Всички категории

6-те Най-Добри Смарт Кантари

В ерата на смарт технологиите, закупуването на интелигентен кантар не е просто удобство, но и страхотна възможност!

Но не сте сигурни какви са предимствата му? Попаднали сте на правилното място! Смарт кантарът не е никак лоша инвестиция и ние ще ви убедим в това! Продължете да четете, ако искате да разберете защо.

Когато ежедневните предмети (прахосмукачки, бутилки за вода, детски играчки) станат високотехнологични, може да е трудно да се направи разлика между поредното ненужно пособие и наистина полезното. В случая, обаче, смарт кантарите всъщност са от втория тип!

Теглото е едно от най-важните здравословни притеснения, пред които са изправени хората днес. Повечето от вас са чували предупрежденията, че няколко често срещани здравословни проблеми, като сърдечни заболявания, инсулт, диабет тип 2 и дори някои видове рак, са свързани със затлъстяването.

Управлението на теглото включва цял живот да поддържате добри навици, сред които неразделна част е да се претегляте редовно. Точно затова се нуждаете и от добър кантар, който да върши тази работа по най-надеждния начин!

Изборът на подходящ смарт кантар, който е безжично свързан с приложение, ще ви помогне да следите теглото си с лекота!

Не само това, но ще успеете и да контролирате хранителните си навици по-лесно. Приложението в телефона ви ще е постоянно на разположение, за да сте сигурни, че не пропускате нещо важно.

Здравето не е само вашето тегло! Именно затова съвременните смарт кантари правят много повече от това да проследяват килограмите ви.

Това наистина ли звучи като нещо, от което се нуждаете? Струва ли си да инвестирате в него? Нека първо разгледаме какво наистина могат да направят интелигентните кантари, преди да отговорим на тези въпроси.

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за смарт кантарите. А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какво представляват смарт кантарите и какви са предимствата им?

Свикнали сме да възприемаме кантарите като инструмент за измерване на нашето телесно тегло. Поне такива са били преди. Какво ако ви кажем, че това може да е само една от многото функции на кантара?

Всичко това звучи страхотно, но какво всъщност представлява смарт кантарът? Нека обърнем внимание на този така важен въпрос!

Както всяко друго „умно“ устройство, интелигентният кантар е в състояние автоматично да проследява и съхранява данните ви с интернет базирана система.

Това се случва благодарение на обикновено приложение за смарт телефон, но също и чрез уебсайт на компютър. Може да срещнете и термина под името „WiFi“ везни, но това е едно и също нещо.

Вероятно сте запознати с недостатъците на старомодните аналогови везни, чиито люлеещи се игли могат да бъдат както трудни за четене, така и подозрително непоследователни.

Смарт кантарите не само премахват предположенията при претеглянето, но и синхронизират вашите здравни показатели с вашия телефон или таблет чрез Wi-Fi или Bluetooth.

Всеки път, когато стъпите, вашите статистически данни се свързват с приложение за фитнес, което може да изобрази напредъка ви. Това несъмнено улеснява виждането на дългосрочни промени в тялото ви и създава по-добри навици.

Интелигентните везни насърчават по-честото самопретегляне, което предполага, че независимо дали искате да отслабнете, поддържате или напълнявате, тези кантари могат да ви помогнат да държите себе си отговорни за целите си.

Тези устройства могат също да записват биометрична информация, включително телесни мазнини, костна плътност, сърдечен ритъм в покой и процент на вода, чрез анализ на биоелектрически импеданс (BIA).

Тъй като различните телесни тъкани – като мускули, мазнини и кости – имат различни нива на водно съдържание, те също се различават по електрическа проводимост. BIA използва тази информация, за да изчисли телесния състав на човек.

Е, нека разгледаме по-подробно и допълнителните предимства, които тези устройства предоставят на потребителите.

Здравословни навици

Здравословният живот започва с грижа за здравето на нашето тяло – и отвътре, и отвън. През последните години тласъкът към това да бъдем здрави нарасна до небето и това определено е нещо хубаво!

В днешно време здравословният начин на живот е популярен и промотиран често. Но какво означава това?

