Всички категории

7-те Най-Добри Епилатори За Лице

Мечтаете ли за гладка и красива, перфектно обезкосмена кожа на лицето?

Е, специализираните епилатори определено могат да ви осигурят това и то по много пълноценен начин…

Те бързо и с лекота ще предоставят на кожата на лицето ви прецизна грижа, с което ще ви гарантират здраве, красота и увереност във всеки един момент…

Не се колебайте и направете най-добрия избор за вашето лице още сега!

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да имате предвид при избора на епилатор за лице, като сме ви запознали и с някои от най-отличителните предложения за продукти в областта.

А в допълнение, по-долу може да откриете и нашите отговори на някои от най-често задаваните въпроси относно епилацията на лицето, които гарантирано ще ви бъдат много полезни.

Защо да използвате епилатор за лице?

През последните години епилаторите за лице станаха изключително популярно допълнение към козметичната рутина на хората из цял свят.

Това е така, тъй като човешкото тяло разполага с окосмение почти навсякъде, дори и по лицето, а премахването му има много положителни страни както от естетична, така и от чисто хигиенна гледна точка.

И доказано – епилаторите са най-пълноценния начин за премахване на окосмението по лицето, който комбинира в същността си много отличителни качества…

Ефективност

Това, което прави епилаторите толкова впечатляващи всъщност са най-вече перфектните резултати на обезкосмяване, които предлагат те.

Те са бърз, лесен и много удобен метод, отличаващ се с изключителна прецизност и много дълъг срок на действие. Това е така, тъй като епилаторите премахват косъмчетата по много фин и специфичен начин, склонен да предотврати редовното им образуване.

И всъщност, използвайки епилатор за лице, вие гарантирано ще забравите досадното ежедневно почистване на косъмчета с пинсети, ножички и бръсначи и ще се наслаждавате на красива и перфектно гладка кожа за много по-дълъг период от време.

Практичност

Компактни и удобни– епилаторите за лице са изключително удобни за пренос и употреба абсолютно навсякъде и във всякакви условия.

Това ги отличава като много комфортен избор, правещ обезкосмяването лесно и приятно занимание във всеки един момент.

Полезност

Както вече споменахме, добре почистената от окосмение кожа е не само естетически красива, но и много ключова за пълноценната хигиена и здравето на кожата ви.

И особено, когато говорим за лицето, трябва да отбележим, че наличието на окосмение може да предизвика куп нежелани реакции (инфекции,обриви). Това е така, тъй като тази зона от тялото ни е най-често изложена на пряка слънчева светлина, порите по нея са значително по-широки и склонни към замърсяване, а потенето, което е най-големия враг на чистата кожа, е необратим процес.

Именно затова, използвайки епилатор за лице вие бързо и лесно ще полагате интензивна грижа не само за безупречната си визия, но и за отличното състояние на дермата си.

Безопасност

Освен факта, че са ефективни, удобни и полезни за употреба, епилаторите се отличават и с изключителната си безопасност.

Тези уреди за лице са с много фин режим на работа, нежно отстраняващ косъмчетата без да предизвиква раздразнения по кожата. Така, при тях не съществува риск от порязване, както при самобръсначките, например, или от изгаряне, както при процедурите с коламаска.

Какви видове епилатори за лице съществуват?

Според процеса им на работа и същността им, съществуват три основни типа епилатори за лице – тримерни, класически и фотоепилатори.

Тримерни епилатори за лице

Тримерните епилатори за лице, накратко наричани „тримери“, са най-опростеният вид електронни устройства за обезкосмяване. Те се отличават със скромна механика с остриета и действат по-скоро на принципа на бръсненето, неотскубвяйки корените на косъмчетата в дълбочина.

Този тип епилация е най-безболезнен, бърз и безопасен. Той е подходящ за всички типове кожа и окосмение и несъмнено осигурява много прецизна работа, особено в зоните около веждите и горната устна.

Недостатък, обаче, е фактът, че след епилация с тример, косъмчета израстват обратно сравнително бързо (за около седмица), което ги прави една идея по-непрактичен вариант.

