Всички категории

7-те Най-Добри Кафемашини с Капсули

Кафето на капсули е сравнително нов продукт, който предизвика голям бум в света на кафето. Някои хора го обичат, докато други смятат, че с нищо не може да се мери с класическото еспресо.

Удобството, което този продукт осигурява е ключова дума тук!

Капсулите кафе гарантират един и същи вкус с всяко приготвяне, a това е нещо, което трудно може да се постигне с обикновената кафе машина…

Друго тяхно предимството е, че кафето в тях е прецизно смляно и няма как да сбъркате, когато го приготвяте.

Когато кафенета затвориха заради пандемията, продажбите на този тип машини скочиха, тъй като много хора откриха, че могат да получават любимите си напитки с едно натискане на бутон вкъщи, без да се налага да се борят с мелнички за зърна или пък екстрактори за еспресо.

Е, ако и вие искате да си осигурите неповторими кафе мигове у дома, този материал е точно за вас!

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете при избора на кафемашина с капсули като по-долу сме ви представили и някои от най-впечатляващите предложения в областта…

Защо да изберете кафемашина с капсули?

Ако изберете да инвестирате в кафемашина с капсули, това ще значи, че не е нужно да се обвързвате с купуването на кафе на зърна и смилането им.

Капсулите несъмнено са за предпочитане, особено ако имате забързано ежедневие и бавното приготвяне на кафе не е желателно за сутрешната ви рутина.

Освен бързината, която получавате, кафето на капсули гарантира и постоянство на вкуса.

Както вероятно знаете, кафето на зърна не може да предостави абсолютно еднакъв и повтарящ се вкус с всяко приготвяне, тъй като дозировката не винаги е еднаква.

Капсулите обаче съдържат еднакво количество кафе, което означава, че веднъж открили любимия вкус, вие може да сте сигурни, че ще пиете абсолютно същото кафе всеки ден.

Ароматът и количеството на най-обичаната ви напитка също няма да се изменят!

Вече перфектното капучино ще бъде само на една ръка разстояние от вас!

Благодарение на съвременните кафемашини с капсули, приготвянето на капучино никога не е било толкова лесно.

Използвайки такъв тип уред в дома си, вие няма да имате нужда да излизате от вкъщи за една чаша от любимото си кафе.

Точно това удобство и гаранция за вкус подтиква и все повече кафенета и ресторанти към използването на кафемашини с капсули.

Благодарение на тях, те предлагат на клиентите си постоянно перфектни продукти и по този начин ги превръщат в лоялни, редовни клиенти.

Как работят кафемашините с капсули?

Този тип кафемашина е много лесен за употреба от потребителя и затова често се бърка, че нейната вътрешна работа е също толкова проста.

Машината с капсули работи по сходен начин с еспресо машината.

Или по-точно казано, има смляно кафе в капсула, през която кафемашината впръсква вода под високо налягане, което кара напитката да се излива веднага в чашата ни. Процесът е бърз и отнема само няколко секунди.

Основната разлика с еспресо машините, обаче, е, че в последната трябва да сложим смляното кафе предварително, било в държача на филтъра или в мелничката.

При кафемашините с капсули тази стъпка не присъства, тъй като кафето вече е поставено вътре в самата капсула.

Не е наша грижата и да контролираме и регулираме дозировката и състава на кафето. Всичко се случва автоматично!

Може да се каже, че процесът изглежда прост, но ако погледнем вътре в кафемашините, ще видим, че те всъщност са с доста сложен механизъм.

Всяка кафемашина на капсули има задължително следните елементи

Воден резервоар

Обикновено той варира между 0,6 литра и 1,5 литра капацитет.

В него изливаме водата, която ще служи за приготвяне на кафето.

Както вероятно знаете, такъв резервоар присъства и в обикновените кафемашини и по нищо не се различава от тях.

Помпа, която кара водата да циркулира през вътрешните тръби на кафемашината

Помпата взима водата от резервоара и я изпраща към котела. След това преминава от котела навън.

