна бъркалка за меки кремове и бита сметана, плоската бъркалка за смесване на тесто за бисквити и кремове и кука за месене на тесто, подходяща за бисквити, торти, пици, хляб и кроасани, както подсказва името и.

Тази машина обаче има много повече възможности, отколкото може би предполагате!

Благодарение на допълнителните бъркалки, освен тесто за хляб, козунак и всякакви кексове и сладки, с планетарен миксер може да се бърка кайма, да се разбиват белтъци за сладкиши, да се прави разбит хайвер.

Планетарният миксер предоставя множество възможности на потребителя . На пазара е пълно с всякакви модели. Именно поради това е важно да разгледате всякакви опции, с които разполагате при покупката на този продукт.

Както всяко нещо, така и в този случай си има известни минуси, които всъщност не трябва да ви притесняват, защото плюсовете несъмнено ще заличат всички негативи.

Единствените недостатъци са висока цена, по-голяма консумация на енергия и по-обемен дизайн (в сравнение с обикновените миксери).

Уви, напълно нормално е планетарните модели да са по-скъпи от конвенционалните, поради голямата им купа и мощността на двигателя им.

Освен това, няма как да не откроим и по-високата им консумация на енергия и заемането на по-голямо пространство в кухнята ви. Но нека това по никакъв начин не ви притеснява – няма да загрози интериора ви, дори напротив, ще внесе уют.

Накратко – ако закупите планетарен миксер няма да сгрешите!

Със сигурност ще успеете да улесните ежедневието си, да експериментирате с нови рецепти, които не сте се осмелявали да изпробвате досега, и непременно ще получите положителни коментари от близки и приятели.

Какви видове планетарни миксери разпознаваме?

Ясно е, че в конвенционален стационарен или ръчен миксер, разбиването се извършва чрез завъртане на дюзите около оста му.

При планетарния миксер обаче се завъртат не само дюзите, но и платформата, в която са фиксирани.

Благодарение на това двойно въртене, процесът на смесване на продуктите е по-ефективен.

На първо място, е нужно да определите за какво ще ви служи вашият миксер. И по-точно дали ще го използвате за професионална употреба, или за домакински цели.

Всеки вид разполага с различни функции подходящи за определеното търсене от вас.

Индустриален миксер

Такива устройства са предназначени за смесване на огромни количества продукти.

Размерът на купата може да достигне 150 литра, а използването на устройството често изисква специални професионални умения.

По правило такова устройство е инсталирано на пода и фиксирано от специални държачи.

Ако имате сладкарница, хлебопекарна или цех – този вид планетарни миксери са идеални за вас!

Полупромишлени миксери

Обемът на купата при тези модели достига до 15 литра, а дизайнът им е обемен и отличителен.

Тези миксери също са по-скоро неподходящи за домашна употреба и любители на кулинарството, а по-скоро за професионалисти. В тази връзка, те са отличен вариант за обзавеждане на кафенета, барове, ресторанти, малки сладкарнички.

Инсталацията е приложима както на открито, така и на закрито- върху работния плот, например. При полупромишлените планетарни модели, обаче, също са необходими по-специални умения за използване.

Домакински миксери

Те се използват изключително лесно в домашната кухня. Обемът на купата им е обикновено между 3 и 8 литра, което попринцип не позволява смесване на голямо количество тесто или мус, но пък е достатъчно за кулинарни приключения у дома.


Тук, за да използвате устройството, не се нуждаете от каквито и да е специални умения. Свободни сте да експериментирате с различни ястия и да се научавате на нови неща, които никога досега не сте успявали да приготвите у дома.

Домакинските планетарни миксери са приспособени за инсталация върху работния плот и се открояват със значително по-леки и компактни дизайни.

Какво трябва да имате предвид при покупката на планетарен миксер?

Когато става въпрос за подобен вид покупка, трябва да бъдете доста внимателни и да обърнете специално внимание на някои основни особености, които ще са ви от полза в бъдеще.

Плантерните миксери са специална и отговорна инвестиция, но ако послушате нашите съвети и препоръки, няма как да не останете доволни.

Материал

На първо място, разбира се, трябва да обърнете внимание на материала, от който е изработен уред, тъй като от това зависи колко устойчив ще бъде той.

Към днешна дата най-добрият материал за изработка на планетарни миксери е неръждаемата стомана. Поради характеристиките си, този материал може да осигури висока производителност и издръжливост.

Единственият недостатък, който неръждаемата стомана носи със себе си, е високата цена на миксерите.

