Всички категории

7-те Най-Добри Термометри за Бебета

Домашната аптечка няма как да бъде напълно завършена без термометър за бебета.


За един млад родител няма нищо по-стряскащо от това да види бебето си болно за първи път. Най-добрите бебешки термометри са преносими, лесни за използване и дават бързи и точни измервания.

Едно бебе няма как да каже когато е болно, а за родителите не винаги е лесно да отгатнат дали това е така по поведението на детето.

Правилният термометър ще покаже бързо и лесно дали на вашето бебе му има нещо и дали е време да се обадите на педиатъра си.

В това кратко ръководство ще ви представим всичко необходимо относно бебешките термометри – благодарение на тази информация ще можете да изберете най-добрия и подходящ за вашето бебе.

В края ще намерите и конкретни предложения за някои от най-добрите термометри за бебета на пазара.

Видове термометри за бебета

Когато се измерва температурата на малко дете винаги е добре родителите да го правят именно със специализиран бебешки термометър. Използването на обикновено термометър може да бъде рисковано и да даде отклонения в показанията, а методът с докосване на челото е още по-ненадежден.

Всяка измерена температура над 37.8 градуса при бебе на възраст до 3 месеца е сериозна и веднага трябва да потърсите лекарска помощ.

При деца над 3 години и измерена температура над 38.9 градуса, която се поддържа в продължение на повече от два дни трябва да се потърси спешна медицинска помощ.

Но кои са най-надеждните термометри за бебета и малки деца що се отнася до точност на измерванията? На пазара има няколко основни вида бебешки термометри. Нека ги разгледаме по-подробно:

Ректални термометри

Тези термометри са малко по-некомфортни за бебетата. За сметка на това обаче измерванията им са най-точни. Най-добре е да се използва ректален термометър за бебета до три месеца. Ако решите да вземете такъв термометър се уверете, че избраният има широка основа и гъвкав връх.

Орални термометриОралните термометри също се считат за много точни и безопасни за употреба. Единственото, което трябва да направите е да поставите термометъра под езика на бебето и да изчакате да завърши измерването.

Тези термометри са по-подходящи за деца над 4 години, тъй като те вече могат безпроблемно да ги държат под езика без риск от поглъщане.

Инфрачервени термометри

Тези термометри са най-скъпи от всички заради инфрачервената технология, която използват. Това са високотехнологични и модерни термометри, които чрез инфрачервен лъч измерват температурата на темпоралната артерия, която се намира на челото.

Технологията им измерва прецизно и могат да се използват за бебета и деца на всяка възраст.

Ушни термометри

Лесни за използване термометри, които се поставят в ушния канал. Отличен избор за малки деца над 12 месеца. Бебетата под годинка нямат достатъчно големи ушни канали за подобен термометър и измерванията ще са неточни.

Поставянето достатъчно добре и навътре в ухото е важно при тези термометри ако искате измерванията да бъдат максимално точни.

Термометри-биберони

Тези термометри са подходящи за най-малките бебета, но не винаги дават точни измервания. Ако имате възможност изберете друг вид термометър.

Аксиларни термометри

Това са термометрите, които се поставят на подмишницата, но не са особено подходящи за бебета и малки деца. Ако не се държат правилно (шансът е голям при по-малките) няма да покажат верни измервания. Въпреки че използването на такъв термометър е по-добре от никакъв, препоръчваме за бебета и малки деца да се спрете на друг вид.

Какво да вземете предвид при избора на бебешки термометър

Възрастта на детето

Както вече споменахме, някои термометри не се подходящи за най-малките. Оралните термометри например изискват детето да бъде неподвижно и да ги държи под езика за няколко минути. Съответно бебе или малко дете едва ли би разбрало тези указания, затова подобен термометър би бил по-подходящ за малко по-големи деца.

Ректалните термометри са подходящи дори за най-малките, лесни са за използване и дават точни измервания. Но не е препоръчително да се използват за деца над 5 години, тъй като на този етап могат да бъдат по-инвазивни и да причинят дискомфорт.

Точност на измерванията

Добре е да се отбележи, че при бебетата дори най-малката промяна в телесната температура може да индикира сериозен проблем. Неточен термометър може лесно да ви заблуди, така че е препоръчително да изберете такъв, който дава възможно най-точни измервания.

Безопасност

Едва ли бихте искали докато мерите температурата на бебето то да се нарани. Затова се уверете, че дизайнът на избраният термометър е безопасен. Това важи най-вече за ректалните, оралните и ушните термометри, тъй като те се вкарват в тялото на бебето.

Никога не измервайте температурата на бебето си след къпане, защото топлата вода ще повиши телесната му температура – просто изчакайте поне един час след това. Когато използвате термометър, който може да измерва на няколко места – то измервайте само и единствено на едно избрано място заради хигиеничните съображения. Също така почиствайте термометъра след всяко ползване.

Ако не сте сигурни как да използвате даден бебешки термометър, просто прочетете указанията на опаковката.

ЦенаПовечето термометри за бебета са сравнително евтини. Това означава, че ще намерите лесно модел, който отговаря на вашия бюджет. Имайте предвид, че прекалено евтин термометър може и да не измерва достатъчно точно. Може да е неприятно да изпаднете в ситуация, в която термометърът е показал завишена температура, отивате на педиатър и след измерване при него се оказва, че тя е напълно нормална.

За да избегнете подобно нещо, уверете се, че избирате достатъчно качествен и точен в измерванията бебешки термометър.

