Всички категории

7-те Най-Добри Уреди за Гладене с Пара

Чудите се каква е тайната на перфектно изгладените и свежи дрехи?

Е, тя се крие във вниманието и удобството. Уредите за гладене с пара ще ви гарантират това!

Ако искате да намалите времето за гладене и да подобрите качеството му – доверете се на тези страхотни модели и няма да съжалявате.

С уредите за гладене с пара дори в последния момент ще можете да получавате безупречни резултати, без да ви се налага да използвате специална дъска.

Взимате дрехата със закачалката, пускате уреда и просто фино придвижвате ръката си, оставяйки на него да свърши останалата част.

Сигурни сме, че и на вас ви звучи като доста примамлива опция…

Ако е така обаче, ще ви се наложи да се запознаете с някои основни фактори, които ще са ви от полза при избора.

На пазара има огромно разнообразие от модели и това определено може да ви затрудни и обърка. Закупуването на такъв уред е отговорна инвестиция и е важно да го имате предвид.

В това ръководство ще ви представим най-основните фактори, които трябва да имате предвид при избора на уред за гладене с пара.

А за да сме ви максимално полезни, сме подбрали и някои от най-добрите модели на пазара в момента, които със сигурност ще ви впечатлят.

Какво представляват уредите за гладене с пара?

Уредите за гладене с пара са иновативна домакинска технология, създадена за да улесни ежедневието ви.

Ако досега не сте използвали такъв ще останете приятно изненадани от работата и функциите, които изпълнява.

Освен за гладене, този тип уреди служат и за премахване на лоши миризми от текстила, освежаване на по-грубите тъкани и убиване на до 99,9% от бактериите.

В тази връзка, можете да ги използвате не само за дрехи, а и за меки мебели, завеси, възглавници и дори за освежаване на тапицерията в автомобила.

Многофункционални, леки и бързи – уредите за гладене с пара са помощници, които веднага ще заобичате!

Има два основни типа уреди за гладене и всеки от тях носи своите позитиви.

Вие сами трябва да се ориентирате кой ще ви е по-полезен и как планирате да го използвате.

Така наречените ръчни уреди, както подсказва и името им, са доста по-компактни модели, които бихте могли да вземете навсякъде с вас.

Безпроблемно можете да ги вземете, когато пътувате, защото те са леки и не заемат много място в багажа ви.

Разполагат с малък резервоар за вода и са с красив и ергономичен дизайн, подходящ дори и за най-претенциозните купувачи.

Уредите за успоредно гладене с пара, пък, са с малко по-голям размер, но пък и са доста по-всеобхватни откъм ефективност.

Те не са толкова подходящи за пътувания, но те ще ви предоставят и по-голям резервоар за вода.

Действително това е в плюс за вас, защото ще можете да използвате уреда по-дълго време без прекъсване.

Успоредните модели са по-мощните предложения и повечето варианти от този тип идват с вградени закачалки за още по-голямо удобство.

Кои са основните предимства от закупуването на уред за гладене с пара?

Ако сте използвали такъв тип уред, то със сигурност сте забелязали и предимствата, които носи със себе си той.

Но за тези, които все още не са имали възможността – ще ви споделим основните предимства, които несъмнено ще ви заинтригуват….

Здраве

Ако сте от хората с по-чувствителна кожа или имате малко дете, знаете, че гладенето на дрехите е от изключителна важност не само заради външния вид на самата дреха, но и за сигурността ви.

Благодарение на тези уреди ще можете да унищожите до 99,9% от вредните бактерии, които се намират върху дрехите и то по напълно натурален, естествен и ефективен начин.

Така ще гарантирате на вас и вашето дете сигурност и чистота.

Заради ергономичния дизайн на този тип уреди, много по-лесно ще се справяте дори и с поддръжката на бельото. Както знаете, то е едно от основните неща, за които трябва да се грижите в хигиенен план.

За максимален ефект, използвайте уреда и върху спалното бельо и мебелите, които ви заобикалят.

Така със сигурност ще намалите възможността от проява на неприятни обриви и алергии по кожата.

Бързина и удобство

В днешно време доста често не ни остава достатъчно време за иначе основните неща, които трябва да свършим вкъщи.

Затова и технологиите се развиват все повече и се опитват да ни улеснят дори и във най-елементарните ни занимания.

С тези уреди ще гладите бързо и удобно по всяко време и където и да сте. Загряват само за няколко секунди и се справят много по-бързо от обикновените ютии за гладене.

