Всички категории

4-те Най-Добри Уреди за Водородна Вода

Доказано е, че водородната вода (чист молекулен водород, изпомпван във вода) и водородният газ имат огромен брой ползи за здравето.

Машините за водородна вода и генераторите на водороден газ са чудесен начин да консумирате антиоксидантна вода, която не е йонизирана!

Обикновената вода е най-здравословният избор, за да поддържате тялото си хидратирано. Въпреки това, някои компании за напитки твърдят, че добавянето на елементи като водород към водата може да подобри ползите за здравето.

Двата най-практични начина за получаване на водородна вода у дома са машини за водородна вода и йонизатори за вода. Машините с водородна вода са малко по-различни от йонизаторите за вода. Това, което трябва да запомните е, че и двата уреда молекулен водород!

Ако сме приковали любопитството ви, продължете да четете! Ще разгледаме всеки аспект на водородната вода и предполагаемите й ефекти върху здравето. Това ще ви помогне да решите дали тя е правилният избор за вас.

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за уредите за водородна вода. А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какво точно представлява водородната вода и какви са ползите от нея?

Най-просто казано, водородната вода е обикновена вода с добавен водороден газ към нея.

Водородът е безцветен, нетоксичен газ без мирис, който се свързва с други елементи като кислород, азот и въглерод, за да образува различни съединения, включително трапезна захар и вода.

Водните молекули се състоят от два водородни атома и един кислороден атом. Е, някои специалисти твърдят, че вливането на вода с допълнителен водород води до ползи, които обикновената вода не може да осигури.

Смята се, че тялото не може ефективно да абсорбира водорода в обикновена вода, тъй като е свързан с кислорода. Затова и някои компании твърдят, че когато се добави допълнителен водород, тези водородни молекули са „безплатни“ и по-достъпни за тялото ви.

Всъщност добавянето на водороден газ към водата повишава нейните противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Той е популярен заради способността му да увеличава енергията, да забавя процеса на стареене и да подобрява възстановяването на мускулите след тренировка.

Понякога производителите продават водородна вода, бутилирана с газ, който вече е добавен към нея. Можете също да закупите водородни водни таблетки.

Водородната вода има същата хранителна стойност като обикновената вода!

А именно…

 • Калории: 0
 • Въглехидрати: 0 грама
 • Мазнини: 0 грама
 • Протеин: 0 грама

Съдържанието на минерали и витамини във водородната вода ще варира в зависимост от къде се доставя водата. Някои производители вливат вода със следи от следните витамини и минерали: Витамин А, Витамин Ц, Калциев карбонат, Магнезиев сулфат, Калий, Натриев сулфат

А сега нека обърнем внимание и върху потенциалните ползи от приемането на водородна вода, според повечето експерти. Въз основа на предварителни проучвания, са открити следните плюсове…

Превенция от заболявания

Водородната вода съдържа антиоксиданти. Антиоксидантите помагат за предотвратяване на оксидативния стрес. Този вид стрес идва както от нормалните функции на тялото, така и от външни сили, включително излагане на слънце и промишлени химикали. Оксидативният стрес може да доведе до рак и други заболявания.

Свободните радикали са нестабилни молекули, които допринасят за оксидативния стрес, основна причина за заболявания и възпаления.

Молекулярният водород се бори със свободните радикали в тялото ви и предпазва клетките ви от ефектите на оксидативния стрес!

В осемседмично проучване при 49 души, получаващи лъчева терапия за рак на черния дроб, половината участници били инструктирани да пият 1500 – 2000 мл вода, обогатена с водород на ден.

В края на проучването тези, които консумират водородната вода, са имали намалени нива на хидропероксид – маркер за оксидативен стрес – и са поддържали по-голяма антиоксидантна активност след радиационно лечение в сравнение с контролната група.

Тези предварителни проучвания също предполагат, че водородната вода може да е противовъзпалителна. Това ѝ качество може да намали риска от сърдечни заболявания и други животозастрашаващи заболявания.

Намаляване на страничните ефекти от лъчетерапията

Едно проучване на 49 души с рак на черния дроб показва, че пиенето на богата на водород вода в продължение на шест седмици по време на лъчева терапия може да подобри качеството на живот по време на лечението.

Страничните ефекти на лъчевата терапия включват умора, косопад, проблеми с кожата, гадене, главоболие, болезненост в третираната област.

Проучването показва, че резултатите за качество на живот са по-високи в групата, която пие водородна вода, в сравнение с плацебо групата, консумираща обикновена вода.

По-добро атлетично представяне

Твърди се, че водородната вода повишава енергията, намалява възпалението и намалява времето за възстановяване след тренировки.

