Всички категории

7-те Най-Добри Секции

Искате да изберете нова секция за вашия хол? Многообразието ви обърква и не знаете от къде да започнете?

Кой модел ще се впише най-добре във вашия интериорен дизайн? Не се тревожете, попаднали сте на правилното място!

Тук ще отговорим на всички въпроси, които имате относно холното обзавеждане, и по-специално – изборът на секция!

Когато говорим за обзавеждане на хол, малко мебели привличат толкова внимание, колкото секцията. Независимо дали искате телевизорът ви да заеме централно място или бихте предпочели той да се слее с фона, има перфектна секция за всеки вкус!

Когато инвестирате в толкова важна мебел, уверете се, че тя може да отговори на всички ваши нужди.

Изберете модел, който предлага място за съхранение, под формата на рафтове или шкафове. По този начин ще имате достатъчно пространство, което може да помести цялото ви развлекателно оборудване на едно място.

Простите шкафове, които в миналото са били използвани за поставяне на тези обикновени телевизори, вече се заменят със стилни и съвременни телевизионни секции. Сега те са не само по-привлекателни, но и по-практични за употреба.

Има много причини, поради които трябва да помислите за закупуване на секция. От осигуряване на по-добър ъгъл на видимост до подобряване на домашния декор, добрата секция за телевизор предлага много предимства.

Обикновено секциите се предлагат с рафтове и чекмеджета за съхранение на предмети, но изборът често може да ви се струва твърде сложна задача…

Е, в това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за холните секции.

А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какви са основните предимства на холните секции в домашния интериор?

Телевизорът е центърът на почти всяко домакинство и мястото, където приятели и семейство се събират, за да се отпуснат след тежък ден.

Тъй като гладът ни за забавление става все по-очевиден, телевизорите също стават все по-големи, а позиционирането им е сложна задача.

Именно затова хората търсят по-иновативни начини да покажат своя телевизор, които, обаче, задължително трябва да бъдат безопасни, функционални и стилни.

Нека разгледаме някои предимства от ситуирането на модерна холна секция в интериора, така че да бъдете сигурни, че е време да създадете перфектните условия у дома.

Допълнително място за съхранение

Най-същественото предимство на холните секции е, че предлагат допълнителен капацитет за съхранение.

Това подпомага оптимизацията на пространството, един от критичните функционални елементи на всяка стая.

Допълнителното пространство може да се използва за разполагане на озвучителната система, конзолата за видеоигри, телевизионната кутия и т.н. То също така скрива окабеляването на вашата развлекателна система, което е идеален избор в дизайнерски план.

В дома на всеки винаги има предмети, за които все няма подходящо място.

Е, ако закупите секция с шкафове, тези вещи могат да бъдат поставени там и да не се тревожите повече за тях!

Също така секциите са отлично място за поставяне на семейните снимки! Ако изберете модел с рафтове, на тях освен рамките със снимки, може да разположите и любимите си книги.

Стил и кофморт във всекидневната

Всяко домакинство, особено такова с деца, има нужда от решение за съхранение и организация, което да се координира с останалата част от мебелите и да направи голямо изявление за стил.

Можете да откриете холни секции в широк спектър от стилове, форми и размери, които да отговарят на вашите нужди.

Метална рамка и рафтове от закалено стъкло се сливат безпроблемно в дом в съвременен стил и създават илюзията за още повече пространство поради отразяващата природа на материалите.

Ако имате традиционен дом, пък може да изберете секция, изработена от дървени материали с антикварен елемент.

Стъклени шкафове пък ви позволяват да съхранявате вашите устройства и медийни елементи елегантно, като ги виждате лесно и удобно, но ги и предпазвате.

Разнообразие и свобода

Холните секции се предлагат наистина в широка гама от дизайни и могат да бъдат основно място за съхранение в дома ви, или пък, просто ваш удобен помощник.

Отдавна секциите не изпълняват единствено функцията да поддържат вашия телевизор.

С идването на ерата на стенните телевизори, идеята за вграждане се превърна в популярна функция в много съвременни домове заради капацитета си за пестене на пространство и минималистичния си стил.

И тук проблем, обаче, възниква с липсата на място за съхранение на електроника и мултимедийни елементи, които често придружават вашия телевизор.

Холната секция ви позволява безопасно да ситуирате всичко най-важно за холния ви дизайн, избягвайки претрупванията.

Сред най-новите западни тенденции са и секциите с вграден монтаж. Те са проектирани с конзолно действие, които дори оставят допълнителен въздух под себе си, освобождавайки още повече пространство.

