Всички категории

6-те Най-Добри Машини за Газирана Вода

Машините за газирана вода определено са нещо ново, интересно и впечатляващо.

Благодарение на тях, особено ако сте любители на сода-напитките, ще можете да произвеждате освежаващи изкушения бързо и лесно, изцяло в домашни условия.

Искате ли да чувствате свежест и газирана наслада във всеки един момент, дори и през най-топлите летни дни? Е, тогава такъв тип кухненско допълнение би било просто must-have за вашия дом.

Все още нови на пазара, този тип предложения бързо се превърнаха във фаворити на хора от всички кътчета на света. Това е така, тъй като те обещават пълноценни напитки с неповторим вкус, приготвени по забавен и значително по-здравословен начин.

С други думи, газираните напитки приготвени у дома са не само модерен, но и доста по-полезен заместител на доказано вредните предложения на пазара…

А и нека признаем – чувството сам да можеш да създадеш любимия си вкус е неповторимо.

В това ръководство ще ви запознаем с всичко най-важно относно машините за газирана вода, като по-долу ще ви представим и някои от най-отличителните предложения в областта на пазара в момента.

Какво представляват машините за газирана вода и какви са предимствата на употребата им у дома?

Най-просто казано, машините за газирана вода представляват малки уреди, снабдени със въглеродна система, която бързо и лесно може да газира голямо разнообразие от течности.

В самата им технология, въглероден диоксид под налягане се прибавя към водата, сока, чаят, коктейла и т.н., придавайки им газираност и освежаващ завършек.

Точно затова, ако сте страстни любители на газираните напитки, или просто ентусиасти, желаещи да разнообразят ежедневието си, притежаването на един такъв уред в дома ви, определено би било интересно, вълнуващо и удовлетворяващо.

Още се колебаете? Е, нека ви представим някои от най-впечатляващите свойства на машините за газиране…

Удобство

Машините за газирана вода са на първо място изключително практични за употреба. Само с помощта на един бутон, те могат да превърнат всяка обикновена напитка в пълноценно газирано изкушение.

Освен това, няма как да не отбележим и факта, че не изискват електричество за захранването си, което ги прави много портативен избор. А в допълнение,  са доста лесни за поддръжка и не исикват прекалено много внимание при почистването им.

Екологичен принос

Особено ако сте привърженици на газираните напитки, най-вероятно ежедневно закупувате бутилки или кенчета с такива.

Това, обаче, може би не сте се замисляли, но е много вредно за природата. Използвани веднъж, опаковките на газираните напитки се изхвърлят, което често е и основна причина за замърсяване на околната среда.

Е, когато  произвеждате освежаващите си питиета у дома, вие може да ги съхранвявате в специално приспособените бутилки за многократна употреба, които повечето производители предлагат в комплект с машините за газиране.

Това, от своя страна, определено ще ви предостави комфорт, а и ще гарантира положителния ви принос в екологичен план.

Икономичност

Всички знаем, че газираните напитки в магазините попринцип са на сравнително ниски цени.

Ежедневното им закупуване, обаче, може да ви излезе доста скъпо.

Точно затова, особено ако говорим за всекидневна страст към този тип напитки, добър и доста икономичен избор за вас би било закупуването на специална машина за газиране, с която да ги приготвяте бързо и изгодно вкъщи.

Креативност

Притежавайки машина за сода у дома вие ще може не само да приготвяте обикновена домашна сода, но и да експериментирате със създаване на нови, интересни и вкусни напитки, използвайки различни сиропи, сокове и т.н.

Това гарантирано ще бъде не само приятно за вас откъм резултат, но и пълноценно, забавно и вълнуващо по отношение на процес и стил на създаване на питиетата.

Здраве

Приготвена вкъщи, всяка газирана напитка ще е с познат за вас състав. Това съответно означава, че тя няма да крие рискове за вашето здраве.

Без аспартам и оцветители и с по-малко калории – домашната газирана напитка ще изпълни ежедневието ви със свежест по значително по-безопасен начин.

Какви видове машини за газирана вода разпознаваме?

В най-общ план, разпознаваме два вида машини за газиране – сифони и стандартни уреди. И двата вида, разбира се,  имат своите както положителни, така и отрицателни страни.

Е, изборът ви в това отношение трябва да е повлиян от няколко фактора –  колко често смятате да използвате уреда, какви количества напитки ще искате да обработвате с него и, разбира се, какъв е вашият бюджет.

Сифон за газирана вода

Сифонната машина за газирана вода можем да разгледаждаме не като цялостен уред, а по-скоро като приспособление за газиране.

Сифонът се поставя върху отвора на бутилката, включва се и бързо, напълно самостоятелно чрез вкарване на въглероден диоксид под налягане, газира напитката.

Основните предимства на този тип приспособления е, че са доста леки и компактни, което ги прави удобни за употреба във всякакви условия. Освен това се амортизират доста трудно и са лесни за поддръжка. В ценови план, пък, същевременно са доста изгодни и достъпни.