Разбира се, съществува алтернатива на стоманата и това е пластмасата. Генерално, тя е по-малко предпочитаната опция, тъй като е с по-ниско качество и трайност.

Уви, обаче, в ценови план моделите от пластмаса са много по-достъпни и са оптимално решение, ако не планирате да използвате уреда много често.

Мощност

Друго важно нещо, на което трябва да обърнете внимание при покупката е мощността му.

Колкото е по-голяма е мощността на един планетарен миксер, толкова по-удобно е да се работи с всякакви тестени изделия.

Обикновено мощността е между 300 и 1200 W.. Когато избирате е важно да прецените за какви цели ще го ползвате – така ще сте сигурни, че подбирате вариант, чиято функционалност пасва на нуждите ви.

Ако смятате да го ползвате интензивно, е за предпочитане да изберете модел, по-мощен от 1000 W.

Ако, обаче, не ви е нужна толкова мощност е добре да изберете нещо по- икономично – модел с около 300-500 W ще ви свърши идеална работа.

Скорости

Освен мощността на уреда, от значение е и да вземете предвид и броят на скоростите му (нива на работа). Повечето модели имат поне 3- 4 скорости, но някои предлагат и повече.

Колкото повече скорости притежава вашият миксер, толкова по- добре може да съобразите нужната скорост за всяка рецепта.

По Принцип колкото по-бърза е скоростта, толкова по-перфектен е и полученият резултат. Но от друга страна има и рецепти, които изискват по-бавна скорост.

Именно затова ви съветваме да подберете модел, който предлага добро разнообразие от степени на действие.

Важен детайл при някои модели е, че предлагат и фаза на стартиране.Това е по-ниска начална скорост, позволяваща да не се разсипят продуктите, и специално приспособена за повечето сладкарски изделия.

Обем на купата

Следващото важно нещо, което трябва да съобразите при избора на планетарен миксер е обемът на купата му. Тук също трябва да помислите за какви количества ви е нужен вашият миксер.

За семейство от трима души е достатъчен обем от 4-5 литра. Ако обаче ви е нужно устройство за заведение или ресторант, то трябва да изберете по- голям обем (над 10 литра).

Не забравяйте, че колкото по-голяма е купата – толкова по-големи са размерите на устройството и е по-скъпата неговата цена.

Като цяло планетарният миксер е обемиста машина и е важно при изборът да обърнете внимание къде планирате да го ситуирате и инсталирате. Излишно е да купувате машина, която няма да отговаря на капацитета на вашата кухня или готварското ви пространство.

Бъдете прецизни и помислете внимателно!

Контролен панел

Важен детайл при изборът е също и контролният панел на вашия бъдещ планетарен миксер. Контролните панели могат да бъдат сензорни или механични.

Сензорният панел е много по-лесен лесен за четене и използване. Изграден на базата на тъчскрийн технология, той определено ще ви донесе чувство за лукс и комфорт.

От друга страна, обаче, механичният контролен панел е с по-здрав и устойчив дизайн. Впрочем, моделите снабдени с такъв са и значително по-достъпни в ценови план.

Как да използвате и да се грижите за вашия планетарен миксер?

След като сте направили най-добрия избор за вас идва и нелеката задача да го използвате и поддържате пълноценно.

Използвайте уреда внимателно и според инструкциите!

Както ви споменахме и по-горе, няма да са ви нужни кой знае какви умения и знания, за да се справите с него, ако не е индустриален модел, разбира се.

Бихме ви препоръчали да спазвате инструкциите, предоставени от производителите и стриктно да следите това дали използвате правилните приставки и указания за степените на работа на миксера.

Също така, за най-добра работа, е хубаво да започнете всяко разбъркване на по-ниска степен и след това да я увеличавате постепенно до достигане на желаната.

Ако се налага по време на месене да добавяте съставки, пък, го правете по ръба на купата. Така ще избегнете пръскането и цапането около миксера и разбира се ще спестите риска от повредата му.

За щастие, повечето модели имат защитна система, която не позволява работа на миксера при отворен капак. И все пак винаги имайте едно наум!

Не забравяйте да полагате прецизни грижи за планетарния си миксер!

Грижите за планетарния миксер трябва да са сходни с грижите за всеки друг готварски уред.

Трябва да сте внимателни, да не го заливате с течности, да не го изпускате и да не пречупвате кабела му по време на съхранение. Все прости и добре познати на всички неща, които обаче не трябва да подценявате.

Относно почистването, тези уреди са изключително лесни за почистване и поддържане. Ще са ви нужни само подходящ препарат за материала, от който е изработен вашия планетарен миксер, (или просто веро и вода) и мека гъба.