Ако можем да направим сравнение на този процес с процесите в нашия организъм, то помпата ще играе ролята на сърцето на кафемашината.

Котел

Функцията на котела е да нагрее водата, нужна за приготвяне на кафето.

Помпа под налягане

Помпата под налягане е разположена непосредствено преди инжектирането на водата в капсулата.

Именно тя кара горещата вода да преминава през кафето в капсулата с висока скорост.

Инжектор

През него водата излиза при високо налягане.

Дюзата му пробива капсулата, така че водата преминава през вътрешността ѝ и излиза от долния й край, превръщайки я в ароматно и готово за пиене кафе.

Е, вече знаете какво има във вашата машина с капсули за кафе и какво наистина се случва в нея.

Това е истинско доказателство за технологията, подобряваща живота ни ежедневно.

Тези кафемашини са толкова лесни за използване, че дори не е нужно да разбирате съвременната техника, а само да поставите капсули за кафе и да се насладите на вкусното еспресо….

Кои са най-големите предимства на тези кафемашини?

Очевидно има много предимства при използването на кафемашини с капсули, в противен случай те не биха получили толкова широко приложение по целия свят.

Ще ви представим някои от най-значимите плюсове на тези машини, за да прецените сами дали ще отговорят на вашите нужди.

С тях спестявате време!

Може би най-важното и значимо предимство на капсулите за кафе с една доза е, че те спестяват много време.

Като начало те започнаха да пестят много време на кафенета и ресторанти, защото времето за подготовка на чаша кафе е много по-кратко и опростено.

Вече не е нужно да мелите зърна, да мерите кафе и да го поставяте в машината собственоръчно, и да се тревожите за количествата вода и температурата.

Едно кафе може да бъде готово за най-много 2, 3 минути.

Кафето на капсули също така позволяват на различни обществени места, като бензиностанции, да предлагат качествено еспресо.

На второ място, собствениците на кафенета и ресторанти вече не трябва да обучават служителите си на сложните технологии на професионалните кафемашини и да им обясняват колко точно кафе да слагат за всяка доза.

Следователно същите предимства се отнасят и в домашни условия и можете да приготвяте ежедневно добро и качествено кафе в уюта на дома си за нула време.

Капсулите осигуряват постоянен и непроменлив вкус на кафето…

Както вече споменахме, това, в което можете да сте сигурни с кафемашините на капсули е, че винаги ще получавате един и същ вкус на любимата си напитка.

Можете да избирате от популярното ристрето, лате, американо, бариста или капучино, до специалитети – които варират в зависимост от марката – като карамелено капучино, лате макиато, без кофеин, мока, чай лате и много други смеси. Някои марки дори произвеждат чаени капсули.

И във всички тези напитки, независимо коя е фаворитът ви, гарантирано, че ще се насладите на постоянен и непроменен вкус с всяка чаша.

Капсулите опростяват значително процеса на приготвяне на кафе…

Кафемашините с капсули са идеални, ако търсите бързо решение за приготвяне на хубаво кафе.

С обикновена машина, трябва да преминете през много стъпки и да се научите как да работите с нея, да играете с настройки и всякакви ръководства, преди да можете да направите дори и просто еспресо.

Освен това, трябва да избирате от разнообразие от зърна, които харесвате, да ги смилате, да преценявате предпочитаното от вас количество, да приготвяте отделно пяна и т.н.

И освен ако не сте наистина запалени по кафето, прекарването на толкова много време, за да се научите как да го приготвите, е просто ненужно…

Дори и с автоматични програми, пак трябва да се притеснявате за сорта кафе, нивото на смилане, добавянето на вода и мляко и като за завършек да вложите особени усилия в почистването на уреда.

Е, при кафемашините с капсули просто трябва да се уверите, че в контейнера има много вода.

След това само добавете капсула кафе на предназначеното място и натиснете бутона за започване. Две минути по-късно кафето ви ще бъде готово и точно по ваш вкус!

Капсулите поддържат кафето свежо, благодарение на индивидуалната им опаковка!