Като техни недостатъци, обаче, няма как да не отличим по-бавният им процес на работа, по-малкият контрол върху газирането, който имате при употребата им, и по-ограничените количества напитки, които могат да обработят те.

Стандартна машина за газирана вода

Ако сте страстни почитатели на освежаващите напитки, обаче, определено закупуването на цялостно устройство за газиране би било най-удобния вариант за вас.

Стандартната машина за сода разполага с механизъм с въглероден диоксид, който е приспособен много бързо и лесно, отново чрез налягане, да газира богата гама от течности.

Сред предимствата на този вариант са по-бързия му процес на работа, интересната му функционалност, по-надеждния контрол и прецизност при карбориране и универсалният му принцип на работа.

Като недостатък, обаче, няма как да не споменем, разбира се, по-високата му цена, по-ниската му портативност и фактът, че се амортизира много по-лесно.

Какво трябва да съобразите при покупката на машина за газирана вода?

След като сте избрали какъв вид машина за сода желаете, е време да обърнете внимание и на още няколко неща, които ще направят избора ви пълноценен….

Нива на газиране

Много хора живеят на принципа “Колкото по-газирана е напитката, толкова по-вкусна е тя”.

Други, пък, са почитатели на по-меките вкусове с леки, газирани нюанси.

Именно затова, повечето модели машини за газиране на вода са снабдени с различни нива (скорости) на карбориране.

Това ще ви предостави перфектна възможност за прецизен контрол над газирането, за да може произведенията ви да отговарят с лекота на всеки вкус.

Качество и цена

Факт- когато инвестирате в такъв тип уред не трябва да бъдете прекалено спонтанни.

Популярността на газиращите машини през последните години води и до произвеждането им в много и разнообразни варианти. Някои от тях, обаче, са особено некачествени.

И за да се отличава покупката ви с ефективност, ние ви съветваме внимателно да проучите пазара и ревютата на потребители.

Нямате нужда от машина за газиране, която да не газира пълноценно, нали?

Това би било безсмислена инвестиция, определено.

Именно затова заложете на закупуването на уред на призната и доказана марка. Дори и с риск да заплатите по-висока цена – качеството на този продукт определено ще бъде гарантирано.

Поддръжка

Не забравяйте, че едно от ключовите качества на машините за газиране, е тяхната практичност.

Никой не иска да си приготви свежа и приятна напитка, но да не може да я изпие, докато не приключи с дългото и тягостно почистване на уреда…

Именно затова, внимателно проучете аспекти като конструкцията, материала на изработка и стила на работа на уреда.

Съответно, подберете този вариант, който ще ви бъде най-удобен за поддръжка и ще отнема най-малко от времето ви.

Възможности

Някои марки, предлагащи машини за газиране, са съсредоточили своята дейност само и единствено върху карборирането на вода.

Така, че ако сте привърженици конкретно на класическата сода, поздравления, пазарът предлага много богато разнообразие от уреди за вас.

Ако, обаче, сте привърженици и на други типове газирани напитки, карборирането единствено на вода може да ви се стори доста скучно и ограничаващо.

Именно затова е много важно да подберете точно този модел, който отговаря възможно най-прецизно на вашите планове и очаквания.

Вмъкването на различни вкусове и газирането на разнообразни напитки (сокове, алкохолни питиета, чайове и дори кафета), определено може да е вълнуващо.

С други думи, то може да бъде именно онази глътка свежест във вашето ежедневие, от която се нуждаете.

Така, че бъдете внимателни в избора си в това отношение, за да не останете разочаровани след покупката.

Как да използвате машината си за газирана вода най-пълноценно?

Убедихме ли ви дотук в уникалността на това да притежавате собствена машина за газиране?

Нека тогава ви представим и някои от най-важните аспекти за запазването на нейното качество за по-дълго време.

Както знаете, правилната употреба на всички уреди, е много ключова част от грижата за тях…

Именно затова, винаги четете предписанието за употреба на уреда и го следвайте последователно и внимателно.

В противен случай, пред вас стои реалният риск “нещо да се обърка”, което може значително да навреди на вашия уред.

А имайки предвид, че този тип машини не бива да бъдат лекомислена инвестиция, със сигурност не целите развалянето на вашата. 

И все пак, знаейки правилата за използване, бъдете смели и пробвайте разнообразни рецепти…

Направете освежаването си забавно и вълнуващо! Както намекнахме по-горе, именно това е целта на възможността да газирате вкъщи.

Това несъмнено ще има положително влияние върху вашето настроение, а и нали знаете посланието “Направето с любов е най-добре направеното!”… Е, то в случая това важи с пълна сила.

Перфектните газирани напитки у дома вече са напълно достижими, а от вас единствено се изисква да бъдете креативни…

Ако желаете да газирате обикновена вода, например, съвсем спокойно може да я направите с по-интересен и пълноценен вкус, добавяйки към нея няколко капки лимонов сок. Това ще придаде свежест към напитката и със сигурност ще спечели душата ви през най-топлите летни дни.

