Всички категории

8-те Най-Добри Сервизи за Хранене

Намирането на подходящ сервиз за хранене, който да отговаря на изискванията и нуждите на вашето домакинство, семейство и бюджет може да бъде сложно.


Има толкова много възможности откъм стилове, дизайни, материали, здравина и ценови диапазон, че може свят да ви се завърти и изобщо да не знаете откъде да започнете.

Може би търсите нов сервиз за хранене, който да е по-добър от настоящия или пък искате подарък за специален човек или повод. А може би просто имате нов дом и искате да обзаведете кухнята си. Независимо от причината – в това ръководство ще ви представим всичко по-важно, което трябва да знаете за сервизите за хранене и ще ви помогнем да направите информирана и добра покупка.

Видове сервизи за хранене

Избирането на нов сервиз за хранене може да бъде приятно и забавно преживяване, особено ако знаете какво точно търсите.

Първото нещо, което трябва да прецените е от какво да е направен новият ви сервиз.

За да ви помогнем във вземането на решение, ще ви представим някои от най-често срещаните видове сервизи за хранене.

Костен порцелан

Повечето хора са имали или поне чували за чаши и чинии от костен порцелан. Но дори и да не сте от тях – не се тревожете. Това са хубави сервизи, от които лъха на елегантност и типичен класически стил.

Обикновено са изработени от поне 30% животински кости и порцелан. Очаквайте изключителна здравина от тях.

Избирането на хубав сервиз за хранене от костен порцелан трябва да стане внимателно, тъй като те са скъпи и вероятно ще искате да вземете най-доброто за парите си.

Костният порцелан е отличен избор за всеки, който иска хубав нов сервиз за хранене, но трябва да се избягва от хората, които ги е грижа за животните.

Меламин

Направен от лек пластмасов материал, сервизът от меламин е идеален за семейства с малки деца. Ако търсите универсален сервиз, който може да се използва за всякакви поводи заради големия избор от цветове и дизайни – това е материалът за вас.

Порцелан

Въпреки че името е подобно на костен порцелан, както може би се досещате има разлики.

Обикновеният порцелан е изработен от фини частици глина, което го прави непорест и много по-здрав.

Обикновено сервизите от порцелан са деликатни и по-официални, което ги прави перфектни за по-специални поводи. Често дизайнът на подобен сервиз има леки нотки в сребърен или златен цвят, което добавя изисканост.

Ако се спрете на порцеланов сервиз за хранене, не ви препоръчваме да използвате препарати за съдове с аромат на лимон, защото повечето от тях увреждат материала и деликатните цветни детайли.

ГлинаГлинените сервизи за хранене са дебели и придават едно старинно усещане.

Обикновено те са с ръчно изрисувани детайли по себе си. Те са ежедневна алтернатива за хранене, която е идеална за хора с по-малък бюджет. Единственият недостатък е, че глината е по-чуплива от други материали.

Също така не е препоръчително да оставяте чиниите накиснати под вода, тъй като глината попива влагата и така можете да намалите значително живота на сервиза.

Керамика

Тези сервизи за хранене се изработват от изпечена керамика и са идеални за всеки, който търси по-здрава алтернатива на глината. Материалът е по-деликатен и матиран от порцелана и е особено подходящ за ежедневно ползване.

Керамиката е по-тежка от обикновения и костния порцелан и при ежедневно използване това може да е проблем за някои домакини.

Закалено стъкло

Материалът е непорест и здрав благодарение на това, че стъклото е изпечено на много висока температура. Подобен сервиз за хранене би бил идеален за семейства с малки деца или за по-непохватни домакини, които искат здрави и издръжливи съдове.

Сервизите от закалено стъкло обикновено се предлагат в класически бял цвят, който е подходящ за ежедневно ползване, както и за по-специални поводи.

Избиране на сервиз за хранене с правилните размери


Обърнете внимание на размерите на сервиза и колко са широки кухненските ви шкафове, където ще го съхранявате.

Вероятно ще искате сервиз, чийто размери да ви позволят лесно съхранение и достигане на всяка от частите му.

Също така проверете съдомиялната машина и се уверете, че частите на сервиза ще се съберат в нея безпроблемно.

Можете да разгледате и програмите на съдомиялната, за да сте сигурни, че има подходяща за материала, от който е изработен избраният сервиз. Така например някои съдомиялни машини имат програми за деликатно измиване за съдове от костен порцелан.

Да знаете какво точно можете да съхранявате в кухненските си шкафове и да миете в съдомиялната може да ви помогне значително в избора на нов сервиз за хранене.

Дизайн и цвят


Личните ви предпочитания и начин на живот вероятно ще се отразят пряко на дизайна и цвета на сервизът за хранене. Можете спокойно да изберете сервиз откъм дизайн и цвят според това какво ви харесва.

Вземете предвид и начина си на живот.