Класически епилатори за лице

Класическите епилатори за лице са най-популярния и широкоразпространен вид. В механичен план, те разполагат с глави с дискове или пинсети, които в контакт с косъмчетата ги изскубва в дълбочина.

Предимство на този тип епилатори е , че се отличават с много добро качество на работа, като ефектът от обезкосмяването с тях е наистина дълготраен.

Недостатък, обаче, е това, че процедурите с тях са по-болезнени. Също така, кожата третирана с такъв тип уред изисква много по-дълбоко почистване и грижа, особено ако сте с по-гъсто и плътно окосмяване или кожата ви е по-чувствителна.

Фотоепилатори за лице

Фотоепилаторите са най-иновативното, модерно и високоефективно средство в обезкосмяването. Тяхното действие е свързано с интензивно и дълбоко изгаряне на корените на косъмчетата, което съответно ви гарантира перфектно гладка кожа без окосмение за поне 2 години.

Макар и по-трудоемък, този вариант е най-практичен за вас, ако сте много заети или пък не желаете редовно да отделяте време за обезкосмяване.

Употребата на такъв тип епилатори, обаче, е доста специфична и ви препоръчваме, ако планирате да заложите на този тип обезкосмяване в домашни условия, допълнително да се консултирате със специалист по въпроса. Той ще ви даде ясни насоки какъв уред да подберете за вашия тип окосмения и как да го използвате най-ефективно.

Като цяло, фотоепилаторите ще ви осигурят спокойствие, сигурност и безупречна визия, като единствен техен недостатък определено е високата им цена. Тя, обаче, се оправдава напълно със страхотното им качеството им на работа.

Какво трябва да имате предвид при покупката на епилатор за лице?

След като сте избрали вида епилатор, който отговаря изцяло на вашите предпочитания, е време да обърнете внимание и на няколко важни характеристики…

Глава на епилатора

Това как е разположена главата на епилатора има изключително значение за качеството му на работа.

Моделите с хоризонтална глава са класически и много удобен избор. Поради по-скромното им устройството, при тях не съществува абсолютно никакъв риск от предизвикане на раздразнения върху кожата. Недостатък при тях, обаче, е по-занижената им прецизност в обезкосмяването, което съответно, ги прави доста непрактичен избор при лицевата епилация.

Моделите с вертикалната глава, пък, от своя страна, се отличават най-вече с прецизността си. Те не са особено мощни и комфортни при употреба, но са подходящи за почистване на всички зони от лицето и третиране на косъмчета със всякаква дебелина и дължина. Техен основен недостатък, обаче, както и при всички иновативни въведения е високата им цена.

Захранване

Това епилатор за лице с какъв тип захранване ще подберете, има най-голяма важност за практичността на уреда в ежедневието ви.

Моделите с мрежово захранване се отличават с мощност, качество на работа и минимален риск от повреда. Като проблем при тях, обаче, може да отчетем ниската им мобилност.

От друга страна, безжичните модели са много удобни за пренос и употреба във всякакви условия. Те, обаче, също имат своите недостатъци – по-лесно се амортизират и често се отличават с по-занижена ефективност.

Начин на работа

Според начина си на работа, съществуват два вида епилатори за лице – за сухо или мокро обезкосмяване. В това отношение е важно да се съобразите изцяло с личните ви предпочитания и условията на козметичната ви рутина.

Моделите, приспособени за сухо обезкосмяване са най-често срещани. Те са ефективни и широко разпространени, но процедурите с тях са сравително болезнени и една идея по-неудобни.

Влажната кожа, обаче, е по-мека, а порите й са по-широки, и това кара много дами да споделят, че мокрото обезкосмяване е най-добрия избор за тях. То не причинява никакъв дискомфорт, дори е приятно, но, пък, същевременно крие големи рискове откъм качеството на работа на устройството.

И двата типа обезкосмяване имат своите плюсове и минуси, като ние ви съветваме да подберете най-удобния и универсален вариант, приспособим във всички ситуации, а именно дуофункционалния епилатор. С негова помощ ще можете да почиствате лицето си както в абсолютно всички условия, осигурявайки си сигурност, спокойствие и комфорт.