Проучване на 10 футболисти показва, че пиенето на водородна вода може да намали мускулната умора и намаляването на мускулната функция, причинено от упражнения.

Много компании популяризират водородната вода като естествен начин за подобряване на атлетичните постижения.

Продуктът може да бъде от полза за спортистите чрез намаляване на възпалението и забавяне на натрупването на лактат в кръвта, което е признак на мускулна умора.

Проучване при десет мъже футболисти установило, че спортисти, които пият 1500 мл вода, обогатена с водород, имат по-ниски нива на лактат в кръвта и намаляват мускулната умора след тренировка в сравнение с групата на плацебо.

Друго малко двуседмично проучване при осем мъже велосипедисти показа, че мъжете, които консумират 2 литра вода, обогатена с водород дневно, имат по-голяма мощност по време на спринтови упражнения, отколкото тези, които пият обикновена вода.

Това обаче е сравнително нова област на изследване и са необходими повече проучвания, за да се разбере напълно как пиенето на обогатена с водород вода може да бъде от полза за спортистите.

Грижа към метаболитния синдром

Метаболитният синдром е състояние, характеризиращо се с висока кръвна захар, повишени нива на триглицериди, висок холестерол и излишни мазнини в корема. Предполага се, че допринасящ фактор е хроничното възпаление.

Някои изследвания показват, че водородната вода може да бъде ефективна за намаляване на маркерите на оксидативен стрес и подобряване на рисковите фактори, свързани с метаболитния синдром.

Едно 10-седмично проучване инструктира 20 души с признаци на метаболитен синдром да пият около един литър вода, обогатена с водород на ден.

В края на дадения срок участниците са имали значително намаляване на „лошия“ LDL и общия холестерол, повишаване на „добрия“ HDL холестерол, по-голяма антиоксидантна активност и намалени нива на възпалителни маркери.

Множество други ползи за физическото и психическото здраве

Правилната хидратация е от съществено значение за живота и насърчава по-добро цялостно здраве. Водородната вода е практична алтернатива за тези, които предпочитат да избягват да пият местна вода от чешмата.

Водородната вода е чудесен вариант да останете хидратирани и включва широк спектър от положителни ползи, като някои от тях са:

Anti-aging функция – Много привлекателно качество на водородната вода е потенциалът да забави значително развитието на бръчки. Увеличеният водород във водата има положителен ефект за потискане на реактивните кислородни видове, което ще се отрази на свойствата на тялото против стареене.

Полезна за сърцето – Водородната вода е благоприятна за сърцето и също така помага за насърчаване на по-доброто кръвообращение. Пиенето на достатъчно вода помага за поддържане на най-полезните нива на телесните течности, което има положителен ефект за увеличаване на обема на кръвта. Това означава, че сърцето е подложено на по-малко стрес, когато изпомпва кръв в тялото.

Подобрява холестерола – Този вид вода е ефективен за понижаване на количеството лош холестерол, който се натрупва в тялото. Има положителен ефект за повишаване на количеството антиоксиданти в системата, което може да се увеличи с близо 35%. Това помага за насърчаване на добрия холестерол в тялото и намалява риска от сърдечни заболявания.

Подобрено усвояване – Пиенето на водородна вода има потенциала да направи тялото по-ефективно при усвояването на ежедневните добавки. Освен това тялото ще бъде по-ефективно при усвояването на хранителни вещества, базирани на храна, в сравнение с пиенето на обикновена бутилирана вода.

По-добра кожа – Правилният прием на вода е необходим за поддържане на здравия вид на кожата. Водородната вода е полезна за защита на кожата и неутрализиране на вредното въздействие на UV-лъчите, които могат да проникнат дълбоко в кожата и да причинят увреждане на външните слоеве. Друг положителен ефект е способността за облекчаване на признаците на дразнене и зачервяване, които се появяват при много различни кожни заболявания.

Какво представляват уредите за водородна вода и как работят?

А сега е време да се потопим в дълбочина и да разгледаме същността на производството на водородната вода…

Генераторът на водородна вода е малка машина, която произвежда инфузирана с водород вода от процес, наречен електролиза. Процесът се извършва, когато електричеството се използва за разделяне на водородния атом от кислороден атом във водна молекула.

Ако захранващото налягане на водорода от генератора е достатъчно високо, то може да елиминира нуждата от водородни бутилки, като осигури по-безопасна и по-удобна за потребителя алтернатива. Звучи сложно, но как всъщност работят тези така наречени „генератори“?

Генераторът на водород работи, като използва електричество, за да раздели водородните атоми във водната молекула на отделни от кислородния атом.