Време за реакция

Имайки предвид, че повечето бебета не обичат да стоят мирно, особено когато не се чувстват добре, важно е да използвате термометър, който измерва сравнително бързо. В това отношение инфрачервените термометри са най-бързи, но и най-скъпи.

Допълнителни екстри

Ако решите да вземете евтин цифров термометър за бебета, най-добре е да вземете още един. Така ще можете да измервате едновременно с двата на различни части на тялото и след това да сравните показанията. В този случай не забравяйте да маркирате всеки от тях за коя част от тялото е, за да не ги объркате.

Дисплей

Добрите термометри имат достатъчно големи дисплеи, някои дори с подсветка – така бързо и лесно можете да видите показанията след измерване.

Сигнализация при повишена телесна температура

Някои термометри имат сигнализация, която се включва при засичане на повишена температура. Това може да е полезна екстра, особено ако бебето не може да стои мирно за повече време.

Термометри за бебета и потенциални рискове


Все пак избраният термометър ще се използва за бебе и е добре да прегледаме и възможните рискове за неговото здраве. Всеки родител трябва да бъде наясно какви рискове крие всеки предмет за тяхното дете, включително и термометърът. Изключително важно е да почиствате бебешкия термометър старателно след всяко измерване.

Също така се запознайте с всички инструкции за употреба, които обикновено са написани на кутията.

В тези инструкции вероятно ще е описано как най-безопасно да измерите температурата на вашето бебе и същевременно да получите възможно най-точни измервания.

Има и някои видове термометри, които е добре да избягвате ако не искате да рискувате безопасността и здравето на детето си.

Стъклени термометри

Несъмнено първият вид термометри, които е добре да избягвате са стъклените. Те съдържат живак, който е силно отровен. Освен това стъклото само по себе си е чупливо и също може да навреди на едно бебе. За щастие тези термометри вече почти не се произвеждат и продават, така че едва ли ще попаднете на тях изобщо.

Термометри-биберони

Най-големият недостатък на тези термометри е, че им трябва изключително много време за измерване – от 3 до 5 минути. Освен това измерванията са сравнително неточни, а заради дизайнът на биберон има риск от задавяне. Но ако прецените, че това е най-добрата опция за вашето бебе – можете да вземете и такъв термометър за него.

Орални термометри

Този вид термометри е отличен за малко по-големи деца, например над 4 години. Обаче за бебета и малки деца не са удачен избор, затова ако можете ги избягвайте.

Най-добрите термометри за бебета

Дойде и моментът, в който ще ви представим някои от най-добрите термометри за бебета на пазара. Просто изберете този, който отговаря най-добре на вашите изисквания, бюджет и възраст на детето, но не забравяйте и за неговата безопасност при използване.

1. Инфрачервен термометър за ухо Pic Solution Thermo Diary EarТермометърът измерва чрез инфрачервен лъч топлината, която се генерира от тъпанчето и прилежащата му тъкан в ухото. Прецизно и незабавно измерване и автоматично изключване след една минута.

При измерена висока температура над 37.5 градуса ще се чуе звуков сигнал и види червена светлина.

Моделът има памет за последните 25 измервания и дисплей с подсветка.
Купи сега

2. Безконтактен термометър за чело TaiDoc TD-1242Безконтактен термометър, който измерва на челото. Диапазон на измерване от 32 до 43 градуса. С нова батерия издържа до 3000 измервания. Бърза и точна работа.

Вградена памет, която запазва последните 30 измервания.
Купи сега

3. Безконтактен термометър с дигитален дисплей AutomatМоделът измерва безконтактно с инфрачервен лъч, който не се влияе от стайната температура. С него можете да измервате не само телесна температура, но и тази на различни повърхности, на помещения, на вода, храна и т.н.

Няма нужда от контакт с кожа или друга повърхност – просто насочете и започнете измерването.

Вградена памет, която запазва последните 32 измервания. Вграден дисплей с подсветка.
Купи сега

4. Цифров термометър за уши Motorola с Wi-FiТози термометър е част от гамата за бебета и деца на Моторола. Само за секунди дигиталният модел измерва и показва точно телесната температура.

Има безжична връзка и може да се свърже със смартфон, таблет или компютър. Можете да записвате измерванията на до четирима души.

Термометърът има вграден дисплей, който променя подсветката си при висока температура.
Купи сега

5. Смарт термометър за бебе и възрастни Koogeek KSBT1Смарт термометър, който измерва за броени минути и има висока точност. Включва се лесно посредством разклащане и издава предупреждение при засечена висока температура.

Свързва се безжично към други устройства посредством блутут.

Захранва се от малка батерийка, която при нужда може да се смени.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Дигитален термометър PiC Solution VedoPremiumМоделът е с гъвкав връх и цветен дисплей. Осигурява бързо, лесно и безопасно измерване на телесната температура дори за бебета и малки деца. Има голям дисплей за по-лесно разчитане на измерванията. Индикатор в два цвята, който предупреждава дали е установена или не завишена температура.

Също така термометърът издава и звукови сигнали. Времето за измерване е около минута и половина.
Купи сега

7. Инфрачервен термометър за чело и ухо LORELLIТермометърът е проектиран за точно, безопасно и бързо измерване на телесната температура в ушния канал или на челото. Изключително лесен за употреба. Разполага с инфрачервен сензор. Вградена памет, която записва последните 12 измервания.

Включена и пластмасова кутийка за по-лесно съхранение.
Купи сега

3.2/5 - (20 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!