Ако отидете на която и да е платформа за социални медии, със сигурност ще намерите блогове и видеоклипове на хора, които говорят за вкусни рецепти, пълноценни храни и тренировки, с които да поддържате тялото си във форма.

Има много начини, по които можете да опитате да останете в крак със здравето си, а интелигентната везна може да ви помогне да останете фокусирани и информирани, за да сте сигурни, че сте на правилния път в грижата към тялото си.

Поставяне на фитнес цели

Все пак би било полезно, ако си спомните, че не всички тела са еднакви. По същия начин не всеки има еднакви фитнес цели. Всеки следва своя метод, когато става въпрос за диета и упражнения. Например, някои хора може да се опитват да отслабнат, докато други се опитват да натрупат мускули.

Можете да проверите напредъка си за каквито и фитнес цели да си поставите, като се претеглите на кантар. Според типа на тялото, пола, възрастта и други фактори, медицинските експерти са определили стандартно тегло, което препоръчват на хората. Това препоръчително тегло се основава на многобройни проучвания.

Наднорменото тегло може да доведе до рискове за здравето, обаче, и теглото под признатата норма също може да повлияе негативно на тялото ви. Тук идва и редът на измерването на идеалното телесно тегло – в лицето на специално предназначен и заложен в смарт кантарите индекс.

Чрез употребата на смарт кантар, фитнес целите ви могат да станат по-лесно постижими, заради многобройните данни, които той записва, които ще ви мотивират и поддържат винаги!

Не е нужно да гледате постоянно

Знаем колко стресиращо може да бъде проследяването на теглото. Може да следвате плана си за диета изключително добре, но ежедневният резултат все пак да не е толкова впечатляващ. Също така, малките ежедневни спадове могат да ви накарат да забравите за положителните дългосрочни резултати.

Тук интелигентната везна е полезна. След като свържете вашето устройство към телефона, всичко, което трябва да направите, е да стъпите на него. Везната автоматично ще изпрати вашите данни на мобилния ви телефон.

Можете да преглеждате напредъка си на седмична база и да забравите за тези ненужни разочарования. Теглото се записва автоматично в приложението, така че вие или вашият лекар да можете да се обърнете към него по-късно.

По този начин бихте могли да превърнете измерването на теглото в най-обикновена рутина. Тя няма да ви коства нищо, а ежедневните ви резултати ще се съхраняват на сигурно място!

Автоматично разпознаване

Има смарт кантари, които може да превишават бюджета ви и да мислите, че са ненужен разход. За щастие, обаче, не се налага да плащате толкова много за продукт, който никой друг не може да използва. Някои модели могат да запомнят данните на до 8 души.

Най-хубавото е, че никой няма да трябва ръчно да въвежда данни за вход. Повечето интелигентни везни могат автоматично да идентифицират потребителя, след като той/ тя стъпи на устройството.

Може да си мислите, че тази технология се основава на отпечатъците на пръстите ви, но е много по-проста. Устройството отгатва потребителя въз основа на това колко близо е скорошното отчитане в сравнение с предишните.

Например, да приемем, че тежите 60 кг, докато половинката ви тежи 100 кг. Ако устройството отчета 70 кг, то веднага ще разбере, че това сте вие! Ако разликата е по-малка, устройството ще ви помоли да потвърдите самоличността си, преди да експортирате данните. По този начин си гарантирате точна оценка на теглото, без излишни обърквания!

Мотивация

Ако вие и вашето семейство харесвате технологиите, закупуването на интелигентна везна може да ви мотивира да следите теглото си редовно! Измерването ще се превърне в забавна част от вашето ежедневие, с която бързо бихте свикнали.

Наличието на “нова играчка” в къщата може да даде на всеки член на домакинството тласъкът, от който се нуждае, за да започне да стъпва на кантара всеки ден. А това, съответно, ще допринесе и за мотивацията за здравословни постижения в бъдеще!

Употреба по всяко време

Смарт кантарите могат да бъдат използвани както от обикновени ентусиасти, така и от спортисти. Те могат да влязат в полза дори и на бременни дами, за които проследяването на доброто физическо състояние е от значение.