Това се извършва чрез процес, наречен електролиза, и се извършва в клетка във водородния генератор. Клетката съдържа аноден катализатор и катоден катализатор, разделени от протонна обменна мембрана.

Водородните йони се привличат към катодния катализатор, докато кислородните йони се привличат към анодния катализатор. След това налягането на водородния газ се оставя да достигне желаното налягане и се доставя на крайния потребител.

Електролизата на водата е най-добрият метод за производство на водороден газ с висока чистота при поискване.

Най-важният елемент на генератора е електролизерната клетка, където протича реакцията на електролиза. Клетката се състои от два електрода (анод и катод), които са разделени от йонообменната мембрана.

За да се получи най-висока чистота на водорода до чистота до 99,9995%, при електродите се използва платинен катализатор.

Когато към електродите на електролизерната клетка се прилага непрекъснато напрежение, протичат следните реакции:

На анода (положително заредения електрод) водните молекули губят два електрона, образувайки кислородна молекула и четири водородни йона.

Анод 2H2O – 4e = O2 + 4 H+

Кислородът, който се произвежда в тази половина от реакцията, се изпуска безопасно в атмосферата от задната част на генератора. Четирите водородни йона, които са били произведени, след това преминават през йонообменната мембрана (привлечени от отрицателно заредения катод) и събират четири електрона, като ги редуцират до две водородни молекули.

Катод 4H+ + 4e = 2H2

Произведеният водороден газ се отделя от кислорода чрез йонообменната мембрана, която е непроницаема за молекулния кислород.

Независимо дали водородният генератор използва вода или извлича и преобразува водород от други химикали, основният принцип на генератора остава същият.

Изходната течност или химикал се поставя в контейнер с две метални пластини. След това плочите се “зареждат” (или чрез въвеждане на електричество, или чрез химическа реакция), което кара елементите на източника да се разделят на H2 и страничен продукт, който не се използва от генератора. След това H2 се отстранява от контейнера.

Какви видове уреди за водородна вода се предлагат на пазара?

В днешно време е лесно да се получи вода, богата на водород, особено от водородни генератори, независимо дали става дума за преносим или настолен модел.

Водородът, който е най-лекият и най-малкият елемент, може лесно да се абсорбира в тялото ви. За да получите най-доброто качество на водородната вода, водородният генератор трябва да гарантира чистота на генерирания водород без риск от замърсяване на хипохлоритни йони и други примеси.

За да подобри качеството на водата и безопасността за консумация от човека, той също трябва да отстрани трихалометан (от водата на хлорна основа) и да предотврати адхезията на калциеви люспи вътре в електролизатора. Тези елементи са важни, тъй като всеки търси воден генератор, който може да произвежда вода с най-безопасна и най-висока концентрация на водород.

Съществуват два основни вида водни генератори, от които са създадени и множество подвидове, а именно преносими и настолни водородни генератори.

Преносимите водородни генератори и настолните водородни генератори за вода осигуряват водородна вода, като просто трябва да напълните филтрирана вода в резервоара за вода или бутилката.

Разликите от двата вида са основно в неговия дизайн, функции, цена и характеристики.

Някои може да си помислят, че водата от бутилка или чаша от преносим водороден генератор е достатъчна, тъй като те я използват само за питейни цели. Все пак има много други начини да използваме водородната вода в ежедневието си, като например за грижа за кожата или косата.

Докато преносимият водороден генератор за вода или водородната бутилка за вода предлагат предимства като удобство и по-ниска покупна цена, важно е да вземете предвид някои ключови факти, преди да закупите преносим генератор за вода.

Тъй като преносимите генератори на водородна вода трябва да са малки и леки, те вероятно ще използват по-малки електролитни клетки, които генерират по-ниски количества свободен водород.

Първо, уверете се, че концентрацията на разтворен водород, генерирана от такива преносими водородни генератори на вода, е на минимум 0,5 mg/l (ppm) концентрация на водород, тъй като това е минималният стандарт, определен от Международната асоциация за водородни стандарти (IHSA).

Повечето електролитни клетки в генераторите на водородна вода са направени от покрити с платина титаниеви плочи (електроди). Дизайнът (ръбовете), дебелината, повърхността на плочите ще повлияят на ефективността на генериране на водород. Искаме водородът да се разтвори в питейната ни вода, но не искаме кислород, хлор, трихалометани, озон и други странични продукти!

Второ, уверете се, че се използва висококачествен PEM, за да се гарантира, че вредните замърсители не влизат в питейната вода.

