Всички категории

9-те Най-Добри Капсули За Пране

Домакинските задължения могат да бъдат наистина досадни и не е чудно, че се опитваме да улесним всяка дейност, свързана с почистването.

В последните години се създадоха какви ли не улеснения, свързани с домакинската работа – от силни и ефективни препарати до удобни приспособления и електроуреди.

От тежка и трудоемка работа, прането на дрехи днес се е превърнало в “детска игра”.

Това става благодарение на появата и иновациите в производството на пералните и сушилните. Преди това домакините са почиствали дрехите си на ръка, което пък е отнемало изключително много време и енергия.

Електроуредите несъмнено улесняват домакинската работа, но капсулите за пране също допринасят за бързото и лесно почистване на дрехите.

В последните години те са изключително популярни, защото са много лесни за употреба.

Те са много удобни при екскурзии и престой на друго място, защото не заемат място – не е необходимо да носите омекотител и прах или течен препарат – можете да си вземете няколко капсули, които да ви стигнат за няколко пранета.

Удобството в дома също е несравнимо, а няма нищо по-хубаво от това прането да се превърне в максимално лесна и приятна задача.

В това ръководство ще ви представим какво представляват капсулите за пране, как работят и кой е най-добрият начин да се използват…

Какво всъщност са капсулите за пране?

Капсулите са изработени от материал, който се разгражда от водата. Те обикновено съдържат течен перилен препарат и омекотител.

Тези капсули са предназначени за използване в пералня. Не е препоръчително да се използват за пране на ръка, тъй като препаратите в капсулите могат да предизвикат раздразнения по кожата.

Те имат мънички размери, а това, както вече споменахме, ги прави много удобни при пътешествия.

Основното предимство на капсулите за пране е, че те съдържат необходимите количества препарати за един цикъл на изпиране на дрехи. Така не е необходимо да се чудите колко препарат трябва да сложите за определено количество дрехи.

Капсулите са и еко-френдли – обикновено кутията, в която се съхраняват, е направена от пластмаса, която може да се рециклира.

Каква е разликата между капсулите за пране и останалите перилни препарати?

За да разкрием същността на капсулите за пране по най-добрия начин, то е добре да видим каква е разликата между капсулите и останалите перилни препарати.

Прах за пране vs. Течен препарат за пране vs. Почистващи таблетки

Прахът за пране е универсален перилен препарат, който обикновено се предлага с мерителна чашка. При употреба се изсипва в контейнера за перилен препарат. В последните години обаче губи своята популярност сред домакинствата, тъй като прави дрехите една идея по-твърди и понякога оставя петна..

Течният препарат за пране се предлага в бутилки с различна големина. Необходимото количество препарат се измерва чрез мерителна чашка или чрез капачката на течния препарат. Препаратът, подобно на праха за пране, също се изсипва в контейнера за перилен препарат. Той все още е доста често използван и харесван от потребителите избор.

Почистващите таблетки представляват блокчета от пресован прах за пране и обикновено се предлагат в кутии. Почистващата таблетка се поставя в контейнера за перилен препарат. Вариантът е харесван, но не особено популярен в България.

За разлика от изброените перилни препарати, капсулите за пране се поставят вътре в пералнята…

По този начин обвивката на капсулата се разгражда без да оставя видими следи. Също така дрехите придобиват силен и траен аромат.

Капсулите са предпочитани заради компактната си структура, но не по-малко ефективна същност. Това ги прави универсален избор за всеки дом.

За какво трябва да помислите преди да закупите капсули за пране?

Капсулите за пране са наистина удобни за употреба, но преди да се насочите към тях е добре да помислите за няколко неща, за да прецените дали капсулите са най-удачния вариант за вас…

Предварителната обработка на дрехите също има значение…

Помислете за дрехите си и техните специфики. Все пак най-важното е да си гарантирате чистота.