Доказано, капсулите за кафе поддържат свежестта на кафето за по-дълго.

С това те несъмнено имат сериозно предимство пред кафеварките, които използват класическо смляно кафе.

След като отворите опаковка смляно кафе, неговите масла и аромати започват да се изпаряват като специалните херметични съдове за съхранението му не винаги са практичен избор..

Обаче, с капсулите за кафе вие няма да изпитвате какъвто и да е дискомфорт в това отношение и винаги ще се наслаждавате на продукт с перфектно качество!

Можете да приготвяте една или повече дози кафе…

Вярно е, че повечето кафе машини, които използват капсули, са за една чаша кафе, но има и няколко модела, които могат да бъдат много подходящи за големи домакинства или офиси.

Добре е да знаете, че имате опцията да приготвяте няколко капсули кафе едновременно, в случай че се интересувате от по-големи количества от любимата си напитка с едно натискане на бутона.

Лекота и спокойствие по време на употреба и почистване…

Въпреки че могат да използват различни системи и технологии, повечето кафемашини с една доза кафе са съставени от почти еднакви части. Именно затова те са изключително удобни за употреба.

Относно почистването – то също е бързо, лесно и приятно. Кафемашините с капсули могат да се поддържат чисти редовно само с влажна кърпа и от време на време (1 път месечно, например) с препарат за съдове.

Също така, повечето кафемашини с капсули предоставят опция за автоматично почистване, благодарение на която ще си спестите излишните усилия и загуба на време в измиване и изсушаване на уреда.

С кафе капсулите ще имате голямо разнообразие от напитки, без да е нужен опит в приготвянето им!

Съществува цяла и не особено бърза процедура по обучение за приготвяне на идеалното еспресо.

Дори машините, които автоматизират част от процеса, изискват известно време за свикване преди да бъдат използвани. След това трябва да започнете да прецизирате и действителните рецепти за напитката, която искате да приготвите.

Еспресо, лате и капучино, например, не се приготвят с вода с еднаква температура. Някои напитки изискват топло мляко, други пък млечна пяна. А какво да кажем за количествата кафе и вода?

Е, нещата стават още по-сложни, ако решите, че искате да промените рецептите и да намерите наново точните пропорции.

Всички тези занимания, обаче, са напълно ненужни при използването на кафемашини с капсули кафе!

Както многократно споменахме, капсулите съдържат предварително смляното кафе и мляко на прах.

Самите машини, пък, успешно възпроизвеждат професионални техники за приготвяне на кафе, създавайки с лекота плътност на напитката и фина, кремообразна пяна по повърхността й.

Какво трябва да имате предвид, когато купувате кафемашина с капсули?

Когато избирате нов домакински уред, винаги е важно да сте сигурни, че инвестирате парите си в качествен продукт.

Кафемашината е нещо, което несъмнено се използва всеки ден в едно домакинство. Точно за това е важно да купите такава, която няма да се развали след няколко месеца.

Приготвили сме ви няколко съвета, които да имате предвид, когато избирате новата си кафемашина.

Както може би се досещате, разнообразието е голямо, но ние сме тук, за да ви помогнем!

Вид капсули

Има два основни вида капсули, като всеки от тях предлага голямо разнообразие от вкусове кафе.

Първият вид са меки капсули за дълги кафета, които са използвани в кафемашини Senseo.

Другият вид са по-твърди капсули , често наричани E.S.E. капсули, което означава Easy Serving Espresso. Те се използват в автоматични или ръчни еспресо машини.

Функции и програми

Всяка кафемашина предлага различни функции, от които да се възползвате.

Предимството на почти всички машини с капсули кафе е, че не е нужно да стоите до тях докато кафето ви стане готово, защото то няма как да се разлее. Това се дължи на функцията за регулация на количеството кафе.

Благодарение на множеството сензори против разливане или пръскане – ще можете да се отделите от кафе машината и да се върнете след няколко минути, когато напитката ви е напълно готова за употреба.

Е, не само удобството е предимството на тези кафемашини, но и фактът, че предлагат повече опции от обикновената машина за кафе.