Технологията, известна като протонна обменна мембрана (PEM), вмъкната между отрицателните и положителните плочи, гарантира, че нежеланият кислород, хлор, трихалометани, озон и други странични продукти се отделят и не се разтварят в питейната вода. По-модерна, патентована технология регулира налягането на водата, за да предотврати разтварянето на кислород и трихалометани във водата.

Какво да имате предвид, когато купувате уред за водородна вода?

След като вече научихте за многото ползи за здравето от пиенето на богата на водород вода, следващата стъпка, която човек вероятно ще предприеме, е да потърси онлайн за най-добрия генератор на водородна вода.

Днес има много генератори на водородна вода, като повечето от тях попадат в две най-често срещани категории, които са: преносим водороден генератор за вода или понякога наричан водородна бутилка за вода или водородна чаша за вода; и настолен генератор на водородна вода.

Качество и надеждност

Един от най-добрите начини да научите повече за качеството и надеждността е като прочетете отзивите на предишните клиенти. Например, тези коментари показват дали клиентите вярват, че са получили качеството и надеждността, които са очаквали за дадената цена.

Освен това ще научите повече за това колко дълго издържа уредът и дали отговаря на претенциите, които компанията прави. Ще видите също как се сравнява с други системи, използвани от клиентите в миналото.

Можете да намерите тази информация на сайтове на продавачи, уебсайтове за търговия на дребно и на сайта на компанията. Добра идея е да разгледате сайтовете на продавачите за обективни мнения за тези продукти. Основната причина е, че много фирмени уебсайтове съдържат твърдения на клиенти с най-висок ранг.

Технология

Потърсете водородни машини, включващи SPE/PEM технология. По този начин ще сте сигурни, че доставя най-чистата концентрация на водородна вода, без да добавя вредни химикали.

SPE означава твърд полимерен електролит, който е отговорен за провеждането на протони, електрическата изолация на електрода и отделянето на газ. PEM означава полимерни електролитни мембрани. PEM е отговорен за електролизата на водни клетки, оборудвани с SPE.

Също така е добра идея да потърсите усъвършенствана технология за филтриране. По този начин ще сте сигурни, че водородната вода не съдържа тежки метали или други замърсители. Можете да намерите тази информация, като проучите ресурсите за продукти с информация за компанията на уебсайта на производителя.

Почистване

Скалите за твърдост се образуват от калция и магнезия, намиращи се в нашата питейна вода. Те се отлагат върху катодната плоча на електролитната клетка при редовна употреба.

С течение на времето тези скали на твърдост, ако не бъдат премахнати, ще намалят ефективността на производството на водород, което ще доведе до намалена концентрация на водород във водата. Решението е да се предотврати залепването на скали за твърдост върху катода и след това да се промиват редовно.

Тази функция, понякога известна като функцията за „автоматично почистване“, е налична в най-добрите генератори на водородна вода, но може да не е налична в преносимите бутилки с водородна вода.

Ако искате да пиете нетоксична, чиста вода с висока концентрация на водород навсякъде и по всяко време, най-доброто решение ще бъде да генерирате водородната вода от усъвършенстван технологичен настолен генератор на водородна вода!

След това да я съхранявате в торба с водородна вода, проектирана с помощта на патентован алуминий вакуумна технология, която запазва високата концентрация на водород до 7 дни, ако се остави неотворена.

Допълнителни характеристики

Както вече посочихме по-горе, на пазара има различни видове машини за водородна вода. Докато някои имат страхотни характеристики, други са се провалили. Ето защо трябва да вземете предвид характеристиките на машината за водородна вода, преди да извадите кредитната си карта.

Например, има някои уреди с нисък и ограничен воден капацитет. Освен това има машини, които се доставят с LED функции, които позволяват гладка работа.

Много е важно да вземете предвид характеристиките на уреда за водородна вода, преди да го закупите. Това ще гарантира, че получавате нещо, което отговаря на вашите нужди.

Има някои въпроси, които можете да зададете на производителя или продавача в това отношение, които да ви помогнат да сте сигурни за покупката. Такива въпроси могат да бъдат:

 • Какъв е капацитетът на този уред за водородна вода?
 • Какви са функциите за безопасност?
 • Как работи тази машина?
 • Кои са характеристиките, които го правят уникален от другите?

Всеки сериозен продавач ще бъде готов да обясни в подробности как е създаден да функционира неговият производител на водородна вода.

Количество водород

Повечето хора бързат да приемат, че водородната вода има много ползи. Няма съмнение, че може да ви помогне да живеете здравословно. Има обаче само един начин това да се случи. Това е консумацията на нормалното количество водородна вода на дневна база.

Имате нужда от машина, която може да произвежда такова количество вода без компромис. Не забравяйте, че твърде много прием на водородна вода може да причини проблеми като главоболие, виене на свят, сънливост и други.