Също така, при употребата на този тип уреди няма да ви се налага да разпъвате и прибирате дъската за гладене, както сте правили досега.

Те могат да се използват бързо и лесно вертикално върху дрехата. Какво по-удобно?

И може би един от най-големите плюсове е, че вече няма да ви се налага да перете дрехите след еднократна употреба.

Звучи ви странно, нали? Уви, знаете, че честото пране не се отразява никак добре, дори и на най-качествените и скъпи материи.

С помощта на тази удобна технология, просто включвате уреда и за секунди дрехата ви вече ще бъде освежена и няма да има следа от неприятните миризми.

ФункционалностКолкото повече функции, толкова по-добре, нали така? Всички търсим това във всяко нещо, което купуваме. Както ви подсказахме и по-рано, тези уреди не ви ограничават само в едно отношение.

На първо място можете да гладите всякакви дрехи от всякакви материи.

С обикновена ютия постигането на идеалните резултати е много по-трудна задача, докато уредите с пара ще се справят перфектно и с най-трудните за гладене места.

Всички сме се борили с досадните гънки на места като маншети и яки, но вече няма да имате този проблем.

Предложенията за гладене с пара са идеалния избор и за хората, които пътуват често, защото могат да ги взимат навсякъде с тях.

За тези, които държат на стриктно изгладената униформа – просто вземете устройството с вас и на работното ви място. Предимствата не спират и дотук…

Този тип уреди са и страхотни помощници в домакинството – освежават меката мебел, столовете в трапезарията, креслата в хола и възглавниците в спалнята.

Можете също така да освежите и тежките завеси, които са доста трудни за ръчно изпиране.

С отличния уред за гладене с пара за вас несъмнено ще забравите за досадното химическо чистене и ще си спестите доста разходи.

Безопасност и лекотаОптималната температура на гладещата повърхност осигурява ефективно изглаждане и предпазва от мокри петна.

Независимо дали използвате ръчния уред за гладене с пара вертикално или хоризонтално, тъканите винаги ще са перфектно изгладени.

За разлика от познатите ни ютии, с които поне веднъж сме изгаряли пръстите си, тук няма такава опасност.

Няма да са ви нужни каквито и да е специални умения и безпроблемно ще се справите с тях.

Имат и уникални дизайни, които още повече ще улеснят работата ви и са доста по-леки от стандартните модели за гладене. Изключително удобни и лесни са за употреба дори само с една ръка.

Е, ако се притеснявате от прокапване или мокри петна след употреба – забравете за това. Уреда за гладене с пара ще се погрижи за безопасността, комфорта и спокойствието ви.

За какво да трябва да помислите преди покупката на уред за гладене с пара?


Важно е да обърнете внимание на няколко специфични особености, за да не останете разочаровани при крайния резултат. Помислете добре какво точно търсите и от какво имате най-голяма нужда.

Когато сте наясно с повечето особености на тези уреди, изборът ви със сигурност ще се улесни, а покупката ви ще бъде удовлетворяваща.

Мощност

Повечето модели са с мощност от около 1000 до 1600 W. Това е напълно достатъчна мощност, която би ви донесла идеални резултати.

Уреди с такава мощност се препоръчват за домашна употреба и гарантират отлична работа.

Разбира се, има и доста по-мощни модели, но те са предназначени по-скоро за професионална употреба, например в магазин.

Но ако желаете винаги можете да се сдобиете с такъв и вкъщи, всичко зависи от вашите цели и предпочитания.

Капацитет на водния резервоар

Повечето модели не разполагат с големи резервоари за вода, което означава че не можете да ги използвате прекалено дълго.

За сметка на това са толкова леки и с компактни размери, за да ги пренасяте всекидневно.

Зареждането на резервоара става много бързо и лесно, така че това не трябва да ви притеснява.

Но ако в ежедневието ще ви се налага да използвате уреда с по-голяма продължителност, потърсете модел с по-обемен резервоар, за да го запълвате с повече вода.

РазмерПочти всички модели са с компактни размери, за да може да ги използвате, когато сте на почивка, на гости или на работа.

За разлика от обикновените ютии, които сте използвали досега, тези ще ви се сторят като безтегловни предмети, които биха ви били ценни помощници в абсолютно всяка една ситуация.

Настройки на парата

Ако се притеснявате за по-деликатните си дрехи, уредите за гладене с пара имат настройки, които ще контролират парата и ще запазят дрехите ви в безупречно състояние.

Може да звучи учудващо, но има модели, които са подходящи за третиране дори и на коприна. Разбира се първо се запознайте с ръководството на определения продукт и след това действайте.