Ако, пък, искате (и, разбира се, моделът на машината ви позволява) може да газирате определен сироп или сок. Това е класическа рецепта, която, обаче,  през лятото може да разнообразите, прибавяйки към резултата лед или свежи, цитрусови плодчета.

Може да газирате дори и чай. Това е нещо нетипично и интересно, но, пък, със сигурност много, много вкусно. Все пак какво по-хубаво от полезна напитка с неповторим, освежаващ акцент в същността й?

Газираните алкохолни коктейли също са хит през последните години. Независимо дали желаете да си приготвите обикновено домашно шампанско, или, пък, сте развълнувани да създадете някое лятно, свежо питие с ром, уиски или джин, ако машината ви го позволява, вие определено може да си осигурите пълноценни напитки и с изключителна лекота, изцяло у дома. Впечатляващо!

След употреба, обаче, не бъдете немърливи. Винаги отделяйте за машината си нужното внимание!

Колкото и добър резултат да се е получил си поставете като правилно номер едно преди да се отдадете на газираното изкушение винаги да се грижите за доброто състояние на уреда ви.

Почиствайки го и осигурявайки му навременна поддръжка, вие определено ще си гарантирате по-дългото му използване,

Тук дори май е излишно да споменаваме, че тази стъпка също трябва да е изцяло съобразена с предписанието за употреба на машината. Пренебрегването на този аспект, съответно, също може да доведе до някои нежелани, сериозни повреди.

 

Тук сме подбрали някои от най-добрите предложения за машини за газиране на вода на пазара…

Изберете най-подходящия модел за вас още сега и се насладете на пълноценна свежест във всеки един момент!

1. Машина за газирана вода GaziroТози модел машина се предлага в различни конфигурации с допъпнителни бутилки или само машина. Моделът не използва електричество и има практичен дизайн. Лесен за употреба и възможност за регулиране на нивото на газиране. Освен това Gaziro предлагат презареждане на патрони с CO2 и натурални вкусове със стевия, с които ще можете да овкусите вашите газирани напитки.
Купи сега

2. Машина за газирана вода Sodastream “Jet”Тази машина за газиране на напитки се предлага в комплект с 3 броя бутилки за многократна употреба и газов цилиндър, подходяща за обработка на около 60 л. вода. Моделът се откроява с перфектно качество, а марката е сред най-тиражираните и високооценявани в областта в световен мащаб. Лесна за употреба и снабдена със стилен дизайн, тази машина за газирана вода определено би била перфектен избор за всички привърженици на свежите напитки.
Купи сега

3. Машина за газирана вода Happy Frizz “Essential”Красив и удобен дизайн, практична форма и страхотно качество на газиране – тази машина за сода определено ще ви впечатли. Моделът е компактен, но високоефективен. В допълнение, той се предлага в комплект с бутилка за многократна употреба и 425 г. газов цилиндър.
Купи сега

4. Машина за газирана вода Aarke “Carbonator II”Тази машина за газирана вода се откроява с много стабилен и практически неамортизируем корпус от неръждаема стомана и несравнимо елегантен дизайн. Моделът е много удобен и лесен за употреба и се отличава с перфектни резултати на газиране и се предлага в комплект с 1 бутилка за вода за многократна употреба.
Купи сега

5. Машина за газирана вода Italia “Gas Up”Изящен италиански стил, фин дизайн и отлично качество – тази машина за газирана вода е страхотен и компактен избор за всеки дом. Моделът е произведен по последни европейски стандарти. Предлага се в комплект с фабрично пълен 425 г. газова цилиндър и бутилка за многократна употреба.
Купи сега

6. Машина за газирана вода My Soda “Woody”Този модел машина за газирана вода несъмнено ще привлече интереса ви. Той е иновативен и удобен за употреба. Изработен от изцяло възобновяеми суровини, уредът се откроява с много добри работни параметри и практичен дизайн. Моделът е с регулируемо ниво на газиране и се предлага в комплект с 2 бутилки за многократна употреба и цилиндър с въглероден диоксид.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
3 Коментари
 1. Лъчезар пише

  Цената на патроните и къде се зареждат?

 2. Ивайло Пачов пише

  Бихте ли ми казали,с кой от тези модели може да се газира домашно произведени вино и бира? За първия модел вече ми отговориха, че е само за вода. Предварително благодаря.

 3. Мариана Евлогиева пише

  Доста слаба и безполезна статия. Като се започне от самото начало: Машините за газирана вода определено НЕ са нещо ново. Следват куп лукуми без никаква практическа стойност.
  А ревютата на уредите са толкова шаблонни и неинформативни че дори мен ме отказаха да си купувам уред по ваши препоръки, макар че точно с такава цел влязох в сайта.
  Много жалко! Преди тук съм намирала поледни статии, но с тази ме изгубихте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!