Много хора не обичат да се сблъскват с цифрите на теглото си, но представете си колко по-лошо може да бъде, ако хормоните на тялото ви се колебаят по време на или след бременност. Съществуват смарт кантари, които имат режим за бременни, който скрива теглото ви от дисплея на кантара, докато все още го записва в приложението.

Този режим също така деактивира функциите за телесна композиция, които на бременните жени (както и на хората с имплантирани устройства, като пейсмейкъри) често се казва да не използват.

Какво и как могат да измерват смарт кантарите?

Интелигентните везни могат да се нарекат и “везни за телесни мазнини”.

Смарт кантарите изчисляват общото ви телесно тегло въз основа на мускулната ви маса, процента на телесните мазнини, плътността на костите, нивото на водата и др.

Скалата за телесни мазнини може да ви даде процента, който всеки фактор заема в състава на тялото ви с математическо изчисление. За да получите точни данни от измерването, трябва да въведете вашия пол, възраст и височина във вградения софтуер на кантара.

Нека обърнем внимание на различните характеристики, които смарт кантарът следи…

Общо телесно тегло

Вярно е, че не се нуждаете от специален смарт кантар за това измерване. Това е най-семплата, но основополагаща функция, която трябва да оцените при закупуването на кантар.

Важно е да се отбележи обаче, че докато телесното тегло е добър индикатор за здравето, не трябва да се приема, че голямото тегло е нездравословно. Мускулите са по-тежки от мазнините, следователно може да тежите повече, след като увеличите скелетната си маса.

Точно тук идва ролята и на смарт устройствата, които действително ви показват в какво се корени теглото ви и налага ли се то да бъде коригирано..

Индекс на телесна маса (ИТМ / BMI)

BMI е най-разпространеният начин за определяне на цялостното здраве на тялото и дали човек е с поднормено или наднормено тегло. Това всъщност е съотношението на вашето тегло към височината ви.

За да изчислите ИТМ, просто разделете теглото на човек в килограми на квадратни метри височина. ИТМ = маса (в kg)/височина (в метри)².

Приет е определен стандарт за разчитане на стойностите на ИТМ. Ако индексът на телесната ви маса е по-малък от 18,5 се счита, че теглото ви е под нормата. Стойностите между 18,5 – 24,9 се считат за здравословни, а тези над 25 се квалифицират за наднормено тегло.

Смарт кантарите са популярен избор за много потребители, за да разберат по-добре здравето на тялото си. Имайте предвид, обаче, че ИТМ не дава индикация за разпределението на телесните мазнини. Винаги имайте едно наум.

Процент телесни мазнини

Процентът на телесните мазнини е мярка за това колко от общото ви тегло се състои от мастна тъкан. Това включва есенциални мазнини и складирани мазнини. То е съотношението на мастната маса спрямо всичко останало (кости, мускули и вода) и се показва като процент.

Това е чудесна мярка, която трябва да имате предвид, когато обмисляте цялостното си здраве. Обикновено целта е по-нисък процент телесни мазнини, но не искате да става твърде нисък, защото това също е лошо за вашето здраве.

Повечето „нормални“ мъже имат процент телесни мазнини в диапазона 18-25%. Повечето „нормални“ жени са в диапазона 25-31%. По-ниските стойности несъмнено ще ви накарат да изглеждате по-слаби, но и крият рискове. Затова мъжете наистина не трябва да падат под 6%, а жените не трябва да падат под 11%.

Тези стойности съставляват основните нива на мазнини, от които тялото ни се нуждае за нормално функциониране. Ако паднете под тези стойности, рискувате да нарушите нормалната функция на тялото си. Определено не е нещо, което искаме да се случи.

Мускулна маса

Мускулната маса е нещо противоположно на процента телесни мазнини. Мускулната маса е колко от общото ви телесно тегло се състои от мускулна тъкан. Този показател може да бъде полезен за хора, които се опитват да натрупат мускули. Понякога е трудно да се каже дали теглото, което наддавате, е мазнини или мускули (въпреки че гледането в огледалото може да ви даде известна представа).

Интелигентните везни могат да ви дадат оценка за това колко чиста маса имате. Можете също да проследите това във времето, за да видите дали постигате целите си за натрупване на повече мускули.