Ето защо имате нужда от машина, която произвежда умерено количество водородна вода.

Има някои ключови характеристики, които трябва да търсите, когато се опитвате да разберете дали машината може да произведе количеството водородна вода, от което тялото ви се нуждае, за да функционира правилно. Това са:

 • Мощност на електролизата
 • Работна температура
 • Отоплителна мощност
 • Изход на амоняк
 • Концентрация на водород

За най-добри резултати е по-добре да се придържате към концентрация на водород от около 0,8 – 1,2 PPM. Машините с такава концентрация на водород са склонни да работят много добре.

Лекота за употреба

Това е един аспект, който повечето хора често пренебрегват, когато се опитват да закупят най-добрата машина за водородна вода. Истината е, че това е много важно и може да определи дали такава машина в крайна сметка ще отговори на вашите нужди.

Можете да се разочаровате, след като купите някоя от тези машини, които са трудни за работа. Разбира се, не е достатъчно да разгледаме характеристиките на машината, която произвежда водородна вода. Това е така, защото трябва също да знаете как работи, за да се произвежда такава вода.

Най-добрият начин да разберете за това е да попитате вашия продавач. Такъв човек ще бъде най-подходящ да ви покаже как работи машината. Друго нещо, което можете да направите, е да поискате видео, което показва как работи уредът.

 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за уреди за водородна вода на пазара в момента…

1. Машина за водородна вода Delphi Н2 воден йонизатор и пречиствателТози UltraWater е единственият филтър за алкален йонизатор за вода, който е тестван в независима сертифицирана от EPA лаборатория срещу 249 замърсители, намалявайки почти всички до 99,9% дори и най-трудните. С него избирате между 8 нива на pH! Удобство с едно докосване – технологията с едно докосване ви позволява лесно и прецизно да управлявате функциите на вашия йонизатор. Има сигнал за смяна на филтъра – LCD брояч на филтъра показва живота му, докато го използвате. Напомнянията за глас и икони ви предупреждават, когато е време да промените филтрите си. Прецизна система за контрол на потока – Осигурява по-добра производителност. Можете да наблюдавате скоростта на потока на LCD дисплея. Има и двойна защита за гореща вода, която предпазва вашия йонизатор от щетите, които могат да бъдат причинени от непреднамерена топла вода.
Купи сега

2. Бутилка за водородна вода Corpofix HW02Водородната бутилка за вода Corpofix HW02 използва най-новата технология за протонна обменна мембрана (PEM), както и водещия метод на технологията за електролиза на твърд полимер (SPE). Продуктът се предлага в комплект с UK Plug и USB за зареждане и друг комплект, предназначен да ви позволи да използвате и стандартна по размер PET пластмасова бутилка за вода. Това означава, че можете да използвате своята бутилка навсякъде в движение и същевременно да допринасяте за предпазване на околната среда! След като сте произвели богатата на водород вода за бутилката, тя има 2-часов полуживот от водорода. Затова ви препоръчваме да консумирате водата възможно най-бързо и да произвеждате само толкова, колкото можете да изпиете по това време.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

3. Бутилка за водородна вода Corpofix HB21Този продукт е доста сходен с предишния. Бутилките за водородна вода са истински хит и затова се предлагат от всякакви производители и марки. Този уред дава възможност да се ползва и с бутилка от минерална вода 500 мл. В комплекта е поставено уплътнение, с което вместо стъклената част да се завие гърлото на бутилката от минерална вода. Corpofix HB21 също има пет етапа на филтриране. Съдържа SPE/PEM мембрана за елиминиране на озона (Proton Exchange Membrane) и титаниеви електроди покрити с платина. Важно е да не забравяте, че продуктът е предназначен само за питейна вода, но не и за други напитки!
Купи сега


4. Бутилка за водородна вода BIOGENISВодородната бутилка за вода Biogenis 500 мл е генератор за вода, обогатена с водород. Има акумулаторна батерия, която може да се използва до 25 литра с едно зареждане. Тази бутилка за вода ви позволява да живеете по-здравословен живот, осигурявайки ви по-здравословна вода за вас. Затворете USB порта, когато почиствате артикула. По време на рутинната поддръжка използвайте лимонена киселина за почистване на електрода, за да постигнете целите на почистването. Бутилката е с размери 70 х 70 х 270 мм и капацитет от 500 милилитра. Входно напрежение C-5V и ток от 300mA. Има възможност за работа до 10 цикъла с едно зареждане, благодарение на капацитета на батерията – 1000mA.
Купи сега

3.8/5 - (37 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!