Ако често се случва да имате дрехи с петна, които трябва предварително да обработите, то е добре да се насочите към течен перилен препарат, чрез който предварително да третирате петното.

Помислете и за това колко често пускате пералня…

Честотата на използване на пералнята е пряко свързана с употребата на перилните препарати.

Ако често пускате пералня през седмицата (напр. повече от 5 пъти), то трябва да помислите за перилен препарат, който да отговаря ефективно на честотата на вашето пране и да не утежнява бюджета ви.

В тази връзка е важно и колко човека има във вашето домакинство…

Колкото повече хора има във вашето домакинство, толкова повече дрехи трябва да се изпират.

Това означава, че ако имате повече хора в домакинството си, то тогава ще са ви необходими по-големи количества перилни препарати.

За да намерите най-оптималния вариант за вас, опитайте се да засечете колко кутии капсули са ви необходими за един месец. Така ще можете да направите сметка средно колко капсули са ви необходими и дали това количество отговаря на вашия бюджет.

Бюджетът не е за пренебрегване…

Ако цената има значение за вас, то тогава е добре да погледнете и броя пранета, които ще получите от една опаковка с капсули. Така ще изчислите колко ви струва едно пране (една капсула) и дали това е рентабилно за вас.

Видът на пералнята също има значение…

Някои перални машини изискват употребата на определен тип препарати. В тази връзка е добре да проучите пералнята си, дали капсулите са подходящи за употреба и т.н.

Това е важно, тъй като ако не използвате препарати, които да са съвместими за вашата машина, то тя може да се повреди, а това да породи по-сериозни разходи.

Какво трябва да имате предвид при закупуването на капсули за пране?

При закупуването на капсули за пране трябва да имате предвид няколко основни неща, от които ще зависи полезността на самите капсули…

Видове капсули

Съществуват два основни вида капсули за пране – био капсули и не-био капсули.

Био капсулите съдържат ензими, които увеличават почистващата сила на препарата. Тези свойства на био капсулите могат да почистят и по-упорити петна.

Не-био капсулите не притежават ензими и са по-подходящи за хора, които имат чувствителна кожа.

Количество

Когато купувате капсули за пране е добре да погледнете колко капсули се съдържат в една опаковка и колко капсули са необходими за едно зареждане на пералната машина.

В повечето случаи е напълно достатъчно да се използва една капсула за едно зареждане, но някои продукти препоръчват използването на две капсули за едно зареждане или пък ако зареждането съдържа повече дрехи.

От друга страна това може да повлияе на стойността на капсулата спрямо цената и това да не отговаря на вашия бюджет.

Условия при пране на дрехите

Преди да си закупите капсули за пране е добре да помислите за вашата перална машина. Капсулите за подходящи за повечето перални, но има и такива машини, за които не е препоръчително да се използва такъв перилен продукт.

Трябва да се внимава с пералните, които са свързани със септична система – ако вие имате такава система, то трябва да бъдете много внимателни с употребата на капсули.

Съставки

Нещото, на което определено трябва да обърнете внимание, е съставът на перилния препарат. Повечето перилни препарати съдържат парфюми, аромати и дори оцветители.

Този тип препарати не са подходящи за хора с чувствителна кожа или за хора, които са предразположени към алергии. Ако тези съставки са вредни за вас или за хора от вашето домакинство, потърсете продукт с етикет, който да обозначава, че капсулите не съдържат съставки, предизвикващи раздразнения.

Аромати

Перилните препарати, в това число и капсулите за пране, имат различни аромати – цветни, ориенталски, свежи. Една част от препаратите притежават аромати, създадени по химичен път, а други съдържат естествени ароматни масла.

Изберете продукт, които да придава на дрехите ви приятен и дълготраен аромат. Доверете се на личните си предпочитания при избора на определен аромат.

Антибактериални и хипоалергенни свойства

Тези свойства са изключително важни за хора с чувствителна кожа, а също и за бебета и деца. Не всички перилни препарати обаче притежават тези свойства.