Мускулната маса се състои от скелетни мускули, гладка мускулатура и водата, която се съдържа в тях.

С увеличаването на мускулната маса, скоростта, с която се изгаря енергията, се увеличава, ускорявайки вашия метаболизъм.

Увеличаването на мускулната маса може да увеличи общото телесно тегло, тъй като мускулите тежат повече от мазнините. Ето защо е важно да наблюдавате всеки аспект на тялото поотделно, като използвате измерванията от смарт кантарите.

Чиста телесна маса

Телесно тегло без мазнини (известно също като чиста телесна маса) е общото ви телесно тегло без теглото на мазнините.

Това може да звучи много като мускулна маса, но включва и неща като тегло на костите и теглото на водата. Някои устройства всъщност могат да разграничат костната маса и теглото на водата за тези, които са любопитни.

Какво трябва да имате предвид, когато купувате смарт кантар?

Когато правите голяма покупка за домакинството ви, е важно да вземете предвид всички фактори. Инвестицията в смарт кантар определено си заслужава средствата, но не бива да подхождате лекомислено!

Вече знаете, че интелигентната везна за претегляне може да служи за много различни цели и като цяло е полезен предмет, който можете да имате в къщата си. С огромното разнообразие от смарт кантари са необходими известни познания и няколко съображения, за да се стесни изборът до правилния!

Нека ви помогнем да премислите тези важни елементи, за да сте сигурни, че правите правилната покупка!

Капацитет и обхват

С широката гама от везни на пазара, изборът на правилната везна може да бъде трудна задача. Първата и най-важна стъпка при избора на смарт кантар е да определите колко капацитет (и размер на платформата) ще ви е необходим.

Не забравяйте да изберете везна с достатъчен капацитет, за да може да претегля всеки член от домакинството ви!

Втората част ще бъде да определите колко малка промяна в теглото искате кантарът да може да отчете, известна също като четливост или обхват на везната. Четливостта на интелигентните везни обикновено се подобрява с намаляването на капацитета, така че изберете мащаб, който има достатъчен капацитет за вашите нужди, но не много над тях!

Допълнителни функции

Вече посочихме многобройните функции на смарт кантарите! Но нима допълнителни такива са излишни? Везните се предлагат с широк набор от функции, които да ви помогнат при претегляне.

Устойчивостта на удар е полезна при кантарите, тъй като потребителите често са мобилни или на открито и везната може лесно да бъде изпусната.

Други функции, като например защита от претоварване, трябва да бъдат вградени, за да се предпази везната от злоупотреба. Ако възнамерявате да използвате своята везна за измерване на малки части, уверете се, че тя има функцията за това.

Смарт кантарите често имат функция за автоматично изключване, за да спестят живота на батерията чрез изключване на везната след период на неактивност. Ако това не е желано, не забравяйте да изберете скала с програмируемо или избираемо автоматично изключване.

Ясен LCD дисплей с добро фоново осветление означава, че везните могат да се използват в различни среди, включително и такива със слабо осветление или пък на открито.

Операционна система

Както при всички интелигентни устройства, не всички смарт кантари са съвместими с всички операционни системи.

Например, някои работят с iOS на Apple, но не и с Android – така че ще трябва да проверите изискванията на операционната система, преди да купите.

Също така помислете кои други интелигентни здравни джаджи (като устройство за проследяване на активността) или приложения, които вече използвате, за да проследявате здравето си, могат да се синхронизират с данните от вашия кантар.

Дизайн

Смарт кантарите се предлагат в голямо разнообразие от цветове, материали и размери. Тъй като ще гледате този артикул от домашното ви оборудване редовно, важно е това, което виждате, да ви харесва и мащабът да пасва на декора на вашия дом.

На пазара и ще намерите голямо разнообразие от стилове, от които да избирате, включително модели с неръждаема стомана и стъкло, а дори и везни с дървен мотив!

