Всички категории

8-те Най-Добри Кафемашини DeLonghi

“Черно като дявола, горещо като ада, чисто като ангел, сладко като любовта.” – така френският дипломат Тайлеран описва перфектната чаша кафе.

За много хора кафето е неизменна част от ежедневието.

Дали в забързаните работни дни или през лежерните почивки, режимът на мнозинството започва именно с чаша от ободряващата напитка.

Разбира се, всеки има своите предпочитания за кафето. Някои го предпочитат късо, други – дълго. Едни са почитатели на силното и чисто еспресо, а други го пият с мляко или сметана.

Истината е, че добрата чаша кафе може да даде перфектния старт на деня ви, а лошата – съвсем да го развали. Именно затова е важно да познавате добре вкуса си и най-вече да разполагате с инструментите да постигнете любимия си вкус.

В миналото хората са смилали кафето и са го приготвяли с кафеварки. В днешно време, обаче, кафемашините са изместили ръчния труд и вършат по-голямата част от работата.

За вас остава само да заредите от любимото си кафе и да натиснете бутона за желаната напитка.

Една марка се откроява сред кафемашините по света и това е DeLonghi. Компанията години наред произвежда едни от най-добрите машини, които можете да откриете както в множество домове, така и в някои от най-големите заведения за хранене.

Качеството на кафемашините DeLonghi със сигурност не бива да се подценява, затова в нашия наръчник сме ви подготвили всичко най-важно, което трябва да научите за тях.

Да започваме!

Защо DeLonghi са толкова популярни и какви са главните ползи от такава машина?

Да започнем със самата компания

DeLonghi се установяват на пазара още през далечната 1902 година. Още от самото начало те се насочват към производството на малки електрически кухненски уреди, включително такива за почистване и готвене.

Сред всички продукти, компанията се специализира най-вече в кафемашините, които в днешно време са известни по целия свят.

Това не е изненада, тъй като основателите на DeLonghi са от Италия, а както добре знаем, там кафето е издигнато в култ.

Италианците почитат кафето и имат цяла култура, свързана с перфектната чаша еспресо, начините за приготвяне и консумация.

Разбира се, произходът на компанията не е единствената причина кафемашините им да са на такава почит.

Ако се чудите с какво те са заслужили подобно признание, ви препоръчваме да обмислите следните им предимства.

Разнообразие

Тъй като са изключително популярни, кафемашините DeLonghi трябва да отговарят на различните предпочитания от страна на клиентите.

Някои търсят машина за дома, докато други амбициозни предприемачи издирват перфектната кафемашина за своето заведение.

Независимо от изискванията ви, шансовете DeLonghi да имат машина, която да ви удовлетвори, са големи.

Те предлагат широко разнообразие от съоръжения, които са приспособени за всякакви условия.

Освен машини за капсули, смляно или филтрирано кафе, голяма част от машините са снабдени и с множество опции за различните напитки.

Заедно с обикновеното еспресо, те могат да предложат по нещо и на почитателите на капучиното, виенското кафе, мокачиното и прочее.

Ценови диапазон

Това, което прави кафемашините DeLonghi толкова популярни, е и тяхната достъпност.

Всеки заслужава перфектната чаша кафе, затова компанията предлага както скъпи съоръжения, така и по-евтини машини.

Това е перфектното решение ако не сте почитатели на кафето, но въпреки това искате кафемашина, в случай, че посрещате гости у дома.

Въпреки ниската цена, не се заблуждавайте, че съоръжението ще компенсира от гледна точка на качеството.

Макар да предлагат по-малко опции и да са с по-прост дизайн и функционалности, евтините кафемашини на DeLonghi отговарят на стандартите на компанията и не отстъпват по качество дори и на професионалните такива.

Нови възможности

Ако приготвяте кафето си с френска преса или на котлон, вероятно го пиете по един и същ начин всеки път.

Е, животът е твърде кратък и понякога е хубаво да излизате от зоната си на комфорт и да пробвате нови неща.

Голяма част от кафемашините на DeLonghi са снабдени с допълнителни приспособления като преса за зърна, стиймър за мляко и дори кран за гореща вода.