Например, машините с капсули имат бутон за повече пяна, повишаване на температурата на кафето и програма за почистване, която може да се изпълни, за да сте сигурни, че вашата напитка винаги ще бъде толкова добра, колкото и тази преди нея.

Някои от програмите, които повечето кафемашини с капсули предлагат включват дори варианти за приготвяне на най-разнообразни напитки – еспресо, дълго еспресо, дълго кафе, горещ шоколад и дори млечни шейкове.

Дизайн и практичност

Един от основните фактори за повишеното търсене на кафе машини с капсули е удобството, ефективността на разходите и лекотата им на използване.

Освен това, в ценови план този тип кафемашини струват по-малко от изцяло автоматичните предложения.

С компактен, преносим и изтънчен дизайн, те могат да се впишат естетически във всяка модерна жилищна или офис среда с лекота.

Екологичност

Някои хора се притесняват дали капсулите са вредни за околната среда. Не се тревожете, защото на пазара вече има рециклируеми капсули.

Те стават все по-достъпни и особено ако вземете предвид целия жизнен цикъл на една капсула и кафето в нея, тя има по-малък отпечатък върху околната среда от всички компоненти, използвани в обикновените кафемашини.

Сега ще ви представим някои от най-търсените кафемашини с капсули на пазара в момента

1. Кафемашина с капсули Krups Dolce Gusto Infinissima“Krups Dolce Gusto Infinissima” е кафемашина, предлагаща разнообразни кафе напитки. Благодарение на нея можете да приготвяте висококачествени кафе изкушения с кадифена кремообразна текстура, чрез системата за високо налягане от 15 бара. Насладете се на над 30 първокласни рецепти, които предлага NESCAFÉ® Dolce Gusto, независимо от вида кафе, който предпочитате.
Купи сега

2. Кафемашина С Капсули Nespresso Inissia D40-EubkneВ тази кафемашина може да използвате мляно кафе или кафе на зърна. Nespresso Inissia D40-Eubkne е компактна, лека и оборудвана с ергономична дръжка. Този продукт побира в себе си целия свят на кафе Nespresso.
Купи сега

3. Кафемашина с капсули Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Genio SТази кафемашина е съвместима с херметически затворени капсули NESCAFÉ Dolce Gusto. Благодарение на модерния си дизайн, с едно просто завъртане на пръстена с LED осветление, ще можете да персонализирате количеството на вашата напитка. Предлага богат избор от 30 вида напитки на базата на кафе, които можете да приготвите.
Купи сега

4. Кафемашина с капсули Lavazza Jolie White Machine“Lavazza Jolie White Machine” е кафемашина с механичен и дигитален контролен панел. В нея може да се слага мляно кафе или кафе на зърна. Тази компактна кафемашина е с капсули Lavazza A Modo Mio и всеки ден може да се наслаждавате на великолепно италианско еспресо.
Купи сега

5. Автоматична еспресо машина DeLonghi Nespresso Lattissima Touch“DeLonghi Nespresso Lattissima Touch” е кафемашина, с която ще можете да приготвяте обикновено кафе, еспресо, капучино, лате макиато, горещо мляко или чай. Този уред има многобройни функции, някои от които са автоматично изключване, отложен старт, автоматично почистване, програма за капучино и подвижен контейнер за мляко.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Кафемашина Caffe d`Italia MagicaКафемашина Caffe d`Italia Magica работи с капсули Caffe d`Italia. Има 2 програми за кафе според желана дължина на кафето. Можете да настройвате дръжката в зависимост от големината на чашата, която ще използвате. Този уред донася усещането на истинското италианско кафе и аромат, който ще ви пренесе в Италия.
Купи сега


7. Кафемашина за капсули Delta Q QOOL EvolutionКафемашина “Delta Q QOOL Evolution” има мощност 1200 W. Тя съдържа три програмируеми бутона – късо, дълго кафе и чай. Контейнерът за вода е от 1 литър и е съвместима с капсули ILLY и Mitaca.
Купи сега

4.4/5 - (5 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!