 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за смарт кантари на пазара в момента…

1. Huawei 3 Herm-B19 Elegant WhiteСъс смарт кантара Huawei 3 можете да получите изчерпателна представа за физическото си състояние с 11-те телесни индикатора. Свържете интерактивната везнна, както с Wi-Fi, така и с Bluetooth, за да изпитате повече удобство. След като се свържете с Wi-Fi, можете да стъпите на везната, без да отваряте приложение на телефона. Този кантар е способен да идентифицира членовете на вашето семейство. Целият запис ще бъде автоматично качен в облака и изпратен до свързаните акаунти, така че можете да го преглеждате на телефона си, когато и където пожелаете. С панел от закалено стъкло и чисто бял външен вид, смарт кантарът Huawei 3 ви дава изчистен детайлен дизайн. Оформлението на панела на везната е подходящо за различни възрастови групи!
Купи сега

2. AEG PW 5653 BTТази диагностична везна с Bluetooth технология има многобройни функции! Те включват анализиране на тегло, телесни мазнини, съдържание на вода, мускулна маса, костна маса и ИТМ (индекс на телесна маса). Чрез модерната технология Bluetooth Smart, технологичните данни за тялото могат да се записват директно в телефона с помощта на приложение. Смарт кантарът има лесно четим, висококачествен и многофункционален LCD дисплей, който ви показва резултатите. Паметта на везната е с вместимост до 9 различни потребители. Мерните единици са различни, с възможност за превключване. Обхватът на измерване е от 5 до 150 кг. Кантарът стои стабилно, благодарение на крачетата против хлъзгане. Освен това се изключва автоматично, което увеличава живота на батерията!
Купи сега

3. Xmart FG260Представяме ви още един чудесен смарт кантар, който да се впише идеално във вашето домакинство. Този продукт измерва вашето тегло, ИТМ, телесна мазнина, телесно тегло без мазнини, подкожна мазнина, мускулна маса, костна маса, протеин, BMR и метаболитна възраст Можете да се претегляте по всяко време, както и без вашия телефон, а данните ви ще се синхронизират с приложението след свързване. Разполага с 6 мм висококачествена закалена стъклена плоча, с капацитет до 180 кг. Съвместим е с приложение и за двете операционни системи – iOS и Android. Гарантирано записване на всяко ваше измерване и автоматично следене на вашата фитнес цел. Можете също да споделяте резултатите си с приятели с едно щракване!
Купи сега

4. Huawei AH100 Body FatСледете здравето си всеки ден със смарт кантара Huawei за телесни мазнини! Този уред измерва до 9 различни телесни композиции, включително тегло, процент телесна мазнина, протеинов индикатор, мускулна и костна маса и др. Свържете тази интелигентна везна към вашия смартфон чрез Bluetooth 4.1 връзка и използвайте удобното за потребителя приложение, за да получите резултатите от измерването директно на телефона си. Офлайн режимът показва теглото и процента телесни мазнини чрез дискретен LED дисплей. Има настройка за автоматично разпознаване за до 10 различни потребители! Кантарът е изработен от висококачествен материал от закалено стъкло, който е много лесен за почистване.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Medisana TargetScaleНовият Target Scale кантар измерва както теглото, така и телесните мазнини, телесната вода, мускулната маса и костното тегло. Той също така определя стойността на вашия ИТМ и има интегриран анализ на изискването за калории. Благодарение на целевата функция последователността на стимулите е видима от пръв поглед. Кантарът се включва, когато стоите на повърхността и се изключва след приблизително 8 секунди, когато вече не се използва. Смарт кантарът е оборудван с така наречения „режим на атлет“. Веднага след като включите режима, се използва различен алгоритъм за изчисляване на процента на телесните мазнини. За предпочитане е леко да навлажните краката си или ги претеглете веднага след душ.
Купи сега


6. Star-Light BFC-180BTWПредставяме ви и още един страхотен смарт кантар, който е малко по-бюджетен. Този модел може да измерва телесното тегло, процентът на мазнините, процентът на водата, процентът на мускулатурата и индексът на телесната маса. Изработен е от закалено стъкло, което го прави устойчив, а и лесен за почистване. Измерването е в три мерни единици, като вие избирате спрямо предпочитанията си. Максималното тегло, което уредът поддържа, е 180 кг. Естествено, този кантар също се свързва към приложение за телефон, за да следите резултатите си! Работи с четири ААА батерии от 1.5V. Освен това има и функция за автоматично изключване.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!