Запитайте се какъв начин на живот водите – така ще можете да изберете най-правилно физическите характеристики на сервиза. Обичате ли да се събирате със семейството и приятелите си? Предпочитате ли всяко ястие да е сервирано в индивидуална чиния? Или може би поднасяте всичко на масата и всеки слага каквото иска в чинията си? Правите ли по-официални вечери в дома си?

Какви хора преобладават в домакинството – може би двама работещи възрастни или пък един родител постоянно е вкъщи и гледа децата, а може би пък постоянно сте на път? Храните ли се всички заедно на масата в трапезарията или всеки яде когато поиска пред телевизора?

Ходите ли на къмпинги и ще ползвате ли сервиза извън дома си? Отговорите на тези и още въпроси свързани с начина ви на живот могат да ви насочат значително към това какъв сервиз за хранене да изберете.

Класическо бяло може да бъде добър изборВ случай, че се колебаете какво точно да изберете откъм цвят или дизайн, тогава просто изберете класически бял порцеланов сервиз за хранене. Той ще съвпадне с всичко останало, а освен това е универсален, семпъл и доказан във времето вариант.

Също така подобен сервиз може да се използва ежедневно без да изпитвате чувството, че похабявате “хубав” сервиз за специални поводи.

Помислете от колко части да бъде сервизът за хранене

Ако не сте сигурни сервиз от колко части да купите – помислете по-нестандартно преди да вземете решение. Преди всичко трябва да сте сигурни, че сервизът е от достатъчно части, че да стигнат за всички когато каните хора на вечеря.

Ако вземете сервиз с части за четирима души рискувате някои от гостите ви да се хранят от различни чинии когато на вечеря дойдат повече хора.

Нека следваме концепцията за провеждане на семейна вечеря. Ако сте от хората, които често имат гости може би ще е по-добре да инвестирате в два различни сервиза за хранене – един за по-честа употреба и друг за специални поводи и семейни празници.

Така основният сервиз ще се ползва ежедневно и с по-честите гостувания, а по-хубавият и голям сервиз можете да пазите и да изваждате само при по-специални случаи.

Направете добра инвестиция


Много хора, които си търсят нов сервиз за хранене биха избрали красив дизайн и след това биха погледнали цената – ако е приемлива или дори ниска веднага се впускат в покупка. И въпреки че това може да ви се стори по-лесният начин за избиране, трябва да имате предвид, че обикновено получавате това, за което плащате.

Затова преди да дадете парите си – проучете марката, конкретният сервиз и дори се опитайте да прочетете мнения от потребители в интернет. Това е почти задължително ако сте попаднали на сервиз с невероятен дизайн, който струва прекалено малко.

Фактът, че е красив и евтин може да означава, че е особено чуплив, а това означава, че едва ли ще го ползвате достатъчно дълго, за да се оправдае инвестицията – колкото и малка да е тя.

Общи характеристики на сервизите за хранене

Има четири основни характеристики, които може да вземете предвид когато избирате от какъв материал да бъде новият ви сервиз.

Форма, размер, дизайн и тегло – тези фактори ще са последната стъпка към избирането на перфектния сервиз за хранене.

Форма

Най-често срещаната форма за чиния е кръглата. Въпреки това може да намерите сервизи с квадратни, правоъгълни и дори разноъгълни форми. В зависимост от стилът, който искате да пресъздадете на трапезата си – можете да изберете най-подходящата форма за своя сервиз.

РазмерТова може да ви се стори странно, но не е. Не всички сервизи за хранене са в един размер и не всеки размер ще стои добре на масата ви.

Обикновено средния размер на чиниите в един сервиз е около 25 до 30 сантиметра.

Но това колко големи да са чиниите в сервиза е добре да го определите според размера на масата си за хранене и останалите прибори. Също така размерът на сервиза ще се отрази на мястото за съхранение, както и побирането в съдомиялната машина.

Цветове и дизайн

Може би бихте желали да изберете цвета и дизайна на новия си сервиз според останалите си прибори и вида на трапезарията си. Ако всичко си отива ще имате един напълно завършен цялостен вид.

Тегло

Според материала, от който е изработен сервизът ще зависи и неговото тегло. Препоръчваме да избягвате тежки чинии за по-лесно поднасяне, измиване и съхранение.

Често задавани въпроси

От колко части се състои идеалният сервиз за хранене?Отговорът зависи пряко от това колко души ще се хранят.

Ако сте от хората, които имат често гости – препоръчваме да изберете сервиз от повече части.Вземете предвид също така дали сервизът ще се ползва ежедневно или за по-специални поводи и дори официални събития.Ако търсите по-луксозен сервиз, тогава очаквайте разходите за него да са значително по-високи отколкото за обикновен за всекидневна употреба.

Какъв вид сервиз е най-добре да закупя?

Това решение трябва да се вземе изцяло от потребителя.

Материалът, дизайнът и здравината са трите основни неща, които трябва да обмислите при покупката.

Разбира се, бюджетът също не е за пренебрегване, но той е основното, с което всеки започва още преди останалите неща. След като сте определили бюджет обмислете какъв сервиз искате и потърсете модели, които отговарят на критериите.