С тяхна помощ ще можете да експериментирате с различни напитки, както и да копирате тези от любимото ви кафене навън.

Подобни екстри позволяват огромна свобода и могат да ви спасят когато посрещате гости с определени предпочитания относно кафето.

Как да изберете най-добрата кафемашина?

Както вече стана ясно, светът на кафето е необятен, а кафемашините са коя от коя по-функционални.

Ние вече сме подготвили наръчник за най-добрите кафеавтомати, който ви препоръчваме да прегледате, преди да изберете новата си кафемашина.

Когато избирате подобно съоръжение е добре да помислите внимателно с каква цел и в какви условия ще го използвате.

Капацитет

Може би търсите кафемашина за дома или офиса или пък желаете да привлечете още клиенти към своето заведение.

Още преди да отидете в магазина или отворите любимия си сайт за покупки, трябва да сте наясно какво количество кафе искате да приготвяте.

Ако желаете кафемашината само за себе си и се нуждаете от 1 или 2 чаши на ден, можете да заложите на съоръжение за единично кафе. В случай, че живеете с голямо семейство и имате нужда от повече кафе, ви препоръчваме да закупите кана, в която да приготвяте повече количество наведнъж.

Добър вариант са и кафемашините с повече от една цедка, които са най-подходящи за големи заведения, където се приготвят голям брой единични чаши кафе.

Вид

Видовете кафе се различават значително един от друг, а от там и машините, с които ги приготвяте.

Задължително трябва да сте наясно с вида кафе, който най-много ви се услажда, за да сте сигурни, че машината ще може да удовлетвори вашите желания.

Някои са почитатели на силното еспресо и обичат да купуват кафето си насипно.

В такъв случай най-подходяща е еспресо машината. Тя работи с цедка, в която сипвате доза смляно кафе, притискате го и затягате цедката в машината. След като поставите чашата и натиснете копчето, машината ще пусне гореща вода през цедката, извличайки най-вкусното от смлените зърна, без да допуска големи частици в напитката.

Някои машини идват и с вградена преса за кафе. Това означава, че след като изсипете зърната в специален контейнер, машината сама може да ги смели, без да се налага да го правите на ръка.

Ако цялата процедура със смилането на кафето ви изглежда прекалено дълга, можете да заложите и на кафемашина с капсули. Те са изключително практични и удобни, тъй като не изискват почти никакви усилия от ваша страна. Единственото, за което трябва да следите, е контейнерът за вода винаги да бъде зареден и кафемашината да е свързана с контакт. От там нататък следва само да поставите капсулата в пресата и да стартирате съоръжението.

Този вид машини са перфектният вариант за офис помещенията, където всеки предпочита различен вид кафе. Така всеки ще може да поръчва от любимите си капсули и да ги приготвя в една и съща машина наред с останалите колеги.

Както вече споменахме, удобна опция са и каните за кафе. Те също работят с насипно кафе, но вместо да приготвяте единични чаши, разполагате с кана за повече хора.

Така ще можете да приготвяте наведнъж по-голямо количество, което да разпределите между всичките ви гости, а те впоследствие да си добавят захар, мляко или сметана.

Размер

Големината на кафемашината също е от огромно значение.

Ако търсите съоръжение за кухнята, вероятно не разполагате с много пространство и компактните варианти с единична цедка или кана ще са най-удобни.

От друга страна, заведенията и офисите имат нужда от голяма машина, която може да покрие повече поръчки. Препоръчваме ви да премерите мястото, където възнамерявате да поставите машината, и да се стремите към кафемашини именно с такъв размер.

Не забравяйте и за поддръжката на съоръжението.

Ако заложите на голяма машина, почистването ѝ ще ви отнема значително повече време. В случай, че машината ще е обща и никой не се наема да отговаря за почистването ѝ, най-удачно е да заложите на малко съоръжение, което всички да почистват веднага след използване.