Впрочем, внимавайте с препаратите, които използвате! Четете внимателно етикетите и непременно избягвайте такива с твърди частици, защото е възможно да навредят на миксера по някакъв начин.

Хубаво е да почиствате уреда веднага след употреба, за да не се получи засъхване на продуктите или сместта, които после да не можете да отмиете с лекота.

Важно – миенето в съдомиялна машина на миксера и частите не се препоръчва. Само, когато инструкциите го позволяват, тогава бихте могли да го направите, но за по-голяма сигурност ви съветваме да действате ръчно.

 

Забавлявайте се, гответе и се наслаждавайте на прекрасни кулинарни изкушения!

Надяваме се това ръководство да ви е било от полза и да сте успели поне малко да се ориентирате в избора си.

Тук сме подбрали някои от най-добрите модели на пазара в момента , които ще направят ежедневието ви много по-леко и приятно.

1. Планетарен миксер DaewooТози планетарен миксер в уникален розов цвят е с висока производителност и притежава многофункционална купа от неръждаема стомана. Предложението е с модерен дизайн и ще стои страхотно във вашата кухня. Благодарение на високата си мощност от 1600 W, той гарантира смесване за изключително кратко време с перфектна хомогенизация на съставките, които сте използвали. Разполага с цели 10 скорости, които можете да нагласяте в зависимост от консистенцията на тестото и съставките. Капацитета на купата е 4,5 литра, а към него са включени подвижни аксесоари за месене, тел и гребло за смесване – всичко нужно за приготвянето на най-хубавите ястия.
Купи сега

2. Планетарен миксер с иноксова купа HausbergТози миксер е с устойчив пластмасов корпус и 3,5 литрова купа от неръждаема стомана, което го прави изключително устойчив във времето..Моделът има 6 скорости на ползване, повдигаща се глава с предпазен механизъм и гумени крачета против пързаляне/ Също така, предложението пристига с миксираща бъркалка, бъркалка за яйца и кука за тесто. Мощността му е 700 W и е напълно предназначен за домашна употреба.
Купи сега

3. Планетарен миксер с иноксова купа Royalty LineС този превъзходен дизайн в червено, няма как да не пожелаете този уникален модел със стоманена купа и приставки / Доста елегантен и с много функции за използване, той ритежава 1900 W мотор, с който няма как да не ви остави очаровани. Този робот напълно ще улесни работата ви в кухнята с обемната си 6.5 литрова стоманена купа и комбинация от аксесоари – дълга кука за тесто, миксираща бъркалка и бъркалка за разбиване на яйца.
Купи сега

4. Планетарен миксер с иноксова купа ZEPHYR ZPТози планетарен миксер е с иноксова купа 6.5 литра, което го прави удобен за използване и приготвяне на големи количества храна. Има 6 степени на скорост и импулсен режим на работа. Освен това, идва с демонтиращи се бъркалки за тесто, яйца, сметана, алуминиева плоска бъркалка и шпатула. Мощността му е 1900 W и е напълно приложим във всякакви кулинарни условия.
Купи сега

5. Планетарен миксер EsperanzaТози стилен планетарен миксер е с максимална мощност на мотора 800 W 6 скорости на разбиване и система за миксиращо движение. С 4 литрова купа от неръждаема стомана и бъркалки за тесто, месене и разбиване, моделът е мечта за всяка кухня. В допълнение, той притежава и защита против пръскане и е изключително лесен за поддръжка и почистване.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Планетарен миксер KitchenAid ArtisanАко търсите перфектния планетарен миксер, то този непременно ще спечели вниманието ви. Моделът притежава десетки аксесоари, с които можете да се вихрите безгранично в кухнята, мощност от 500 W и уникален дизайн със здрава метална конструкция. Благодарение на невероятните му функции и вместимостта му от 6.9 литра, с негова помощ ще можете да приготвяте от най-малките до най-големите кулинарни изкушения.
Купи сега

7. Планетарен миксер Berlinger HausТози миксер е в много нежен розов цвят, подходящ за разпалени кулинари. С мощност 1400 вата, пулсова функция и изработка от неръждаема стомана и пластмаса, той е здрав, издръжлив и универсален.. Моделът притежава цели 6 скорости на работа и капацитет на смесителната купа 6 литра. В дизайнерски план е снабден с LED-светлина с контролен бутон и допълнително подсигурена конструкция.
Купи сега

4.7/5 - (8 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Мариана Пейчева пише

    Мнението Ви за Делимано

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!