Най-надеждните модели дори ще ви позволят да променяте потока на парата по лесен и безопасен за вас начин.

А ако ще третирате по-груби материи или предмети също ще можете да се възползвате от тези настройки, но този път за по-силна пара.

Функции

Както споменахме и по-рано имате различни настройки на парата, светкавично загряване и перфектни резултати.

Повечето модели са с незалепващи плочи и керамично покритие, което ви гарантира сигурност и безопасност при работа.

Без нужда от дъска за гладене ще се отървете и от най-трудно достъпните гънки само с няколко движения.

Сред повечето модели получавате и функции като система против котлен камък, система за самопочистване, автоматично изключване и лед индикатори.

Бюджет

Всъщност това са едни много достъпни уреди за всяко домакинство. Цената напълно опровергава техните функции и предимства, които получавате.

И все пак, не забравяйте, че покупката на такъв уред е отговорна инвестиция, която трябва да съобразите с нуждите си.

Уредите за гладене с пара, в общ план, са една доста рентабилна покупка, защото ще спестите доста от различните антибактериални препарати за текстил или редовното химическото чистене, което не е никак евтин вариант.

Ще освежавате вашите дрехи, мебели и завивки като използвате единствено вода… невероятно нали?

Как да използвате и да се грижите най-добре за вашия преносим парен уред?

От това как се грижите за вашия уред зависи и колко дълго време ще можете да го използвате. При спазване на правилните инструкции и безопасна работа не би трябвало да имате проблеми.

За да е винаги в перфектно състояние, ще ви дадем няколко съвета, които да използвате. Освен да запазите уреда си здрав, ще можете да повишите и ефективността му на работа.

Организирайте гладенето и бъдете внимателни!

Ако сте нови в гладенето на дрехи с пара, ще бъдете изненадани колко бързо и лесно е това.

На първо място, за да гладите по-лесно закачените дрехи, дръжте уреда в изправено положение и само го насочете към дрехата.

За маншети, яки или упорити гънки, обаче, положете дрехата на плоска повърхност.

След това наклонете ръчния уред за гладене с пара хоризонтално за безупречен, гладък завършек –
без разливания, капки или загуба на пара.

Добър вариант, за да отстраните повечето гънки от дрехите, е да задържите плочата на уреда допряна до дрехите.

Ако се притеснявате, че това ще ги изгори и/или че ще остави мокри петна, добре е да знаете, че плочите за пара на уредите за гладене са напълно обезопасени.

За да постигнете по-добри резултати, трябва да “разгъвате” дрехите, докато ги гладите. Освен това, уредът работи най-добре, когато маркучът е без чупки, защото чупките блокират пътя на парата.

И е важно да отбележим – никога не си позволявайте да използвате в гладенето си каквито и да е есенции или парфюмна вода, например, защото това ще навреди сериозно на вашия уред.

Ситуирайте се удобно!

Ако предпочитате ръчен уред за гладене с пара, например, опитайте да намерите нещо с достатъчна височина, на което да окачите закачалката.

Ако пък предпочитате да гладите с пара хоризонтално, потърсете повърхност на подходяща височина, за да се чувствате по-комфортно.

Съобразете и характерностите на дрехите!Ако трябва да обработите с пара дебели дрехи, като например палта или якета, препоръчваме да използвате аксесоара с четка, за да премахнете гънките от дрехите ( повечето модели включват този аксесоар) .

Добре е да се използва четка при по-дебелите тъкани, защото нейните косъмчета разтварят нишките на тъканта и така парата прониква по-дълбоко.

Допълнително предимство на четката при дрехи, като например палта и якета, е това, че тя с лекота отстранява замърсявания и власинки, които трудно можете да премахнете с ръце.

Ако сте с по-екстравагантен вкус и притежавате изискани дрехи с плисе, апликации, бродерия и жабо и се чудите как да се отървете Ами всъщност е доста лесно.

Независимо дали ползвате преносим или стоящ уред за гладене с пара, можете да гладите тези претенциозни материи по същия начин, по който гладите и другите дрехи.

Просто притиснете плочата на уреда до дрехата и пуснете парата!

Не подценявайте грижата за уреда си!Грижата е една от основните стъпки, за да запазите вашия любим помощник дълго време. Най-важното нещо, за което трябва да се грижите е именно за чистотата му.

Както той ви помага за свежестта и отстраняването на вредните бактерии по дрехите, така и вие трябва да му отвърнете със същото.