Това поддържа жилищната ви зона да изглежда подредена и привлекателна, което е мечтата на всички ни, нали така?

Какви са различните видове секции?

Както всяка мебел, така и тази се предлага в богато разнообразие. В днешно време секциите са толкова много видове, за да могат да задоволят интересите и нуждите на всяко домакинство.

Най-добрата холна секция за вашия дом ще има достатъчно рафтове за вещите ви.

Също така трябва да има шкафчета с врати или няколко чекмеджета, за да съхранявате някои от най-практичните за вас неща.

Ако имате тонколони, които ще седят на секцията до телевизора, не забравяйте да измерите дължината на вашия телевизор плюс тонколоните, защото някои секции са достатъчно широки да поберат само за телевизора ви.

В зависимост от големината и размера на вашия телевизор, трябва да прецените и какъв модел секция ще му пасне най-добре. Но естествено не бива да изневерявате и на личния си вкус, когато купувате новата мебел.

Нека разгледаме някои от най-популярните видове холни секции, за да добиете представа коя е тази, която ви харесва повече от останалите…

Секция със затворени рафтове

Секцията със затворени рафтове често има формата на конзолна маса, където телевизорът е разположен отгоре, а скритите рафтове осигуряват достатъчно място за съхранение.

Предимството на затворените рафтове, които обикновено са покрити с плъзгаща се врата или вратички, отварящи се настрани, очевидно е, че всякакви вещи ще са далеч от погледа, така че холът ви да е по-подреден и елегантен.

Вратите също така предотвратяват попадането на прах върху съхраняваните от вас предмети, като им помага да останат чисти.

Ако имате кабелна кутия или конзола за игри, която изисква дистанционното управление на телевизора ви да може да комуникира с кутията, тогава прикриването й ще попречи на работата й. Това значи, че в крайна сметка ще трябва да държите вратите отворени.

Добър компромис, ако искате да скриете безпорядъка, е да изберете секция която има един или два отворени рафта, а останалото място за съхранение е покрито с врати.

Секция с отворени рафтове

Секциите с отворени рафтове бързо станаха много популярни, особено за тези, които търсят по-малко натрапчива мебел, запазвайки пространството и предоставяйки отворен визуален елемент.

Тази мебел има два или три рафта под горната повърхност, където ще бъде поставен телевизорът. Тези видове стойки за телевизори могат да изглеждат страхотно, ако се поддържат чисти, без да се поставят твърде много предмети на рафтовете.

Този тип секции изглеждат страхотно в малки стаи, защото са отворена мебел. Те разширяват линията на очите до задната част на рафтовете и създават илюзията за повече пространство.

Единственият минус на тези секции е, че отворените рафтове, които са разположени ниско, изглежда привличат повече прах. Точно затова ще трябва да се почистват често, заедно с всички предмети, съхранявани върху тях.

Секция – шкаф

Телевизионните стойки в стил шкаф се предлагат в два варианта по отношение на мястото, където са монтирани вратите на шкафа.

Единият тип ще има място за съхранение в долната половина, което е затворено от вратите на шкафа, и отворено устройство в горната половина, където отива телевизорът.

Другият тип ще има шкафове или чекмеджета в долната половина и голям шкаф в горната половина, който при затваряне ще скрие телевизора.

И двете опции са чудесни за съхранение, тъй като предлагат много място за прибиране на предмети, които не искате да са на показ.

Типът секции, които затварят телевизора зад шарнирни врати, са подходящи за официални стаи, където не искате телевизорът да бъде във фокуса на помещението. Можете да затворите вратите на шкафа и никой няма да се изкуши да включи телевизора, а гостите може дори да не осъзнаят какво има вътре в тази мебел.

Този тип секция-шкаф е особено полезен в помещения, където искате да използвате телевизора много рядко, например в трапезария или спалня, и през по-голямата част от времето може да бъде скрит.

Освен че помагат за създаването на по-официална атмосфера, секциите-шкаф служат и за предпазване от привличане на прах – какво по-хубаво от това?

Недостатъкът на този тип мебели, обаче, е че те са много големи и следователно обикновено са подходящи само за големи стаи. Размерът им може да бъде доста тромав, така че не изглеждат добре с минималистични или елегантни интериорни стилове.

Те също са склонни да приемат доста традиционен стил, често в тъмно дърво с богато украсени резби, което ограничава типовете купувачи, към които се насочени.

Секция – сандък

Секцията във формата на сандък е мащабна мебел, обикновено с рафтове, шкафове или чекмеджета в долната половина, и централно пространство за телевизор, който е заобиколен от допълнителни рафтове отстрани и отгоре.