Кой е най-здравият материал?

Порцелан, закалено стъкло и керамика – безспорно това са трите най-здрави материала, от които се изработват сервизи за хранене.

Имайте предвид, че това колко дълго ще използвате сервиза не зависи само от материала, от който е изработен. Също така е важно как ще се грижите за сервиза и как ще го поддържате.

Какъв дизайн би бил най-подходящ?Дизайнът на сервиза за хранене трябва да се избере според личните ви предпочитания и начин на живот. В случай, че искате нещо за всекидневно използване, което да става и за по-специални поводи – най-добрият и безопасен вариант би бил да купите два сервиза.

Един именно за ежедневието и втори по-скъп и луксозен за специалните поводи и семейни празници. Така освен, че няма да похабявате скъп сервиз и да рискувате някоя част да бъде счупена, ще имате и допълнителни чинии в случай, че ви се наложи да бъдете домакин на по-голяма вечеря.

Най-добрите сервизи за хранене

Избирането на правилния сервиз за хранене може да бъде сложен процес с много неизвестни. Просто има толкова много неща, които трябва да се обмислят и вземат предвид.

В случай, че нямате времето или желанието да преминавате през всичко това – не се тревожете. ‘

Ние ще ви представим някои от най-добрите сервизи за хранене, независимо дали ви трябва такъв за ежедневно използване или за по-специални поводи.

Просто изберете най-подходящия според бюджета и нуждите си.

1. Сервиз за хранене Luminarc Carine


Сервизът за хранене се състои от 19 части – шест плоски чинии с диаметър от 26 сантиметра, шест дълбоки чинии с диаметър от 21 сантиметра, шест десертни чинии с диаметър от 19 сантиметра и една купа за салата от 27 сантиметра.

Формата на чиниите е квадратна и модерна, изработени са от опал в бял цвят. Сервизът е подходящ за хранене на шест души.

Общото му тегло е 7.9 килограма.
Купи сега

2. Сервиз за хранене Kring Daria


Сервиз от 30 части подходящ за хранене на шест души. Състои се от шест плоски чинии с диаметър от 26.5 сантиметра, шест дълбоки чинии по 21.5 сантиметра, шест десертни чинии по 19 сантиметра, шест стандартни чаши от по 200 милилитра и шест малки чинийки с диаметър 14.5 сантиметра всяка.

Формата на сервиза е интересна – квадратно-овална, а стилът му е по-скоро винтидж отколкото модерен. Всичко е изработено от порцелан в бял и черен цвят.

Сервизът е съвместим с микровълнови фурни и е подходящ за миене в съдомиялни машини. Теглото му е 9.6 килограма.
Купи сега

3. Сервиз за хранене Luminarc Authentic


Сервизът се състои от 30 части и е подходящ за използване от шест души. Частите са шест плоски чинии с размер от 26 сантиметра, шест дълбоки чинии по 22.5 сантиметра, шест десертни чинии с размер от 20.5 сантиметра, шест кафени чаши и шест малки чинийки.

Формата им е квадратна, а дизайнът модерен. Изработени са от опал в бял и черен цвят.

Общото тегло е 10.5 килограма.
Купи сега

4. Сервиз за хранене Arcopal Zelie


Сервизът е от 19 части – шест дълбоки чинии, шест плоски чинии, шест десертни чинии и купа за салата. Всичко е в кръгла форма и с модерен дизайн.

Изработката е от опал в бял цвят. Сервизът е подходящ за шест човека.
Купи сега

5. Сервиз за хранене Morello White and Gold


Луксозен сервиз от порцелан, който включва шест броя основни чинии, шест дълбоки чинии и шест десертни чинии. Формата е кръгла с изискан дизайн в бяло и златисто.

Сервизът може да впечатли гостите и е подходящ за използване и за строго официални събития и вечери.
Купи сега

6. Сервиз за хранене Corelle Misty Leaves


Още един луксозен сервиз в класически стил изработен от аркопал в бял цвят. Формата му е кръгла и е подходящ за до четирима души. Състои се от 12 части – четири чинии, четири купи и четири плата.

Подходящ за микровълнова фурна и за измиване в съдомиялна машина.

Може да се използва и директно за запичане във стандартна фурна.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Сервиз за хранене Vanora


Сервизът е класически с кръгла форма, изработен от бял порцелан. Състои се от 18 части – шест плоски чинии, шест дълбоки чинии и шест десертни чинии съответно с диаметри от 23, 20 и 19 сантиметра. Може да се използва от шест човека. Подходящ е за микровълнова фурна и за съдомиялна машина.
Купи сега

8. Сервиз за хранене LUMINARC HARENA


Сервизът е изработен от опал в черен цвят и има кръгла форма и модерен дизайн. Комплектът се състои от 19 части – шест плоски чинии, шест дълбоки чинии, шест десертни чинии и купа за салата.

Може да се използва за до шестима души. Подходящ е и за употреба в микровълнова фурна.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!