На първо място е важно да обърнете голямо внимание на твърдостта на водата във вашата област. Колкото по-твърда е тя, толкова по-бързо замърсяванията от варовика се образуват и втвърдяват.

Това може да доведе до получаване на петна върху дрехите ви, а едва ли ще бъде приятно за някого.

За да избегнете тази възможност, трябва да почиствате редовно вашия верен помощник и най вече да използвате филтрирана вода. Почистването става бързо и лесно, без да са ви необходими специални знания и умения.

Не прилагайте никакви препарати, химикали или оцет за премахването на варовика!

На първо място разбира се го извадете от контакта и го оставете да се охлади. След като сте сигурни, че уредът е напълно изстинал трябва да разглобите рамката и да извадите водния резервоар.

Излейте водата от основното устройство и разклатете внимателно. След това напълнете водния резервоар и го поставете обратно. Изчакайте няколко секунди, разклатете добре отново, изпразнете водата и повторете тактиката няколко пъти.

Това, което ви споделихме е най-основния метод, но не е гаранция, че е подходящ точно за вашия тип уред.

Има и такива модели, които притежават специални функции за почистване, така че четете внимателно ръководството и спазвайте инструкциите, които се отнасят за съответния модел.

 

Е… Надяваме се, че нашето ръководство ви е било от полза и сме успели да задоволим любопитството ви.

Ако сте готови да кажете “чао” на досадните гънки – разгледайте и нашите най-добри предложения тук.

1. Philips Steam& Go GC361С този уред можете да гладите вертикално и хоризонтално при това със страхотни резултати. С него ще се справите дори и с най-трудно достижимите зони. Благодарение на технологията SmartFlow плочата за пара се нагрява до оптимална температура, която е безопасна за тъканите и предотвратява мокри петна. Мощност – 1200 W и капацитет на водния резервоар – 70 мл.
Купи сега

2. Tefal DT8150E0 Access Steam+Ако търсите бързо и ефективно гладене, този уред ще отговори точно на вашите нужди. Моделът е с две нива на изпускане на пара, отлята алуминиева нагряваща се плоча с керамично покритие и ултра бързо загряване. Получавате функции като самопочистване, защита от котлен камък, подвижен воден резервоар и др. С мощност – 1600W и капацитет на водния резервоар 0.19 л. Пакетът включва шапка, четка и аксесоар за гънки, които ви гарантират още по-ефективно гладене.
Купи сега

3. Sapir sp 1051 bКомпактен, лесен за употреба и подходящ за пътувания модел, които ви гарантира невероятни резултати всеки път. Подходящ е за всякакви материи, с него безпроблемно ще достигате и най-трудните места и е добър помощник в домакинството. Гарантирано ще отстраните неприятните миризми, а алуминиевата гладеща повърхност ще направи уреда още по-безпасен. Мощност – 1200W и капацитет на водния резервоар 0,2 л.
Купи сега

4. ZEPHYR ZP 1051 AЛек и удобен за използване дори с една ръка – уредът ZEPHYR ви гарантира бързи резултати. Може да го използвате както за гладене на дрехи, така и за пердета, спално бельо и меки мебели. Той е готов да се справи с всяка задача. Дизайнът ви позволява да го носите навсякъде с вас. С мощност – 1400 W, керамична гладеща повърхност и много полезни функции. Капацитета на водния резервоар е 0,31 л.
Купи сега

5. Esperanza EHI008Този уред е идеален както за хоризонтално, така и за вертикално гладене. Загрява за 30 секунди, а високото налягане на парата, което уредът генерира се справя без проблем и с най-упоритите гънки. Може да се използва за освежаване на дрехи, одеала и др. Материалът на гладещата повърхност е от стомана, което ви гарантира здравина и устойчивост във времето. Мощност – 1400 W и капацитет на водния резервоар 220мл.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Blaupunkt VSI601Мощен и ефикасен модел за справяне и с най-трудните случаи. С него можете да гладите всякакви материи, като всеки път ще получавате безупречно изгладени дрехи. Притежава полезни функции като противокапкова система, система противнколен камък и автоматично изключване. Удобен и лесен за употреба, с мощност – 1600W и капацитет на водния резервоар – 260мл.
Купи сега

7. Cecotec Fast & Furious 4010 VitalТози уред е проектиран за изключително деликатни дрехи и трудни гънки. С него ще се справяте перфектно във всякакви условия. Има функции като – система против котлен камък, бързо загряване, индикаторна светлина и автоматично изключване. Гладещата повърхност е керамична, а мощността – 1000W. Има непрекъснат поток и 5 отвора за пара.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!