 
Е, след тези кратки насоки е време да ви представим и нашите предложения за най-добри кафемашини DeLonghi…

1. De’Longhi Magnifica Evo ECAM


Най-добър многофункционален модел кафе машина DeLonghi

Тази кафемашина е с цели 13 степени на смилане на кафето и може да приготвя до 6 различни напитки кафе. Освен това, тя разполага и с опция за регулиране на температурата, като можете да избирате между три нива, както и с две дюзи за кафе. Машината е компактна, с корпус от пластмаса и опция за автоматично почистване. Управлението става лесно и бързо чрез модерния сензорен екран, който перфектно ще се впише сред останалите уреди във вашата кухня или офис помещение.
Купи сега

2. DeLonghi ECP 31.21


Най-добър бюджетен модел кафемашина DeLonghi

Предимството на тази кафемашина е именно в достъпната му цена. Макар да се предлага на цена, която мнозина могат да си позволят, съоръжението не отстъпва по нищо на всяка модерна кафемашина. С две дюзи и две опции за напитки, тя е перфектното решение, ако обичате да започвате деня си с ароматна чаша кафе.
Подходяща е за почитателите на мляното кафе и предлага много опции като автоматично изключване и поддържане на топлината на чашата.
Купи сега

3. Delonghi La Specialista ARTE EC9155.MB


Най-добър модел еспресо машина DeLonghi

Привържениците на еспресото върло защитават любимата си напитка заради нейния силен вкус и въздействие. Е, те със сигурност биха се насладили на чаша от машината на DeLonghi, тъй като този продукт е предназначен специално за еспресото. Машината разполага с допълнителен контейнер, в който да изсипете зърната кафе, а тя ще ги смели вместо вас. Освен че предлага цели 8 нива на смилане, тя е снабдена и с опция за две напитки, както и с три различни нива на температурата.
Купи сега

4. DeLonghi ENV90.B Vertuo Pop Nespresso


Най-добър модел кафемашина с капсули DeLonghi

Перфектното решение за офис пространствата е кафемашината за капсули на DeLonghi. Тя е лесна за употреба, компактна и с подвижен резервоар за вода. С нея можете да приготвяте редица капсули – обикновено еспресо, капучино, лате и други. Съоръжението е с модерен и изчистен дизайн и разполага с опция за заключване.
Купи сега

5. Delonghi ICM2.1B


Най-добър модел кафемашина с кана DeLonghi

Следващото ни предложение е кафемашина с кана, която е подходяща за големи семейства и компании, където кафето е на почит. Машината работи с мляно кафе и може да приготви количество за до 10 чаши наведнъж. Освен това разполага с множество полезни опции като противокапкова система, автоматично изключване и нагряваща поставка, която да държи контейнера топъл за по-дълго време.
Купи сега

6. De’Longhi Magnifica Start ECAM 220.30.SB


Най-добър модел кафе машина DeLonghi по отношение на производителността

Следващото ни предложение е функционалната кафемашина на DeLonghi с вградена мелачка за кафе, с която ще можете да приготвите перфектната чаша от любимата си напитка. Металната мелничка е с цели 13 степени, а вместимостта на контейнера за зърна е 250 гр. Освен интуитивния дисплей и четирите опции за напитките, машината разполага и със стиймър за мляко, с който възможностите за капучино, лате и други напитки, са неограничени.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. DeLonghi Dedica Style EC 685


Най-добър модел кафе машина DeLonghi по отношение на дизайна

Разбира се, кафемашината трябва да се вписва сред останалия декор и уреди в помещението, затова е добре да заложите на стилно съоръжение. Машината на DeLonghi със сигурност ще привлича погледите с елегантния си дизайн и изчистен корпус. Работи с мляно кафе и предлага цели 7 опции за различни напитки, с които да направите деня си по-хубав и изпълнен с енергия.
Купи сега

8. DeLonghi EC221.W


Най-добър модел ръчна кафе машина DeLonghi

Последното ни предложение е за големите привърженици на кафето, които не се спират пред нищо в името на любимата си напитка. Цедката на тази машина е уникална, тъй като позволява да използвате както смляно кафе, така и капсули. Освен опция за автоматично изключване, както и подвижни резервоари за вода и оттичане на течности, тя е снабдена и със стиймър за мляко, с който да приготвите перфектното капучино или лате.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!