Брой скорости

Някои зони от лицето имат нужда от по-детайлна и внимателна грижа, докато при други по-бързия процес на работа е по-препоръчителен.

Именно затова, ви препоръчваме да подберете модел епилатор с няколко скорости. Така ще си осигурите пълноценни условия на обезкосмяване, сигурност и винаги качествени резултати.

Допълнителни приставки

Когато говорим за епилация на лицето, няма как да не споменем, че това е една от малкото стъпки в грижата за здравата и красива кожа.

Именно затова, ви препоръчваме да подберете модел епилатор с допълнителни приставки за почистване, ексфолиация и масаж на лицето, които редовно да стимулират процесите в кожата ви, осигурявайки й сияен и подхранен вид.

Как да използвате епилатора за лице по най-добрия начин?

Внимателния процес на епилация има ключово значение за вашия комфорт и спокойствието и здравето на кожата ви. Именно затова има няколко основни условия в епилирането на лицето, които е важно да следвате и изпълнявате стриктно.

Важно е да отбележим, че те се отнасят конкретно към епилирането с тримерни и класически устройства. Процедурите с фотоепилатор са доста по-специфични и при провеждането им категорично ви препоръчваме да следвате изцяло описанието за употреба на конкретния уред.

Подготовка

Подготовката преди процедурата е от голямо значение за пълноценната й същност.

Запомнете – епилацията трябва да се извършва винаги върху чиста кожа.

Измийте и ексфолирайте лицето си старателно. В противен случай, при обезкосмяването, останали по кожата замърсявания могат да проникнат в порите ви, причинявайки нежелани инфекции и раздразнения.

Най-добрите приятели на обезкосмяването са меката кожа и отворените пори.

Именно затова, преди процедурата ви съветваме да направите т.нар. „парна баня“ на лицето си. Тя пълноценно ще подготви кожата ви за процедурата и ще я направи значително по-спокойна, безпроблемна и дори приятна за вас.

След като сте почистили старателно кожата си, е време да се погрижите и за дезинфекцията на епилатора.

Съветваме ви да третирате главата му със специализиран разтвор на спиртна основа, който да гарантира максимално неговата чистота.

Епилация

Поставете епилатора под прав ъгъл (при хоризонтална глава) или успоредно (при вертикална глава) върху зоната от лицето си , която желаете да почистите, и го движете в посока срещу растежа на косъмчетата.

Също така, по време на епилацията се постарайте да поддържате мускулите на лицето си по-скоро в стегнато и изпънато състояние. Така ефективността на обезкосмяването ще е максимална, а болката от терапията – минимална.

След епилация

След края на обезкосмяването, нанесете хидратиращ крем върху лицето си и го оставете да попие в дълбочина. Това ще успокои кожата ви и ще предотврати развитието на възпаления.

Също така, внимателно почистете главата на епилатора ви, премахвайки останалите косъмчета по нея, и я изплакнете старателно с хладка вода.

 

И ето- напълно готови сте да осигурите на кожата си перфектен и гладък вид по най-пълноценния начин.

Време е да ви представим и някои от най-добрите предложения епилатори за лице на пазара в момента…

1. Remington “Smooth & Silky”Този епилатор за лице несъмнено ще ви впечатли с богатата си функционалност. Той разполага с 3 допълнителни приставки (за бръснене, ексфолиация и масаж) и компактен, безжичен дизайн, подходящ за суха епилация. Моделът е идеален за третиране на всякакви типове косъмчета и ви гарантира перфектно гладка кожа за над 14 дни.
Купи сега

2. Philips “Satinelle Advanced Wet & Dry”Ефективен и отличителен – този епилатор за лице е страхотен избор. Той обединява в същността си интелигентни системи за прецизно обезкосмяване, приспособими както към суха, така и към влажна среда. Моделът разполага с богата функционалност (бръснене, ексфолиране, масаж) и практичен дизайн с ергономична дръжка и осветителна система. Също така, той се отличава и с безжичен процес на работа и 2 степени на действие – бърза и бавна.
Купи сега