Ако имате нужда от капсули за пране, които да имат антибактериални и хипоалергенни свойства, то тогава е добре да погледнете описанието и състава на опаковката.

Качество

Едно от нещата, на които трябва да обърнете внимание, е качеството. Качеството на перилния препарат несъмнено ще повлияе и на качеството на изпиране на дрехите.

Качествените капсули за пране почистват дрехите много по-добре, но и не съдържат вредни съставки, които може да причинят алергични реакции и дискомфорт.

Как да използваме капсулите за пране по най-добрия начин?

Както вече споменахме, капсулите за пране са ефективни и лесни за употреба. Все пак ние ще ви предоставим няколко съвета за по-добро и надеждно използване на капсулите

Не препълвайте пералнята!

Не препълвайте барабана на пералнята с дрехи. Капсулите за пране имат нужда от достатъчно пространство, за да се движат между дрехите и за да може обвивката им да се разтвори добре.

В противен случай капсулата може да не се разтвори във водата и да остави неприятни следи по дрехите.

Поставете капсулата в барабана преди дрехите!

Ако поставите капсулата върху дрехите, то тя ще се разтвори по-трудно. По тази причина е добре да поставите първо капсулата, а след това дрехите.

Използвайте правилната температура!

Добре е да погледнете описанието на опаковката, за да видите дали има конкретна температура, при която трябва да се използват капсулите.

Ако използвате програма с неподходяща за капсулите температура, то капсулата може да не се разтвори по правилния начин.

Ако откриете следи по дрехите от капсула за пране…

То тогава капсулата не се е разтворила правилно заради голямото количество дрехи или заради неподходяща температура.

Ако видите такива следи – не се паникьосвайте. Изперете отново дрехите, без да препълвате пералнята и без да слагате перилен препарат или капсула. В такава ситуация е важно да осигурите достатъчно пространство на дрехите.

Важно е да съхранявате капсулите по най-добрия начин!

Капсулите за пране са малки и цветни и са много интересни за малките деца. Ето защо трябва да съхранявате капсулите на недостъпно за деца място.

Също така е важно да затваряте плътно опаковката с капсулите. Така ще избегнете намокрянето на капсулите и тяхното повреждане.

 

Капсулите за пране са чудесно средство за почистване на дрехите…

Но ако капсулите за пране не са вашето нещо, можете да се доверите на друг не по-малко надежден перилен препарат, който можете да откриете в статията ни за прахове за пране.

Ако пък сте решили да се доверите на капсулите за пране, то ние сме селектирали едни от най-качествените капсули за пране на пазара, които определено не трябва да пропускате…

1. Капсули Ariel All in One PODS Mountain Spring


Капсулите Ariel притежават приятен свеж аромат. Опаковката съдържа капсули, които са предвидени за 54 изпирания. Капсулите съдържат омекотител и силен препарат, който почиства и най-упоритите петна, дори и тези в дълбочина.

Този перилен препарат е подходящ както за цветни, така и за бели дрехи. Препоръчително е да го използвате при пране на 30 градуса.

Препоръчително е да не се използва за пране на дрехи, направени от коприна или вълна. Ако смятате, че определена дреха ще боядиса останалите, изперете я отделно.
Купи сега

2. Капсули за пране Persil Power Caps Color


Капсулите за пране на Persil са чудесен вариант за изпиране на упорити петна и при най-ниските температури. Тази опаковка съдържа капсули за 70 пранета.

Тези капсули могат да се използват и за програми за пране с по-ниски температури, като 20 градуса. Препаратът, който съдържат капсулите, прониква дълбоко в тъканите и елиминира петната. Капсулите гарантират безупречна чистота.

Капсулите придават свежест на дрехите със своя приятен аромат. Важно е да се отбележи, че капсулите са създадени с мисъл за природата, тъй като опаковката, в която се съхраняват, е направена от рециклируема пластмаса.
Купи сега

3. Капсули за пране Omo Ultimate Color Trio Caps


Ако искате свежи и чисти дрехи, то капсулите Omo са идеалният вариант за вас! Те притежават тройно действие и са по-скоро предназначени за цветни дрехи.