Този тип секции могат да предложат огромно количество място за съхранение и дори да се удвоят като рафтове за книги или място за съхранение на семейни настолни игри.

Обикновено една такава секция е направена от дърво, но може да бъде оформена така, че да изглежда модерна или традиционна.

Ще ви трябва голяма стена за секцията – сандък, където тя може да бъде фокусна точка на стаята. Това може да изглежда още по-добре, ако във вашата всекидневна няма камина.

Този вид секция се използва в трапезарии, където служи както за телевизионен панел, така и за съхранение на предмети.

Плаваща секция

Плаваща стойка за телевизор е тази, която няма крака! Вместо това се вгражда към стената със свободно място отдолу, за да създаде впечатление, че мебелите плават.

Тези видове телевизионни секции изглеждат модерни и елегантни, като се вписват перфектно в интериора на минималистичния стил.

Те са подходящи за малки помещения, тъй като освобождават подовото пространство и създават илюзията за повече място.

Преди да си закупите плаваща секция, обаче, трябва да сте сигурни, че имате подходящо до стената място, където тя да бъде фиксирана.

Това ще й даде стабилност, когато се завие, за да се гарантира, че няма да се счупи под тежестта на телевизора.

Плаващите телевизионни стойки обикновено са доста малки, защото ако бяха големи, биха оказали твърде голям натиск върху стената. Това означава, че те имат малко място за съхранение на основни предмети, които трябва да бъдат разположени близо до телевизора, като кабелна кутия например.

Въртяща се секция

Както името й подсказва, този тип секция има въртяща се основа, така че да може да се използва и от едната страна, и от другата.

Това означава, че ще можете да регулирате позицията й, за да получите най-добър изглед в зависимост от местоположението ви в стаята.

Този модел е идеален за телевизори без въртяща се основа или за тези, които искат да монтират високоговорители в или над секцията.

Секция тип “Център за забавление”

Това категорично е най-големият тип секция, която може да заема цяла стена от пода до тавана.

Обикновено в средата й има място, където да бъде поставен телевизорът, а останалата част от мебелите могат да се състоят от рафтове, шкафове и чекмеджета.

Възможно е също така да има места за позициониране на високоговорители и други медийни елементи, като игрови конзоли или музикални плейъри.

Не е изненадващо, че секциите “развлекателни центрове” са сред най-скъпите видове секции. За щастие, обаче, те могат да бъдат много полезни и да окажат голямо визуално въздействие върху една стая.

Ако имате семейство, което обича медийни забавления, тогава може да почувствате, че развлекателният център ще бъде най-комфортен именно за вас.

Ъглова секция

Ъгловата секция е тази с гръб, оформен под прав ъгъл. Това означава, че може да седи удобно в ъгъла на помещението, вместо да се допира до една стена.

Това е чудесен начин да оптимизирате пространството, ако искате телевизорът ви да бъде разположен в ъгъл. От друга страна, поставянето на обикновена секция под диагонал ще заема повече място.

С ъгловата секция ще можете да използвате цялото налично пространство, като този тип секции са най-разнообразни и се предлагат в широка гама от стилове.

Те пасват добре, когато имате предвид конкретно място за вашия телевизор, но има и един недостатък – ъгловата секция не е много гъвкава. Винаги ще трябва да се намира в ъгъла на стая и няма да може да я използвате в различни интериорни аспекти.

Секция от какъв материал да подберете?

Следващото най-важно съображение за вашата нова холна секция е материалът, от който е изградена.

Той е отговорен за външния вид и качеството на интериорната мебел и именно затова трябва да бъдете много прецизни при покупката…

Дърво

Дървото е най-традиционният мебелен материал и съответно е най-разпространената конструкция за секции. Въпреки че металните и стъклените материали са набрали популярност, многообразието от стилове и лесната поддръжка дават неминуемо предимство на дървото.

Именно най-луксозните модели често се появяват в дърво, с богато украсени детайли и нежни тонове на повърхността.

Така или иначе, можете да сте сигурни с дървена конструкция, че вашите мебели ще бъдат здрави и няма да се чупят много лесно.

Дървото е материал, който се адаптира към всички стилове на обзавеждане, от модерен, през винтидж та чак до скандинавски стил. Изборът на дървени мебели означава да направите мъдър избор с перспектива в бъдеще.

Стъкло

Секциите от стъкло станаха доста популярни през последните години. Важно е да споменем, че те не са направени изцяло от стъкло. Вместо това имат стъклени рафтове върху метални или дървени рамки. Но в общ мащаб изглеждат крехки, фини и луксозни.