3. Braun “FaceSpa Pro”Благодарение на този епилатор за лице, вие ще можете с лекота да осигурите на кожата си пълноценна спа-рутина у дома. Моделът е 2в1 (обезкосмяващ и ексфолиращ уред), и разполага с 2 степени на действие, безжичен процес на работа и таймер. Той е предназначен за суха епилация и се отличава с компактен, но изключително мощен дизайн.
Купи сега

4. Philips “Satinelle Essential”Този водоустойчив епилатор за лице е практичен избор, удобен за обезкосмяване както в суха, така и във влажна среда. Моделът работи с мрежово захранване, разполага с 2 степени на действие и се отличава с мобилен, висококачествен дизайн. Също така, продуктът се предлага в комплект с почистваща четка за лице и пинсета, които несъмнено ще ви впечатлят.
Купи сега

5. WAHL “Definitions Delicate”Когато говорим за ефективност и удобство, няма как да не ви запознаем и с този тримерен епилатор за лице. Той е с безжичен дизайн с няколко приставки за прецизно сухо бръснене и се отличава с компактен стил и високо качество на работа.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Braun “Silk-epil”Този епилатор за лице ще направи кожата ви мека, нежна и фина с лекота. Продуктът разполага с 4 интелигентни функции за прецизна епилация (MicroGrip, Smartlight, FaceSpa, SensoSmart), 2 степени на действие и безжичен дизайн. Той се предлага в комплект с няколко допълнителни глави за бръснене и четка, предназначена за дълбока ексфолиация и масаж.
Купи сега

7. Philips “Lumea Prestige”Ако желаете да постигнете трайно и прецизно обезкосмяване, то този фотоепилатор със сигурност е най-добрия избор за вас. Моделът разполага с 250 000 импулса, двойно захранване (мрежово и безжично) и интензивна пулсираща светлина, употребата на която ще ви гарантира до 2 години перфектно гладка кожа.
Купи сега

 

Често задавани въпроси

Обезкосмяването на лицето с епилатор крие ли някакви рискове за здравето на кожата?

Попринцип при хигиенично използване на епилатора, изцяло съобразено с инструкциите му за употреба, не съществува абсолютно никакъв риск от влошаване на състоянието на вашата кожа.

Важно е да отбележим, обаче, че ако сте със силно чувствителна или проблемна кожа с акне, макар и опасността да е минимална, е най-добре да започнете такъв тип епилация само след консултация със специалист-дерматолог.

По кое време на деня е най-добре да обезкосмяваме лицето си?

Като цяло, няма особено значение по кое време на деня ще извършвате манипулацията. Това зависи изцяло от условията ви на живот, свободното време, с което разполагате, и нуждите на вашата кожа.

Експертите, обаче, препоръчват при възможност да обезкосмявате кожата, особено на лицето си, вечер преди лягане. Така през нощта дермата ви ще си почива, пълноценно обменяйки веществата в същността си, което съответно ще предотврати появата на евентуални възпаления и раздразнения по нея.

Колко често е препоръчително да обезкосмяваме лицето си?

Отговорът на този въпрос е много относителен, тъй като това зависи изцяло от типа и характеристиките на вашите косъмчета.

Ако сте с по-гъсти и бързо растящи косъмчета, съответно, най-вероятно ще се налага да почиствате кожата си на всеки 2 седмици. Ако, пък, сте с по-тънко и фино окосмение, този процес може да се отложи за след около месец.

В общ план, вие сами трябва да прецените кога имате нужда от следваща процедура, като е важно да отбележим, че всички косъмчета с дължина над 1.5 милиметра са подходящи за епилация (по-късите може да не се захванат).

Може ли да се използва епилатор за тяло за обезкосмяване на лице?

Може да използвате един и същи епилатор за почистване на лице и тяло, стига, обаче, да използвате различни глави за целта. Ако, обаче, планирате да използвате една и съща глава за обработка на всички зони, имайте предвид, че това е много нехигиеничен избор, който може да предизвика нежелани реакции по кожата ви.

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!