Капсулите успешно премахват упоритите петна от дрехите, предпазват тъканите и цветовете и осигуряват несравнима свежест на дрехите.

Тези капсули за пране се разтварят бързо във вода, не оставят следи по дрехите и са изключително лесни за употреба.

Капсулите за пране в тази опаковка са предназначени за 30 изпирания.
Купи сега

4. Капсули за пране Lenor All in One PODS Amethyst & Floral Bouquet


Тези капсули за пране съчетават омекотител и препарат за пране. Аромата на капсулите е смесица от нотки ванилия, мускус, роза и фрезия. Той е едновременно запомнящ се и дълготраен

Капсулите ефективно почистват и освежават дрехите, омекотяват тъканите и предпазват цветовeте на дрехите ви. Мекотата, която придават капсулите на тъканите, е несравнима и определено ще ви хареса.

Формулата на тези капсули премахва петната и от най-мръсните дрехи, като по този начин запазва тъканите чисти и свежи. Капсулите в тази опаковка са подходящи за 15 изпирания.
Купи сега

5. Капсули за пране Perwoll Renew & Care


Капсулите за пране Perwoll са подходящи за цветно пране. Активните им съставки успешно почистват петната по дрехите, освежават цветовете, омекотяват тъканите и придават страхотен аромат.

Препаратът, който се съдържа в капсулите, предпазва тъканите и цветовете от захабяване и повреждане.

Тази опаковка съдържа капсули за 27 пранета.
Купи сега

6. Капсули за пране Rex Aromatherapy Lotus & Almond oil


Тези капсули за пране са подходящи за текстил във всички цветове. Формулата им почиства дрехите добре, освежава цветовете и придава страхотен аромат на дрехите.

Капсулите притежават комбинация от аромати и етерични масла, които ухаят на лотос и бадемово масло. Капсулите са подходящи за пране от 20 до 60 градуса, което пък ги прави удобни за различните програми на пералната машина.

Капсулите в опаковката са предвидени за 40 изпирания.
Купи сега

7. Капсули за пране Savex Super Caps Semana Perfume


Пъстрите капсули за пране на Savex притежават нова формула за защита и грижа за тъканите. Препаратът, който се съдържа в капсулите, прониква в дълбочина и така осигурява качествено почистване на дрехите.

Тези капсули също така притежават технология за капсулиране на аромата, като по този начин придават невероятно ухание на дрехите за по-дълго време. Капсулите съдържат Semana Perfume.

Към всички тези неща се присъединява и Color Activator, който прави цветовете по-интензивни и който има по-голяма почистваща сила. Капсулите в опаковката са подходящи за 42 изпирания.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Капсули за пране Teo Bebe Cotton Soft


Капсулите за пране Teo Bebe са създадени специално за нуждите на бебетата и малките деца. Капсулите съдържат специално подбрани съставки, които са деликатни към кожата на бебето. Те са хипоалергенни и не предизвикват раздразнения.

Капсулите предоставят безупречна чистота на дрехите, тъй като активната им формула успешно се справя с петна от храна.

Тези капсули придават страхотна мекота и нежност на дрехите, правейки ги особено приятни на допир. Капсулите в опаковката са подходящи за 14 изпирания.
Купи сега

9. Капсули за пране Fairy, Non bio pods, За универсално пране


Капсулите за пране са не-био капсули – не съдържат ензими, които да предизвикват раздразнения. Това ги прави подходящи за хора с чувствителна кожа и деца.

Тези капсули отлично почистват дрехите, като същевременно се грижат за състоянието на тъканите. Те придават мекота и нежност на дрехите и им придават свеж аромат.

Капсулите в опаковката са подходящи за 19 изпирания.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!