Стъклените модели напояват помещението със смело прогресивен външен вид, отваряйки визуалното пространство и разкривайки една много дискретна красота.

Обикновено монтирани заедно с метални подпори, стъклените секции са идеални за тези, които ценят пространството без претрупване.

Стъклото изглежда добре в съвременен стил или в малко пространство. То е прозрачно и следователно може да помогне на стаята да изглежда по-голяма без да блокира гледките с обемисти, масивни мебели.

Недостатъкът на стъклото е, че може да се счупи по-лесно в сравнение с други материали. Именно затова е най-добре да се избягва в домове, където живеят малки деца.

Метал

Известно е, че металните секции са здрави и дълготрайни. Те имат по-строг вид, но и са изключително актуални.

Металните стойки се вписват особено добре в почти всеки интериорен стил, защото могат да бъдат боядисани, за да съответстват на декора.

Те са много устойчиви и доста по-леки от дървото, а освен това имат потенциално по-тънък профил.

Тези модели често могат да бъдат оформени в нови конфигурации и често имат наистина уникални дизайни.

Някои от най-модерните мебели често включват метал в конструкцията си, независимо дали самостоятелно или със стъклени рафтове. Именно затова, комбинирайки ги и се метална секция, несъмнено ще постигнете футуристична домашна атмосфера.

Какво да имате предвид преди да закупите секция за вашия дом?

Всички имаме поне един телевизор у дома, които е почти винаги в хола. Това прави и притежаването на модерна и удобна секция почти задължително!

Перфектната секция за вашите стаи със сигурност трябва да бъде избрана въз основа на нейната функция и нивото й на интеграция в избраното пространство.

Непрекъснатостта на стила трябва да се поддържа, освен ако не искате да разчупите формата и да привлечете внимание с вашата дизайнерска секция.

Вземете химикал и лист и запишете тези важни елементи, които не бива да пренебрегвате, преди да закупите вашата нова секция…

Стил

Стилът е нещото, което казва на света кои сте и заявява вашия характер. Когато обзавеждате дома си, именно стилът е отличителната черта, която ви разграничава от останалите хора.

Стилът на новата ви мебел трябва да успее да се впише плавно в интериора на цялото ви помещение, но не прекалено много, че да се слее и да не се забелязва.

Минималистичните секции, например, обикновено имат по-малко налично място за съхранение в сравнение с по-традиционните стилове. Това им помага да се съчетаят по-добре с минималистичен интериор, но може да ги направи по-малко привлекателни на функционално ниво.

Рустик секциите, пък, са направени от дърво и може да имат недовършена, сурова привлекателност. Често тези дървени мебели имат съединителни елементи, които могат да се видят отвън. Рустик стиловете се определят от тяхната практичност, вместо визуалната им привлекателност.

Секциите в традиционен стил също са изработени от дърво и могат да имат украсени резби или да бъдат завършени в лак и гланц. Дъбът е популярен вид дърво за традиционни секции, както и по-тъмни дървета като махагон. Традиционните секции се вписват в редица интериорни стилове и предлагат дълголетие! Те винаги ще имат класическа привлекателност, която никога не излиза от мода.

Секциите в модерен стил, обаче, имат чисти линии като ключова част от техния дизайн и могат да бъдат направени от метал, дърво или стъкло. Често тези модели секции се откриват в големи магазини, където могат да бъдат взети с нисък бюджет. Много съвременни стилове са конструирани от ПДЧ, за да им се придаде елегантен вид.

Индустриалните секции могат да имат метални рамки с недовършени стелажи, изработени от дъски за скеле, или да бъдат направени изцяло от сурова дървесина. Впрочем, индустриалният стил в интериорния дизайн стана изключително популярен през последните няколко години. Той се фокусира върху материали, които имат недовършен вид и придават на пространството усещане за стара преустроена фабрика или апартамент в таванско помещение.

Размер

За да изберете точния размер секция, има няколко стъпки, които да следвате, преди да закупите новата мебел. За щастие ние сме тук, за да ви кажем кои са те…

Стъпка 1: Измерете действителната ширина на телевизора

Намирането на най-добрия размер на секция е свързано с определянето на ширината на вашия телевизор. За да направите това, използвайте измервателна лента, за да измерите пълната ширина на вашия телевизор.

Запомнете: намирането на подходящ размер секция не е само естетика. Поставянето на голям телевизор на стойка, която е със същия размер или по-малка от рамката на телевизора, може да представлява сериозен риск за безопасността.

Стъпка 2: Измерете височината на секцията

Общо правило е, че центърът на екрана трябва да бъде разположен на или малко под нивото на очите. За целта измерете разстоянието от пода до средната видимост на хората във вашето домакинство. След това извадете половината от височината на телевизора. Перфектната височина за секцията ще падне в рамките на 3 см до 5 см от разликата.

Стъпка 3: Измерете ширината на стойката на телевизора

Вероятно знаете, че телевизорите се измерват по диагонал, а секциите се измерват хоризонтално. Затова не забравяйте да запишете и вземете предвид ширината на екрана, когато избирате вашата мебел. Препоръчваме да вземете секция, която е поне 10 – 20 см по-широка от вашия телевизор.

Съвет: Препоръчителното разстояние за гледане на телевизия е приблизително двойно по-голямо от размера на екрана ви. Например, ако имате 54-инчов телевизор, поставете телевизора и застанете на поне 2 – 3 метра от зоната за гледане.

Цвят

Тъй като много холни секции са изработени от дърво, не трябва да е изненада, че кафявото е един от най-популярните цветове. Това е отличен избор, тъй като кафявите нюанси изглеждат добре в различни цветови схеми и стилове.

Черното е друг силен избор, особено ако се стремите към дом в съвременен стил. То ще придаде загадъчно компактен стил на обстановката покрай вас и определено ще спечели интереса ви.

Докато кафявото и черното може да са най-безопасните цветове (особено ако планирате да сменяте декора често), експериментите с пъстри и пастелни нюанси не са за пренебрегване!

В зависимост от цветовата схема във вашата всекидневна, може да обмислите покупка на цветна секция, която да се отличава.

 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за секции на пазара в момента…

1. Секция ISO Мебели ГарнероСекция ISO е истинско бижу, създадено от италиански дизайнери. Съчетава в себе си модерния блясък на домашния интериор и практичността, която всички търсим. Разчупеният стил гарантира, че холното ви помещение никога няма да бъде скучно! Секцията има достатъчно рафтове, за да побере всички книги и снимки, които искате на показ. Но също ви дава и шкафове с врати, за да скриете бъркотията, която не трябва да виждат гостите ви!
Купи сега

2. Секция Никомо МарселТази секция е идеална за любителите на класическите дизайни и топлите цветове. Благодарение на дъба сонома, този модел ще ви донесе чувство за уют вкъщи, а освен това и практичност. Има голямо пространство за телевизор и книги, както и затворени шкафове. В тях ще може да държите всичко, което не желаете да се вижда. Подарете си хола, който заслужавате!
Купи сега

3. Секция Sani RosoСекцията Sani Roso съчетава в себе си практичност и съвременна елегантност по невероятен начин! Предлага се в многообразие от цветове, така че да се впише във всеки интериор и вкус. Ако сте любители на по-минималистичния дизайн, то определено тази мебел е за вас! Има достатъчно място за телевизор и други предмети, като същевременно не заема голямо пространство от стаята и придава изчистен вид на цялото помещение.
Купи сега

4. Секция АТ МариАко ви трябва секция, в която да слагате повече вещи, а не да е просто декорация – АТ Мери е секцията за вас! Има няколко шкафа и цял гардероб, който ще побере всичко онова, за което все не се намира място. Ако ви трябва нещо функционално, но и с красив дизайн, то тази мебел ще ви влезе в употреба по най-добрия начин.
Купи сега

5. Секция TV Mariposa Wooden ArtТази мебел не е просто секция, а място, около което да се събере цялото семейство! Има си всичко – голямо пространство за телевизор, открити рафтове и закрити шкафове. Благодарение на дървения материал и топлите нюанси, стилът на тази мебел е подходящ за всеки интериор. Съчетание между модерното и класическото, тази секция е златната среда!
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Секция с LED осветление vidaXLИскате ли допълнителен акцент към интериора на вашето холно пространство? Ако отговорът е да – тази секция е точно за вас! Благодарение на LED осветлението, тя определено привлича вниманието към себе си. Освен това ви предлага голямо пространство за съхранение на вещи, книги и е чудесна за рамки със снимки, които искате да се виждат винаги! Подарете си истинско бижу с vidaXL.
Купи сега

7. Секция Living Bega LunaТази секция е чудесна комбинация между голямо място за съхранение и красив дизайн. Благодарение на многото шкафове и стелажи, ще имате възможност да разположите всички вещи, за които все не намирате място. Заради на семплите си нюанси, тази мебел се вписва идеално във всяко помещение, така че няма да се налага да се чудите с какви цветове да я комбинирате.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!